Ako efektívne počítať kalórie?
Baby počítať kalórie rozpísané na týždeň? Alebo po dňoch. Lebo niektoré dni zjem cca 1600 iné 1700, v deficite som 1750
Ja som prave dnes znova zacala
Urcite kazdy den extra!
A max.do toho vypocitaneho bazal eho metabolizmu.
Ja som prave dnes znova zacala
Urcite kazdy den extra!
A max.do toho vypocitaneho bazal eho metabolizmu.
@osky v ziadnom pripade iba do vypocitaneho bazalneho metabolizmu. To je zle! Bazal je na udrzanie zakladnych zivotnych funkcii, ked iba lezis.
@anonym_autor každý deň rovnako, aj počet bielkovin, tukov, sacharidov. Hlavne bielkoviny na 100%
@anonym_autor každý deň rovnako, aj počet bielkovin, tukov, sacharidov. Hlavne bielkoviny na 100%
@nataliik no tak to asi nebude pre mňa teda, to nedám. Niektoré dni niesom vôbec hladná a neviem to jedlo do seba dostať
@osky v ziadnom pripade iba do vypocitaneho bazalneho metabolizmu. To je zle! Bazal je na udrzanie zakladnych zivotnych funkcii, ked iba lezis.
@simsalabim nerozumiem...
Ty myslis,ze by to malo byt viac ako bazalny???
Bazalny mi vysiel vyssi ako normalny prijem kt.by som akoze mala mat,aby som chudla...
@osky nie do bazalu🫣, bazal máš minimum na fungovanie, vtedy ani nechudnes, lebo si telo bude drzat
Ale ja som vzdy tak schudla.
Ved bazalny mi vychadza viac,ako ten,co mi vxpocita na uspech pri chudnuti.
Ja som poskusaöa vselico a fakt jedi e s kalorickymi tabulkami som ozaj vzdy chudla.
A to nedodrzujem bielkoviny-,nefokazem to ani ked jem mäso.fakt nie som schopna ich naplnit na 100% ale chudnem
Nemusis kazdy den rovnako, lebo kazdy den nemas rovnaky ani bazal- vsetko je to priemer- snaz sa nsplnit biekloviny, zdrave tuky a sacharidy mozu "lietal" no stale to musi byt priemer napriklad tyzdnovy
Ja som poskusaöa vselico a fakt jedi e s kalorickymi tabulkami som ozaj vzdy chudla.
A to nedodrzujem bielkoviny-,nefokazem to ani ked jem mäso.fakt nie som schopna ich naplnit na 100% ale chudnem
@osky prosim ta ak o niecom vies deravy prd, tak skus aspon svoje “rady” nerozsirovat dalej. Ty si rob co uz as za vhodne, ale ak ti chybaju aj zakladne znalosti a nerozumies pojmom ako bazalny metabolizmus, kaloricky vydaj a optimalny deficit a suvislostiam medzi nimi, prosim ta nepokusaj sa radit.
Nemusis kazdy den rovnako, lebo kazdy den nemas rovnaky ani bazal- vsetko je to priemer- snaz sa nsplnit biekloviny, zdrave tuky a sacharidy mozu "lietal" no stale to musi byt priemer napriklad tyzdnovy
@zuzinka888 super takže sa nič nestane keď jeden deň zjem viac a druhý menej ale do toho týždňového deficitu sa dostanem.
@osky prosim ta ak o niecom vies deravy prd, tak skus aspon svoje “rady” nerozsirovat dalej. Ty si rob co uz as za vhodne, ale ak ti chybaju aj zakladne znalosti a nerozumies pojmom ako bazalny metabolizmus, kaloricky vydaj a optimalny deficit a suvislostiam medzi nimi, prosim ta nepokusaj sa radit.
@milanemila ja som napisala svoju skusenost...
Ako som schudla ja.
Mozes mi to napiat aj inym tonom,a nie takym arogantnym.
Vsetci sa ucime a tu radime.co som nechapala,som sa aj sama spytala.
Takze spravaj sa normalne,a nie akoby si zjedla csetku mudrost sveta.
Mizes mi kludne poradit,ja budem vdacna
Ale prosim ta,nechaj si svoj arogantny podmaz...ten nepotrebujem!
@osky tak sem daj tvoje údaje, som zvedavá na ten bazal. Ano máš jest nad bazal nejaké mnozstvo.
Na bielkoviny nemusíš jest len maso a keby si chcela, tak ich naplnis v pohode.
Možno ty si chudla, lebo si zmenila veci, napr. cukor si nejedla toľko, tuku unizila, to nevieme, ale koľko si chudla za aký čas a vydržalo ti to? A zdravotné všetko v poriadku?
