icon

Ako sa udržať vo forme cez Vianoce?

papaya1234
2. dec 2024

Ahojte, tento rok chcem byť pripravená vopred :D Máte nejaké osvedčené tipy ako sa neprejedať a nepribrať počas sviatkov?

Strana
z2
evivb
2. dec 2024

Schudnut predtym 5kg. 🥲

danyelia
2. dec 2024

No jedine neprejedať sa nasilu a cvičiť aj doma, prechádzky, zdravšie a ľahšie varianty jedál, nepiť veľa drinkov 😁

gab1sol
2. dec 2024

@papaya1234 ovládať sa a netlačiť do seba jedno cez druhé…

janai1
2. dec 2024

Nevariť ako pre pol dediny, nevykúpiť všetky regály v obchode, nesedieť pred telkou týždeň
Proste sa správať ako normálna, uvedomelá ľudská bytosť.

sissy27
2. dec 2024

@papaya1234 ved a co to do teba niekto tlaci ako do husi? Proste si nedaj 45 kolacov a 7 kg majonezoveho salatu s 20 reznami. Jedz v takych porciach, ako si zvyknuta pocas roka. A ak si to vo vasej rodine ty, kto vari a pecie, tak si uber roboty a nepec ani nevar ako pre armadu. Ja neviem, my sme asi divni, ale jeme uplne normalne. Menu je sice sviatocne, ale mnozstvo normalne.

janka1011
2. dec 2024

@janai1 keď to je také ťažké správať sa v tomto čase uvedomelo 😂😂

ivik4
2. dec 2024

Ja nepriberiem nikdy, jem tak ako obvykle.
Vsetko mas v hlave
Vsak sa normalne najedz, ochutnaj sem tam co chces,len sa zbytocne netlac.. naco, nemusis

janai1
2. dec 2024

@janka1011 čo ja viem, podľa mňa ani nie. Netreba žrať ako na poslednom dni ...

lasona
2. dec 2024

Nemám dva žalúdky, jem tak, ako vždy.nikdy som nechápala ako môžu ľudia počas sviatkov pribrať. Nevarim žiadne ťažké jedla, žiadne zemiakové majonezove šaláty, nevyprazam, nepeciem žiadne kolace...ľahkú večeru mame.. pre mňa nie sú Vianoce o prejedani....ale o tej atmosfére, posedieť si, porozprávať, pozrieť rozprávky...

janka1011
2. dec 2024

@janai1 to je síce pravda, ale...🙈

ssimusska
2. dec 2024

@papaya1234 treba sa ovládať, ísť sa prejsť atd. Netreba tlačiť všetko do seba. Asi neboli Vianoce, kedy som bola prejedená. Všetko s mierou

mamamasama
2. dec 2024

Uvarit normalne mnozstvo, dopriat si na stedru veceru. Ja osobne peciem rada a vela, ale rozdam tak 80% V podstate sa na dalsie dni stravujeme uz viac menej bezne.

veronika2316
2. dec 2024

@papaya1234 ja to neviem ani počas roka nie ešte cez Vianoce 😭

januska12323
2. dec 2024

Ja zase nechápem ako sa dá cez vianoce pribrať viac ako 1-2 kg ktoré sú bežné každý mesiac.

oli18
2. dec 2024

Nepiect 20 druhov kolacov, ale len 1. Varit menej, jest malo.

