icon

Ako byť spokojná so svojím telom po štyridsiatke?

24. júl 2024

Mám 40,v tvári nevyzerám,ale telo..Trápi ma to veľmi a trápi ma aj,že nedokážem sa nad to povzniesť a tešiť sa z hocičoho iného.Pohľad na seba alebo obliecť si niečo mi vždy pokazí celý deň.Starám sa o seba,ale 3 pôrody asi už začína byť vidno.Nikdy som nemala problém s postavou,stále mám okolo 53 kíl.Na cvičenie mám málo času,ale aspoň 3x do týždňa si dám takú hodinkovu trasu na bicykli,že zo mňa leje a pália ma stehná.Doma cvičím silovo asi 2-3x do týždňa.Okrem toho záhrada,myslím,že sa hýbem dosť.Ale aj tak som neskutočne ochabla,ovisla,zmäkla.Posledny pol rok asi.Vyhovarat sa na hormóny je asi v 40tke skoro.Tak neviem kde robím chybu,nevládzem už viac cvičiť a drilovat sa.Asi je to povrchné a mala by som sa tešiť z rodiny,že mám pekný život,deti,ale nedokážem to a hanbím sa za to a hanbím sa aj za svoje telo,je leto a ja mám hrôzu dať sa do plaviek a niekam ísť

Strana
z3
domiklik
24. júl 2024

Možno je na čase vyhľadať certifikovaného výživové ho poradcu a dobrého trenera

gejb
24. júl 2024

Skus cvicit pár krát s trénerom, on ti povie ako to robiť aby to bllo efektívne.

shee11
24. júl 2024

Podľa mňa je to hlbší psychický problém. Zdravá mladá výnimočne chudá žena a toto si o sebe myslieť, to nie je ok. Takže za mňa skúsiť terapie.

simsalabim
24. júl 2024

53kg a hanbis sa dat do plaviek? Toto je skor na psychologa.

kacena4
24. júl 2024

tiez si myslim ze je to skor o psychike ako tele. je normalne ze v 40tke nebudes mat telo ako 20r, dokonca po 3 porodoch... nauc sa zit sama so sebou ci uz budes cvicit alebo nie. mladnut nebudes t.j. ani telo nebude krajsie (z fyzickeho pohladu) treba sa naucit zit s tym, ze clovek starne a k tomu patria urcite nalezitosti. drzim palceky s vysporiadanim sa

lily246
24. júl 2024

@domiklik alebo sa vykašľať takto nasilu drieť a bojovať s veternými mlynmi a začať sa tešiť zo života?
Autorka veď to je normálne starnúť. Máš 53 kg v 40tke, teš sa! Toto je chorá doba zameraná na extrémnu dokonalosť vo všetkom, ale sú tí ľudia s dokonalým lookom vďaka nemu dokonale šťastní? To určite. Autorka, porozmýšľaj nad skutočnou radosťou a spokojnosťou v živote.

alchemilkazltozelena
24. júl 2024

@simsalabim presne.......

alchemilkazltozelena
24. júl 2024

Tak potom ja čo mám o 20 kíl viac tak asi ani na ulicu by som nemala vychádzať 🫣

la_dolce_vita
24. júl 2024

Co budes hovotit po 50tke... dovtedy som nemala absolutne ziadny problem s vahou, postavou... ale pride prechod a vsetko je inak ☹

lucka_ke
24. júl 2024

@la_dolce_vita presne tak, celý život mi hovorili, že som chudá a nemám prsia a teraz mám váhu ako v tehotenstve a nejde to dole

jaskolka
24. júl 2024

Keď máš v 40 rokoch a po 3 pôrodocb 53 kíl, tak podla mňa je to úžasný úspech a neviem, co vlastne chceš riešiť. Veď nemôžeš čakať, ze budeš celý život vyzerať ako v 18 rokoch.
Tam bude problém asi inde...

