Ako bojovať s emocionálnym jedením?
Ako bojovať s emocnym jedením? Keď som takto doma tak mam pocit ze vkuse len jem, stale som v chladničke, stale riešim iba jedlo. Som znechutená sama zo seba
Uvedomiť si že proste koľko to má kalórií a že akurát ti bude potom ťažko na žalúdku a priberieš. Proste treba mať nejakú sebadisciplínu a nikdy sa neprežierať ako prasa.
@marsmykkok cez týždeň to zvládam. Príde víkend alebo voľno a ja by som vkuse jedla. A najhoršie je ze ja realne cítim stále hlad
Ja len toľko, že posielam objatie. Prechádzam si tým istým. Momentálne je to trochu lepšie, lebo máme malé 3 mesačné bábätko a jedného skoro 2 ročného syna a celý deň sa nezastavím a naozaj nemyslím ani na jedlo, ale naopak som rada, že sa najem... Bojím sa však, že keď sa to ukľudní spadnem opäť do toho istého .... úplne ťa chápem...
Ja len toľko, že posielam objatie. Prechádzam si tým istým. Momentálne je to trochu lepšie, lebo máme malé 3 mesačné bábätko a jedného skoro 2 ročného syna a celý deň sa nezastavím a naozaj nemyslím ani na jedlo, ale naopak som rada, že sa najem... Bojím sa však, že keď sa to ukľudní spadnem opäť do toho istého .... úplne ťa chápem...
@anonym_6b1467 ja som do toho akurát spadla ... Je mi zo seba zle
@marsmykkok cez týždeň to zvládam. Príde víkend alebo voľno a ja by som vkuse jedla. A najhoršie je ze ja realne cítim stále hlad
@anonym_autor piješ kávu? ak áno, var si ju častejšie 3-4x do dňa. teda, ak pôsobí na teba tak, ako na mňa... ja mám po káve totiž pocit zasýtenia. niekedy pijem 4 kávy denne, pomedzi to poháre vody a zistím večer, že som jedla 3x za celý deň... a necítim sa plná ani obžratá (ale inak áno, tiež poznám ten pocit, neboj) 😀
Skus namiesto roznych jedal co jes, dat si len ovocie, alebo zeleninu. Najdi si konicky co ti zamestnaju hlavu.
@anonym_6b1467 ja som do toho akurát spadla ... Je mi zo seba zle
@anonym_69344b aj mne zo seba, tie vycitky co mam su hrozne. Nikdy som nic takéto nezažila a je to pre mna nieco co neviem pochopiť. Vkuse mam v hlave iba jedlo
@anonym_69344b aj mne zo seba, tie vycitky co mam su hrozne. Nikdy som nic takéto nezažila a je to pre mna nieco co neviem pochopiť. Vkuse mam v hlave iba jedlo
@anonym_autor ja som už veľa krát schudla , lenže keď príde veľký stres a hlavne teraz mám 8 mesačne bábo a zle spím tak je to tak ako to je... Čo s tým ? Musíme začať proste
@anonym_autor ja som už veľa krát schudla , lenže keď príde veľký stres a hlavne teraz mám 8 mesačne bábo a zle spím tak je to tak ako to je... Čo s tým ? Musíme začať proste
@anonym_69344b ano začať, len ako
@anonym_autor mam to podobne. Mne pomaha si dat nejaku inu odmenu ako jedlo. Ale musi to byt tiez nieco rychle a lahke ako je otvorenie chladnicky. Ja mam problem napriklad ked syn zaspi, tak som si zvykla nieco dat. A teraz ked zaspi si spravim caj alebo kavu a sadnem si na gauc bez mobilu a tv a kym to vypijem uz ma to nelaka si dat jedlo. Tu odmenu mam v tom caji a oddychu na gauci 😊
Citit hlad je normalne. Napi sa vody. Zamestnaj sa, cvic, chod sa prejst na hodinu. Daj si susenu slivku alebo orech, ak nevies vydrzat
@anonym_autor prejedam sa lebo zajedam umrtie a potom grciam.
začni normálne jesť. jedlo si dopredu naplánuj a navar. normálne porcie vhodnej veľkosti a nutričného zloženia, nie hlúposti, normálne jedlo. a vždy ho zjedz. VŽDY
bude to vyzerať takto nejako:
ok, mám znova záchvat, zjedla by som aj slona - ale až keď zjem ten obed alebo večeru ktorá bola naplánovaná. nie že si zakážem tie čipsy, ale najprv zjem ten obed a potom čipsy - a tak to bude, lebo som si to tak naplánovala…
a tak si to naplánuješ. výčitky z toho mať nebudeš - resp. nemala by si mať - lebo plánovanie vieš nabudúce upraviť : že zješ čo máš a potom si dách tých čipsov menej, veď v pohode…
u emočného jedenia je problém so vzorcami správania - a to jednoducho neobabreš. tam to treba preprogramovať…
@anonym_autor prejedam sa lebo zajedam umrtie a potom grciam.
@anonym_a89237 smutit sa da aj inak,ako si nahnat bulimiu,ci anorexiu.Treba hlavne psychologa a aj psychiatra,da aspon utlmovacie lieky a nebudes sa tolko trapit,a teda neskor riesit este aj bulimiu,anorexiu.To su uz vazne choroby,tak s tym cim skor prestan.
Aj my mame vianocne obzerstvo,teda v noci zereme s muzom ale po vianociach,v robote to dame opet dole.
@anonym_a89237 smutit sa da aj inak,ako si nahnat bulimiu,ci anorexiu.Treba hlavne psychologa a aj psychiatra,da aspon utlmovacie lieky a nebudes sa tolko trapit,a teda neskor riesit este aj bulimiu,anorexiu.To su uz vazne choroby,tak s tym cim skor prestan.
@anonym_27896f mne to nemusis hovorit. lieky brat nebudem, nicia pecen a zaludok a grciam kratko.
@anonym_27896f mne to nemusis hovorit. lieky brat nebudem, nicia pecen a zaludok a grciam kratko.
@anonym_a89237 no to grcanie ti ozaj zaludok nenici,ze???Za chvilu v nom nic neudrzis aj keby si chcela,toto co robis je choroba uz a neni normalna.Mas sa liecit a nie to tu prezentovat ako normalnu vec,neni to normalne.
@anonym_a89237 no to grcanie ti ozaj zaludok nenici,ze???Za chvilu v nom nic neudrzis aj keby si chcela,toto co robis je choroba uz a neni normalna.Mas sa liecit a nie to tu prezentovat ako normalnu vec,neni to normalne.
@anonym_27896f grcala som za posledné mesiace asi 5x. a ano, pani mudra, nemienim v tom pokracovat. viem co to robi so zaludkom. normalne to nie je ale lieky navyse do seba pchat nebudem, pani mudra, co ma dokonaly zivot a nalinajkovane dni, chodt sa honit nad niekym inym.

Uvedomiť si že proste koľko to má kalórií a že akurát ti bude potom ťažko na žalúdku a priberieš. Proste treba mať nejakú sebadisciplínu a nikdy sa neprežierať ako prasa.