icon

Ako nastaviť bazálny metabolizmus v kalorických tabuľkách?

22. mar 2025

Zdravim, mam apku KT, mam hodinky pripojene k tomu odratava sa mi tam teda vydaj kaloricky, chcem sa ale spytat, pravdepodobne to nezapisuje Bazálny metabolizmus? Dá sa alebo treba ho niekde nastaviť? podľa váhy mam cca 1200-1300kcal výdaj bazálny no nezapisuje mi ho alebo to funguje inak? Lebo vraj aj keby len ležite cely deň spalite automaticky nejake kalorie + aktivity no toto zapisuje len aktivity takže vysledok na konci dňa nieje spravny či ano? Keď napr prijmem 2500 spálim aktivitami 1000 vyjde 1500, no keby bazálny pridam tak vyjde 300, to je málo či nie? Neviem teraz ako to zapisovať vlastne

Ako nastaviť bazálny metabolizmus v kalorických tabuľkách?
janai1
22. mar 2025

odpojiť hodinky, nastaviť paušálnu aktivitu

biancarv
22. mar 2025

Ja som si pridala bazálny metabolizmus do pravidelných aktivít. Takže mi ho automaticky zapíše samo každý deň.

autor
22. mar 2025

@janai1 len toto tu mám

janai1
22. mar 2025

Tvoj denný výdaj je paušálna aktivita. Takto si odrátaš 2x to isté.

autor
22. mar 2025

@janai1 ktoré mam teda mať označene a ktore nie? a mam teda zapisovat aktivity čo robim počas dňa alebo nie? (keď idem do fitka a podobne…) jedlo zapisujem všetko zatial

janai1
22. mar 2025

Máš odpojiť hodinky a nedopisovať žiadne aktivity.
Samozrejme, jedlo musíš zapisovať všetko

simsalabim
22. mar 2025

Vypnut tie 2 veci, co mas zapnute - travenie a aktivity. Ved vydaj mas nastaveny stredne aktivny, ten ti zapocita vsetko.

autor
22. mar 2025

@simsalabim ahaa rozumiem asi, no načo to tam je potom ze si viem zapisat aktivity? som si vyratala BMR aj TDEE a vyšlo nejak 2500 spolu, čiže keď chudnem stači si nastaviť maximalny príjem 2000kcal?

simsalabim
22. mar 2025

Tabulky ti to nastavia same, denny prijem, podla veku, hmotnosti, vysky a aktivit. Tu je pripnuty navod https://www.modrykonik.sk/group/6855/

janai1
22. mar 2025

Lebo veľa ľudí si dopisuje aktivity ale to nie je ani trošičku vhodné pre začiatočníkov

A nič tam nenastavuj sama... veď tomu ani trochu nerozumieš. Nastavenie nechaj na tabuľky