la_dolce_vita
24. júl 2024

@lucka_ke tiez som tomu neverila. Sportujem aktivne a tak mi ostava asi len hladovat ☹

pralinka25
24. júl 2024

Pozri na jednej strane ti rozumiem..tiez mam 3 deti vahu asi ako ty. Cvicim snazim sa. Nie je to ideal ale v ramci moznosti ...
Poviem ti tak, ludom je jedno ci mas 53 alebo 63. Ide o.to ako sa s tebou citia. A ked budes mat stastie a dozijes sa staroby budes na dnesne dni spominat ako na stare dobre casy. Takze si ich zacni tvorit. Rob vsetko co chces stihnut. Zivot ubieha rychlo. Daj si zmrzlinu a uzi si ju..zaplavaj si a kludne si daj este jednu. Uprimne pocitas vrasky inych ludi? Riesis ich kila? Je super sa o seba starat do fazy kedy je to este radost a nie stres.
Si v najlepsich rokoch nepremarni ich kravinami.

sante81
24. júl 2024

Ja som pribrala za rok a pol 9kg, celý život veľkosť S. Vek, hormonálna zmena, bola som veľmi nešťastna, kalorické tabuľky, obmedzovat sa v jedle, do kedy?
Treba to prijať, a začať starnúť s graciou 🍀

michaela329
24. júl 2024

Telo si zvyklo, skús trénera - nehovorím, že budeš ako 30 ročná. Ale takáto zmena vie veci naštartovať. Hlavne skús nájsť radosť v tom, čo robíš, lebo inak cvičenie nezaberie - kvôli stresu.

mogaa
24. júl 2024

bicykel je kardio, to je niečo čo nepotrebuješ....zrejme máš málo bielkovín a chudneš svaly.....skús zmeniť cvičenie a telo krémuj spevňujúcim telovým mliekom(to je u teba skôr niečo ako placebo)....ono je obrovský rozdiel cvičiť a cvičiť.....skús jogu, pilates, skupinové ženské cvičenia v okolí....cvičenia je dobré striedať, nie cvičiť jeden druh....

mk1111111111
24. júl 2024

Ja Ti napisem takto, neporovnavaj sa s fotkami inych dam v Tvojom veku, zvacsa je to retus a nie realita. Neprirovnavaj sa k dvadsiatkam 50 kg, to nedozenies, aj keby si cvicila denne 5h, ak si neudrziavala telo cely zivot.
Bud rada, ze mas tolko kil, vela zien, aj hooodne mladsich Ti ch moze zavidiet. A nepozoruj sa tolko v zrkadle, nikto na Teba nebude vonku s mikroskopom pozerat.
Ani jedna z nas uz mladsia nebude, ale zato krasne sme stale.

slavomira236
24. júl 2024

Mam 46 56 kil som sice nizsia ale nosim s aj xs..vek uz vidno. Necvicim 3porody
Ale ked idem niekedy po meste a vidim mlade rozkysnute baby tak si poviem ze ako dobre este vyzeram..no starneme pomaly mlade uz nebudeme..Ale aby som sa trapila ze starnem? Poviem si niekedy ze uz mam vela rokov,ze by som chcela byt mladsia ale to je vsetko

mogaa
24. júl 2024

Rovnako nie je pohyb ako pohyb...ty potrebuješ spevniť telo, to znamená cielene cvičiť, ale nie kardio.....2x do týždna je ale málo, na to aby si videla výsledok treba 3-4x a hlavne naozaj pozri niečo vo svojom okolí kde sa cvičí skupinovo....ono je tam trénerka čo precvičuje, poradí ti druh cvičenia a hlavne ťa upozorní čo cvičíš zle....pri akom koľkovek cvičení , musíš vidieť výsledok ak ho cvičíš poriadne a dostatočne dlho.....2x do týždňa je na udržanie.....sama mám 50, tak viem o čom píšem....schudla som hlavne vďaka bicyklu ale spevňujem cvičením....striedam pilates s pure bar(také skupinové cvičenie kde sa cviší s malými váhami a aj sa cvičí s gumami), predtým som cvičila doma, rovnako kruhový tréning kde boli vyžšie váhy....teraz vidím oveľa väčšie výsledky...u mňa problém len brucho, ale to je hlavne strava,,,,

mandarinka555
24. júl 2024

Smer psychiater...Čo by si vlastne chcela, vyzerať ako dvadsiatka? Nemám problém, tak si ho vyrobím? Čo budeš potom stvárať po päťdesiatke? Starnúť treba s gráciou a nie sa každé dve minúty pozerať do zrkadla a ľutovať sa🙈

domiklik
24. júl 2024

@lily246 ale ona nemá evidentne problém nájsť si čas alebo chuť. Cvičí, ale namiesto toho, aby vyzerala dobre, je mlandrava. Venuje tomu čas, ale je to absolútne neefektívne. Nutričné vyvážená strava a silový tréning (s vahami) je cesta.

