Ako na beh vonku u začiatočníka?
Ahoj, po druhom dietati sa necitim dobre vo svojej kozi a preto by som potrebovala nieco so sebou spravit. Napadol mi beh lebo ten by som stihala medzi krmenim a uspavanim atd. LENZE! Nemam bohuzial ziadne skusenosti, neviem ako zacat, co si na seba obliect aby som sa vedela hybat, aby som neprechladla... kolko minut je v pohode akym tempom, proste neviem o behu nic. Ma niektora prosim skusenosti a vedela by mi s tymto pomoct??? Dakujem krasne a prajem pekny den 🙂
ahoj, ja mam odbehane 2 sezony rekreacneho behu, tak ti poviem ako som zacinala ja.. na zaciatok si hlavne netreba davat nerealne ciele, uspech bude ked odbehnes aj 500 m 🙂 a hlavne pravidlo - zacni pomaly a ked nevladzes, tak kracaj (nie je dobre uplne postat)..
Stiahni si nejaku appku do mobilu (napr Endomondo), vdaka ktorej si budes vediet odsledovat svoj progres. Ja som zacinala s casom cca 7:20 / km a postupne som sa dostala na 6:30 / km (na tartanovej drahe, v terene cca 6:50). Po 3 mesiacoch som bezne behavala 7 km, najviac som na jeden beh dala 10,5 km a potom som otehotnela 🙂 tiez ma na zaciatku beh vobec nebavil, potom mi uz dokonca aj chybal...
co sa tyka oblecenia - obliekaj sa tak, ako by bolo vonku o 10 stupnov viac. V Lidli mavaju fajn bezecke oblecko. Zakladom su vsak dobre bezecke topanky (napr znacka Asics) - na nich fakt nesetri + kup si aj bezecke ponozky, aby si nemala odtlaky z obycajnych..
tak drzim palce, nech v tom behani najdes zalubu 🙂
Ahoj, ja odporúčam nainštalovať si aplikáciu Nike Run Club, a tam si v My ciach zadáš to čo chceš a co očakávaš, ak budeš potrebovať nejaké info alebo pomoc, kľudne mi napíš správu 🙂
Robila som aj osobnú trénerku, takže ti kľudne pomôžem vo všetkom, čo treba ☺️
@miska_mysicka a daj sa do skupiny o behani, tam ti poradia aj ta nakopnu 🙂
V zásade potrebuješ 3 vrstvy oblečenia....1co odvedie pot,druhá co zahreje a tretia čo neprefuka,taká je teoria, 🙂 ja behám keď je cca 2C, a mám bežeckú podprsenku (to je absolútny zaklad), normálne tielko,zateplené tričko a softshelku.
ja behávam roky.... nemala som nikdy ani podpresenku bežeckú, ani špec. obuv, len v teplákoch ktoré neboli ani značkové....Denne som odbehla len pár km. do hodiny som bola doma. Zo zač. behávaj menej - len toľko koľko zvládzeš....postupne si ttrasu predlžuj...po cca 2 mesiacoch si navykneš na pravidelnosť...Ja to robím kvôli kondičke a postave...

telo zacne spalovat po 30 minutach takze to chce behat aspon hodinu....za mna beh je NUDA! Ani len hudba mi nepomahala je to nudne a dlhe trapenie sa :D
Snad ti tu poradi niekto aj v pozitivnom 🙂