Ako efektívne schudnúť 13 - 15 kilogramov?
ahojte,
ako schudnut 13 -15 kil?
mam 31 rokov, 173 cm a 79 kil, žena, bezdetna, zialbohu, mam miernejsiu nadvahu, co mi vidiet najma v tvari, na stehnach a brusko a boky, extremne siroke, inak postava celkom oka...ale je to dost.
jem kazdy den sladke, cokoladky, pivko vinko, niekedy pohar dva, nejem sice olejove a vyprazane, ale jem dva hlavne jedla,
ranajky takmer nic, potom zjem aj klince, na obed, dve jedla, a vecer dve jedla, polievka druhe, vacsinou maso a zemiaky, maso ryza, skor asi to slasdke problem robi toho by som dokazala zjest na tony,
je to jojo efekt, kedy som pred 3 rokmi schudla na 50 kil co bolo malo, ale chcem mat ideal vahu 68 kil, vtedy som bola fajn, toto sa mi vsetko usadza
mam sedavy sposob zivota, nechcem ale obemdzit sem tam pivko, a kolace alebo cokladu, takto ale nikdy neschudnem, hybat sa mi nechce, nechce vsak tlsnut...mam len 31...
vzdy spom balansovala medzi 68 a 74 , teraz sa mi to v zime prehuplo, u nas doma sa vela vela vari, mama kucharka, teta cukrarka, kazdy den pizza, druhe, prve druhe, kolace, vzdy kazdy vikend kolace vypekaju sisky, buchty, neviem sa ovladat, oni su tiez tlstejsie, mavam depky,- a uzkostne stavy, co vlastne kompenzujem jedlom. najma sladkym a pivkom ci vinkom..
Nechapem tymto prispevkom, presne vies, kde je problem, robis si to sama a presne vies, co robit nemas a ako tie kila schudnut... uplne zbytocne... rano chod ku chladnicke, vyhadz veci, ktore nie su vhodne, zacni normalne ranajkovat, obed je 1 a nie dva, na co?? Nevies, kedy mas dost? Daj si mensi tanier, pi vela vody medzi tym, jedz pomaly, budes rychlejsie syta... Alkohol je tiez taka uplne zbytocna kaloricka bomba, spravi si skvely vonavy caj, mas tiez ritual a o moc lepsi... ale treba chciet, nic ineho ti nechyba, len to, ze sa jedlom odmenujes a tak to byt nema...
ja sa snazim schudnut z tej istej vahy :D len meriam o 4 cm viac ... ked som mala 68 kg bola som stale dost tlsta, najlepsie mi bolo ked som mala 58, bez snahy, jedla som fakt vsetko tak ale vtedy som mala dost aktivnu fyzicku pracu kazdy den cize tak... :D poradit ti mozem asi len to ze sa naozaj musis zacat hybat a kaloricky deficit dodrziavat, neexistuje nic ine, asi cakas na nejaky zazrak ale ten bohuzial neni :/ ja tiez nemam pevnu volu, ziadnu volu :D
@queendixie nemam ziadnu volu.. Kedysi som mala... Ale mam depky tak zeriem
@queendixie 68 nie je tlsta.... Co by som za to dala teraz.
Mne to uz frajer vravi mama oco vsezci ze tlsnem..
@anjelicek26 nenviem sa zatat
Co su kaloricke tabulky
Ten pohyb nie.. Som rada za prevhadzku hodina na vzduchu inak ma nikto nedonuti robit nijaky sport..
Pivko mam velni rada za jedlom
Ranajky mam banan sladenu kavu so smotanou obed polievka kremova drihe maso ryza a salat
Pojedam cez den ovocie sladke pivko sem tam rozok
Vecer druhe zase maso a ryza alebo cestoviny som hrozne hladna.
Zase kavicka alebo pivko
Hrozne milujem ale kolace a cokoladu toho sa prepchavam kazdy den neviem ako prestat vazne je to ako droga nejaka
a ked nezjem v nejaky den sladke, som agresivna nerovozna a ani sa to nerata za den, vkuse myslim na sladke a prehladavam dom aj 3x ci nahodou
Do roboty nechodíš?
S tvojim nastavenim budes navzdy tucna a vekom stale viac a viac. Hybat sa ti nechce, pivko, vinko, cokoladky zrusit nechces 🤷🏼♀️ neviem aku zazracnu radu ocakavas. Ja ked citam tvoje komentare, tak mam pocit, ze si srandu robis, lebo toto fakt nikto nwmoze mysliet vazne 🙈
Poradím ti fígeľ na sladké, keď zacítiš chute na sladké, choď sa napiť. A začni pravidelne užívať magnézium, zo začiatku kľudne vyššie dávky.
