icon

Ako efektívne schudnúť bez počítania kalórií?

4. máj 2025

Ahojte, potrebujem so sebou niečo urobiť. Sto pokusov a stále to padlo. Skúšala som kalorické tabuľky vydržala som týždeň. Skúšala som dukanovu diétu vydržala som pár dní. Potom zas kalorické tabuľky a takto dookola. Chcem schudnúť a byť pekná. Kedysi som bola krásna a štíhla žena. Teraz mám obezitu, som škaredá neviem sa obliekať neviem sa upraviť a potom sa aj strasne potím. Zadycham sa unavim sa a potom mám depku a dám si jesť. Ale nie že jesť ale mix všetkého čo nájdem. Bola som s týmto problemom u psychológa a myslím si, že som odhodlaná to skúsiť opäť. Ako začať a ako vydržať ? Sladké doma máme lebo deti manžel a aj dostávame veľa sladkostí od návštev. Ale s tým nemám až taký problém. Skôr normálne jedlo a moje veľké porcie. Inak mám 160cm a 92 kg. Zdravotné som zatiaľ v poriadku aj cukor aj tlak aj stitna žľaza ok. Prosím ako sa nastaviť a zotrvať ? Je mi strašne chcem strašne chcem schudnúť a nevzdať to. Je niečo aj mimo kalorickych tabuliek ?

biba_18
4. máj 2025

ja by som na to išla z tej druhej strany - začni sa hýbať …
chôdza, bicykel, plávanie … možno aj posilka… a to jedlo už k tomu nejako …
jedlo je základ - ale ak budeš na jedlo pozerať ako na palivo pre svoj šport, mohlo by ti to ísť ľahšie dodržiavať nejaké zdravé stravovanie - lebo môžeš mi veriť - po sacharidovom obede nevládzš ani chodiť, ani činky dvíhať…

amonet
4. máj 2025

upravit stravu na racionalnu. neexistuje zdrave a nezdrave jedlo. poziadaj o pomoc nutricnu terapeutku, zacni sa hybat prechadzky nejake lahke cvicenie a tak

zabka79
4. máj 2025

Moj otec vek 70+ schudol 40 kil. Ziadne kaloricke tabulky ako starsi pan ani cvicenie neriesil, namiesto chleba si daval ryzove chleby alebo.kukuricne placky a ostatne mensie porcie na obed, zvysok šrotoval normalne. Dietu treba taku aka sa da udrzat navzdy.
Ja som bola na bezlepkovej strave niekolko rokov pre zdravie musela som, nie pre chudnutie a zhodila som do roka 10 kil takze viem ze to ide tazko ale ak sa rozbehnes tak si v pohode.

weronka31
4. máj 2025

Ahoj, uplne ta chapem. Dolezite je si uvedomit, ze to nikto neurobi za teba. Ak naozaj velmi chces vyzerat super, naozaj mozes! Ale urobit to musis bohuzial sama. Ak nevies ako na to, kup si clenstvo napriklad v Zanzisan, alebo chudni s Dave, alebo Fitshaker. Tam sa dozvies vsetko co potrebujes vediet ako na to 🙂
Ja som si raz polozila otazku: Co by som tak za to dala vyzerat ako tamta, ci henta? A pri tom je to take jednoduche, staci si co to nastudovat o strave a postupne aj o cviceni, zmenit navyky a vydrzat 💪💪💪
Vysledky na seba nenechaju dlho cakat 🙂

jaja20
4. máj 2025

Ak si už naozaj nevieš dať rady, tak zájdi za svojou obvodnou lekárkou, môže ti predpísať Saxendu.

osky
4. máj 2025

Ja som poskusalla za zivota vsetko mozne
A kaloricke tabulky boli ozsj jedin,kde to islo dolu kde som hmatatelne videla prijem,vydaj...jasne.
Prve 2 tyzdne su zlozute,ale ked vydrzis ozaj striktne,potom dostanes motivaciu.
Ja som sa kazdy den vazila.vzdy rano,nalacno,aby to bolo porovnatelne s predoslym dnom...
A okrem toho,ze som ratala kalorie,mala som prehlad o prijme zakladnych zivin.....
Prave sa na to chystam znovu...

