Schudli ste systémom jedno jedlo denne?

4. okt 2022

Baby schudla ste niektorá systémom - len jedno jedlo denne? Ja sa snažím schudnúť, mám problémové hlavne boky a pás, tam sa mi tuk ukladá najviac. Zmenila som stravu s vyradila cukor, sladkosti, sladké malinovky, nezdravé jedlá. Ale zmenu nevidím. Zaradila som cvičenie - drepy, mŕtvy ťah a tak ďalej.
Tak som sa rozhodla pre radikálnejší krok a to jedno jedlo denne.
Máte niektorá skúsenosti a schudli ste?

85miska
4. okt 2022

Neskúšala si dietu 16/8? Na jednom jedle nevydržis. Ja som na tomto dala dole 8kg za 5 týždňov.

autor
4. okt 2022

@85miska Čo je to za diétu? Nepoznám.

85miska
4. okt 2022

Tak môže byť aj iný čas ale mne toto vyhovovalo keďže skoro vstávam. 8 hodín ješ a 16hodin nejes. Mama moja neranajkovala začínala jesť o 12 obed a jedla do 20:00. Čítala som že niektoré si to upravili na 20/4 že 4 hodiny ješ a 20 hodín nie. V tom je jasné že aj spánok.

bublinka1426
4. okt 2022

@85miska mala si upravenu stravu cinaozaj staci napr od 16 nejest? moja znama tak chudne a hovno sa hybe.a s prepacenim zerie vsetko ale len do 16.00

autor
4. okt 2022

Ja sa potrebujem hlavne zbaviť tukov aj na váhe mi vyšlo, že mám vysokú hodnotu tuku v tele.

autor
4. okt 2022

A to mám 175/61

zuzinka888
4. okt 2022

To nie je dieta ale prerusovany post- alebo časovanie jedla- jes len v urcenych hodinach a potom nic. No kaliricky deficit musi byt dodrzany. Mne to tak vyhovuje. Lebo riesit 5-6 jedal denne je psycho. Kazde 3 hodiny nejadia ani niektori novorodenci. No niekomu to nemusi sediet- ako so vsetkym.

roja01
4. okt 2022

@85miska prave som tento system stravovania chcela navrhnut. Od 20h sa neje az do 12h na obed. Potom sa je, maju to byt zdravsie jedla v mensich davkach ale castejsie, aby clovek nebol hladny. Pit cistu vodu je mozne a ziaduce kedykolvek.

85miska
4. okt 2022

@bublinka1426 Nijak extra som neuprvovala. Ja sa neviem najesť bez pečiva takže raňajky pečivo a sunka/parky zelenina paradajky uhorky. Ovocie zásada len doobedu lebo sú to cukry a poobede sa nemá ovocie jesť. Veľa mix orechov a obed čo som navarila aj pre manžela to som si dala. Nemám rada sladké raňajky ako kaše s ovocím takže som si dala čistú ryžovu alebo ovsenú kašu s granolou o 16:00 a koniec. Ale vypila som 4-5l vody denne.

domireb
4. okt 2022

Jedno jedlo denne nie je riešenie, ak nechceš byť na jednom jedle denne už nafurt, keď začneš jesť normálne,tak tie boky budeš mať 2x také. Skôr by som si zadelila malé porcie viackrát denne a aktívny pohyb, kardio, nejaké skupinové cvičenie aspoň 2x týždenne,čo najviac chôdze, príp. beh

evkamotka
4. okt 2022

Ja som jedla len raňajky a obed plus cvicenie. Pomohlo. Lenze ty mas dobre miery, podla mna ti toto netreba. Skor silovy trening a hlavne cakat zmenu po troch mesiacoch denneho cvicenia nie skor

bluemoon24
4. okt 2022

To co chces ty se jmenuje OMAD (one meal a day) a ano funguje to za predpokladu, ze dodrzis kaloricky deficit, coz zrovna tady tezke neni, snist tolik jidla najednou je celkem zahul. Mela bys jist kaloricky narocnejsi jidla, ale stale nezapominat na rozlozeni nutrientu 🙂

autor
4. okt 2022

@evkamotka Mňa trápi tuk na bokoch a páse. Tam chcem ubrať, ale nedarí sa mi to.

mabenn
4. okt 2022

1 jedlo denne ti brutalne spomali metabolizmus a vytvori jojo efekt

lucka_ke
4. okt 2022

skús aplikáciu kalorické tabuľky a zapisovať si čo ješ, tam ti pekne ukáže čoho máš veľa a čo ti chýba

evica17
4. okt 2022

Máš dobrú váhu ,čiže toto nerob. Normálne jedz, a cvic. Ale efekt neuvidia po pár dňoch chudnutia, ako ti Eco chudnú z vysokej váhy,ale neskôr,ale pomaly ďalej zajdes.

