icon

Ako obnoviť zdravie a zlepšiť imunitu?

28. jan 2025

Ahojte, skusim to skratit. Minuly rok som schudla cvicenim a upravou stravy 19 kil, avsak dlho mi to nevydrzalo rozjedla som sa opat ku koncu mesiaca, pribrala som spat nejakych 5kil. Uplna strata kontroly nad jedlom, tazke a nezdrave, sladke jedla. Mam pocit, ze som dohnala vsetko, co som vynechala pri "diete". Presla som si hormonalnou zmenou, co mi povedal gynekolog, boleli ma casto prsia, zacali mi vypadavat vlasy, robia sa mi často afty, stratila som pigment na kozi "vola sa to vitiligo" ak dobre pamatam, spravil sa mi malicky ekzem na nohe, co som nikdy v zivote nemala a spravil sa mi 2x vred v rozkroku na tom isto mieste, robia sa mi velmi skarede bolestive vyrazky, ktore sa nedaju vytlacit a mam ich na tvari aj 3 tyzdne. Viem katastrofa, telo som si riadne doriadila. Ako si mam pomoct? Pred 3mi tyzdnami som upravila jedalnicek, jem vsetko s mierou, vyradila som sladke, viac vody pijem, viac zeleniny a ovocia, bielkovin. Vaha sa aj pohla dole. Ale citim, ze to nestaci, potrebujem asi nejaky detox a celkovo si zvysit imunitu, nieco z lekarne. Odporucania? 🙂 ďakujem

taktotedanie
28. jan 2025

Na detox mas pecen a oblicky
Daj telu cas, nemozes cakat vysledky po mesiaci

tinka_1807
28. jan 2025

Mne sa robili zápalové vyrážky asi pol roka na tvári a taktiež trikrát som mala v intímnym partiách. Tiež som nerozumela a potom mi mamka povedala, že jej sa toto isté robilo keď mala helikobaktera a na neho jej potom nasadili ATB. Ja som to síce nechcela riešiť, ale potom som mala zubnú operáciu a po nej mi nasadili silné protizápalové ATB. Po ich dobrati zápalové vyrážky ustúpili. Z toho som usúdila, že som zrejme naozaj malá v tele nejakú baktériu (možno aj toho helikobaktera), a antibiotiká naň zabrali. Aj keď som ich dostala proti zápalu zubov. Takže možno by som šla aj touto cestou.

tanyan
28. jan 2025

Nejaké jednoduché probiotiká alebo napríklad Hylak na črevnú mikroflóru.
Na pečeň by mohol pomôcť očistný čaj - pestrec mariánsky.

tanyan
28. jan 2025

Nejaké jednoduché probiotiká alebo napríklad Hylak na črevnú mikroflóru.
Na pečeň by mohol pomôcť očistný čaj - pestrec mariánsky.