Teraz sa ti zdá, že nemáš žiadnu vôľu vydržať. Ale dá sa to, len si to musíš rozkúskovať, lebo keď zmeníš všetko naraz, tak ťa to ako bumerang vráti naspäť. Keď to budeš meniť postupne, po jednom, prepracuješ sa k lepšej postave a budeš mať pocit že takmer bez námahy. Odkrokuj si to napríklad takto:
1. Preč so sladkým, zaraď pitie a magnézium
2. Čaj po jedle namiesto piva
3. Raňajkové kaše na zasýtenie do obeda, na obed len jedno jedlo
4. Rýchla prechádzka alebo jogging hneď ráno, plávanie cez víkend
5. Experimentovanie so zdravými jedlami, vyhodenie sacharidov (napr. cestoviny) na večeru
Atď atď. Ak sa ti to zdá ešte prísne, zjemni si to, napr. len jedno pivo denne, alebo pivo len cez víkend, odopieranie sladkého len trikrát si odoprieť štvrtýkrát si dať… Keď si už ale dáke pravidlo zavedieš, ostaň v ňom až kým ti nebude pripadať úplne prirodzené, že nad ním už ani nerozmýšlaš.
Takto si postupne zvýšiš aj chuť dačo so sebou robiť a dosahovať pekné výsledky. Ja som takto od decembra schudla 5 kg, ako hej, nie je to veľa, ale zas extra veľa toho ani nerobím. Vyhodila som (kompletne) pitie piva/alkoholu, chodím večer s malým spať, takže nehrozia žiadne čipsy pri telke a chodím do práce peši+busom namiesto auta. A to tiež všetko takýmto postupným krokovaním, keď tak pozerám, tak to vychádza cca krok na mesiac, aby som si zvykla a neobmedzovalo ma to.
Dúfam, že si v tom nájdeš to svoje.
Kalorické tabulky su apka, do ktorej si zadáš dvoje údaje, ciel, aktivitu a vypočíta ti, kolko by si mala prijat za den kalorií. Potom si budeš presne vážit a zapisovat do kapky všetko co zješ a podla toho uvidíš, ako zle jes a co jest, aby si chudla aj bez pohybu.
Ale pri tvojom pristupe to potrvá dlho, než sa na chudnutie nastavíš.
Zasa ďalší príspevok o tom, ako "depka" môže za všetko! Keby si pracovala na svojom sebaovladaní, možno by si aj zabudla , že máš nejakú "depku".
Depku by som mala aj ja pri takej životospráve bez pohybu a s kopou alkoholu. Ak by si išla k lekárke na odbery, tak ti garantujem, že by si nemala dobré výsledky a to by ťa možno zobudilo.
Ľudia ti tu napísali veľa dobrých tipov. Ja mám pri 173cm 62kg a som o dosť staršia než ty a je to fajn váha, ak sú svaly a nie iba tuk. Si na ceste k obezite a nič z toho nie sú svaly, prepáč. Zmeň svoj život, lebo si zdravotne škodíš.
S takýmto prístupom neschudnes, že nechceš nič obmedziť, upraviť, športovať nie...budeš tehotná a budeš mať stovky.Ja mám tiež nadváhu, ale pri 79 kg máš nadváhu tak 15 kg s nie miernu🙂ale dôležité je, že to vieš a najvyšší čas niečo robiť, lebo vekom vysoký tlak, cholesterol, platnicky...ale závidím ja si nedoprajem ani to sladké, alkohol pizzu raz za mesiac ty aspoň vieš z čoho máš nadváhu😉
Si mlada baba! Este ti telo spaluje, co budes robit po 50tke? Keby som tolko zjedla, mam davno metrak. Na co 2 teple jedla? Tolko sladkeho a alkoholu? Chapem, ze si v takom prostredi, ale vyzerat dobre by ta malo motivovat a ked viac zjes, tak treba aj viac pohybu.
a od nas chces aku radu? pokial nebudes mat pevnu volu, tak neurobis nic. sama vies, kde je problem - pravidelne pitie alkoholu, dvojity obed/vecera, ziadny pohyb atd.. nikto z nas ti nepomoze, len ty sama
Buď si robíš srandu alebo si sa prišla len vykecať a nič robiť nechceš. Tak veľa šťastia s ďalšími kilami a neskôr aj zdravotnými problémami.
Nejako vela to pivko spominas-kolko za den vypijes?
