Ako často sa vážite pri udržiavaní váhy?
prosim vas ti co si chcu momentalne udrzat vahu, nepribrat ale momentalne by nebolo vhodne ani moc schudnut, ako casto sa vazite? alebo len u doktorky… alebo napr raz za tyzden? ja uz neviem ako by som natom mala vobec byt som schopna vazit sa kazde rano no d tym som prestala ale neviem naprikald mesiac sa proste neodvazit…
rozmysllaa osm ze to dam na raz tyzdenne neskor na raz za dva a postupne uz vobec skor ako sa budem citit proste to je hlavne nie to cislo to viem, len kvoli zdravotnym veciam momenatlne nemam ubudat z vahy ale tiz nehccme pribrat a nechcem si uz pocitat kalorie a tak proste meviem nacom som lebo ak by som jedla ako chcem tak asi chudnem ale zas sa budem bat ze priberam proste musim sa vazit a ked uvidim ze priberiem tak budme jest trosicku menej/viac pohybu albeo zas naopak ked schudnem a hlavne preto tak proste budem vediet ze mam jest viac…ale proste nechcem sa vazit do konca zivota…
@anonym_autor nevazim sa uz asi 5-6 rokov. Psychicky mi z toho bolo zle. Vidim to na obleceni - je mi pohodlne, alebo nie je. Rifle si kupujem cca v troch obchodoch maximalne a viem, ktora velkost mi sadne, atd, atd.
Vážim sa často, aj 3 krat do tyzdna. Aj manžel sa často váži. Berieme to ako rutinu...umyjes si zuby, ostriham nechty, odvážim sa..
nevazim sa, moja hlava nedokaze pochopit, ze je to len cislo, ze viac zavisi od toho ako vyzeram, ako sa citim. Teraz som dost schudla, som so sebou spokojna, sportujem, zdravo sa stravujem. Ale viem, ze keby som sa postavila na vahu a vaha by ukazala napr 65 (pri172 cm a 45 rokov) tak by som zacala rozmyslat, ze by som mozno este mohla dat 3 kila dole. A mozno keby som tie 3 kila dala dole, a mala 62, ze potom by som mohla dat este 2 dole, ze nech mam 60. Neviem, ci to ma este niekto tak, ale ja nikdy nie som spokojna s tym cislom.
Keď som chudla, tak som sa vážila raz týždenne ráno...teraz mam pauzu, vážim sa raz za mesiac
raz za mesiac, max. 2 krát.
Fúú, ja som na váhe nestála už dobre dlho! Tiež to nepotrebujem, všetko podstatné vidím v zrkadle a na oblečení
Vázim sa asi tak 4x do roka.. a stale mam cca rovnako od 50 do max 52kg, jedlo nevazim ani nepocitam kalorie... ved by som sa zblaznila..
Ja sa vazim prakticky denne, ak nezabudnem. Vahu mam v kupelni, tak to je jednoduche, ostalo mi to ako taky zvyk z casu, ked som chudla. Ale nic sa nedeje, ak sa neodvazim, nijako ma to netrapi, netrapi ma ani prirodzene kolisanie vahy - pocas cyklu niekedy aj skoro 2 kg. Vdaka vahe presne viem, kedy mi pride menzes (den pred mi vaha pruko klesne). AK budes pouzivat vahu na to, ci "priberas" alebo "chudnes", naozaj si treba uvedomit, ze tie 1-2kg vykyvy na vahe su uplne normalne a nic podstatne k vahe neznamenaju. Dolezity je trend pocas dhsieho obdobia, nie vaha v konkretny den.
Nikdy, vaha je premna uplne nedolezity udaj-riadim sa tym co vidim v zrkadle a ako sa citim v obleceni, Hned viem ked su gate v pase tesnejsie.
Zaujima na skor zlozenie tela - raz do roka chodim na inbody tak tam vidim aj tu vahu ale ide mi skor o pomer svaly/tuk, samotna vaha je irelevantna
a mozem sa spytat tych co sa vazite pravidelne, od asi kolkych rokov ste s tym zacali? a ci s tym planujete niekedy skoncit?
a mozem sa spytat tych co sa vazite pravidelne, od asi kolkych rokov ste s tym zacali? a ci s tym planujete niekedy skoncit?
@anonym_autor zacala som pred dvoma rokmi keď som sa vyzrala a začala chudnúť..ked sa mi podarí ísť na požadovanú váhu, tak uz len občas si overim, že som na ti stále ok...cize som sa začala pravidelne vážiť v 52 rokoch
@anonym_autor no tak nad tymto som sa absolutne nezamyslala. Ked ma to prestane bavit? Ked sa vaha pokazi? Toto fakt nepoterebujem planovat - naco je to dobre? Myslim, ze to prilis riesis a to nie je dobre. Mozno bude lepsie si zvolit nejaky kus oblecenia a tym sa riadit. Lebo vaha naozaj velmi kolise a to zistis az pri dennom vazeni. Pozeram do appky -ja som tento mesiac mala 57.40 aj 59.10. To su skoro 2kg rozdiel - aby si sa nevydesila, ze chudnes ci priberas…. Ak by ta to malo psychicky deptat, naco by to malo byt dobre? Vazim sa cca 5 rokov. PS Dnes som mala 58.05 a kto vie, kolko zajtra? Neriesim, dolezity je trend, nie aktualna vaha.
oki dakujem vsetkym za odpovede, mam 17 a viem ze v tom nechcem pokracovat dlhodobo chcela som len vediet ako to maju ostatni ci je vpohode vazit sa napriklad raz do tyzdna alebo ci su taki ktori to vobec neriesia a orientuju sa podla toho oblecenia co by sim ted chcela dosiahnut aj ja, prajem vsetkym este pekny den este
oki dakujem vsetkym za odpovede, mam 17 a viem ze v tom nechcem pokracovat dlhodobo chcela som len vediet ako to maju ostatni ci je vpohode vazit sa napriklad raz do tyzdna alebo ci su taki ktori to vobec neriesia a orientuju sa podla toho oblecenia co by sim ted chcela dosiahnut aj ja, prajem vsetkym este pekny den este
@anonym_autor pokiaľ nie si obezna, tak nevidím dôvod sa vážiť...v 17 som stála na váhe len u obvodného lekara na preventívnej prehliadke
@anonym_autor to ma kazdy ozaj inak. ja sa niekedy vazim kazdy tyzden a potom mi to aj dva mesiace nenapadne. neriadim sa nejak vahou. viem, ako sa citim, vidim na sebe zmeny.
@anonym_autor pokiaľ nie si obezna, tak nevidím dôvod sa vážiť...v 17 som stála na váhe len u obvodného lekara na preventívnej prehliadke
@rachel36a nie som obezna mam normalnu vahu blizsie k podvahe… budem sa snazit stym neskor prestat, dakujem
ja ked chcem riesit vahu, vazim sa denne - inak proste stratim prehlad a aj kontrolu... KEd nie, je to len informacne, podla mna raz za mesiac je ok, ale teda ak to nepotrebujes, nemusis sa vobec...

nevazim sa nevidim potrebu ked sa vidim v zrkadle, citim ako mi sadne oblecenie ze nepriberam ak raz za cas presvihnem to tak sa snazim co najskor vratit naspat ale to sa bavime o +1-2kg naviac. Ale ja co sa tyka svojho tela som perfekcionistka rakze aj tu najmensiu zmenu si hned vsimnem ale su zeny, ktore si to az tak uvedomit nedokazu a/alebo prokrastinuju potom. Takze talezi aj od toho ako dokazes byt na seba prisna, ked sa nemas v oku tak je lepsie sa pravidelne vazit.