Ako nastaviť kalorický deficit a makronutrienty pri cvičení
Ahojte v akom deficite by som mala byť keď mám 23 rokov, 170cm, 85kg. Chodím cvičiť do posilňovne 3/4x týždenne, nejaké to kardio na pase, len chodenie. Inak pohyb skoro žiadny, krokov denne tak 7/8000. Som vlastne celý den doma, okrem posilňovne. Čítala som že by mal byť zvýšený príjem bielkovín, nikde bolo písané že až 2g na kg vahy, no to mi príde dosť. Iné makrá by ste asi ako odporučili. Som v tom dosť stratená. Ďakujem za pomoc
Veď si vypočítaj v kalorických tabuľkách alebo tu máš kalkulačku https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
@thereisabear chcela by som to skôr od niekoho kto sa vyzná lepšie ako ja. Aby som nespravila chybu
Skôr ti to tu niekto skontroluje, keď napíšeš, čo ti vyšlo v kalkulačke. Ak by sa nenašiel nikto, kto to vypočíta.
Pri 85 kg ti staci dodrzat prijem 100-120 gr bielkovin denne. Ak netrenujes na mr.olympia.
Nepises, aku chces mat cielovu hmotnost, tak ti nikto nebude vediet urcit deficit ... Pri 85 kg a sedavom style zivota (praca v kancelarii) mas neutralny prijem 1900-2000kcal. Ak chces schudnut, musis ist pod tento prijem.
Koľko bielkovín potrebujete?
Všeobecne odporúčaný príjem bielkovín pre dospelého človeka sa pohybuje v rozmedzí 1-1,5 g/kg hmotnosti. Presný príjem bielkovín sa stanovuje na základe ďalších faktorov, ktoré majú svoj opodstatnený význam. Z toho dôvodu nie je namieste plošné odporúčanie, aké množstvo bielkovín je potrebné prijať za deň.
Rozdiely sú predovšetkým v prípade intenzity fyzickej aktivity a stupňa záťaže, vo výživovom smere, ktorý daný človek preferuje a v jeho zdravotnom stave. Pri kalkulácii je vždy potrebné vziať do úvahy človeka komplexne aj s jeho aktuálne prebiehajúcim životným štýlom. Napríklad aktívny športovec s fyzicky náročnou prácou bude mať odlišnú potrebu príjmu bielkovín ako žena – vegánka so sedavým zamestnaním. Preto je pri nastavovaní príjmu bielkovín kľúčový individuálny prístup, vyhýbanie sa porovnávaniu s inými a vnímanie signálov vlastného tela.

Veď si vypočítaj v kalorických tabuľkách alebo tu máš kalkulačku https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka