icon

Ako bojovať s chuťou na sladké?

27. nov 2025

Už nemôžem. Ako sa to dá? Matka dvoch detí. Cítim sa strašne. Schudla som pred pol rokom 5 kg. Stále sa to drží ale úplne som zmlandravela, brucho sa mi zväčšilo napriek tomu, že váha zostala rovnaká a vyzerám, že tých 5 kg mam naspäť . Aj ked nemam. Cítim sa strašne. Neviem sa dokopať na držanie stravy - ale ja to vlastne ani nechcem. Chcem žiť normálne. Chcem si dat aj keksík aj hocičo, pohár coly. A chcem aj vyzerať dobre. Nechcem si stále vážiť jedlo. Už som to raz urobila schudla strašne veľa a všetko sa vrátilo. Nechcem nič neudrzatelne. Do posilky sa dostanem tak 2x do týždňa a kardio rýchla chôdza s behom mam 2x do týždňa. Aj tak vyzerám jak taky sud. Rit boky bože ja sa na to už nemôžem dívať. Ja neviem co mám robiť aby som to vládala dodržiavať...aby sa mi to chcelo..a aby to aj malo efekt. Bojujem aj s nesmiernou chuťou na sladké. Odkedy užívam antikoncepciu tak sa akoby ešte zväčšila a stala neovladatelnou. Alebo to je len únavou? Ze to doháňam cukrom?
Máte nejakú radu na moju situáciu ☹️

Strana
z2
biba_18
27. nov 2025

ja teda neviem o čom píšeš - tak si nepribrala - iba si mľandravá? tak začni cvičiť ciky na spevnenie... čo iné ...
môžeš aj doma... každý deň 10-15 minút ... pilates, jogu, nejaké spevňovacie cvičenia ...

autor
27. nov 2025
@biba_18

ja teda neviem o čom píšeš - tak si nepribrala - iba si mľandravá? tak začni cvičiť ciky na spevnenie... čo iné ...
môžeš aj doma... každý deň 10-15 minút ... pilates, jogu, nejaké spevňovacie cvičenia ...

@biba_18 ale ja som není chudá. Ja ešte potrebujem 10kg schudnúť. A vyzerám zas jak keby mam plus tých 5 čo som už schudla. Všetko sa mi zvacsilo , cítim to aj na rifliach.

anonym_972875
27. nov 2025

@anonym_autor môžeš byť zavodnena z ATK.Cvicis podľa mňa dosť.Si unavená možno zle málo ješ a potom máš chuť na sladke

ivik4
27. nov 2025

Neda sa to spravne pochopit ked pises ze si schudla,potom ze si len mlandrava a nakoniec ako sud. Mozes byt zavodnena, ja som z jednej antikoncepcie tak bola, vyzerala som ako terminator. Akonahle som ju prestala uzivat,splasla som naspät. Teraz mam inu a bez zmeny

biba_18
27. nov 2025

a ešte k tej antike - nehormonálne teliesko by nebolo lepšie?

anonym_7ce174
27. nov 2025

Začni pomalými krokmi..ak začneš hneď veľmi intenzívne, tak ti to vydrží možno týždeň, dva...ver mi, pri zdravom životnom štýle si dáš z času na čas aj pohár koly, aj nejaký ten koláčik ku káve. Ja som sa zaťala na začiatku roka. Dala som si predsavzatie, že od Nového Roka začnem pravidelne cvičiť. Je november a držím to..začala som však pomalými zmenami..jeden stroj mám doma a len kardio som cvičila pol hodinu 3-4x týždenne...je november, mám síce len mínus 7 kíl ale nechudla som z veľkej váhy..ide to pomaly, ale podstatné je, že to ide a že sa cítim oveľa lepšie ako na začiatku roka. Nepočítam si kalórie, nehladujem..ale neprejedam sa..stravujem sa intuitívne..ak viem, že budem mať v robote kalorickejsi obed, tak si dám na raňajky napr. Len jogurt a nie pečivo..alebo ľahkú večeru..snažím sa jesť veľa bielkoviny a naozaj už nepociťujem chuť na sladké a to som kedysi zjedla aj dve čokolády denne...teraz skôr len sporadicky..začala som cvičiť už aj silovo ale len 3krat týždenne..postava sa na pohľad mení, je krajšia..už nie som mlandrava...všetko je v tvojich rukách..je náročné začať a dlhšie trvá, kým si človek osvojí zdravý životný štýl atď. Ale keď vytrvas, budeš na seba pyšná a už sa nebudeš chcieť vrátiť späť. Naozaj ide o malé zmeny k lepšiemu, aj čo sa týka pohybu aj stravy (napr. Namiesto smotany do varenia dávam lučinu, pečivo som obmedzila ale nevylúčila úplne - keď tak si dám celozrnné, atď...) držím palce, máš na to len to neodkladaj a začni a nechci výsledky hneď..radšej pomaličky a udržateľne🙂🍀s pozdravom mama dvoch detí 🙂

