icon

5 dňová expres diéta - proteínová

annastevko
13. júl 2015

Caute baby ma niektora z vas skusenosti z 5 dnovou expres dietou? Na nete som na to nasla len dobre recenzie ale aj tak by som rada vedela ci to niektorej z vas pomohlo. Ja som si kupila hned na 10dni cakam kym dojde balik a potom zacnem tak som zvedava. Piste budem rada 🙂

Strana
z3
annastevko
autor
23. júl 2015

Tak baby druhy den diety zamnou a musim povedat ze ranajky kasa v pohode obed polievka chrestova ... az mi na vracanie bolo hrozna potom ked som ju zjedla bolo mi zle takze nie dakujem sejk som si dala tiez uz viac menej z odporom a na veceru namiesto polievky zo sacku som si dala polovicu uhorky a 5 platkov sunky co myslim ze mi nijako neuskodi.

timea7
24. júl 2015

@annastevko prečo sa takto týraš? Veď si sama môžeš naštudovať čo a ako a zostaviť si jedálniček na dva, tri týždne sama podľa toho, čo ty potrebuješ a čo ti chutí a ešte aj prachy ušetríš. Robila to tak moja známa, ktorá vystriedala kopu diét, od 90 dňovej, cez dukanovu, po neviem akú, vždy vydržala aj pár rokov na tej nízkej váhe, ale nikdy sa nenaučila správne sa stravovať, tak sa vždy vrátila k pôvodným kg.....mrkni na chudnutieako.sk je tam kopa dobrých rád. Do mája 2016 dáš 20 kg dolu bez problémov úpravou stravy, prechádzkami, plávaním, takéto tempo chudnutia je ideálne, bez jojo efektu, chudneš ani nie 2kg mesačne. Na tej stránke sa dozvieš, koľko a čoho denne potrebuješ prijať, zostavíš jedálničky šité na mieru bez problémov a frčíš. Tá moja známa všetko naštudovala tam, na svadbe jej syna ju ľudia nespoznávali, je kočka doteraz, žije iný život.

lorela
24. júl 2015

@timea7 Niekomu proste nevysvetlíš, sám si tým musí prejsť 😉

annastevko
autor
24. júl 2015

@timea7 Si zlata kuknem sa na to lebo toto ja nezvladam ta dieta je katastrofalna.

timea7
25. júl 2015

@annastevko máš more času na to, aby si dala dole 20 kg, ideš na to veľmi rozumne, že to nechceš schudnúť za tri mesiace a o pol roka to mať späť....keď si okolo stravovania ešte niečo naštuduješ, nemôže sa ti to nepodariť. Držím palce, o rok z teba bude kočka.

timea7
25. júl 2015

@lorela v podstate chápem, ako som už písala, mám známu, má vyše 60 rokov, za sebou všetky možné diéty a znovu a znovu sa vrhala do ďalšej. Netvrdím, že nimi neschudla, najviac asi pri dukanovej, podľa mňa až príliš rýchlo veľa kg, no po rokoch sa opäť vracala na pôvodnú váhu, väčšinou na vyššiu. Niekedy jej štíhla postava vydržala pol roka, niekedy aj roky, lenže vydržať na nízkom príjme, lepšie povedané na veľmi nízkom príjme sa nedá donekonečna. Keď pridala len trošku, išla hore a opäť začarovaný kruh....potom konečne pochopila, že to naozaj nemá cenu. Schudnúť pre ňu nebol problém, dokázala to veľa krát, dokázala si nejaký čas aj váhu udržať, no neostala štíhla....Dovolím si tvrdiť, že teraz po 60. vyzerá lepšie, ako keď oslavovala 50. Vyrovnaná spokojná žena, ktorá pochopila, že diéty sú len dočasné riešenie, aj keď niekedy vydrží postava pár rokov. Stravuje sa zdravo, ale netýra sa, hýbe sa.

annastevko
autor
25. júl 2015

@timea7 Ano nechcem hr br no potrebovala by som asi nejaku pomoc z jedalnickom.

sense
25. júl 2015

@annastevko tie takmer 2 kila je len voda a pri tej diete ten tuk ani tak rychlodolu nepojde...na to aby si schudla kilo tuku potrebujes usetrit 7tis. kalorii a to za jeden den neusetris len pri tych cca 800kcal denne odide voda ....a velkym mnozstvom bielkovin si mozes akurat tak dobre uskodit na pecen aj oblicky....

