icon

Ako bezpečne vyčistiť telo prirodzene?

24. okt 2024

Ahojte zienky. Ako detoxikujete telo? Kapsule nechcem

biba_18
24. okt 2024

@minenkak určite ich pozná - len doteraz nepoznala ich účinky ...

ciernysokol
24. okt 2024

Najlepsie detoxikuje hladovka. Skus raz do tyzdna 24 hod. Len vodu. Ostropestrec dobre, ja uzivam aj chlorellu.

viestta
24. okt 2024

@13uzivatelka11 dam si obcas aj svieckovu, segedin nie, lebo ten ma na mna take detoxikacne ucinky, ze dva dni sa musism zdrziavat do 10 metrov od hajzlika. A napriek tomu hovorim, ze telo ma svoje mechanizmy, ktore treba vyuzivat a zbytocne nepretazovat.

autor
24. okt 2024

@ciernysokol aj psylium som čítala že je fajn.

lasona
24. okt 2024

Mrkni detox pobyt. Ale inak sa odporúčajú rôzne stavy zeleninové, ovocné. Piť veľa vody, byt vonku na vzduchu

biba_18
24. okt 2024

psyllium je vláknina - šupky zo semiačok skorocelu. to je dobré na správnu funkciu čriev...

autor
24. okt 2024

@biba_18 ďakujem

minenkak
24. okt 2024

Ty asi naozaj o tom to nič nevieš ,začni s psylliu,majú v DM,treba zapiť veľkým množstvom vody,rob si smoothies ráno doma,stopkovy zeler ,oriešky,cvikla banán, špenát ,vlastne čo chceš,občas pôst, chlorella,spirulina,môžeš pomaly zavádzať,môžeš mať z toho hnačky(môj muž to absolútne s deckom nemôžu),vyrážky,bolesti hlavy,neprejedaj sa a nezabúdaj ,že telo potrebuje aj cukry a aj tuky .Voda ,pohyb a spánok.nic viac nepotrebuješ

sissy27
24. okt 2024

Ak mas funkcnu pecen a oblicky, tak sa telo detoxikuje same. Vsetko ostatne akurat tak “detoxikuje” tvoju penazenku…

vakatko
24. okt 2024

Samozrejme, že telo potrebuje detox. Hlavne Stukovatená pečeň, ktorú má každý 3 človek, dokonca aj štíhli ľudia a každý človek s miernou nadváhou.
Uvar si zeleninovú polievku s kurkumou, zázvorom, tymianom, feniklom ... a jedz ju počas víkendu, nemusíš hladovať, aj keď hladovka je najlepší detox.
Samozrejme k tomu pestrec, probiotiká a spomínané bylinkové čaje na očistu tela.
Aj filtre na práčke, sušičke ... pravidelne čistíme alebo meníme, to isté potrebuje telo po 30-tke, inak sa začnú prejavovať zdravotné problémy.. Každý deň sa tu niekto sťažuje, že je unavený, nemá energiu, trpí nervozitou, nesústredenosťou.. telo je zanesené Toxínmi.
Detox tela nie je o peniazoch, ľudia dodržujú pôsty už storočia.

autor
24. okt 2024

@vakatko ďakujem krásne

benimnadir
24. okt 2024

Beriem ako detox tela napr smoothie v kombinácii jablko cvikla zeler..alebo pilates.

vakatko
24. okt 2024

@zojazoja od Toxínov, ak nevieš čo sú toxíny v tele google ti to vysvetlí.

doriiis
24. okt 2024

@vakatko ....asi tak.Odkedy pravidelne nejem a pridávam k tomu detox čaje tak sa nejak pleť upravila,trávenie,stolica všetko sa upravilo.

zojazoja
24. okt 2024

@vakatko ukludni sa prosím ta

deedol
24. okt 2024

autorka, ale naozaj staci pecen...

vakatko
24. okt 2024

@zojazoja ja som ti kľudne odpovedala na tvoju otázku.
Prepáč ak som sa ťa dotkla, nemala som to v úmysle.

natalka13
24. okt 2024

mam pecen, ta robi svoju robotu,

natalka13
24. okt 2024

citam ze ti kocky pisaíi o peceni.
tak nerozumiem co prskas.
a ked vies co v tele robi pecen k comu tato tema?