Inak ako zmenou zivotneho stylu-racionalna strava a pohyb stihla nebudes.nic ine nepomaha.
Tvoje vyhovorky zneju totalne detsky :( ak sa ti nechce tak nechudni a zi ako doteraz no, neviem potom naco sem pises
Ved mozes aj pivko, aj kolac aj cokoladu.. ale tak aby si sa zmestila do dennych kalorii.. ja som mala teraz po novom roku tiez 79 a schudla som momentalne zatial na 69.. pocitam kalorie a dam si aj sladke aj slane ale mam to rozpocitane aby to tvorilo max 250kcal za den.. cize si napriklad odvazim 50g chipsov/pukancov alebo si dam jednu dve tablicky cokolady, pripadne si dam po obede jednu merci tycinku a po veceri zase druhu.. mnozstvo si dam vzdy podla toho kolko som si za den usetrila kalorii aby som bola stale v kalorickom deficite.. pokial ale dufas ze schudnes tak ze si kazdy den das pohar piva a k tomu pol cokolady alebo par kolacov tak to asi nepojde.. treba obmedzit mnozstva a pocitat kalorie
pivko mam kazdy druhy den jedno za obedom,
neviem tak na obed zjem polievk udruhe vzdy a kolac za tym a pivko za tym...
potom poobed e ovocie a cokoladku...a cajiky,
vecer druhy obed- teda veceru- cize maso a ryzu, neznasam ejst na veceru chleba a syr sunku, ja som z toho hladna..
nie som tucna, mam nastastie taku postavu, ze moc to nevidiet stale na mne, iba na plnych licach a na bokoch, inak to zakryvam oblecenim,ale kazdy mi to uz vravi, ze musim schudnut 10 kg..a ja to sama viem,
z depky zeriem ty brdo...
a pivko tiez popijam z depky a tak..neviem trapi ma to, mam len prechadzky, cez leto chdoievam plavat ale nic vynimocne, takze neviem, akoze viem co obmedzit sladke, pivko a slane, a vecer napr. chleba a tak jogurt, ale z toho som za dve hodiny hladna a idem hladna spat..
nejako ma nci nebavi, nemam moc zmysel zivota...
Ja by som na tvojom mieste vyhľadala odborníka na výživu, ale tu by som si sakra dávala pozor, kto to je a pozrela recenzie, prípadne nejaké výsledky jeho práce. Problém je v tvojom nastavení. Nič nechceš robiť, aby sa veci zmenili … ani obmedziť sladké, ani sa vzdať pivka, ani sa hýbať … no tak to je ťažko potom. Keby ješ nutrične vyváženú a komplexnú stravu, tak by sa nepotrebovala tlačiť čokoládkami, koláčmi, pivkom a podobne. A keď nemáš zmysel života a nič ťa nebaví, to tiež nie je úplne normálny stav a tu by som možno tiež uvažovala nad odborníkom. Keď dáš dokopy hlavu, tak poriešiš aj telo.
Preboha🤦♀️
S takymto životným štýlom ta čaká morbídna obezita, mas 30 ešte ti všetko spaľuje, počkaj na 40, 50 tku budeš jak guľa . Už si raz schudla 50 kg, čiže asi vieš co je to mať cez 100 a si na ceste mať tu 100 ku aj druhý krát v živote.
Pritom stačia malé zmeny, káva len s mliekom, neraňajkujes? Super, tak sa daj na prerušovaný pôst, veceru kľudne teplu hydinové mäso k tomu šalát, či zeleninu na pare, žiadny chleba so šunkou z toho sa nechudne
Ľúbiš polievky? Tak ich jedz, ale bez zápražky, smotany
Mas rada sladké ? Inšpiruj sa na nete nájdeš milión receptov na zdravé fitness koláče, môžeš si každý deň niečo upiecť
Pivo si daj obyčajne nesladene nealko, ma polovicu kalorii
Šport ta nebaví ? Tak skús niečo co ta bavi, nejaký krúžok - tanečné lekcie, jogu,

Viac ako 79 kíl by ma hnevalo, že často pijem vino/pivo a tak mladá nemám žiaden pohyb, respektíve ho ani nechces mat.
Ale teda poradím ti. Kaloricky deficit, stiahni si kalorické tabuľky (aj keď si myslím, že ti budu na nič keďže sa nevieš zaťať), vypočítaj si na nete koľko kcal máš prijať, aky je tvoj bazalny metabolizmus a zapisuj si. Môže sa ti tam zmestiť aj víno, pivo, šiška, koláč len je to na úkor iného, plnohodnotného jedla.