timea7
25. júl 2015

@annastevko daj si dva, tri týždne na naštudovanie tej a iných stránok o výžive a zostavíš si jedálniček sama. Podľa toho, čo máš rada. Ťažko ti ho napíše niekto, kto nepozná potreby tvojho tela a nevie, čo máš rada a čo neznášaš. Mne by mohli písať sto krát ovsennú kašu s ovocím na raňajky, keď ju do úst nedám....

lorela
27. júl 2015

@timea7 Presne tak, a takých príkladov je neúrekom.
V podstate každá (nezmyselná) diéta je účinná, s pevnou vôľou schudne každý. Problém však nastáva s jo-jo efektom a to najdôležitejšie - zdravie. Kadejaké rýchlodiéty sa totiž môžu podpísať na zdraví alebo zdravotných problémoch, ktoré sa nemusia prejaviť hneď po ani počas držania diéty.
Preto jediný spoľahlivý spôsob ako schudnúť bez toho, aby utrpelo naše zdravie (alebo "len" metabolizmus, nabúraný cyklus u žien, stav vlasov, pokožky a pod.) a vo väčšine prípadov aj bez návratu ťažko zhodených kilogramov je - tadáááá - zmena stravovacích návykov v prospech racionálnej životosprávy a za predpokladu, že niektoré návyky je nutné dodržiavať už navždy.
... No lenže zdravá strava neprešla žiadnym boomom v Holywoode, ani ju nepropaguje žiadna svetová hvízda v podstate 🙂 a ani nie je nikde na internete a v ženských časopisoch onálepkovaná ako zázračná, úžasná, trhák, za 10 dní schudnete 20 kg, kilá sa nikdy nevrátia a podobné hlúposti.

timea7
27. júl 2015

@lorela tak to mala tá moja známa v podstate šťastie, tie diéty si odniesol len žlčník po dukanovej, , pleť aj vlasy má krásne.

lorela
27. júl 2015

@timea7 Áno, žlčník býva typickým problémom u ľudí, ktorí schudli desiatky kilogramov. Hoci je to do veľkej miery dedičné ochorenie (z matky na dcéru), zvykne sa ozvať práve po diéte...

stanka284
27. júl 2015

@lorela
@timea7 dievčatá preto ako som písala treba byť pod dohľadom lekára a on naozaj pravidelne robí všetky vyšetrenia aby sa predišlo poškodeniu zdravia, dokonca robí aj testy pred začatím diety aby videl či je vaše telo také niečo schopné zniesť bez ujmy, keď sa chce schudnúť rýchlo...ja som si osobne tiež iba upravila stavu po pôrode.

timea7
27. júl 2015

@stanka284 pod dohľadom lekára je hádam každý normálny človek, ktorý chodí na pravidelné prehliadky. Ja len nechápem na čo je konkrétne 5 dňová diéta dobrá, čo si od nej človek sľubuje? Najmä v tomto prípade, ak chce niekto dať dolu 20kg a má na to takmer rok, prečo by sa mal týrať niečím, čo mu nechutí a ešte za to aj platiť? V podstate neviem na čo je dobrá akákoľvek diéta, kg ženy naberajú často roky a dať dolu by ich chceli za dva týždne. Čo to urobí s metabolizmom, kožou....tam je aj dohľad lekára zbytočný...inak si myslím, že žiadny normálny lekár takúto diétu nebude odporúčať.

stanka284
27. júl 2015

@timea7 Na to sú športoví lekári a chodíš k nim na konzultácie a odbery každý týždeň...zostaví ti jedálniček aby sa tvoje telo dostalo do ketózy to je stav kedy telo spaluje tuky samé bez námahy a rýchlo...ale to je iné ako tieto nezmyselné sáčkové diety a tabletky.@annastevko písala, že je pod dohľadom tak som to pochopila, že šla za odborníkom a rozhodla sa pre tú dietu a túto hodila do koša...ak som zle pochopila ospravedlňujem sa 🙂

lorela
27. júl 2015

@stanka284 V prvom rade sa nemá chudnúť rýchlo. Rýchle chudnutie, o tom už písala @timea7 je "nanič" chudnutie, pretože z veľkej časti sa odbúravajú svaly a voda, až potom nejaký ten tuk. Oproti tomu pomalé chudnutie, s vyváženou a pestrou stravou - čiže so všetkým, čo organizmus potrebuje, ti zaručuje chudnutie najmä z tuku.
Ostatne, pred každým chudnutím, v ktorom ide o niekoľko desiatok kilogramov, by mal človek navštíviť lekára a chudnúť pod jeho dozorom.