majlo1234
24. okt 2024

Pecenou, niekedy oblickami

alikaa
24. okt 2024

Ja si uz asi 5 rokov robim 2x za rok ocistu - tyzden hladovka, tyzden stavy, tyzden raw strava. Vzdy sa potom citim ako znovuzrodena. Travenie ide ako hodinky, vyhladi sa mi plet, zmiznu vrasky, vybielia zuby, odhlienim sa a teda aj schudnem. Po covide som si dala 10-dnovu hladovku, lebo mi odisiel cuch. Cuch sa vratil do 3 dni a asi 5 dni zo mna islo kopec hlienov. Vzdy ked na mna ide choroba, zacnem hladovkovat a obvykle to do 1-2 dni prejde. Snazim sa davat 1 hladovkovy den tyzdenne, nie vzdy sa podari. Ale stravujem sa prerusovanym postom - 6-8 hodin jedlo, potom iba voda. Obcas mam iba ranajky a obed, cize jem cca 4-5 hodin za den.

vakatko
24. okt 2024

@natalka13 K čomu táto téma ? autorka si pýta radu a skúsenosti s Detoxom.
K čomu sú tvoje bezvýznamné komenty ?? nijako si nepomohla len si si rypla, asi potrebuješ detox tela viac ako autorka.

autor
24. okt 2024

@alikaa toto ma zaujalo. Počas hladovkoveho týždňa piješ len čistú vodu? A počas týždňa so smoothie tam si dávaš aj ovocie aj zeleninu?

alikaa
24. okt 2024

Ano, pocas hladovkoveho tyzdna pijem iba vodu. Ale ked mam pocit, ze to nedavam, urobim si caj (bez cukru/medu). Akurat teraz si davam ocistu a pocas hladovkoveho tyzdna som si dala 2x caj.
A stavy nie su smoothies. Smoothies je rozmixovana zelenina a ovocie , pripadne nieco dalsie, cize obsahuje vlakninu. Stavy robim cez odstavovac a tuha hmota ide do samostatnej nadoby. Cielom pri hladovke a stavach je, aby si crevo odychlo od travenia a zregenerovalo sa. Cize ziadna vlaknina. Stavy sa vstrebavaju rovno zo zaludka do krvi, je to ako infuzka, vitaminova bomba. Pri vlaknine to musi ist cez crevo. A teda ano, odstavujem iba zeleninu a ovocie. Nic ine sa podla mna odstavit ani neda.

autor
24. okt 2024

@alikaa aja, až také šťavy? Prepáč, myslela som obyčajné smoothie a tam sa dá pridať kde čo. Nevedela som že myslíš takto odšťavené. Dobre ďakujem, trošku ešte poštudujem a dám sa nato

alikaa
24. okt 2024

Kukni https://brawolife.cz/ - je to cesko-slovensky parik, ktory sa odstahoval na Bali a robia ocisty na stavach. Sledujem ich uz asi 7-8 rokov. Obaja si vyliecili svoje zdravotne problemy stravou a stavami. Maju tam aj recepty na kombinaciu ovocia a zeleniny na stavy, aj veganske a raw recepty. Pred covidom robievali aj detoxikacne pobyty na Bali a vela ludi si tam vyliecilo svoje dlhorocne choroby, dokonca aj rakoviny (ti ale samozrejme pokracovali doma s raw a vegan stravou)

autor
24. okt 2024

@vakatko zišlo sa tu veľa nepríjemných žien :/ pritom som chcela len radu od niekoho kto detox tela robil. Neviem či som im ublížila otázkou alebo sa potrebujú pretekať kto mi napíše ostrejší komentár

vakatko
24. okt 2024

@autorka nikomu si neublížila, je tu viac nepríjemných Toxických žien, ktoré majú nešťastný život, žiadnych priateľov, tak si svoju frustráciu vybíjajú na MK.
Je mi ich v podstate ľúto, nič si z toho nerob, ignoruj ich.

andrea147
24. okt 2024

Na podporu pečene je vraj dobra Tudca.

vorkola
24. okt 2024

Najlepsie co detoxiuje organizmus je zihlavov caj pit aspon 3 tydzne ,odskusane fungujuce