Zaseknutie vo výťahu: Ako riešiť zmeškaný spoj?
Keď sa stane situácia že sa zaseknete vo výťahu, a vyprosťovacia služba ide z iného mesta, takže kvôli tomu zmeškáte spoj, na ktorý máte zakúpené lístky. Konkrétnejšie takto: Ja invalidný dôchodca mám nárok na nulový lístok. Platím si len miestenku. Cestujem zo západného slovenska na východné tou hornou trasou. Tam je ten problém že už týždeň pred odchodom vlaku sú tie nulové lístky minuté. Ja som si ich teda zakúpil ešte mesiac vopred na cestu tam aj späť. Už som to mal pekne nachystané vytlačené, ale pri odchode som sa zasekol vo výťahu a tým pádom ten spoj nestíham. Na ďalší už nebude taký lístok, a budem teda platiť plnú sumu. Keďže na vine je výťah, dá sa to nejako nárokovať ako odškodné na správe bytov alebo komu ten výťah patrí? Ako sa postupuje v týchto prípadoch. Tento raz to je len zmeškaný vlak, ale keby niekto išiel napr. na lietadlo a tým pádom mu padne celý zájazd pre zaseknutý výťah? Ešte sa mi takéto nikdy nestalo, tak som len zvedavý.
V podstate som aj vedel, len ma to na…lo tak som to dal zo seba von. Takáto smola čo úplne že som nečakal. Bývam tam už vyše 10 rokov a ešte sa mi to nestalo, a keď potrebujem stihnúť spoj, tak bumm vtedy.
V podstate som aj vedel, len ma to na…lo tak som to dal zo seba von. Takáto smola čo úplne že som nečakal. Bývam tam už vyše 10 rokov a ešte sa mi to nestalo, a keď potrebujem stihnúť spoj, tak bumm vtedy.
@nepodarok vyssia moc ti naznacuje, ze mas sportovat a chodit pesi. Na ktorom poschodi byvas?
Do pixle! Cestovala som nočným vlakom z východu do BA. Smrad taký, že som sa skoro povracala. Z jednej strany chlap okolo 40-tky, z druhej strany spoluobčania s batoľaťom. Pi.ovala som skoro celú cestu. On vystúpil v Spišskej, oni až v Trnave. Strašné, normálny človek si platí lístok, miestenku a takí sa vozia zadarmo a znepríjemňujú život smradom a bliakaním. Prečo by mali bezdomovci a rôzni asociáli prespávať vo vlakoch?
Ty chodíš vlakom na východ si hľadať ženu, či čo tam robíš?
Do pixle! Cestovala som nočným vlakom z východu do BA. Smrad taký, že som sa skoro povracala. Z jednej strany chlap okolo 40-tky, z druhej strany spoluobčania s batoľaťom. Pi.ovala som skoro celú cestu. On vystúpil v Spišskej, oni až v Trnave. Strašné, normálny človek si platí lístok, miestenku a takí sa vozia zadarmo a znepríjemňujú život smradom a bliakaním. Prečo by mali bezdomovci a rôzni asociáli prespávať vo vlakoch?
@anonym_50e13b a co s tym smradom ma autor temy?
Niť plánovať cestu skôr. Ísť pešo, miesto výťahu používať schody, je to zdraviu prospešné. A ist neskorším vlakom s tým že ak nebude lístok zadarmo, tak si kúpiš ako vsetci ostatní platiaci. Ak je cesta nevyhnutná. Moja mama ma tiež nárok na lístok zadarmo, a keď je voľný využije možnosť, keď nie je lístok si kúpi. Čiže zvyčajne si kúpi lebo nekupuje neviem koľko dopredu a zvyčajne keď sa rozhodne ísť lístky už nie su
@anonym_50e13b a co s tym smradom ma autor temy?
@anonym_5e1a94 no, teraz v lete, ak chodí vyberať ďalej zo smetiakov, tiež nevonia práve Versacem.
No u ludi, co si vzdy platia vlak sami a v plnej cene, neuspejes moc so stazovanim sa, ze si raz musis zaplatit, lebo ti bezplatny prepadol ...
@anonym_5e1a94 no, teraz v lete, ak chodí vyberať ďalej zo smetiakov, tiež nevonia práve Versacem.
@anonym_50e13b nemozes na neho kydat svoje frustracie zo smradu, lebo je predpoklad, ze chodi okolo kontajnerov. To su len domnienky
tebe sa stale deje nejaka drama, nemas nahodou prilis bujnu fantaziu?
@nepodarok
@nepodarok uzavri si cestovne poistenie, ak mas drahsi listok, v pripade cestovania zadarmo by to bolo ale zbytocne. Ono sa moze aj hocico ine stat, nielen zaseknuty vytah, kvoli comu sa da zmeskat spoj ci nenastupit na cestu/dovolenku.
