icon

Ako efektívne zvládnuť hlad počas chudnutia?

3. feb 2025

Ahojte zienky, tento rok som sa konecne po skoro 10 rokoch rozhodla schudnut,natrvalo,tych 30 kg chcem dat dole urcite, aj ked sa uz dobru chvilu nevazim,myslim si, ze tolko by som mala dat. O dost som si zlepsila stravu, pecivo a sladke som obmedzila cca o 90%, prve jedlo si dam az okolo 13 hodiny,rano si dam matchu a ciernu kavu..no vela krat som hladna, obed mam vacsinou teda aspon sa snazim ze mozzarella a paradajka,veceru mam uz normalnu,no mam vycitky ked si dam aj obed aj veceru, ked som hladna tak mam taky naplnujuci pocit ze som vydrzala,a ze uz nie som pred manzelom a ludmi celkovo nejaka tlstoska mastna co sa preziera, mna by zaujimalo co by ste mi poradili na ten hlad zjest, mozno polievky? druhu kavu by som nalacno asi nedala 😀 dakujem krasne za rady
este doplnim ze nemam ppp ani nic podobne,hlad je podla mna liecivy, velmi sa mi aj zlepsila plet aj celkovo mam lepsi pocit zo seba

Strana
z2
ivik4
3. feb 2025

Mala by si jest pravidelne lebo ty podla tohto velmi hladujes

autor
3. feb 2025

@ivik4 trochu ano ale nie je mi to ze brutalne neprijemne, a hlavne mam strach ze dalsie kalorie a kalorie

nin12345
3. feb 2025

Toto je velmi zly sposob ako schudnut. Takto sa len trapis. Normalne si daj zdrave ranajky, obed, veceru a trosku sa hyb to je vsetko. Neprejedaj sa daj si normalne porcie - ale najedz sa. Do toho trosku pohybu a je to a postupne schudnes na normalnu vahu. Ak chces schudnut rychlejsie tak maj viac pohybu chodievaj behat alebo nieco ale isto nevynechavaj stravu lebo pride jojo efekt

nyusika
3. feb 2025

@ivik4 definuj pravidelne....ked zacina pravidelne o jednej a knci pravidelne o siedme, je to OK.

poblem vidim v tom, ze ma strach z jedla a neje NIC
preto je hladna
autorke radim bud nech sa spamata, alebo vyhlada pomoc psychiatra, ma PPP

januska12323
3. feb 2025

Takže si to zhrňme, dáš si ráno matchu a čiernu kávu, na obed kúsok "šalátu" a potom už len večeru a ty si myslíš, že je to zdravé a udržateľné? Len hlad ti vadí? Veď z toho by bolo hladné aj malé dieťa. Takto môžeš schudnúť ale zarábaš si na trvalé zdravotné problémy a jojo efekt.
A to, že nemáš ppp je len tvoj názor podľa mňa máš na to nábeh s tým nezdravým uvažovaním.

br4n
3. feb 2025

Vyrataj si podla kalorickych tabuliek deficit, a ked primarne zješ vsetky bielkoviny, zistis, ci je to rovnaké (nemyslím si, ze bude)

ivik4
3. feb 2025

@nyusika pravidelne ,ranajky obed vecera

Autorka, mne je naozaj jedno ci jes alebo nejes. Ja som sama nastupila na liecenie poruch prijmu potravy ked som mala problem s jedenim, videla som tie stavy kam sa ludia dostali ked hladovali . Z dlhodobeho hladiska to dobre nieje. Ok, mozes sa bat kalorii to uz je na Tebe ako s tym zabojujes
Vela stastia

h2
3. feb 2025

Autorka, prečo máš prvé jedlo až o 13:00? Akože, ešte by som pochopila, že skôr nemáš chuť, ja tiež málokedy raňajkujem, lebo ráno nie som hladná a nemám chuť jesť. Ale ty píšeš, že raňajky vynecháš, hoci si hladná. To je celé zle, podľa mňa.

