Ako dosiahnuť úspech pri chudnutí vo veku 42 rokov?
Baby dajte mi facku. Potrebujem ju, možno niečo čo ma zabolí, vryje sa mi do hlavy a naštartuje ma to...mam 42 rokov,večne na diétach, momentálne 110 kilový brav...Každý deň začínam, každé ráno si vravím v zrkadle dnes je ten deň...mam kalorické tabuľky, knihy, jedlá od M.Páleníka, kuchárky na chudnutie, len nemám vôľu....som doma na RD,tri maličké deti, teoreticky by som mohla mať čas uvariť si niečo zdravé...som zúfalá, potrebujem pomoc 🙏
@leazeziliny o mne píšeš?
@leazeziliny hlavne im var zdravsie, maju v tebe vzor, a ty kebyze aj dojedas, zo zdraveho nepriberies.
viac pohybu a HLAVNE JEDZ PRAVIDELNE.
Proste nejedz tolko,ked nemas cas na pohyb. Alebo naopak,zapoj do svojho zivota s detmi pohyb. Ked nie som tehu,pravidelne chodievam a detmi behat...teda ja beham a oni sa hraju. ;D Dostatok spanku pomaha silnej voli. ;D Ten nemam. Takze beham. ;D
@leazeziliny ahoj, skus pozriet na IG Kyrulienka. Baba, ktora schudla brutal vahu, dava aj jedalnicky, co cvici, ako cvici. Ja jej velmi fandim 🙂
A skus sa zamysliet, kde mas problem. Myslim to tak, ze: prejedas sa vecer? Vela sladkeho? Nedrzis drasticke diety? Dojedas vsetko po detoch?
Ak jedavas vela sladkeho, tak to jednoducho prestan kupovat. Zacni so spravnym pitnym rezimom, potrebujes aj pohyb, skus krokovu vyzvu(kazdy den 15 000 krokov), pripadne si zaplat Fitshaker, Cvicime so Zuzkou, alebo nieco podobne 🙂 zapisuj si na chladnicku dni kedy si cvicila, aby ta to motivovalo 🙂 drzim ti palce 🙂
@leazeziliny pozri si na fb milan valkovic. My vsetci takto ficime, ci uz kvoli chudnutiu. Ale aj stravu kvoli zdraviu.
ja sice nepotrebujem diety a ani nikdy som nepotrebovala.. ale pokial to nemas v sebe tak ti tu nik ziadnu radu neda.. musis to naozaj chciet .. pre seba a pre deti - daj si otazku ci chces aby boli ako ty alebo ich naucit na zdrave veci,hybat sa s nimi ,chodit na tury spolocne ... sportovat sa da spolocne ... a hlavne ked budes zdravsia vitalnejsia ohybnejsia budes na tomto svete dlhsie -teda dlhsie s detmi viac si s nimi uzivat zabavu etc
no, tri malicke deti...toto neni na facku, to je na empatiu...dam ti radu, hoci teoriu uz vies...vela ludi zacne chudnut tak, ze jedia akoby uz boli chudi...tak sa velmi zacnu ponahlat, ale ono to nefunguje...finta je v tom, ze ty musis nakrmit denne to telo, ktore mas a postupne znizovat...tie tukove bunky proste pytaju jest, to neoklames...cize zacnes maly deficit, na malych zmenach, ale postupne pomaly...neries denne, ze mas 110kil, ries, ze mozes mat o mesiac o 5kil menej, o dva mesiace o 10kil, atd....denne jedz: vela bielkovin, zeleniny, ovocia, pi len vodu, toto rob tyzden, dva, kym sa prejavia prve zmeny, aby si dostala motivaciu pokracovat a udrziavat...nedivaj sa na to, aka dlha cesta to je, ale na to, ze kazdy den mozes prispiet k tomu, ze ti bude lepsie a lepsie
Potrebuješ inak nakupovať,tam to začne.. co není doma,nikto jest nebude... ta vaha je už strašne vysoká,to už je aj o zdraví,to vieš sama..práve kvôli deťom to treba dat dokopy.. nikto nepotrebuje 45kg modelku.. ale toto nejde takto.
skús diétu 8/16...8 hodín ješ, 16 držíš hladovku...