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_7ce174
27. nov 2025
@anonym_7ce174

Začni pomalými krokmi..ak začneš hneď veľmi intenzívne, tak ti to vydrží možno týždeň, dva...ver mi, pri zdravom životnom štýle si dáš z času na čas aj pohár koly, aj nejaký ten koláčik ku káve. Ja som sa zaťala na začiatku roka. Dala som si predsavzatie, že od Nového Roka začnem pravidelne cvičiť. Je november a držím to..začala som však pomalými zmenami..jeden stroj mám doma a len kardio som cvičila pol hodinu 3-4x týždenne...je november, mám síce len mínus 7 kíl ale nechudla som z veľkej váhy..ide to pomaly, ale podstatné je, že to ide a že sa cítim oveľa lepšie ako na začiatku roka. Nepočítam si kalórie, nehladujem..ale neprejedam sa..stravujem sa intuitívne..ak viem, že budem mať v robote kalorickejsi obed, tak si dám na raňajky napr. Len jogurt a nie pečivo..alebo ľahkú večeru..snažím sa jesť veľa bielkoviny a naozaj už nepociťujem chuť na sladké a to som kedysi zjedla aj dve čokolády denne...teraz skôr len sporadicky..začala som cvičiť už aj silovo ale len 3krat týždenne..postava sa na pohľad mení, je krajšia..už nie som mlandrava...všetko je v tvojich rukách..je náročné začať a dlhšie trvá, kým si človek osvojí zdravý životný štýl atď. Ale keď vytrvas, budeš na seba pyšná a už sa nebudeš chcieť vrátiť späť. Naozaj ide o malé zmeny k lepšiemu, aj čo sa týka pohybu aj stravy (napr. Namiesto smotany do varenia dávam lučinu, pečivo som obmedzila ale nevylúčila úplne - keď tak si dám celozrnné, atď...) držím palce, máš na to len to neodkladaj a začni a nechci výsledky hneď..radšej pomaličky a udržateľne🙂🍀s pozdravom mama dvoch detí 🙂

@anonym_7ce174 p.s. začni pokojne len kardio cvičiť, rýchlejšie spális kalórie..ja som začala cvičiť silovo až keď som bola s váhou viac menej spokojná..nechcela som spevňovať tuky, teda byť pevná ale veľká..najskôr som chcela trochu schudnúť 🙂inak tiež mám antiku a problém v nej nevidím..naozaj ak budeš papať bielkoviny, budeš sýta a nebudeš vyjedat chladničku a papať voloviny...aj chuť na sladké časom prejde..aj vláknina je dôležitá..

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
vler
27. nov 2025

@anonym_autor kolko merias a vazis

tinkatomas
27. nov 2025
@anonym_7ce174

@anonym_7ce174 p.s. začni pokojne len kardio cvičiť, rýchlejšie spális kalórie..ja som začala cvičiť silovo až keď som bola s váhou viac menej spokojná..nechcela som spevňovať tuky, teda byť pevná ale veľká..najskôr som chcela trochu schudnúť 🙂inak tiež mám antiku a problém v nej nevidím..naozaj ak budeš papať bielkoviny, budeš sýta a nebudeš vyjedat chladničku a papať voloviny...aj chuť na sladké časom prejde..aj vláknina je dôležitá..

Ja sa už tiež na seba nemôžem dívať....behom krátkej doby som schudla 6 kg, dostala som sa na 49 kg pri výške 170 cm. Spôsobili to zažívacie problémy, kvôli ktorým som PN už 5 mesiacov. Všetky kamarátky okolo mňa túžia schudnúť a ja im závidím, že majú energiu na normálne bežné fungovanie. Cítim sa zoslabnutá a bez životnej šťavy. Svalstvo mi ochablo, koža ovisla a keď sa pozriem do zrkadla na moje vychudnuté telo, tvár a vpadnuté oči, je mi do plaču. Asi by si nemenila, či?

anonym_7ce174
27. nov 2025
@tinkatomas

Ja sa už tiež na seba nemôžem dívať....behom krátkej doby som schudla 6 kg, dostala som sa na 49 kg pri výške 170 cm. Spôsobili to zažívacie problémy, kvôli ktorým som PN už 5 mesiacov. Všetky kamarátky okolo mňa túžia schudnúť a ja im závidím, že majú energiu na normálne bežné fungovanie. Cítim sa zoslabnutá a bez životnej šťavy. Svalstvo mi ochablo, koža ovisla a keď sa pozriem do zrkadla na moje vychudnuté telo, tvár a vpadnuté oči, je mi do plaču. Asi by si nemenila, či?

