icon

Ako efektívne schudnúť 30 kg za rok?

12. aug 2024

Ja už som fakt.zufala..stale priberám a to ani veľmi nejem snažím sa aj ovocie zeleninu bielkoviny a za dva týždne 3kg.hore..boha pomôžte mi niekto ako schudnúť z 98 na aspoň 68? 😭 Za rok? Teraz budem meniť prácu tak ani neviem ako na tom budem s pohybom a.budem robiť na 4 zmeny..

vespertine
12. aug 2024

Keď ti je zo všetkého zle, tak treba nájsť v prvom rade dôvod, prečo ti je zle. Zdravý človek nemá potrebu grcať pri predstave jedla.

basullinka
12. aug 2024

Pozri, tvoj problém je, že ješ uplne nevyvazene, chýbajú ti zakladne živiny, a preto energiu dohanas sladkostami ako bebe keksiky. To, ze ti nechutí jest, pali zaha a podobne môže mat súvis aj s tym, že ješ takto. Idealne si zaplať nutričného terapeuta / dietologa, ktorý ti postupne nastavi jedlo vyvážena a postupnými krokmi ta "rozstravuje" kvalitným a vyváženým jedlom. P. S. A popracuj aj na svojom prístupe, lebo "vsetko sa neda" ... Tak neschudnes, proste pri chudnuti musis robit aj kroky, ktore ta vyvedu z tvojej komfortnej zony

zuzuliennka1
12. aug 2024

ako “snack” na olovrant si napr. obcas otvorim konzervu tuniaka (nie v oleji, vo vl. stave) - hned zasyti.
ziadne keksy, kava… ale jedlo 🙂

earlgrey
12. aug 2024

@simsalabim Veď to som chcela napísať 😀 teda to som svojím príspevkom myslela. Ja som mala skoro 100kg, takže som si tým prešla a vážne som sa musela rozjesť, aby to išlo dole a potom to išlo veľmi pekne dole, ale je pravda, že sama by som to nedala, s pomocou trénera jedine, ale ja som aj dosť aktívne cvičila...3x do týždňa a trénerom silové cvičenia a 3x do týždňa sama kardio...jeden deň oddych 😀 išla som naplno a dodržiava úplne všetko, čo mi tréner povedal. A na to treba sakra veľkú pevnú vôľu, lebo je to veľmi ťažké na začiatku. Nebudem sa hrať na hrdinku, aj som si poplakala, aj mi bolo fyzicky zlé, všetky možné emócie, ale keď začali ísť prvé kilá dole, potom bola aj väčšia motivácia aj chuť, len sa netreba vzdávať 🙂
Ja som sa prežierala v tehotenstve, po tehotenstve, netajím sa tým, sama som sa vyžrala na skoro 100kg. Ale dôležité je, že som to stopla a niečo pre seba spravila.

@autorka jedla som všetko, na čo som mala chuť, len s mierou, hádzala si do tabuliek, žiadne extra obmedzenia, jedine čo som z jedálnička vyhodila bolo údené, slaninu, klobásu, plnotučné syry - to som jedla najviac 🤣 sladké som veľmi nejedla ani predtým ale teraz máš možnosti kúpi aj sladkého, ktoré má menej kalórii, cukru, sacharidov a chutí skvelo. Odporúčam trénera, sama do toho nechoď ak nevieš čo a ako.

tatiana288
12. aug 2024

Ješ málo a veľmi zle. A to ti hovorím ako niekto so značnou nadváhou, dokonca o pár kg vyššou než je tá tvoja. Schudla som 35 kg a svojou vinou som to počas tehotenstva a po pôrode pribrala naspäť. Teraz sa zasa dávam dokopy. Základ je prestať sa vyhovárať, neber to ako urážku, píšem podľa seba. Ráno sa najedz poriadne, celozrnný chlieb, vajíčko, kvalitná šunka, cottage, nízkotučný tvaroh, veľa zeleniny, určite nájdeš takú, ktorá ti vyhovuje. Desiata jogurt, nastrúhaná mrkva s jabĺčkom, banán a pod. Ovocím v rozumnej miere zaženieš chuť na sladké kekse. Obed chudé mäso, celozrnné prílohy, ak musia byť, zelenina, ryba, tofu, šošovicové burgry, na nete je kopa super receptov. Večera podľa preferencíí, ja jedávam cottage so zeleninou a miesto pečiva si k tomu dávam cícer. Ak máš problém, že na nočnej ti je zo všetkého okrem sladkých keksov zle, chrumkaj zeleninu s ryžovými chlebíkmi. Ak sa ti dá, obmedz kávu, jasné, že na prázdny žalúdok ti urobí zle. Jedz pravidelne, pi veľa čistej vody a prekonaj sa, inak to nepôjde. Počas nočnej som nejedávala, najedla som sa rozumne pred nočnou a keď som prišla domov, dala som si malé raňajky. Hodinu po zobudení obed a pred nočnou večeru. Ak som bola na nočnej hladná, jedla som zeleninu alebo chlebíky.