@deti95060810 prosim, nerad jej hladovku...hladovky su pre skusenych ludi...ona potrebuje zacat zdravo jest...110kilove telo po hladovke zje 2x tolko, co by jedlo bez hladovky
odporúčam prečítať - obezita spôsobuje, že sa naruší
tvorba hormónu, ktorý nám dáva signál, že sme hladní... a čo ťa nakopne? chceš čakať kým sa ti upchajú cievy a dostaneš infarkt? alebo kým si zničíš kĺby vlastnu váhou? https://fitastyl.sk/clanky/wellness/leptin-ako-...
@leazeziliny ked si na RD mas lepsiu moznost schudnut ako keby si bola uz v praci, tak ze to vyuzi, staci menej jest, daj si kludne aj sladke, ale nie na kila, ze celu cokoladu, davaj si menej.
autorka - píšeš že máš kalorické tabulky... prekračuješ ich?
nebolo by lepšie vyhľadať odbornú pomoc, sú lekári ktorí sa zaoberajú týmto problémom, https://obesitas.sk/pre-pacientov/obezitologick...
Poviem ti jedno môžu ti tu písať hoc čo aj tak to nepomoze ,všetko ale naozaj všetko je v hlave ,v tvojej hlave .pokiaľ sa sama nenadstavis a nezotrvas v tom tak je úplne všetko zbytočne .žiadne jedálničky ,pohyb proste nič nepôjde pokiaľ nebudeš odhodlaná.viem o čom píšem mala som pred rokom a pol 110 kg a dala som dole cez 35 kg.a idem ďalej pomaly ale idem ,chcem ešte 20 dole.ale neberiem to ako chudnutie je to už pre mňa životný štýl.som na kalorickych tabuľkách plne mi vyhovujú naučila som sa jesť ,jesť viackrát za deň a hlavne uvážene.necvicim skoro vôbec max2 krat do týždňa rýchla chôdza.viem že ta to trápi ,pretože je to už naozaj tragicka váha ale nestačí sa každé ráno len naladiť ale hlavne jedno ráno začať a zotrvať
Tak nezer sprostosti...jednoduche ako facka.
@leazeziliny Myslím, že zlyhavas preto, lebo si stále nemala odvahu pustiť sa do tých "zdravých kníh", začať zo dňa na deň všetko počítať. Bojíš sa tej zmeny, lebo vieš, že by to bol pre teba sok. Ako ti už niekto spomínal, začínaj postupne. Neviem, aky je tvoj najväčší "prehrešok", ale na začiatok sa skús v len v niečom trochu obmeszit. Napr. Tým, že si ku káve alebo po obede nedáš sladkosť. Ak to zvládneš, po pár dňoch k tomu napr. prestaneš jest vyprážané jedlá, prestaneš dojednať po deťoch a postupne sa naladis na tie kalorické tabuľky. Mysli pozitívne, prichádza jar, budú dlhšie dni, vonku teplo, môžeš s deťmi tráviť viac času pohybom vonku, mimo kuchyne.
Kdesi som počula názor, ktorý sa mi veľmi pacil: Pri chudnutí sa nesustred na to, že niečoho ješ menej (napr. sladkosti), ale na to, že niečo ješ viac (napr. ovocie namiesto sladkosti).
Držím palce ☺️
tri deti? ja som mala 4 male deti a to bola najlepsia dieta a cvicenie.
Hlavne nesed doma, zacina jar. Deti potrebuju cerstvy vzduch a pohyb...jasne aj ty.
Ja som to robila tak, ze sme prvi na ihrisko prichadzali , posledni odchadzali. vybehala som sa za detmi, nebol tolko cas na jedenie, alebo mi vsetko, co sme mali so sebou "vyzrali" deti 😀 Kazda cinnost, ktora ta odputa od jedenia je dobra.
Najhorsie sa chudne zavreta doma...to vzdy clovek zamieri do spajze, do chladnicky, kvari, dojeda, oriesky a cokoladky sa mu "lepia" na ruky.
Ja tiez momentalne chudnem.
okrem zmeny jedalnicku mi pomaha, nejest medzi jedlami ale hlavne jedla sa najest taku porciu ako vzdy. Nepit sladke napoje.
@leazeziliny vykasli sa na to... nechudni, var normálne aj sebe aj rodine, len pridaj viac zeleniny. O rok napis, ako si na tom, potom poradim ďalšiu radu.
V tomto prípade platí : čím vyššia váha, tým menšie a pomalšie chudnutie ma byt.
A štítnu žľazu máš v poriadku? Za aký čas si tak pribrala?