lorela
27. júl 2015

@stanka284 Ketóza, hmmmm. Chudnutie za každú cenu. Jedálníček plný tuku (vysokotučných potravín) a minima sacharidov a bielkovín je naozaj to pravé? Možno pre 20-ročného profesionálneho športovca na krátky čas a pod dozorom a aj to lekára, ktorý tento pochybný spôsob uznáva, budiš.
Ale pre normálnu bežnú ženu...

stanka284
27. júl 2015

@lorela ako veď dobre :D pozri sa ja mám doma manžela, ktorý tak chudol aj s jeho ocom svokor má 54rokov behá po stavbách a aktívne športuje...vyzerá na 40 rokov a zdravotne je na tom lepšie ako ja 😀 chceli zmeniť svoje životy a aj ich zmenili...určite nechcem Anne ublížiť len som jej chcela pomôcť, keby nemám doma príklad tak som ticho, sama som si vybrala taký spôsob ako píšete vy a chudla som 14kg 7mesiacov len úpravou stavy a pohybom...

lorela
27. júl 2015

@stanka284 Keď ste si vybrali všetci chudnutie v ketóze v poriadku, vaša voľba 😉
Môj názor už zhruba poznáte. A tiež nie som nováčik, ani laik, a ani nie som bez praxe 🙂

timea7
27. júl 2015

@stanka284 pozor, píšeš - svokor behá po stavbách, športuje, to je niečo iné, zakladateľka témy myslím športovať nemôže, ak sa nemýlim, mala nejak=é zdravotné problémy. Ale nech je to akokoľvek, žiadna diéta ťa nenaučí sa správne a vyvážene stravovať, tak na čo šaškovať pár mesiacov, čakať prípadný jojo-efekt, keď môžem na správne stravovanie nabehnúť hneď. Áno, nebude dolu možno toľko kg, ako pri diétach, ale človek si musí položiť otázku, či chce schudnúť, alebo byť štíhly.

stanka284
27. júl 2015

@lorela ja som chudla úpravou stravy a oni v ketóze
@timea7 áno ale kým bol pri sebe tak nevládal, ale veď to je jedno, ja som jej napred napísala ako som chudla ja a potom ako môj manžel a svokor, čo si z toho vezme je na nej...každopádne jej držím palce aby dosiahla svoj cieľ a bola so sebou spokojná 🙂 😉

Pekný deň dievčatá 🙂

lorela
27. júl 2015

@stanka284 S mužmi je to ťažké, určite je pre nich neporovnateľne lákavejšia predstava klobásky ako našklbaných zelených listov a tuniaka vo vlastnej šťave 😀.
Nech si pekne zhodené kilečká udržia a tešia sa pevnému zdraviu.

Aj tebe pekný deň.

timea7
27. júl 2015

@stanka284 jasné, že je to každého vec, ako chudne, len mi je ľúto tých báb, čo sa tu každé dva roky vracajú a skúšajú ďalšiu a ďalšiu zaručenú diétu a stále s rovnakým výsledkom 😒

annastevko
autor
27. júl 2015

Hej baby nestresujte ja viem ze prva odchadza voda z tela a ze nieje mozne zeby sa hned trepal z tela tuk. Viac menej som naliata este od porodu takze mam tabletky na odvodnenie, urobila som si dietny plan na dlhsi cas a sportujem chodievam behavam cvicim a ako podporu hodinu pred sportom beriem L-Carnitine extremny spalovac tukov. Je to presne 7dni co som zacala dnes mam uz 75kg comu sa velmi tesim ale bez sportu by som to tak nemala. Citim sa super a mam viac energie tiez nebyvamm unavena co predtym som stale bola 🙂

lorela
28. júl 2015

@annastevko Zase budem za zlú 🙂 Svetová zdravotnícka organizácia nevyvrátila ale ani nepotvrdila účinok L-karnitínu na spaľovanie tuku. No v každom prípade je to dobrý "povzbudzovák", ktorým môžeš dosiahnuť lepšie výsledky vďaka väčšej výdrže (odporúčam v tekutej forme, skôr sa dostane do tela). No a keď ho doužívaš, kľudne môžeš siahnuť po lacnejšej verzii - po káve s vitamínom C pól hodinu pred cvičením, ktorá má rovnaký povzbudzujúci účinok.

Strana
z3