icon

Ako bojovať s emocionálnym jedením?

Včera o 19:12

Ako bojovať s emocnym jedením? Keď som takto doma tak mam pocit ze vkuse len jem, stale som v chladničke, stale riešim iba jedlo. Som znechutená sama zo seba

marsmykkok
Včera o 19:33

Uvedomiť si že proste koľko to má kalórií a že akurát ti bude potom ťažko na žalúdku a priberieš. Proste treba mať nejakú sebadisciplínu a nikdy sa neprežierať ako prasa.

autor
Včera o 19:34
@marsmykkok

Uvedomiť si že proste koľko to má kalórií a že akurát ti bude potom ťažko na žalúdku a priberieš. Proste treba mať nejakú sebadisciplínu a nikdy sa neprežierať ako prasa.

@marsmykkok cez týždeň to zvládam. Príde víkend alebo voľno a ja by som vkuse jedla. A najhoršie je ze ja realne cítim stále hlad

anonym_6b1467
Včera o 20:07

Ja len toľko, že posielam objatie. Prechádzam si tým istým. Momentálne je to trochu lepšie, lebo máme malé 3 mesačné bábätko a jedného skoro 2 ročného syna a celý deň sa nezastavím a naozaj nemyslím ani na jedlo, ale naopak som rada, že sa najem... Bojím sa však, že keď sa to ukľudní spadnem opäť do toho istého .... úplne ťa chápem...

anonym_69344b
Včera o 20:36
@anonym_6b1467

Ja len toľko, že posielam objatie. Prechádzam si tým istým. Momentálne je to trochu lepšie, lebo máme malé 3 mesačné bábätko a jedného skoro 2 ročného syna a celý deň sa nezastavím a naozaj nemyslím ani na jedlo, ale naopak som rada, že sa najem... Bojím sa však, že keď sa to ukľudní spadnem opäť do toho istého .... úplne ťa chápem...

@anonym_6b1467 ja som do toho akurát spadla ... Je mi zo seba zle

amdornik
Včera o 20:39
@anonym_autor

@marsmykkok cez týždeň to zvládam. Príde víkend alebo voľno a ja by som vkuse jedla. A najhoršie je ze ja realne cítim stále hlad

@anonym_autor piješ kávu? ak áno, var si ju častejšie 3-4x do dňa. teda, ak pôsobí na teba tak, ako na mňa... ja mám po káve totiž pocit zasýtenia. niekedy pijem 4 kávy denne, pomedzi to poháre vody a zistím večer, že som jedla 3x za celý deň... a necítim sa plná ani obžratá (ale inak áno, tiež poznám ten pocit, neboj) 😀

cimage
Včera o 21:01

Skus namiesto roznych jedal co jes, dat si len ovocie, alebo zeleninu. Najdi si konicky co ti zamestnaju hlavu.

autor
Včera o 21:03
@anonym_69344b

@anonym_6b1467 ja som do toho akurát spadla ... Je mi zo seba zle

@anonym_69344b aj mne zo seba, tie vycitky co mam su hrozne. Nikdy som nic takéto nezažila a je to pre mna nieco co neviem pochopiť. Vkuse mam v hlave iba jedlo

anonym_69344b
Včera o 21:17
@anonym_autor

@anonym_69344b aj mne zo seba, tie vycitky co mam su hrozne. Nikdy som nic takéto nezažila a je to pre mna nieco co neviem pochopiť. Vkuse mam v hlave iba jedlo

@anonym_autor ja som už veľa krát schudla , lenže keď príde veľký stres a hlavne teraz mám 8 mesačne bábo a zle spím tak je to tak ako to je... Čo s tým ? Musíme začať proste

autor
Včera o 21:26
@anonym_69344b

@anonym_autor ja som už veľa krát schudla , lenže keď príde veľký stres a hlavne teraz mám 8 mesačne bábo a zle spím tak je to tak ako to je... Čo s tým ? Musíme začať proste

