icon

Ako efektívne a dlhodobo schudnúť 25 - 30 kg?

trinity131
Dnes o 12:17

Ahojte baby. Zacala som chudnut, potrebujem zhodit cca 25-30 kg, ktore sa na mna za roky nalepili. Pojdem stylom kalorickeho deficitu a cvicenim. Nechcem chudnut rychlo, skor pomalsie a efektivne, najlepsie aby sa z toho stal zdravy zivotny styl. Mate niektora skusenosti, resp. za aky cas sa vam podarilo tolkoto kg zhodit? Myslim, ze realne je cca rok.

martinmmartin
Dnes o 12:24

A zmenila si aj ulohu zradla v tvojom zivote?
Bolo ti kamarat, ukludnovak, odmena?

krasneleto
Dnes o 12:26
@martinmmartin

A zmenila si aj ulohu zradla v tvojom zivote?
Bolo ti kamarat, ukludnovak, odmena?

@martinmmartin zradlo maju hadam zviera nie?

anonym_9845ba
Dnes o 12:26

Záleží z akej váhy, 30kg zo 100kg je realne.
Alw dávaj si realne ciele, pomaly ďalej zájdeš.

krasneleto
Dnes o 12:27

efektivne a dlhodobo ti pomoze jedine kaloricky deficit, nedietovat, ale skor mensie porcie, zaradit pohyb a kaloricke tabulky... nie je strava ako strava a da sa jest aj chutne ale plnohodnotnejsie co do proteinov atd...

szuchta
Dnes o 12:28

@martinmmartin Kriste, toto čo je za komentár? 🙈 Mozog sa mi zastavil normálne na chvíľku.

strawberry0797
Dnes o 12:29

@trinity131 pohyb. Najskor prechadzky, turistika, neskor jemny beh, posilka, idealne osobny trener.

anonym_7e9e55
Dnes o 12:31

Tiez takto idem,z vyse 40kg nadvahy.Aktualne za rok -12kg ,co je udrzatelne .Mam trenera,ktory mi ukazuje cesticku,po ktorej iz len idem,je to silna motivacia a velka pomoc,sama len za pomoci tabuliek by som to nedala.Hlavne nemaj velke oci,ze das dole 30kg za rok bez jojo.Ja som dala pred 8.rokmi a prisli naspat

anonym_b061d3
Dnes o 12:37

@trinity131 ideš na to veľmi rozumne, predpokladám, že máš už dosť naštudované o zmene životného štýlu a vieš, koľko čoho denne máš prijať, aby váha klesala, ale ubúdal tuk, nie svaly a zároveň. aby to neodniesli vlasy, zuby, nechty, pokožka. Neupínala by som sa na ten čas, či to bude rok, rok a pol, alebo dva je predsa úplne jedno. Chceš byť štíhla, nie len schudnúť. A ten časový horizont ťa môže znervózňovať, ak sa občas stane, že chudnutie spomalí alebo až zastaví, napriek tomu, že robíš všetko správne. Vtedy hrozí, že by si sa mohla na všetko vykašľať a vrátiť sa k starým návykom. Ideálne je chudnúť tempom 2kg mesačne, prvý mesiac to bude viac, aj 5-6. Moja známa schudla vyše 30kg, trvalo jej to takmer 2 roky, ale váhu si už takmer osem rokov drží. Riadila sa kalorickými tabulkami, jedla viac menej pestrú stravu, nevyhýbala sa ani kúsku koláča pár krát do týždňa. alebo kúsku čokolády, či porcii zmrzliny raz za čas. Muselo sa jej to ale vojsť do príjmu 1850-1900 kcal. Snažila sa veľa plávať, chodiť rýchlou chôdzou, chodila aj na turistiku, byciklovala, iným športovým aktivitám sa nevenovala. Dôležitý je aj dostatok tekutín a dostatok spánku.

anonym_8b935b

@trinity131 tiež by som potrebovala toľko zhodiť, len sa k tomu neviem dokopať. Viem, moja chyba 🤨

anonym_b061d3
@anonym_7e9e55

Tiez takto idem,z vyse 40kg nadvahy.Aktualne za rok -12kg ,co je udrzatelne .Mam trenera,ktory mi ukazuje cesticku,po ktorej iz len idem,je to silna motivacia a velka pomoc,sama len za pomoci tabuliek by som to nedala.Hlavne nemaj velke oci,ze das dole 30kg za rok bez jojo.Ja som dala pred 8.rokmi a prisli naspat

@anonym_7e9e55 keď naberieš naspäť 30kg, to už nebude len o jojo efekte, ty si sa na zdravé stravovanie úplne vykašlala. Držím palce, nech je druhý pokus úspešný

anonym_b061d3
Dnes o 12:40
@strawberry0797

@trinity131 pohyb. Najskor prechadzky, turistika, neskor jemny beh, posilka, idealne osobny trener.

@strawberry0797 pohyb je 20% úspechu, 80% je strava

anonym_f0d21b
Dnes o 12:46
@anonym_b061d3

@strawberry0797 pohyb je 20% úspechu, 80% je strava

@anonym_b061d3 na papieri pekne, inak nemusi platit 🙂 ver ze sa to naozaj da aj pohybom, sama som tak schudla

anonym_137758
Dnes o 12:50

Ešte je kľúčovým faktorom vek. Spôsob akým sa to dalo v 30ke po 50 neplatí. Tiež bojujem

anonym_b061d3
Dnes o 12:52
@anonym_f0d21b

@anonym_b061d3 na papieri pekne, inak nemusi platit 🙂 ver ze sa to naozaj da aj pohybom, sama som tak schudla

@anonym_f0d21b jasné, schudla si 30kg pohybom a popri tom si ládovala hranolky so smaženým syrom a tatarskou a veterníky. Ja som o žiadnej diéte nepísala, ôlen o zdravom stravovaní

dvadsatosem
Dnes o 12:52

Pred rokom som schudol za cca pol roka 6kg ale už som to znovu nabral. Jediné čo som vtedy spravil že som vysadil sladkosti a druhú večeru a nočné vyjedanie. Pohybu som moc nemal.

anonym_500ea5
Dnes o 12:55

ja by som asi zasla za obezitologom, 30 kg navyse je obezita, obezita je normalna choroba, ty potrebujes odborny dohlad

anonym_b061d3
Dnes o 13:02
@anonym_137758

Ešte je kľúčovým faktorom vek. Spôsob akým sa to dalo v 30ke po 50 neplatí. Tiež bojujem

@anonym_137758 písala som vyššie o mojej známej, ktorá dala dolu vyše 30kg, mala 51rokov, keď začala, váhu si drží, možno to nejde tak týchlo a ľahko, ako v 25 rokoch, ale ide to

anonym_f0d21b
Dnes o 13:04
@anonym_b061d3

@anonym_f0d21b jasné, schudla si 30kg pohybom a popri tom si ládovala hranolky so smaženým syrom a tatarskou a veterníky. Ja som o žiadnej diéte nepísala, ôlen o zdravom stravovaní

@anonym_b061d3 10 kil a stravu som nemenila, jedla som normalne a ano, ked som mala chut aj syr s hranolkami a tatarkou. Pohyb stacil, ja len pisem ze tvoje tvrdenie nie je univerzalna pravda, lebo tak to vyznieva ze ina cesta nie je - ale je.

anonym_b061d3
Dnes o 13:09
@anonym_f0d21b

@anonym_b061d3 10 kil a stravu som nemenila, jedla som normalne a ano, ked som mala chut aj syr s hranolkami a tatarkou. Pohyb stacil, ja len pisem ze tvoje tvrdenie nie je univerzalna pravda, lebo tak to vyznieva ze ina cesta nie je - ale je.

@anonym_f0d21b ma tu ale radíme žene, ktorá potrebuje schudnúť 30kg, zbytočne by som jej písala, že môj muž, keď priberie počas zimy 6-8 kg, tak na jar zintenzívni tréningy, dá na bicykli viac km a váha je v lete zase spať. Okrem toho s nadváhou 30kg, pri životnom štýle, kde pohyb zrejme dosť absentoval, ťažko čakať intenzívny pohyb 5-6 krát týždenne.

sisska96
Dnes o 13:19

Ja tiež. Sladkosti málo iba doobeda, večeru som nemala, alebo iba ovocie zelenina, a 10 kg dole za rok

anonym_137758
Dnes o 13:29
@anonym_b061d3

@anonym_137758 písala som vyššie o mojej známej, ktorá dala dolu vyše 30kg, mala 51rokov, keď začala, váhu si drží, možno to nejde tak týchlo a ľahko, ako v 25 rokoch, ale ide to

@anonym_b061d3 každá žena má inú menopauzu, je to dlho na rozpisovanie, ja si s mojou neviem rady

a0
Dnes o 14:23

https://www.instagram.com/anna.marie.minus60kg/

Tato pani je veľmi inšpiratívna, čo sa týka pomalého udržateľného chudnutia 🙂