icon

Ako bojovať proti chuti na sladké počas kojenia?

30. jan 2024

Počas kojenia..už som zúfalá len sladké jem..

uriva
30. jan 2024

Ja som sa snažila jesť veeeeľa ovocia a veľa piť vodu, ale nie vždy to išlo bez kúska čokolády - aspoň jedna kocka. Je to neskutočný úbytok energie pri dojčení...

surama
30. jan 2024

Skus jest veeela bielkovin a uvidis ci pomoze. Mala som presne to iste, ked som kojila 🙈

milanemila
30. jan 2024

@surama suhlasim, navysenie bielkovin pomaha pri kojeni na “zachvatove jedenie” vsetkeho co najdes 🙈 pripadne si dat “pomale” sacharidy co ti tak nerozhodia cukor v krvi. Napriklad na ranajky ovsena kasa navrh ovocie a nejaky orieskove maslo, mas tam vsetko a na relativne dlho nebudes citit hlad.
Mne niekedy az mdlo prislo pri kojeni, ale teraz som si objednala krabicky s navysenymi bielkovinami a mam jedlo 5x denne, kalorie aj makronutrienty pod kontrolou a je to super. Potiahnem s nimi nejake 2-3 mesiace a potom uz maly bude mat rok, takze budem kojit menej.

callisia
30. jan 2024

Mňa prešla chuť na sladké keď som šla podľa kalorických tabuliek a bielkoviny som sa snažila dodržiavať na 100%. Ja som si až po týždni na KT uvedomila, že som vlastne nemala žiadnu sladkosť. Mne ani na myseľ neprišla. Normálne som tomu neverila ale bolo to tak 😉

autor
30. jan 2024

@surama ahoj..ano?..koľko bielkovin a ake

enoula
30. jan 2024

V kazdom jedle zelenina ( surova alebo varená) a bielkovina, ci ranajky, obed, vecera (syry, vajíčka, strukoviny, maso ryby,...), jedz viac orechov alebo oriesk.maslo pridavaj ku kasi, jogurtu,... Sladké uplne nevylucuj, ale minimalizuj. Radšej domaci kolacik, kde uberies trochu cukru, pridas oriesky ci ovocie, kvalitnú coko, 1-2 pl lyzic muky nahradis celozrnnou, nez kupovane tycinky

surama
30. jan 2024

Toto su potraviny, kde je najviac bielkovin 🙂

surama
30. jan 2024

@milanemila Tak presne, ako pises. Skoda, ze ja som tieto vedomosti nemala, ked som kojila a vkuse som sa ladovala sladkym pecivom, lebo som bola neskutocne hladna. Teraz by som sa stravovala uuuplne inak 🙂

milanemila
30. jan 2024

@surama no aj s tymito vedomostami mam najviac chut na hrozienkovu vianocku s maslom a marhulovym dzemom 🙈😂 tak obcas si dam 🙂

surama
30. jan 2024

@milanemila 😃😃 Chapem 😃 No teraz mam chut na to sakra 😃

alickapusinka
30. jan 2024

a čakáš chlapčeka.

nelka93
31. jan 2024

@enoula ale bacha na množstvo orieškov lebo síce sú zdravé majú veľa tukov

simonass30
31. jan 2024

Máte nedostatok bielkovín.... ja na svoju hmotnosť prijímam 1.6 gramu bielkovín na 1 kg takze to mam cca 120 gramov bielkovin a chuť na sladké nemám vôbec a keď aj dostanem tak si dám radšej tvaroch s medom alebo ovocie do toho

Bielkoviny nájdete v masa, ryby, vajcia , mliečne výrobky, strukoviny ....