icon

90 dňová diéta verzus Dukanova diéta

tiffanytheo
4. jan 2014

Co je lepsie z tychto dvoch diet.Jedno co potrebujem je zelenina a maso...Ostatne mi je jedno ale bez masa a zeleniny to neprezijem 😉

graceful9
4. jan 2014

@tiffanytheo to je to iste 🙂 pozri diskusie a aj skupiny o tom 🙂

tiffanytheo
autor
4. jan 2014

@graceful9 tolko je toho ze neviem kde mam skor zacat 😀

graceful9
4. jan 2014

@tiffanytheo http://90-dnova-dieta.php5.sk/index.html
Pozri si tuto stranku 🙂 ono je to v podstate jednoduche, tu si kuknes princip a ak nebudes nievomu rozumiet popytaj sa na horeuvedenych miestach al. Mi napis ip 🙂

tiffanytheo
autor
4. jan 2014

@graceful9 no 90 som chvilu drzala aj viem princip len som nahle ochorela tak som ju musela ukoncit.A o dukanovej som len pocula ale tam princip nepoznam.Ale aj tak diky.

graceful9
4. jan 2014

@tiffanytheo ved hovorim, 90dnova, rozlisovacia, Dunkanova...to je jedna a ta ista 🙂 yeda ak myslis DuNkanovu...lebo o dukanovej som este nepocula ja...

tiffanytheo
autor
5. jan 2014

http://www.dukanovadieta.com/ tuto myslim.Moc som o nej necitala.Tak neviem ci je taka ista...
@graceful9

tiffanytheo
autor
5. jan 2014

@graceful9 teda ju nemam oskusanu ani.

graceful9
5. jan 2014

@tiffanytheo prepac, teraz som to pozerala a blbost som si myslela...fakt je to dukanova a nie dunkanova...a asi je ina ako 90.dnova ale nejak som to nestudovala tak neviem...ale podla mna by si mala skusit tu 90.ked si ju uz drzala, vies o co ide 🙂

genialna
5. jan 2014

Ani jednu. Kazda dieta len stresuje organizmus a v konecnom dosledku nastane aj tak jojo efekt. Racionalna vyziva + viac pohybu a schudnes aj bez diet.. 😉

cerez
5. jan 2014

@tiffanytheo Najlepšie upraviť jedálniček, minimalizovať cukor, viac zeleniny, mäso naopak dopraj si, len si ho uprav dusením, ovocie doobeda a večer vyhýbať sa pečivu. A pohyb. V rodine švagriná držala dukanovú diétu a má čoraz častejšie zdravotné žlčníkové problémy. A príde mi to aj finančne náročné. Ja osobne by som ju nedržala.

tiffanytheo
autor
8. jan 2014

@cerez
@genialna No mam dve deti sami s manzelom sa starame o dom.A obaja robime.Ja ucim 24 deti.Viac pohybu ma asi uz zabilo 😀

cerez
8. jan 2014

@tiffanytheo Ja viem že okolo detí je pohybu až až. Doma to mám tiež a za chvíľu aj v práci okolo 40 detí. To mňa už zabije úplne. 😀 Tak aspoň upraviť ten jedálniček.

genialna
9. jan 2014

@tiffanytheo tak potom uz len ten jedalnicek.. 😉 Vyznie to asi ako klise, ale pocitat kalorie.. Jednoducho znizit energet. prijem. Pravidelne jest a vela pit cistej vody, prip. nesladenych cajov.. A pojde to.. 😉 Drzim paste.. 😉

adamedik
11. mar 2015

Dukanova dieta, je fajn na schudnutie, teraz ju drzim druhy krat, ale je dost narocne drzat ju a vobec nemozes jest, zemiaky, ryzu, chlieb .... Tam prijimaš hlavne bielkoviny, teda maso, nizkotučne mliečne vyrobky plus mozes aj zeleninu. Da sa schudnut pekne, ale je naozaj prisna. Pretože mi velmi chyba ovocie a ryza zemiaky, tak idem drzat 90dnovu, je jednoduchšia a myslim ze aj velmi lahko dodržatelná 😀

alenaxxx
11. mar 2015

Ahojte, ja teraz drzim Dukanovu dietu, som v 2,faze co znamena ze uz mozem striedat 1den bielkoviny, 1 den zelenina+bielkoviny. Zatial to ide dobre, kazdy den mam 30 min.rychlej chodze, tak aby som mala tep pri ktorom sa spaluje. Cvicim tie Dukanove cviky, zatial ma to bavi, vobec ma tato dieta neunavuje ako tie ktore som drzala predtym.
Prve dni ked som jedla len bielkoviny -5dni-mi dali zabrat, lebo sa mi uz zo vsetkeho dvihal zaludok, ale potom v 2. faze som sa vrhla na zeleninku mnam. Uz ani neviem ako chuti zemiacik s masielkom : )))
Teraz sa po 7.dnoch stale odvazim a cakam az schudnem kolko potrebujem. Potom idem do 3.fazy,
kde sa uz moze aj porcia ovocia, strukoviny a pod. samozrejme v urcitom mnozstve. Uz sa neviem dockat.
Dukanova dieta sa da drzat, ak mate jasny ciel a hlavne ak ju drzite fakt precizne, kila idu dole a hlavne sa chudne z objemu a z tuku - kvoli tomu ze jete vela bielkovin tak sa nestraca svalova hmota. U mna presli 3 tyzdne a tricko co som mala natesno mi je volne, lebo som schudla na chrbte.
Jedine co ma trapi, je to, ze sa tou stravou prekysluje organizmus, co moze zapricinit rozne ochorenia. Jedine tohto sa bojim, ale uz som si nasadila aj rozne pripravky na zasaditost organizmu.
Na tejto diete sa mi paci, ze postupne prejdete k normalnemu jedalnicku..