icon

Je normálne, že cvičím vo fitku sama?

Včera o 22:07

Je normálne že chodím do fitka sama a cvičím ako ja chcem? lebo chodia zamnou dievčatá že kolko mám ešte sérii. Ale ja žiadne série nemám. Cvičím kolko ja chcem a vládzem. Fitko je malé je tam málo strojov, som z malého mestečka. Schudla som už cez 20kg a stále sa moja postava zlepšuje. Mám si ten trening niako prispôsobiť? Väčšinou chodím na pás a potom cvičím nohy, ramená, chrbát, brucho, celé telo. A chodim na stroje ktore su volné pretože večer aj poobede je to plné.😔Čiže ja si poviem že pôjdem na pás najprv ale keby je obsadený tak idem najprv na bicykel alebo schody. Je podla vas zle že cvicim cele telo? Mam cvicit v pondelok nohy? v stredu ramena chrbat alebo to je uplne jedno? Svalovicu nemavam uźivam doplnky a vitaminy a moje telo je zvyknuté na cvičenie, okrem toho chodím na jogu pilates zumbu striedam to. Len ma zaujima či si mam cvicenie na strojoch počitat alebo stopnuť na hodinkach, väčsinou pocuvam hudbu tak nato zabudam

anonym_2b9b5b
Včera o 22:22

@anonym_autor tak pokiaľ chodíš do zlyhania(ako vládzeš) tak si nemusíš nič počítať, zacvičíš si ako to v ten deň cítiš. V malej posilke toho moc nevymyslíš, keď si urobíš plán a nebudú tie stroje voľné budeš frustrovaná a nezacvičíš si.
Na nete máš kopec videí, poradí ti aj AI, keď mu zadáš stroj, naplánuje ti cvičebmý program.
Akurát tým kardiom na začiatok sa uberáš o energiu, možno by to chcelo zmenu že ho dáš nakoniec a zničíš sa s ním na záver.
Ja tiež cvičím full body a mne to vyhovuje, akurát pridám navyše série raz na nohy a raz ruky, na chrbát, tiež podľa pocitu a na striedačku.
Blahoželám k schudnutiu 20 kg, bomba👌

anonym_07e74a
Včera o 22:39

Ak ti tento styl vyhovuje a ma vysledky, tak sa ho drz. Iba nezabudni na rovnomerne cvicenie celeho tela. Ludia cvicia jednotlive partie v rozne dni preto, lebo napr. po hodine ked odcvicili biceps, hrudnik uz nemaju energiu na cvicit naplno dalsie (ramena, chrbat,...).

anonym_af7ade
Včera o 23:04

Ved ak si svojim stylom schudla a vidis vysledky tak zbytocne to menit.

cutespider
Dnes o 05:01

Nie je jedno, ktorú časť tela cvičíš, ak chodíš cvičiť často, lebo svaly potrebujú čas na regeneráciu, ak ho nebudú mať, môžeš sa zraniť. Striedaním partií sa to dá dobre odsledovať. Pri cvičení by si mala cvičiť sval dovtedy, kým vládzeš, nezáleží až tak na tom, ako dlho, ani koľko sérií. Ale nie je fér voči ostatným, ak zablokuješ stroj na pol dňa. Ak dokážeš cvičiť veľmi dlho, pridaj si záťaž.

anonym_b1f94d
Dnes o 06:15

Ak sa cítiš dobre, účel to plní,tak počúvaj seba a svoje telo
Nič lepšie neexistuje!🙂

anonym_92f4e7
Dnes o 06:44

Pri chudnutí môže byt takýto systém super, pri efektívnom budovaní svalovej hmoty by to trebalo trochu prekopať, takže vždy záleží od toho čo je tvoj cieľ

kiki68
Dnes o 07:20

@anonym_autor mozes ako Tebe vyhovuje, mozes si dat appku a to hodi treningovy plan. A tie serie su bezne, ide sa napr na 12 opakovani s napr 25kg a pauzy 2 min medzi nimi, dokopy 4 serie toho isteho cviku. Toto vie ta apoka spravit taky plan.

anonym_996954
Dnes o 07:31

Silovo cvičím 3x tyzdenne, takže tiež celé telo. Cvičím zvyčajne 4serie. Ono ak máte malé fitko a veľa ľudí tak sa zrejme pýtajú preto koľko sérii aby vedeli koľko času bude stroj obsadený. Kedysi keď som chodila do malého fitka tak ľudia neokupovali stroj kým docvicili všetky série. Ale odcvicili sériu a na pauzu stroj uvoľnili. Predsa len tých 8-12 opakovaní spravíš cca do minúty a potom nemusíš ďalšie dve minúty pausy obsadzovať stroj, obzvlášť keď je málo strojov a veľa ludi