icon

8 hodinová diéta nefunguje

13. máj 2021

Ahojte. Rozhodla som sa pred par dnami ze vyskusam tento sposob “diety”. Nie som vyzrata ale sama pre seba by som chcela schudnut aspon tych 8kg. Vsade som citala skvele slusenosti ako ludia pochudli 10kg do mesiaca ako kazdy rychlo krasne chudne bez obmedzovania stravy a jest je mozne vsetko to, co doteraz. Tak ze skusim a uvidim. U mna vsak zatial ziaden efekt. Jem od 9:00 do 17:00 (niekedy bohuzial okolo 17:30 ked som v praci lebo mam danu prestavku). Jem to co doposial kedze kazdy pisal bez obmedzovania v strave comu som sa potesila kedze som velmi zaneprazdnena a nemam cas na denne vyvaranie, NEPREZIERAM SA. Ked som doma striktne dodrzujem nejest po 17:00 a pijem len cistu vodu. Za tyzden pozorovania efekt ziadny hoci napr v praci som denne na nohach a mam mabehamych cca 18tisic km denne. Pociatocna vaha bola 70kg, len pre orientaciu sa vazim kazde rano ale vaha sa pocas tyzdna pohybuje v zmysle 70,2kg, 69,9kg potom zase 70kg potom zase 69,6kg. Mate s touto “dietou” resp tymto sposobom chudnutia skusenosti?

Strana
z2
katkaseiner
13. máj 2021

ja by som takto fungovat nemohla.. ja som stavila na inu 'dietu', kde podstata je jest 6x denne, strazim si teda cas, tanier radsej ten mensi, vela bielkovin, nic v podstate nevynechavam, dokonca v jedalnicku mam aj sladke .. za 3 mesiace 7 kg dole... zial dalej mi to neide.

arcanne2
13. máj 2021

A inak ja som o tomto type stravovania dosť citala, a teda všade som sa docitala, že pokiaľ ľudia pocas toho výskumu nemali kontrolovanú stravu, chudli minimalne. Tiež nerypem, len ma prekvapilo, že si citala že mozes jest všetko a chudnes. V tomto pripade možno pozor na zdroje z ktorých cerpes info.

simca06022011
13. máj 2021

mne lekar kedysi povedal: to co nabeham v robote sa nerata, sport je sport. Ale k diete: ak mas rovnaky kaloricky prijem, tak je jeedno ci to zjes v 2 jedlach, alebo to budes jest cely den a tiez 10kg za mesiac schudnt, ak nemas 150kg je teda dost vela, nemyslim,ze to bezne niekto dokaze. A inak poradit, neviem, ja teda o dietach mozem najmenej pisat 🙂

zuzuliennka1
13. máj 2021

@hederamonstera posty ano, ale nie dlhodobe taketo hladovanie bez toho, aby mimo to jedla vyvazene a prijimala dostatok zdravych kalorii na normalne fungovanie, potom sa moze cudovat kolko chce, ze nechudne, maximalne hladuje - o tom to nie je

mimca77
13. máj 2021

Stiahni si apku Kaloricke tabulky a nahadz si tam denny jedalnicek, je to velmi jednoduche. Jedine tak uvidis, ake mas hodnoty, mozno budes sama prekvapena. Syr je fakt strasny hajzel, co sa tyka tuku. Moj odhad z toho, co si napisala ako priklad jedalnicka je, ze mas v strave privela tukov a primalo bielkovin. Na intermittent fasting su rozne nazory, urcite to ma aj benefity, ale samotne nacasovanie jedla urcite schudnutie nesposobi, jedine rozumny kaloricky deficit. Ja som napriklad pri pouzivani KT na moje prekvapenie zistila, ze moj denny prijem kcal bol prilis nizky (nizsi ako bazalny metabolizmus, co je chyba), takisto moj prijem sacharidov bol velmi nizky, zato som mala vysoky prijem tuku, a to hlavne zo syra. To je zla kombinacia. Upravila som to, a hned je to ovela lepsie.

domak2
13. máj 2021

Prepáč, ale pises, že si sa rozhodla pred par dnami. Aka dlhodobo udržateľna dieta funguje tak rýchlo ?Totoani nie je dieta na chudnutie ale skôr na pomoc pri chudnuti, niekto potrebuje jest 10x denne mini porcie, niekomu viac vyhovuje sa najesť menej krát dosýta. Mne 8 hodinová vyhovovala minimalne v tom, že som si večer vladala zacvičiť, lebo som nemala plné brucho a postupne som ju občas skrátila na 6 hodín, skôr pre mňa bola pozitivna v tom, že som mala vacsiu kontrolu nad jedlom, čo je u mňa problém. Ty možno potrebuješ niečo iné na chudnutie.