nynia
3. feb 2025

Ja som schudla 20kg bez hladovania. Odporucam ti najst niekoho kto ti s tym odborne pomoze a zostavi jedalnicek, mne telo najlepsie funguje pri jedeni max 2x denne inak mi tazko travi, unavena som, nafukuje ma... Ale pre teba zjavne obmedzovanie nie je tak pocuvni svoje telo a jedz viac, ked uz mas pocit, ze kcal prijem nechces zvysit tak si to rozdel do viacerych davok aj keby si mala jest kazde 2-3hod. A pijes dost? Niekedy sa hladom prejavuje smed. A mas dostatok bielkovin? 1.5-2g na tvoju vahu aj to moze byt dovod zvyseneho hladu.

ivik4
3. feb 2025

@h2 uplne suhlasim, poznam vela ludi kt. Jedia prve jedlo az na obed ale citia sa dobre, nemaju hlad, pripadne im ani nerobi dobre jest rano. To je uplne v poriadku.Autorka ale potrebuje pocuvat svoje telo, jej tie ranajky chybaju

zara1357
3. feb 2025

Celé zle toto... toto bude jojoefekt ako vyšitý.
To si kde prosím ťa prišla nato, že ked nebudeš jesť, tak schudneš- dlhodobo a efektívne.

ana_s
3. feb 2025

Čím viac sa vyhladuješ, tým väčšia šanca je, že príde jojo efekt. Pravdepodobne nerozumieš stravovaniu, určite by som ti odporúčala odborníka, ktorý ti poradí, vzhľadom na tvoju výšku, váhu, aktivitu počas dňa ... Nerob si z jedla nepriateľa, toto nie je dlhodobo udržateľné. Zo začiatku pôjdu tie kilá pekne dole, pretože si jedlo veľmi obmedzila, lenže príde čas, kedy sa váha zastaví a potom sa môže ľahko stať, že z frustrácie sa opäť uchýliš k jedlu.

veltraud
3. feb 2025

mozno nemas ppp, ale si na najlepsej ceste mat...uz len na zaklade tejto vety: a hlavne mam strach ze dalsie kalorie a kalorie. nie, toto co robis nie je udrzatelne a moze sa ti to vratit aj s urokmi

radkaradix
3. feb 2025

stiahni si kaloricke tabulky a riad sa nimi ;) naozaj pomozu a budes presne vediet, kolko coho by si mala za den zjest, aby si chudla zdravo

pralinka86
3. feb 2025

Kava a caj nie je jedlo.. jasne, ze hladna, ved jes velmi malo...
Plet sa zlepsila pravdepodobne preto, lebo si vylucila nezdrave potraviny. Ale musis viac jest. A áno, polievky su super, ved tam mas vitaminy, vlakninu, tekutinu.
Jedalnicek by mal byt taky, aby si sa takto stravovala uz nastalo a to, ako teraz jes, sa neda udrzat dlhodobo..
Ano, mas silnu motivaciu, ale takto hladovat nie je riesenie. Ides z extremu do extremu. Pridaj aspon ranajky, bielkoviny, ovocie, zeleninu. Neviem co je pre teba klasicka vecera..ale je tolko toho co mozes jest, tolko kombinacii, nepotrebujes ziadne sunky, salamy, polotovary. Vies pekne kombinovat, zeleniny, strukoviny, nie tucne maso, ryby... A samozrejme, hybat sa. Drzim palce

crazy_cat_lady
3. feb 2025

za mna ides nato uplne zle, prve jedlo o 13tej? a dovtedy len kava/matcha? obed salat a potom ako tak normalne jedlo je vecera.. takto si akurat dodrbes zaludok a casom schudnes, ale budes mat jojo efekt, lebo nemyslim si, ze toto je dlhodobo udrzatelne. chudnut sa da aj zdravo. zakladom je mat kaloricky deficit, mozes si dat aj chleba, aj sladke sem tam atd.., zaklad je pravidelne jest, mensie porcie, viac zeleniny, hybat sa a pojde to postupne..

katkaseiner
3. feb 2025

toto je velmi zle ponimanie chudnutia.... chudnutie nerovna sa hladovka. Od tohto je lepsie este aj to Carnivore ci jak sa to vola...hoci teda nepride mi to nijak zdravé

vevapeto
3. feb 2025

Skús radšej častejšie jesť malé porcie.

xnatalkax
3. feb 2025

Nemas PPP a to si podla coho myslis?