@anonym_69344b ano začať, len ako

danka_gi
Včera o 21:29

@anonym_autor mam to podobne. Mne pomaha si dat nejaku inu odmenu ako jedlo. Ale musi to byt tiez nieco rychle a lahke ako je otvorenie chladnicky. Ja mam problem napriklad ked syn zaspi, tak som si zvykla nieco dat. A teraz ked zaspi si spravim caj alebo kavu a sadnem si na gauc bez mobilu a tv a kym to vypijem uz ma to nelaka si dat jedlo. Tu odmenu mam v tom caji a oddychu na gauci 😊

anonym_50109f
Včera o 21:48

Citit hlad je normalne. Napi sa vody. Zamestnaj sa, cvic, chod sa prejst na hodinu. Daj si susenu slivku alebo orech, ak nevies vydrzat

anonym_a89237
Včera o 22:17

@anonym_autor prejedam sa lebo zajedam umrtie a potom grciam.

biba_18
Včera o 23:53

začni normálne jesť. jedlo si dopredu naplánuj a navar. normálne porcie vhodnej veľkosti a nutričného zloženia, nie hlúposti, normálne jedlo. a vždy ho zjedz. VŽDY
bude to vyzerať takto nejako:
ok, mám znova záchvat, zjedla by som aj slona - ale až keď zjem ten obed alebo večeru ktorá bola naplánovaná. nie že si zakážem tie čipsy, ale najprv zjem ten obed a potom čipsy - a tak to bude, lebo som si to tak naplánovala…
a tak si to naplánuješ. výčitky z toho mať nebudeš - resp. nemala by si mať - lebo plánovanie vieš nabudúce upraviť : že zješ čo máš a potom si dách tých čipsov menej, veď v pohode…

u emočného jedenia je problém so vzorcami správania - a to jednoducho neobabreš. tam to treba preprogramovať…

anonym_27896f
Dnes o 00:26
@anonym_a89237

@anonym_autor prejedam sa lebo zajedam umrtie a potom grciam.

@anonym_a89237 smutit sa da aj inak,ako si nahnat bulimiu,ci anorexiu.Treba hlavne psychologa a aj psychiatra,da aspon utlmovacie lieky a nebudes sa tolko trapit,a teda neskor riesit este aj bulimiu,anorexiu.To su uz vazne choroby,tak s tym cim skor prestan.

anonym_27896f
Dnes o 00:28

Aj my mame vianocne obzerstvo,teda v noci zereme s muzom ale po vianociach,v robote to dame opet dole.

anonym_a89237
Dnes o 08:01
@anonym_27896f

@anonym_a89237 smutit sa da aj inak,ako si nahnat bulimiu,ci anorexiu.Treba hlavne psychologa a aj psychiatra,da aspon utlmovacie lieky a nebudes sa tolko trapit,a teda neskor riesit este aj bulimiu,anorexiu.To su uz vazne choroby,tak s tym cim skor prestan.

@anonym_27896f mne to nemusis hovorit. lieky brat nebudem, nicia pecen a zaludok a grciam kratko.

anonym_27896f
Dnes o 08:10
@anonym_a89237

@anonym_27896f mne to nemusis hovorit. lieky brat nebudem, nicia pecen a zaludok a grciam kratko.

@anonym_a89237 no to grcanie ti ozaj zaludok nenici,ze???Za chvilu v nom nic neudrzis aj keby si chcela,toto co robis je choroba uz a neni normalna.Mas sa liecit a nie to tu prezentovat ako normalnu vec,neni to normalne.

anonym_a89237
Dnes o 08:11
@anonym_27896f

@anonym_a89237 no to grcanie ti ozaj zaludok nenici,ze???Za chvilu v nom nic neudrzis aj keby si chcela,toto co robis je choroba uz a neni normalna.Mas sa liecit a nie to tu prezentovat ako normalnu vec,neni to normalne.

@anonym_27896f grcala som za posledné mesiace asi 5x. a ano, pani mudra, nemienim v tom pokracovat. viem co to robi so zaludkom. normalne to nie je ale lieky navyse do seba pchat nebudem, pani mudra, co ma dokonaly zivot a nalinajkovane dni, chodt sa honit nad niekym inym.