bashee
4. okt 2022

Ano skusala. Je to vlastne prerusovany post 23/1 Ale prepracovala som sa tam postupne z 16/8 potom 18/6. Hlavne treba vtedy obmedzit sacharidy a jest vela tuku ktory dlhodobejsie zasyti a nauci tvoje telo spalovat vlastny tuk ako palivo (ketoza). Tym padom to nie je pre telo sok. A chudne. Lenze toto je proces, dostavas sa tam pomaly nie zo dna na den. Ale je to super, pretoze po 18 hodinach postenia sa telo dostane do tzv autofagie (samohojenie, preto napr toto je idealny lifestyle ak ma niekto nador a pod, telo ho same “zozerie”). tento typ stravovania metabolizmus nespomaluje prave naopak - lebo telo poziera svoj tuk, je doslova naspeedovane. Ale musis prijimat vela kalorii idealne v podobe zdravych tukov a proteinov a vela zeleniny. Ludia prave robia tu blbost ze sa kalorick obmedzuju a to ozaj nedava zmysel a koncia fiaskom. Ale o tom na dlhsiu diskusiu. Ak vies anglicky tak si pozri videa od Dr. Eric Berg alebo Dr. Jason Fung.

mariejenka
4. okt 2022

Plánuješ sa aj hýbať? Vydať energiu, naštartovať metabolizmus? Jedno jedlo denne ti akurát tak brutalne urobí to,ze telo zadrží všetko. A budes hladná, vynervovana a neschudnes ani gram...

1angelika
4. okt 2022

@85miska uff to je nejako veľa 8 kg za 5 týždňov..nebojíš sa jojo efektu?

miriam11
4. okt 2022

Vynechávanie jedla ti spôsobí zdravotné problémy.

54tinka54
4. okt 2022

Nemám skúsenosti s diétami ale keďže telo funguje tak, že keď nemá jedlo tak je v strese a keď sa mu nejaké jedlo dostane tak sa snaží čo najviac si uložiť do zásob “na horšie časy”, tak taká dieta 1 jedlo denne sa mi nezdá správna.
Skôr by som išla cestou že jesť pravidelne, menšie dávky a nie hlúposti typu rafinovaný cukor, kopec pečiva a pod. Ideálne ak by ti vedel vystavať jedalnicek niekto kto sa tomu rozumie. Samozrejme aj dostatok pohybu.

85miska
4. okt 2022

@1angelika hmm neviem kedy by sa ten Jojo efekt mal dostaviť vlastne. Ja som to držala apríl maj potom prišlo leto aj keď som túto "diétu" už nedržala ostala som pri veľa vody a ovocie len doobedu. Posledné jedlo o 18:00 ani na grilovačkach som nejedla večer lebo nás čakala dovolenka a vedela som že na večeru pôjdeme o 20:00 približne ale tak potom som už ráno neranajkovala. A vlastne od apríla do teraz som chudla 17kg. A som spokojná. Teraz som pridala rýchlu chôdzu s kočíkom kazdy deň. Mám vyšší výdaj kalórií ako príjem. Takze nemal by byť problém s Jojo efektom keď sa samozrejme neopustím 😅

1angelika
4. okt 2022

@85miska tak ale to je 5 mesiacov..to je v poriadku, a ešte k tomu ak chudneš po pôrode. Napísala si 8 za 5 týždňov, to podľa mňa nieje zdravé ani udržateľné..teda pokiaľ nieje počiatočná váha 150kg

januska12323
4. okt 2022

175/61 je výška/váha? To stačí vyformovat nepotrebuješ chudnúť a už vôbec nie takouto šibnutou diétou.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilope
4. okt 2022

Paradoxne týmto spôsobom nielen že neschudneš, ale môžeš aj pribrať. Telo nebude ochotné pri takomto hladovaní pustiť ani kg tuku a spomalí sa ti organizmus natoľko, že spaľovanie nehrozí.
Ak ti až takto záleží na schudnutí, tak obetuj pár desiatok € a daj si vypracovať jedálniček od trénera na mieru, uvidíš, že naopak ti naordinuje 5-6 jedál denne, nie naopak. Jedla bude dostatok a ešte aj schudneš. Plus, najlepšie je zaradiť cvičenie celého tela, nielen 3 či 4 stále sa opakujúce cviky. Na boky a pás cvič aj cviky zamerané na brucho a šikmé brušné svaly, výstupy na bedňu, cviky kde dvíhaš nohy vpred/do strany, drepy, sumo drepy s pohybom do strany, výpady, dvíhanie nohy do strán alebo na stroji v posilňovni sú dobré cviky s rozťahovaním nôh do strany alebo ich priťahovaním k sebe.

85miska
4. okt 2022

@1angelika rodila som v novembri. A začala som v apríli. Mala som 104kg pri výške 173cm.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1angelika
4. okt 2022

@85miska držím ti palce, aby si dosiahla svoj cieľ 🙂