Ako efektívne rozvrhnúť cvičenie jednotlivých partií vo fitku?
Ahojte, poradí mi tu niekto ako si v týždni rozvrhnut cvičenie vo fitku aby to bolo co najefektívnejšie? Viem chodiť 4-5x do týždňa. Všetky partie cvičím zvlášť- jeden deň chrbát, druhý ramena, tretí predné stehna a štvrtý zadok a ak idem aj piaty krát tak si dávam opäť zadok alebo kardio. Neviem ci to robím takto dobre, alebo jednotlivé partie treba cvičiť viac krát ako len raz do týždňa? Čiže by som spojila nohy+zadok 2x do týždňa a chrbat+ramena 2x do týždňa ? 🙃
Ja napríklad chodím 5-6x do týždňa a zadok necvicim vobec sj keď som zena, a keď už tak keď cvicim nohy tak aj zadok a mám to podelené ramena plus chrbát, biceps a triceps, nohy, kardio, a niekedy na piaty deň cvicim prsia plus brucho ale to málokedy väčšinou idem opäť od zaciatku a teda ramena… závisí akú partiu chceš precvičovat najviac ale odporúčam zapájať všetko a takisto kardio
Viacero častí tela z tvojho plánu mi tam chýbajú napr brucho nemáš nikde napísané, lýtka, ruky (biceps/triceps) a trochu mi to príde nelogicky rozvrhnuté. Ideálne je posilňovať každú časť 2 maximálne 3x do týždňa. Ale všetko záleží od tvojho cieľu, záťaže, kondícii. Takto ťažko radiť 🤷🏻♀️ ale ja osobne mám full body workouty alebo delím to na vrchnú časť tela a spodnú, podľa toho koľko x v daný týždeň sa mi podarí prísť, chodím 3-4x, každú časť tela posilňujem 3x. Okrem toho mám aj kardio 2-3x ale to je už mimo fitka - vonku a ak sa nedá vonku tak miesto jedného posilňovacieho tréningu mám HIIT. A jeden deň mám voľno - strečing.
ja chodím 3x do týždňa a každú jednotlivú partiu cvičím raz, občas 2x…

Ja mam spojený celý vrch tela do jedného tréningu, zadok 2x do týždňa, nohy mam s kardiom 1x a pilates 1x do týždňa.
Na tvojom mieste by som si dala 2x zadok, 1x nohy, 2x vrhcb tela.