ajka0207
13. máj 2021

@simca06022011 zas s tým čo nabehas robote že sa neráta by som nesúhlasila, určite má iný výdaj človek čo robí ako servírka ako človek čo sedí za PC.

arcanne2
13. máj 2021

@ajka0207 to urcite, ale myslím, že keď ma pravidelne a dlhodobo v praci toľko pohybu, telo si na to zvykne

simca06022011
13. máj 2021

@ajka0207 nepresviedcam nikoho, ja to vidim na sebe ale mam to aj od toho lekara, ktory proste toto za "pohyb" na chudnutie (on ani neriesil chudnutie, ale zdravy sport, islo o kardiologa) nepovazuje a napr. take bicykolovanie a iny sport aj ludom co sa nabehaju v praci a maju nejaku fyzicku aktivitu, odporuca postupne.. ja mam kazdy bezny den 18-20t krokov nabehanych iba pracovne, doma a von so psom. Pre mna ani vyzvy "tolko a tolko krokov" nefunguju. PLUS ten clovek co tolko chodi v praci ma uz roky k tomu "nastaveny jedalnicek" a ak pribera, tak mozno vyssie ako mu treba, cize iba zmenou casu jedenia to nezmeni. Ono pocit "prezierania sa" nemusi nastat u clvoeka co je zvyknuty dat si 3chodovy obed, vydatne ranajky... ja napr. nedokazem jest 6x denne, pre mna obed iba z jedneho jedla nie je obed. Cize upradnostnim jedenie 2x denne riadne a nemam pocit, ze som prejedena. A to moze byt aj u autorky tu.. neprezieram sa, ale realne mozno keby sa to zratalo, je to vela (neviem, typujem...)

No len mna odraza ratanie kalorii, ja to proste neviem.. netusim ako to namerat, ako to spocitat, kolko narp tanier domacej varenej stravy moze mat kalorii atd... ani len prilizne :D inak sa chystam na tuto cestu, tvrdeho ratania toho co zjem :D

simca06022011
13. máj 2021

@mimca77 ano syr... svinucha jedna.. a ja ho zboznujem.

miska992
13. máj 2021

Doporucujem skusit macingovu

lula3108
13. máj 2021

@simca06022011 stiahni si aplikaciu a je to fakt jednoduche, bud zacni vazit tak ze das prazdny tanier na vahu a nalozis si kolko chces ale vies hodit potom spravnu hodnotu do aplikacie alebo su tam prednastavene priblizne hodnoty porcii takze tiez si to vies podla tohto a bez vazenia.

vitriolka
13. máj 2021

ja si myslim, ze tyzden je kratka doba na hodnotenie akejkolvek diety

xeniii
13. máj 2021

Toto robíš veľmi skoro závery, na to aby si videla nejaké tie zmeny. Nejaký ten úbytok. Daj tomu šancu, dodržuj to nejaký mesiac, ale s tým, že trošku aj budeš rozmýšľať čo ješ.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
livuska124
13. máj 2021

@sweetyna práveže opačne - najdôležitejšia pri chudnutí je strava - tá je 70-80% úspechu. Môžeš sa hýbať koľko chceš, ak nebudeš v kalorickom deficite a napráskaš po cvičení do seba kopu jedla, chudnúť nebudeš. A dokonca to môže byť aj zdravé jedlo, ak ho zješ také množstvo, že príjem kalórií bude presahovať výdaj, úbytok hmotnosti sa nedostaví.... Tým však netvrdím, že šport a pohyb nie je dôležitý. Človek, ktorý športuje vyzerá ináč, než človek s rovnakou váhou, ktorý nešportuje, pretože rovnaký objem svalu je ťažší, než rovnaký objem tuku, čiže objemovo vyzerá vyšportovaný človek štíhlejšie, aj keď má rovnakú hmotnosť ako človek, ktorý necvičí, lebo tuku je objemovo viac (má menšiu hustotu).