A samozrejme,ked zhodis par kil,pojde to lahsie aj s pohybom

sense
4. máj 2025

Disciplína.... Keď to budeš naozaj chcieť a budeš to mať upratané v hlave tak to pôjde.... Nechoď na to štýlom chcem schudnúť, byť pekná...ale chcem ti byť aj o xy rokov pre moje deti. Nechcem sa zadychavat aj pri najmenšom pohybe. Nechcem byť unavená.... Ale štýlom chcem byť zdravá a mať energiu... Daj si malé ciele -splnenim malých úloh...a začni malými zmenami aj v strave

marca12
4. máj 2025

Nic ine ako pevna vola a odhodlanie ti nepomoze. Popros muza,nech schova sladkosti a ak maju chut s detmi,musia ich jest potajomky,nie pred tebou. Zaklad je podpora rodiny,ak nemas pevnu volu. Moja skusenost je,ze najhorsi je prvy,druhy tyzden,lebo sladkost to je zavislost. Az po 2 tyzdnoch som prestala mat chut na sladke. Na zaciatok vyrad sladke,menej peciva,pi dostatocne mnozstvo vody a par kil hned odide. to by ta mohlo namotivovat a nakopnut nieco robit. K tomu pridaj rychlu chodzu.

kavasmliekom
4. máj 2025

Chystaj si dopredu jedenie. Krabičky. A určí si pravidelnosť. A veľa piť vody.

barka1
4. máj 2025

Mne pomohlo vidiet vysledok mojej námahy. Či už ked som držala KT alebo nejaký cieleny jedalnicek (Macingova, Břichac Tom). Ale k tomu potrebujes ako základ disciplinu aspoň 2-3 tyzdne, až potom vidiet výsledky.
Začínat pohybom bez úpravy stravy nie je dobrý nápad. Budeš po nom hladna, v dobrej viere sa najes a si tam, kde si bola.

zuzzkka
4. máj 2025

Nfi protokol si pohladaj. Je to síce špeciálna strava pre diabetikov, ale schudne sa na tom strašne veľa a ľahko, pritom môžeš jesť neobmedzené porcie, keďže je to nizkotukova rastlinná strava

kavasmliekom
4. máj 2025
@zuzzkka

Nfi protokol si pohladaj. Je to síce špeciálna strava pre diabetikov, ale schudne sa na tom strašne veľa a ľahko, pritom môžeš jesť neobmedzené porcie, keďže je to nizkotukova rastlinná strava

@zuzzkka a potom nedajbože si dá rezeň a šalát a je v prdeli.

libusak
6. máj 2025

Daj si na chladnicku svoju fotku, ked si bola stihla a aktualnu 👍

biba_18
6. máj 2025
@libusak

Daj si na chladnicku svoju fotku, ked si bola stihla a aktualnu 👍

@libusak len keď niekedy je problém tú štíhlu fotku nájsť 😂

zuzzkka
7. máj 2025
@kavasmliekom

@zuzzkka a potom nedajbože si dá rezeň a šalát a je v prdeli.

@kavasmliekom vobec nie. ja som 3 mesiace po ukonceni protokolu a nadalej si udrziavam novu schudnutu hmotnost a nizku hladinu cukru. bezne si doprajem aj nezdrave jedlo, kaloricke, napr. rezne a torty na oslavach, zivocisne potraviny na opekacke, s rodinou sem tam na pizzu. po schudnuti je dolezite to, co robime vacsinou, prevazne, nemusime uz ist na 100 %. ak ma vsak niekto serioznu nadvahu/obezitu, je potrebne zbavit sa jej