ss1908
3. feb 2025

ahoj, vacsine ludi je proti srsti slovo hladovka preto ti budu pisat ze nehladuj a jedz 5 krat denne.
Ja som aj vdaka fastingu schudla 30kg a uz 4 roky si vahu udrzujem. Dolezite je fakt neprijmat dlhodobo velmi malo kalorii lebo tak sa dlho fungovat neda, a mat kcal nastavene tak aby si aj chudla ale bola schopna aj fungovat. A je normalne ze pri chudnuti citis hlad, o to ide..
Mne na hlad zabera samozrejme vela vody, doplnit mineraly vitaminy, zamestnat hlavu niecim inym, cvicit. Postupne nebudes tak hladna ako na zaciatku.
Od strednej skoly nejem ranajky a moje prve jedlo je obed o 13:00-15:00 a dovtedy len kava, nevedela by som jest ani keby musim, necitim doobeda hlad.
Len si treba davat pozor lebo pravda je, ze medzi hladovkou a PPP je tenka ciara, ked uvidis ako rychlo pojdu kg prec.. zamysli sa nad tym ze podobny rezim budes musiet dodrziavat cely zivot, aby si si vahu udrzala. Ja si teraz uz len obcas dam 24-48h fast ked citim potrebu a inak sa v jedle neobmedzujem.

viestta
3. feb 2025

Pri dobre nastavenej redukcnej diete nebudes nikdy hladna a aj tak budes mat znzeny prijem

majamat
3. feb 2025

len tipujem, ale za den ak zjes 800-1000kcal, tak to bude vela. neviem aku mas vahu, zrejme vyssiu, ked chces schudnut 30kg. pri tvojej vahe je mozne jest aj dvojnasobok a chudnut. samozrejme tie kcal len hadam, cize toto neviem presne, odpichnut sa treba od konkretnych udajov.

lucia147852
3. feb 2025

Toto je cesta do pekla. Buď schudnes a keď začneš jesť tak jojoefekt taký, že priberies spať nie 30 ale 60, alebo si zarábala na poruchu prijímu potravy, čomu už svedčia aj tvoje výčitky z jedla. Chudne sa vyváženou stravou, nie hlasovaním

autor
3. feb 2025

@xnatalkax lebo dam si aj cheeseburger a iny fastfood raz za cas a nehladujem 24 hodin denne ani si nevazim kazde jedlo,atd

129oveciek
3. feb 2025

Akoze to ze je to nezdrave a pre ucel chudnutia hlavne dlhodobo neudrzatelne asi vies.. takze skusim sa vyjadrit k tomu co sa pytas.. kava je na hlad naj, najlepsie oklame hlad ale dobra je napriklad aj cola zero len tam to zaberie na kratsi cas ale zase vies sa nou nalievat dlhsie.. inak potom urcite polievky.. tam to mas tiez minimum kalorii ak si spravis z nejakej zelenej zeleniny, vody + mozes si do toho dat aj nizkotucne mlieko v jednote som nasla iba 37 kcal na 100g.. a mala by si to potom uz aj celkom chutne ked to trochu dochutis.. alebo si nastruhaj kapustu a tu si zobkaj ked si hladna, ta je podla mna tiez celkom chutna.. pripadne by som ti vedela poradit nejake sladke veci ktore sa daju jest aj pri diete ale mam dojem ze sladke nejes asi vobec

autor
3. feb 2025

dakujem za rady

fineta
3. feb 2025

Nastav si taký štýl, ktorý bude pre teba dlhodobo udrzatelny. Pokiaľ cítiš casto hlad, tak to nie je ok cesta.

autor
3. feb 2025

@129oveciek super dakujem,no jem ale malo a nie spracovane z obchodu ale aj cokolady vyrabam vlastne,cize potesim sa hocicomu 😀

autor
3. feb 2025

colu a sladene napoje nepijem,umelym sladidlam sa vyhýbam a po kave mi strasne vyhladne

xnatalkax
3. feb 2025

A ked nemas ppp tak preco potrebujes schudnut az 30kg? Ved to si musela nejako nabrat. A vtedy ti nevadilo jest hocico

Strana
z2