Cviciiiiiit 🙂 každý deň spraviť naviac pohyb
Neexistuje dieta, ktora by fungovala. Pozri si nieco o intuitivnom stravovani.
Za mna : jedalnicky, a knihy mozes darovat niekomu kto sa tiez "chysta" chudnut, tiez som ich vyhodila. dva tyzdne si pis ako realne zijes, co jes.. kludne na papier ak nemas cas. Co pijes. Kedy. Podla mna prides na to, ze je to cele zle. V tom harmonograme zistit ci jes vela somarin, nejes vobec apotom to "dozeries" napr. v cokolade. Ci mate doma normalnu stravu. Lebo ak mas deti a varis, nevidim dovod, preco by si potrebovala specialne jedalnicky. Navaris detom zdravo, sebe nalozis primeranu porciu a jes. Lenze kedze som bola doma s dietatom a tiez som pribrala a nie schudla a pritom denno denne 2-3denne von, dokonca som aj cvicila doma, a nechudla som nic, tak som na odporucanie endokrynologa zacala pisat. myslela som si ze jem, ze dostatocne pijem a opak bol pravdou.
Najskor musis vediet svoje spravanie ake mas teraz, potom mozes nieco menit. Nie je riesenie ze OD DNES toto.. tebe treba konkretne veci menit. Napr. intermitent fasting (a ten podla mna funguje najlepsie), alebo ak jes vela sladkosti = obmedzit, ak mas malo pohybu = pridat, malo spanku ,malo vody pijes, malo vlakniny, malo zeleniny... ja nie som ani zastanca 5tich jedal denne, pretoze pdla mna ma clovek jest ked je hladny. A nie sa ladovat stale jedlom.
No prepac, ale blbosti je tu napisanych dost.... aspon podla mna...
@bublinka1426 zo zdraveho nepriberies? Vsetko je o prijme a vydaji, a ked je vydaj < prijem, tak priberies nech je jedlo hociako zdrave...
@sun_shine_2020 ano Kyra schudla, ale zaroven nie prilis zdravo podla mnohych. Vela ludi jej pisalo, ze je to neudrzatelny sposob zivota, ze ma prilis vela sportu a prilis prudko... akoze obdivujem jej motivaciu a uznavam, ze dokazala vela, ale zaroven to nie je mamicka na materskej s 3 malymi detmi, ktore mozno nespia v noci a teda nie vzdy ma cas a prilezitost sportovat a varit....
@chodec15 vazne je najvacsie nebezpecenstvo natiahnuta koza? :(
@leazeziliny facku nepotrebujes. Mas 3 male deti. Mas dost spanku? Mas cas pre seba? Lebo je jedna vec chciet schudnut, byt doma a druha byt vypluta fyzicky aj psychicky... ake velke mas deticky? Mozu sa chvilku zahrat same v blizkosti? Alebo naopak este mavaju pravidelny spanok, kde by si si mohla napriklad chvilku zacviccit alebo v klude pripravit stravu? O prechadzkach moc nehovorim, lebo sama mam 2r ktore chodit nechce a na kocik uz nie je, takze prechadzky nie su o krokoch ale stepovani na mieste...
Na zaciatok - vyrad zbytocne sladkosti. Naozaj ich nepotrebujes. rozne keksy, cokoladky,.. to uz radsej si dam spolu so synom sladky pribinacik, alebo si kupujem ochuteny vanilkovy cottage. A naucila som sa dat si radsej to jablko ako horalku.
Vyrad sladke vody, len cista voda alebo caj.
A zacni jest ovocie a zeleninu a bielkoviny a pridaj pohyb. Toto ti na zaciatok “staci”, resp. aj toto je pri takej vahe dost na to, aby si prve kila dole cca za mesiac videla. Nepotrebujes specialne jedalnicky, ktore ta budu stresovat, ze to a tamto musis kupit, skor je to o tom, prestat kupovat “blbosti” a naucit sa jest napr. cottage, tvaroh, zeleninu,.. A ani k tomu nepotrebujes extra sportovat, uplne staci bezny pohyb cez tyzden, ktoreho mas popri detoch urcite dost.

Ked budes tvojim detom varit zdravu stravu len im prospejes a aj ty sa najes. Takze konecne zacni zdravo varit a jest. Chudne sa v hlave a v kuchyni, fitko nie je podmienka chudnutia