Urob to tak, ako bežný clovek. Lístok si kúp, alebo sadni do auta a chod. Ja nevidím problém. Jediný problém je ten, že si sa zasekol vo výťahu a chceš z toho niečo vyťažiť. Ja by som ti dala ospravedlnenku, nič viac. 🤷♀️😂
@nepodarok na takyto pripad existuje ceatovne poistenie. A teoreticky, aj bytova spolocnost ma poistenie, ktore by malo zahrnat taleto veci.....ale netvarme sa, ze na sk je to normlane a ori takejto ziadosti by cumeli pracovnici ako vyorane mysi......
Cestovne poistenie by to malo pokryt. Mimochodom, takto v dovolenkovej sezone je to dobra tema.
A čo by si chcel odškodniť? Ale odskodnuje sa len vzniknutá škoda - čiže pre teba nulový listom a miestenka za 1€? Neriešia sa možné budúce škody. To nikto tak nerobí. Že ak by som si v budúcnosti musel zakúpiť to a tamto, tak ma odškodniť. Nič také nefunguje. Rieši sa vždy Vzniknutá škoda. A ak to vôbec by niekto uznal. Že si zmeškal vlak. To si budeš pýtať peniaze za miestenku? Tá stojí euro či koľko? To euro absolútne nezodpovedá vlozenemu času úsiliu a máš a tým vlastne viac nákladov ako to euro za miestenku. Nikoho nikdy nebude zaujímať, že ty si MOZNO budeš kupovať plateny lístok.
@anonym_50e13b ja niesom nesprispôsobivý, len invalidný dôchodca, a išiel som za plnú cenu lístka aj keď má nárok na bezplatnú. Spravil som tržbu aj v reštauračnom vozni. Idem na dovolenku na východ.
Niť plánovať cestu skôr. Ísť pešo, miesto výťahu používať schody, je to zdraviu prospešné. A ist neskorším vlakom s tým že ak nebude lístok zadarmo, tak si kúpiš ako vsetci ostatní platiaci. Ak je cesta nevyhnutná. Moja mama ma tiež nárok na lístok zadarmo, a keď je voľný využije možnosť, keď nie je lístok si kúpi. Čiže zvyčajne si kúpi lebo nekupuje neviem koľko dopredu a zvyčajne keď sa rozhodne ísť lístky už nie su
@sense tak dovolenku som plánoval už mesiace dopredu, tak len preto sa mi podarilo zohnať lístok zadarmo na vlak ktorým som nešiel. Vyššia moc chce aby som aj ja platil. Aj som tak urobil.
@anonym_50e13b ja niesom nesprispôsobivý, len invalidný dôchodca, a išiel som za plnú cenu lístka aj keď má nárok na bezplatnú. Spravil som tržbu aj v reštauračnom vozni. Idem na dovolenku na východ.
@nepodarok Pripominas mi jednu moju byvalu klientku. Bola nam nahlasit, ze chce skodu za strhnute parte, ktore planuje vyvesit, ked raz zomrie jej mama a ona uz teraz vie, ze ho susedia strhnu z vchodovych dveri bytovky.
Uži si dovolenku 🙂
Skôr len o to išlo že človek je z princípu na…tý ale už to prešlo. Skôr som sa len vyrozprával čo sa mi stalo. Že človek si chce odísť kludne na dovolenku, pekne sa pripraví, a potom ho zaskočí taká drobnosť.
A dam aj normalnu odpoved: Narok nevznika automaticky, ani keby to bola letenka za 3000. Je to nepredvidatelna udalost. Ak na vytahu bol urobeny planovany servis, ma platne revizie, tak bude problem k nejakej nahrade. Ak chcete do toho ist mozete poziadat spravcu/majitela aby preukazal platnu reviziu a servis. A teda aj nejak dokazat ze Vam vznikla skoda a boli ste v tom vytahu, aj ze ste nesli na poslednu chvilu,...
Je to podobne ako keby si siel napr. vlakom na letisko a zmeskas, lebo spadol strom na kolajnice, ale autobus bude meskat kvoli nehode na dialnici. Tada majitel ma revizie, servisuje tak ako ma, tak urobil vseko preto aby sa nieco take nestalo
@sense po prve, nevies, co ma ten pan za zdravotny problem. Po dalsie, ak niekto ide na dovolenku, tak ma asi nejaku tu batozinu. Bezne chodime pesi dole schodmi, ale ak mame batozinu.ci nakup, ideme vytahom. Ty chodis s batozinou pesi? Fakt?
@nepodarok zťp preukaz nemáš? Vtedy máš nárok na 60 percent zľavu aspoň. A nevyriešiš to nejako, keby ideš napríklad letecky niekde za 2 tisícky eur asi by pomohlo cestovné poistenie ktoré by to krylo, preto pred nákladnejšou cestou sa je dobre poistiť.

Tu na slovensku s niecim takym nepochodis, toto nie je amerika 🙂 budes mat proste smolu a nabuduce pojdes po schodoch