sense
13. máj 2021

TL zrejme nie si v deficite a preto nechudnes... Aj pri takejto diéte musíš dbať na to ci ješ... To nefunguje štýlom že jem 8 hod a kg pôjdu samé dole lebo telo pracuje celý deň... A ci prijmes od 9.00 do 17.00 3tis kcal alebo ich prijmes od 5.00 do 23.00 stále je to 3tis kcal. Ale ak prijmes za 8 hod 3tis kcal ale vy das len 2tis tak v deficite nie si... Rovnako mala porcia a veľká porcia je veľmi nepresba miera,
Skus si pár dní každé sústo zapisovať a vážiť komplet všetko a možno zistíš ze ješ priveľa al primálo ale treba zapísať komplet všetko, nie len vajíčka lebo praženica ale ak robíš na masle al oleji aj to sú kalórie, rovnako ak dôjdeš po deťoch, môže to byť len lyžička sem , sústo niečoho tam ale všetko sú to kalorie
Okrem toho týždeň je veľmi malo

marvin1234
13. máj 2021

Necitala som vsetky komenty, ale to jedlo co si napisala su same kaloricke bomby. Nechudnes, lebo jes takéto veci, resp privela kalorii. Ako pisali baby hned v uvode, skus si to dat do kalorickych tabuliek. Dve vajcia na rano ti odpalia tuk skoro na cely den. Cestovina same sacharidy,syrova omacka predpokladam tavenak a smotana, cisty tuk.

sense
13. máj 2021

@ajka0207 áno ten co sa nabehla ma väčší výdaj ale telo sa tomu veľmi rýchlo prispôsobí čiže ta aktivita už nie je pre telo impulzom...a jej telo metabolizmus je už na to prispôsobený... Čiže ak priberá alebo stagnuje a chce chudnúť musí niečo zmeniť príjem stravy množstvo alebo zloženie, pridať iný druh pohybu aby malo telo impulz niečo menit...

basullinka
13. máj 2021

Dievčatá ti to tu veľmi pekne napísali. Je jedno, v akom časovom rozpätí v rámci dňa papas, pokiaľ prijmes viac kalórií ako spalis, tak budeš priberať aj tak. Veľa ľudí schudne vďaka prerušovanému pôstu práve kvôli tomu, že počas dňa, za tých 8 hodín zjedia menej ako počas 12 hodín. Ak ti toto nefunguje, skus si na nejaký čas nahadzovať stravu do kalorickych tabuliek a zistíš, kde je chyba. Ono veľmi závisí, ako si stavu nastavíš vrámci dňa. Ak si dáš na raňajky vajcia, na obed smotanu a syr a na večeru mozzarelu, tak ti to odpáli tuky na totalku. Prídeš na to, ako kombinovať niektoré suroviny. Takisto prídeš na to, aké množstvo sacharidov je OK, pretože tie majú tvoriť cca 50% denného príjmu (berieme zdravého človeka, ktorý nepotrebuje low carb) a takisto ci ješ dostatok vlákniny. Okrem iného je podstatný pitný režim, pretože ak nepíjes dostatok vody, tak je to o ničom. A nakoniec pohyb, ten je veľmi dôležitý. Áno, 18 tisic krokov je fajn, ale niekedy si telo zvykne na pohyb v práci a potrebuje iný impulz

macekovam
13. máj 2021

kratko... prve vysledky po 4-6 tyzdnoch budes mat.. ale 10 kil teda necakaj... za mesiac

ewellina
13. máj 2021

.

sweetyna
14. máj 2021

@livuska124 viem, ze sa to tak hovori, ze jedlo je uspech ku chudnutiu a moze v tom nieco byt ale takyto typ diety si myslim, ze nie je ok. Ked som chcela schudnut, tak som jedla normalne, len mensie davky a plus som cvicila a schudla som.

livuska124
14. máj 2021

@sweetyna no veď práve o to ide - jedla si menšie dávky, takže si bola v kalorickom deficite 🙂 ja chudnem, jem všetko (iba dávam pozor na množstvá + napĺňanie jednotlivých makroživín), momentálne necvičím - a ide to dole iba stravou. Ono táto metóda čo opisuje autorka, teda prerušovaný pôst, môže niekomu vyhovovať, ale stále platí, že výdaj musí byť vyšší než príjem. Ako už bolo písané v niekoľkých komentároch, je jedno, či zje 2000 kcal počas 6 alebo 12 hodín, ak má výdaj nižší než príjem, chudnúť nebude.

sweetyna
14. máj 2021

@livuska124 ano, ano, tak v tomto mas pravdu.

Strana
z2