@nataliik no tak to asi nebude pre mňa teda, to nedám. Niektoré dni niesom vôbec hladná a neviem to jedlo do seba dostať
@anonym_autor dáš v pohode, ale musíš chcieť. Týždeň dva a už si zvykneš. Aj pre mňa to bolo veľa jedla na začiatku, nevladala som to jest, stále plna, nebola som hladna, ale po mesiaci som si už zvykla a kg išli doku krásne, metabolizmus sa zrychlil, trávenie upravilo, celkovo prísun energie, spat som začala normálne 8h v kuse, bez problému so zaspatim atď atď.
Za vyskúšanie nič nedáš, ale nie týždeň, aspoň mesiac dva a uvidíš.
A bielkoviny nie sú len mäso( tvaroh, cottage, grecky jogurt, ryby, strukoviny, strukovinove cestoviny, quiona, syry, oriesky atď). Vacsina ma s nimy na začiatku problém, ale naučíš sa, zvykneš. Nemusíš mať hneď v prvý deň všetky kolieska zelené.
Ps neverila som ani ja, že vďaka dodrzaniu tabuliek, kde musíš jest pre mňa vel jedla zo začiatku sa da schudnúť, za 9 mesiacov som mala dole 23kg.
@anonym_autor dáš v pohode, ale musíš chcieť. Týždeň dva a už si zvykneš. Aj pre mňa to bolo veľa jedla na začiatku, nevladala som to jest, stále plna, nebola som hladna, ale po mesiaci som si už zvykla a kg išli doku krásne, metabolizmus sa zrychlil, trávenie upravilo, celkovo prísun energie, spat som začala normálne 8h v kuse, bez problému so zaspatim atď atď.
Za vyskúšanie nič nedáš, ale nie týždeň, aspoň mesiac dva a uvidíš.
A bielkoviny nie sú len mäso( tvaroh, cottage, grecky jogurt, ryby, strukoviny, strukovinove cestoviny, quiona, syry, oriesky atď). Vacsina ma s nimy na začiatku problém, ale naučíš sa, zvykneš. Nemusíš mať hneď v prvý deň všetky kolieska zelené.
Ps neverila som ani ja, že vďaka dodrzaniu tabuliek, kde musíš jest pre mňa vel jedla zo začiatku sa da schudnúť, za 9 mesiacov som mala dole 23kg.
@nataliik no na moju váhu sú 2g bielkovín dosť ťažké dosiahnuť. Kcal mám vždy v zelenom, neprekračujem. Mám to tak zatiaľ 2 týždne. Do toho aj silovo cvičím
Ako som schudla ja.
@osky nechapem, ako ti bazal moze vyjst vyssi. To kde si pocitala? Takto to mam ja. A naplnit bielkoviny nie je tazke ani pre mna, co som povacsine vegetarian (sem tam jem rybu).
@zuzinka888 super takže sa nič nestane keď jeden deň zjem viac a druhý menej ale do toho týždňového deficitu sa dostanem.
@anonym_autor pozri na YT videa Martina -Gregusa, alebo martiny markovej za mna uplne topky- ziadne dristy a myty- len fakty a hola pravda.
@nataliik no na moju váhu sú 2g bielkovín dosť ťažké dosiahnuť. Kcal mám vždy v zelenom, neprekračujem. Mám to tak zatiaľ 2 týždne. Do toho aj silovo cvičím
@anonym_autor skus nám sem aj odfotit aké hodnoty tam máš. Ja nemám 2g na váhu bielkovin a ani som nemala, keď som začínala. Okolo 1,6g na kg váhy.
Ako som schudla ja.
@osky ty si sem doslova napisala autorke temy hned vo svojom prvom komentari, ze ma jest macimalne tolko kalorii ako je bazal 🤦🏼♀️ ano vsetci sa ucime a nikto nevie vsetko a prave preto nechapem, ked tu citam ako niekto napise “radu” uplne mimo misu.
Ano samozrejme, ze si schudla ked si jedla pod bazal, aj v koncentraku vsetci schudli 🙈 to ake to ma dosledky na tvoj metabolizmus a ine si skus precitat.
@anonym_autor skus nám sem aj odfotit aké hodnoty tam máš. Ja nemám 2g na váhu bielkovin a ani som nemala, keď som začínala. Okolo 1,6g na kg váhy.
@osky ty si sem doslova napisala autorke temy hned vo svojom prvom komentari, ze ma jest macimalne tolko kalorii ako je bazal 🤦🏼♀️ ano vsetci sa ucime a nikto nevie vsetko a prave preto nechapem, ked tu citam ako niekto napise “radu” uplne mimo misu.
Ano samozrejme, ze si schudla ked si jedla pod bazal, aj v koncentraku vsetci schudli 🙈 to ake to ma dosledky na tvoj metabolizmus a ine si skus precitat.
@milanemila jedla som po nie pod bazal!
Prave preto,aby telo mohlo fungovat.
Ale dobre....este si to prestudujem.hovi.dost som citala,kymsom sa na to dala.
Tam bolo prave napisane,nikdy nejst pod bazal...