simsalabim
12. aug 2024

A co jes v dni, ked nocnu nemas? Co pijes? Jedalnicek by si si urcite vedela vylepsit. Mozno namiesto tych keksov daka obilninova kasa? A vsimla som si, ze pijes v kave bezlaktozove mlieko - mozno aj laktoza v keksoch ti nerobi dobre? A co sa tyka tych bielkovin, nie je to vzdy lahke. Ja som predvcerom mala 100g greckeho jogurtu na ranajky, 200g ryby ba obed a 90g cottage cheese na veceru a toto mi bielkoviny naplnilo. Samozrejme, jedla som aj ine veci v ten den. Ale nie vzdy bielkoviny naplnim.

ivik4
12. aug 2024

Prosim Vas ako sa da z uvodneho textu zistit ze ona jedava malo ? 😃
Ano u vela ludi je to problem ale nikde v uvode nevidim kolko toho zje

poly1
12. aug 2024

Antónia Macingova a jej 28 dňový detox a začiatok.Odporucam z vlastnej skúsenosti.Neexistuje,že neschudnete

zuzuliennka1
12. aug 2024

cottage sa da kupit aj vanilkovy a jahodovy, napriklad 🙂 tak skus takto, je to sladkost, ale vyvazena, zasyti to mega. cisty cottage, ked vobec nie si zvyknuta, nebude tak lahke pre teba zjest

autor
12. aug 2024

@simsalabim pijem vodu jedavam cestoviny mäso zeleninu syr jogurty ovocie nanuk , bezlaktozove kupujem a pijem len kvôli môjmu kocúrovi 😌 lebo on ho ma rád z klasického mal hnačku

sense
Autor odpoveď zmazal
zuzuliennka1
12. aug 2024

@ivik4 pozri si napr. jej ranajky. dalej v prispevkoch su fotky KT.
jedava malo a zle. absolutne ziadne vyvazene bielkoviny.

autor
12. aug 2024

@zuzuliennka1 skúsim vďaka

sense
12. aug 2024

To ahodene v tých tabuľkách si aj odvážila alebo dala od oka lebo klasický jogurt malý má 150-180g, milko grécky jogurt má 140g...to je jeden deň , čo jedávas iné dni... Nemusíš jesť veľa ak keď kalorické nevyvážené jedla... Malo bielkovín, žiadna vláknina , veľa cukru

autor
12. aug 2024

@sense hej ten konkrétny jogurt má 140g aj to mäso je odvazene za surova aj kuskus..

autor
12. aug 2024

Dobre baby na obed idem jesť tuniakovy šalát a cestovinou a zeleninou..čo si mám dať okolo tej 10 na desiatu napríklad? Jablko s jogurtom? Alebo vypiť protein?

sense
12. aug 2024

A zle ti je práve zvtej nevyváženéj stravy....čo a koľko jedávas po iné dni, veď nemáš stále nočnú máš aj dennú...a takisto z nescafé bývalo aj mne zle hlavne v kombinácii s mliekom
Takisto keď si na nočnej jedávas len takto cez deň, a na nočnej už vôbec nič?

milanemila
12. aug 2024

Urcite jes vela, teda viac ako je tvoj vydaj, matematika v tomto nepusti. Sustred sa najma na bielkoviny, zeleninu, komplexne sacharidy. Ovocie je sice zdravsie ako cokolada, ale tiez ma kopec cukru.
Podla mna mas skreslenu predstavu o tom kolko jes, stiahni si kaloricke tabulky a trackuj si jedlo aspon mesiac/dva, nech ziskas prehlad o tom kolko a coho mozes zjest, aby si bola v kalorickom deficite.

majamat
12. aug 2024

ak mas moznost, vyhladaj pomoc. alk mas moznost, najdi si kamsoku na chudnutie v partii sa chudne lepsie.

a teda suhlasim, je dobre zapisovat stravu a nadstavit rezim.
nie kazdy rad pouziva KT, ale aspon na to,a by si vedela, ko,ko v skutocnosti zjes, je dobre zapisovat stravu nejaky cas.

akj ked nezjes kesk, to este neznamena, ze jedavas malo kalorii,.
ovocie ma svoje kalorie, jedla mozu obsahovat vela tukov, kava z mliekom ma tiez nejake kalorie, obcasne zobrnutie niecoho, aj to su kalorie. nazbiera sa to,a ni nevies ako.
pri tvojej hmotnosti mozes na chudnutie zjest viac kalorii ako ten stihlejsi, co je na pzaciatkua j celkom vyhoda. neviem teda aku mas vysku, ale ja som pred par rokmi zacinala s 95kg.
teraz ked chcem chudnut, musim jest menej. mam 82, ale uz som mala aj 73kg, zial, ja to neviem udrzat.

autor
12. aug 2024

@majamat meriam 165..kedysi som mávala 75 áno aj to bolo veľa ale cítila som sa fajn..aj dom chodila do fitka..potom ja neviem..začala so. Spávať aj cez deň a niekedy aj teraz to tak mám že prídem po rannej a idem spať lebo som strašne unavená..padajú mi vlasy stále sa mi drieme stále cítim unavu a niekedy až nechuť žiť

milanemila
12. aug 2024

Aha ok teraz vidim, ze nejako sa tie kalorie uz pokusas zapisovat. Mne v tvojom komentari ale napriklad chyba zapisany tuk na kt si to cele uvarila, ci si to robila na sucho? Netreba na to zabudat. Napr jedna polievkova lyzica olivoveho oleja ma cca tych 125 kalorii alebo ak pouzijes nejake dochucovadla ako sojova omacka, kecup, horcica…hocico, tak na to tiez netreba zabudat.
Podla tvojej vysky a vahy odhadujem bazal na nejakych 1700kcal, takze zacni tym ze si ho kalkulackou vypocitaj a pod to proste nemozes ist, to bu de minimum kalorii kt zjes.

autor
12. aug 2024

@milanemila na fotke je zapísaný olej ktorý som odvážila

autor
12. aug 2024

Hentske ochucovadla tam nedávam len koreniena kurča alebo soľ

majamat
12. aug 2024

@zuzuliennka1 mne osobne byva v urcitych situacicach zle z takych tych veci, v kotrych akoby chyba muka, reps je tam toho malo. ja som jedavala jogurt s ovenymi vlockami a ovocim na ranajkami a mala som pocit, ze mam plny zaludok neicoho naslahaneho, z coho ma zduvalo, bolo mi z toho zle. potrebovala osm zjest chleba s neicim co samozrejme je cesta, ale cottage yb sóm ani ja nemohla.

autorke - mne byvalo kedysi zle, po rokoch, ked som sem tam drzala dietu, zlepsilo sa mi travanie a mozem kludne jedavat aj v noci. ked by som mala obdobie, ze sa viac napchcavam, uz mi je zas blbo, casto ej to sposobene nespravnym stravovanim.

doriiis
12. aug 2024

Od minulého týždňa som schudla 3 kg.UPLNE vyrad sladké.Vsetky keksy,sladkosti,jogurty sladké,všetko.Bez sladkého sa dá žiť.A tak isto sa dá žiť bez bielej múky a chleba.Mne stačí,že vyradim sladké a chlieb a odmedzim múku a každý deň schudnem okolo 200-300 g.
Jem malé porcie viac krát za deň.A iba tak,aby som hladná nebola.Ziadne prejedanie.Najneskor o 18:00 neskôr už nie.A vážim sa zásadne iba ráno.

milanemila
12. aug 2024

Dnes som nejaka nepozorna prepac :/ no tak potom ak aj vies kolko jes aj si to spravne zapisujes, tak daj tomu cas a vydrz par tyzdnov. Ono ako dlho si priberala, urcite to nebolo zo dna na den a smerom dole to ide este horsie. U zien velmi zalezi an na cykle, ja mam pred menstruaciou bezne o 2 kg viac 🤷🏼‍♀️ skus dodrziavat aj pitny rezim tych 2,5litra vody denne a vela trpezlivosti.
Ja uplne rozumiem tvojej frustracii, tiez som v stadiu chudnutia (po druhom tehotenstve) a trpezlivost nie je moja silna stranka, takze je to boj no 🙈

milanemila
12. aug 2024

@doriiis aj ja sa vazim zasadne iba rano, este sa aj idem vycikat a vyzleciem sa 😂🙈

autor
12. aug 2024

@milanemila skúsim vďaka.. menštruáciu nemám mám antikoncepciu..vieš mne by úplne stačilo chudnúť 2kh mesačne a keby prestanem aspoň bývať unavená a stále.chciet spať..ja neviem už..krv že mám v pohode ešte rozmýšľam skúsiť si dať vyšetriť štítnu

autor
12. aug 2024

@milanemila hej tiež sa tak vážim..😂

doriiis
12. aug 2024

@milanemila ..vyzliekať sa veru nevyzliekam.😆
Autorka...skús si dať skontrolovať SZ.