svetlonos
2. dec 2024

Ponúknite kamoske s malymi detmi seba ako pestúnka 😁 Nebudeš mať čas sa v kľude najesť, teda nepriberies 🤪
Nas menší ma 1,5 roka zje veľa, takže zjem par lyžíc zo svojho taniera a banán už zje. Potom hučí ze xhce viac. Nakŕmiť ho obedom, moj medzitým vychladne. Keď začnem jesť konečne, starsi potrebuje vodu, duplu atd. Keď sú deti konečne najedenene, mňa už aj chuť prejde. Takže zjem akurát trochu od hladu a nemám šancu sa prejest. Som tehotna a počas 6 mesiacov som pribrala 2 kg. Inak všetko v naj poriadku, len moje detivurcuju koľko toho zjem 😂
Takže super super, hľadať pracu ako opatrovateľka jaslickarov idealne dvojiciek hladošov! A takych akcnych stále v pohybe. Istota vtedy nepriberies.
Ale teraz vážne 🙂
Uvar nachystaj normalne porcie. ja robím šalát tak max na 3 dní a jem ho ja som muzom. Teda raz denne. Minule vyšiel len na 4 porcie. Ale take normalne, nie ze za dve velke žufaniska na tanier. Urobím kapustnicu - a tu teda trpím obzerstvom, lebo tu si dám ja na raňajky obed aj večeru 😆. Koláčov peciem tiez sporadicky minimum a niečo prikúpiť. Minimum rozumej, ze to maximálne vydrží 23-27.12 a je po koláčov, robím len suché a kupujeme ešte jednu tortu, tu máme 2-3 dní. Deti poctivo pomáhajú s jedením koláčov 😀. Kes som nepísala, kúpili sme v bolesti také 2 tácky sušených koláčov a stačilo to tiez.
Údené klobásy tu zial nemáme, slaniny tiez nie, takže neviem čím by sme sa obzierali.
Véd napis príklad, co ty jedávam na sviatky, keď sa bojíš priberania 🙂To sa bude lepšie radiť.

viestta
2. dec 2024

Nie je povinnost zjest vsetko co oko zahliadne a ani to treba vynurat

deti95060810
2. dec 2024

jedine toľko nenakúpiť, variť a piecť tiež menej...

mandzula
2. dec 2024

Presne tak isto, ako nepribrat pocas celeho roka - jest vsetko, ale s mierou a hybat sa. Ja sa tesim, ze budeme mat cas na dlhe prechadzky bez nahlenia sa za robotou.

lucia13022023
2. dec 2024

Ja nechápem ako niekto môže pribrať na Vianoce. To sa ľudia napchavaju kolacmi a mastným celé dni?
My máme normálne večeru - kapustnicu a rezne/rybu, zemiaky/šalát. Na druhé dní mame iné jedlo. Co sa tyka koláčov, daj si každý deň par ks. A hyb sa. Chod na prechádzku, cvic, fitko.. Áno, viem ze tri dni bude fitko zavreté, ale za tri dni človek nepriberie 10kg 🙂 čiže jest s rozumom nie očami a hýbať sa.

euka210
2. dec 2024

@papaya1234 jest, nezrat a chodit na prechadzky

martinadomianova
3. dec 2024

@papaya1234 stačí sa nenapchávať a jesť s mierou. Ja to mám v tomto ľahké, lebo veľa vecí - jedlo, zákusky, koláče neľúbim.

zuzinka888
3. dec 2024

Jest iba ked si hladna a v rovnakych mnozstvach ako obvykle. Ja akosi nechapem preco ludia na Vianoce varia a jedia 3x vacsie porcie ako zvycajne. Ved ak mi na den staci 3l kapustnice preco na Vianoce varia 15l a to iste so salatom a pod. Na beznu nedelu tiez nenapeciete 10 druhov kolacov ci? Alebo zeby ste to robili aby ste sa mohli pochvalit a pretekat ktora toho uvari upecie viac??

nelka93
3. dec 2024

Myslím, že tu bolo všetko napísané. Vianoce nie sú sviatky o pazravosti a priberani. Ja síce pečiem veľa koláčov aj druhov, ale doma si nechávam len asi štvrtinu, možno aj menej, lebo popri peceni mi ani nechuti potom.

renesance80
3. dec 2024

nejesť hovadinya sladkosti, stravovať sa normálne ako počas roka

lucia147852
3. dec 2024

Klasické cica nezer

xnatalkax
3. dec 2024

A to co robite cez vianoce len jete od rana do vecera? 😀 nechapem.

vilma7
3. dec 2024

Človek ak je bežné ako.prwdtym. tak nepriberie...Vianoce u mňa nie sú dôvodom, aby som tlačila jedno cez druhé. U teba áno?

snowflakenel
3. dec 2024

Jest normalne ako,predtym. Vianoce nie su o,obzerstve. Na.navsteve odmietnut salat,,zakusky, alkohol. Xhodit na prechazdky. Ina rada asi nie je.

Strana
z2