Ale nebolo,ze musi byt viac...preto som trochu rozcarovana..no.ok.dostudujem
@osky nechapem, ako ti bazal moze vyjst vyssi. To kde si pocitala? Takto to mam ja. A naplnit bielkoviny nie je tazke ani pre mna, co som povacsine vegetarian (sem tam jem rybu).
@simsalabim hm...no neviem ako...idem si to asi este raz nastavit odznovu vsetko...
Inak neviem...
Prosim ta,a co jes,ked pokryjes tie bielkoviny.
Ved ja si dam aj mäso vajcia,syr,strukoviny.vselico,a nepokryjem to...
@simsalabim hm...no neviem ako...idem si to asi este raz nastavit odznovu vsetko...
Inak neviem...
Prosim ta,a co jes,ked pokryjes tie bielkoviny.
Ved ja si dam aj mäso vajcia,syr,strukoviny.vselico,a nepokryjem to...
@osky dnes som nemala velmi vzorny den, ale toto je moj hlavny zdroj bielkovin pre dnesok. Staci velkost ako dlan pri kazdom jedle - rano tvaroh, obed trebars strukoviny v rizote, vecer kusok lososa… bielkoviny su aj v pecive ci cestovinach… Drzim sa KT, uz nechudnem, len udrziavam, takze v koleckach bielkoviny, sacharidy, tuky, nebyvam vzdy dosledna.
Chapem
Ale aj vidim...
Ja mam denne prijat aspon 120g bielkovin
To je podstatne viac,ako ty.
Ty si .asi uz pekne stihla.
Ale ja som znova pribrala,preto som sa na to od dnes
Znovu vrhla....no.je to boj...
Chapem
Ale aj vidim...
Ja mam denne prijat aspon 120g bielkovin
To je podstatne viac,ako ty.
Ty si .asi uz pekne stihla.
Ale ja som znova pribrala,preto som sa na to od dnes
Znovu vrhla....no.je to boj...
@osky a mas to uz poriadne nastavene? Tu si pozri navod https://www.modrykonik.sk/group/6855/ Lebo bazal fakt nemozes mat nizsi ako odporucany prijem.
@osky a mas to uz poriadne nastavene? Tu si pozri navod https://www.modrykonik.sk/group/6855/ Lebo bazal fakt nemozes mat nizsi ako odporucany prijem.
Bazal uz mam nizzsi ako odporucany prijem, ono to bolo preto tak,lebo som mala nastavene prilis rychle chudnutie.ked som ubrala,upravilo Sa to...
Pocitala som to na inej vyzivovej kalkulacke,ked som zacinala s ratanim kalorii...Nestor som objavila KT Applikationen,KDE je to zdarma a jednoduchsie...
@anonym_autor to máš nejaké zaujímavé hodnoty, bielkovin moc, sacharidov malo a tuku tiež viac. A kcal príjem denny oproti bazalu by som čakala viac, ale ak si dala malo aktívny, no mozno.
Neviem co to máš za aplikáciu alebo aký rezim nahodeny, skus si zadať svoje údaje tu https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
Koľko ti vypočíta tých bielkovin
@anonym_autor to máš nejaké zaujímavé hodnoty, bielkovin moc, sacharidov malo a tuku tiež viac. A kcal príjem denny oproti bazalu by som čakala viac, ale ak si dala malo aktívny, no mozno.
Neviem co to máš za aplikáciu alebo aký rezim nahodeny, skus si zadať svoje údaje tu https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
Koľko ti vypočíta tých bielkovin
@nataliik mám normálne kalorické tabuľky, bielkoviny by mali byť 2g na kg váhy. Tá kalkulačka je dosť divná. Vypisuje mi tam bazal 1400 čo je extrémne malé číslo. Môj bazal ( 1620) mi vypočítali na profi meraní, kde aj odporučili 2g bielkovín na kg váhy, aby som udržala svaly chránené
@nataliik mám normálne kalorické tabuľky, bielkoviny by mali byť 2g na kg váhy. Tá kalkulačka je dosť divná. Vypisuje mi tam bazal 1400 čo je extrémne malé číslo. Môj bazal ( 1620) mi vypočítali na profi meraní, kde aj odporučili 2g bielkovín na kg váhy, aby som udržala svaly chránené
@anonym_autor pozivas aplikaciu Kaloricke tabulky?
@anonym_autor tu kalkulačku používajú vacsinou v skupine cesta k mojej premene. Tak kalkulacka není presná ako meranie samozrejme, ale pri 90kg ti vysiel bazal v kalkulacke 1400? Skúšala som rôzne hodnoty veku a výšky, ale taky nizky nevyšiel.
Toľko bielkovin som nemusela ani pri vyššej váhe ako tvojej a nechudla som zo svalov a tiež som bola na profi merani, tam mi dokonca povedal, že kľudne môžem 5kg zo svalov a to zase pri nižšej váhe ako tvojej.

Každý deň máš zjesť približne rovnako.