autor
24. júl 2024

@mogaa Chudnúť nechcem,ide o tú pevnosť,ochabnuta koža,celulitída.Silove cvičenie ovládam,cvičím roky,iba tento posledný pol rok vôbec žiaden efekt,zmenila som aj prácu a naozaj nestíham a ani nevládzem.Radsej si po šichte chvíľu oddýchnem alebo idem von a deťmi.Skor mi ide o to ako sa s tým vysporiadať,presne ako viaceré píšete,že je to zle v hlave,veľa žien vyzerá horšie(a lepšie) ako ja.Chcem sa naučiť byť spokojná s tým čo vidím v zrkadle a byť rada za to ako to je a netrapit sa stále cvičením,ale nedokážem to

janulka1802
24. júl 2024

Hm... ja mám 42, cca 59 kg a mám aj celulitídu, nejaké vankúšiky na bruchu a paradoxne mám sa omnoho radšej, ako keď som vážila 48 kg. To je v hlave a o sebaprijatí, sebaláske. Je veľmi dôležité mať rada samú seba. Je to oslobodzujúce, neriešiť každý gram, vrásku, ale vnímať sa ako krásnu. Určite si prečítaj nejakú literatúru s touto tematikou. Snáď Ti to pomôže.

guiseppinka
24. júl 2024

@alchemilkazltozelena nahodou som sa rano odvazila a zistila som, ze mam naspat asi 2 kg... suma sumarum mam ako ty o 20kg viac ako autorka (az sa mi nechce verit tomu "o 20kg viac") a som si rano povedala, ze ja to kaslem... tucna nie som, brucho vzdy bolo... mohlo by byt pevnejsie, ale pecivo lubim a casovo nemam kapacitu a ani nejaku motivaciu, aby som drela a makala... obleciem si v pohode vela veci, ktore som nosila pred porodmi... ale mam sa rada aka som a nemam nejake vycitky... ok, do plaviek mam problem sa obliect, ale tam je problem uplne inde...

autor
24. júl 2024

@janulka1802 presne toto je môj problém

janickacrazy
24. júl 2024

Vieš koľké baby tu by tie tvoje 53 kg brali hneď? Veď to máš super na tvoj vek. Určite si pekná a robíš, čo môžeš. Skús si každé ráno do zrkadla povedať: "Som pekná, vyzerám dobre, som v pohode." Keď nepomôže, tak na webe sú kvantá videí na tému seba láska. Pozri si.

anketkarka
24. júl 2024

To je o sebaláske. Tlakom médií a doby sa ženy porovnávajú, nie sú so sebou spokojné, riešia kilá, pevnosť, vrásky. A pritom sa čas zastaviť nedá a dnes máš 40. Čo povieš potom v 60 a 70. To uz o pevnosti ani snívať nebudeš môcť a žiadnu vrásku ani najdokonalejším makeupom neschováš. Budeš sa tešiť z toho, že si zdravá a bez liekov. Tak prečo sa nemať rada už dnes? Vieš ako z človeka žiari tá spokojnosť?

snehovakralovna
24. júl 2024

@la_dolce_vita hovor mi nieco o tom

jaroe
24. júl 2024

to sa mi nechce verit, ze vyzeras ochabnuto pri tych kilach a pohybe, co popisujes...Ja mam este kusok viac a keby som 3 x tyzdenne hodinu bicyklovala, a este aj 2-3x doma silovo cvicila, tak som urcite spokojna...

jaroe
24. júl 2024

@jaroe kusok viac rokov myslim, kila radsej nespominam😀

Strana
z3