@tinkatomas to ma mrzí, prajem skoré uzdravenie..asi si to chcela ale adresovať autorke diskusie a nie mne🙂ja som sa len snažila poradiť autorke

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
tinkatomas
27. nov 2025
@anonym_7ce174

@tinkatomas to ma mrzí, prajem skoré uzdravenie..asi si to chcela ale adresovať autorke diskusie a nie mne🙂ja som sa len snažila poradiť autorke

@anonym_7ce174 hej, autorke🙈, sorry

tinkatomas
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova keby som sa cítila dobre, tak by som tú váhu vôbec neriešila. Občas zazriem niekde ženu oveľa chudšiu, ale funguje normálne a to je dôležité.

bludna
27. nov 2025

Ked sa nechces obmedzovat v strave, tak by som ti poradila aktivne sa venovat nejakemu sportu. Najdi si sport, ktory ti vyhovuje a rob ho pravidelne. 2x tyzdenne gym a 2x rychla chodza je nic. Sportom nielen vyformujes postavu ale zlepsis si zdravie ale aj vyplavis endorfiny.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_41d5ba
27. nov 2025

Ja som si dala teraz vyzvu kazdy den 10 000 krokov ja som zila s tym ze to urobim pocas dna a veru vzdy mi chybaju tak vecer pri hudbe po meste takto relaxujem

tinkatomas
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova lenže mne zistili SIBO - prerastanie baktérií z hrubého čreva do tenkého a aby som sa z toho dostala, mám nasadenú FODMAP diétu. Inak tie chia semienka si dávam denne do kaše, aj ľanové.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_38e03c
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova kávu som začala pit minulý týždeň po 4 mesiacoch pauzy, keď mi bývalo zle, ani som na ňu nepomyslela - ale nemám pocit, že by mi dodala energiu.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
jogy1984
27. nov 2025

Rýchle riešenie neexistuje. Konzistentné malé zmeny majú väčší význam ako nejaké radikálne riešenia . Skús karolícke tabuľky a niečo naštudovať. Chuť na sladké zhoršená postava značí nejakú chybu . Jedálniček , hormóny malo spánku atď Jedálniček a pohybový režim nemusí
byť náročný ani prísny. Malé dlhodobe zmeny sa budú kumulovať. Stagnácia nedodržanie režimu robenie chýb je súčasť procesu nie zlyhanie . Mne váha stojí už dva mesiace a to chcem schudnúť ešte minimálne 30-50 kg. Chce som počas tohto týždňa cvičiť aspoň 4 krát reálne som zatiaľ cvičil raz lebo mám tri dni silnu svalovicu a sotva vládzem. Keď ona trpezlivosťou a úsmevom chudne dva roky prečo by som to nemohol ja
https://www.facebook.com/share/r/1Bk6LUR53J/

minenkaa
27. nov 2025

@anonym_autor vysad antikoncepciu,to všetko je voda v tvojim tele a každý večer rýchla chôdza pól hodku,po čase zavážia

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mamutka
27. nov 2025

@anonym_autor oblbujes telo antikoncepciou a čudujes sa, že hapruje?

anulik12
27. nov 2025

Nikdy neschudnes, ked si v hlavne nenastaviš, ze to naozaj chces. Nefunguje to tak, ze sa nemusis obmedzovat a pritom mat dokonalu postavu. Ale mozes mat krasnu, pevnu postavu, a nehladovat. Niekomu vyhovuje prerusovany post, niekto pocita kalorie. Treba vediet co jest a budes aj syta aj stihla. A silove cviky spevnia telo. Vsetko sa da, len musis naozaj chciet 😉

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
autor
27. nov 2025
@bludna

Ked sa nechces obmedzovat v strave, tak by som ti poradila aktivne sa venovat nejakemu sportu. Najdi si sport, ktory ti vyhovuje a rob ho pravidelne. 2x tyzdenne gym a 2x rychla chodza je nic. Sportom nielen vyformujes postavu ale zlepsis si zdravie ale aj vyplavis endorfiny.

@bludna jak ze nič? Co si myslis, že sa dá ešte okrem toho stihat keď máš dve malé deti, chodíš do prace aj do školy? To je naozaj nič 4x do týždňa kardio a silový trening?

Strana
z2