icon

Ako ovplyvňuje alkohol proces chudnutia?

6. júl 2025

Tí z vás, ktorí chudnete a držíte zdravý životný štýl. Abstinujete úplne alebo si pokojne dáte aj víno, pivo...?

sszuzu8
6. júl 2025

A chyba ti to? Zdravý životný štýl nezahŕňa alkohol

biba_18
6. júl 2025

dám si ale nie pokojne… nemám problém s obsahom kalórií ale s tým že potom som menej disciplinovaná…takže pre mňa je lepšie sa tomu vyhýbať - dám si fakt len občas..

biba_18
6. júl 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 mne to chýba a zdravý životný štýl neznamená asketický život…

autor
6. júl 2025
@sszuzu8

@sszuzu8 cvičím, starám sa o seba, snažím sa žiť zdravo, ale rada si dám aj pohár vína, piva napr. ku grilovačke..žijeme len raz a mne to k letu proste patrí, samozrejme v norme..

lucia13022023
6. júl 2025

Nepijem alkohol. Zdravý životný štýl nemá nič spoločné s alkoholom.

petronelag
6. júl 2025

V takomto teple nezvyknem piť alkoholické napoje.

mandzula
6. júl 2025

Ja alkohol povazujem za jed aj v malom mnozstve, takze ho takmer nepijem. Dam si raz za rok deci vina a aj to mi je zle, takze ho mam zo zivota v podstate vyradeny.

simsalabim
6. júl 2025

Nezvykbem pit. Ked uz, treba si uvedomit, ze je dost kaloricky.

michaela329
6. júl 2025

V skratke - ak telo bojuje s alkoholom (predsa len, metabolity alkoholu sú jedovaté), nebojuje s tukmi 🤷 Plus zvyšuje zápal. Ale ja si tiež občas pohár vína dám. Občas nie je každý týždeň 😃

zmrzlinka2021
6. júl 2025

Alkohol je karcinogen. Tiež v podstate významne prispieva k významnému počtu vážnych ochorení, devastácie orgánov.
Ak si dáš 1 pivo za dva týždne, svet sa nezrúti. Častejšie to fakt nepotrebuješ

Ak v alkohole nachádzaš relax, uvoľnenie, treba ho nahradiť niečím prospešným. Ak nepomáha treba ísť riešiť dôvody prečo ho potrebujes

sense
6. júl 2025

Dám ale veľmi výnimočne od nového roka asi dva pohare. Zbytočne prázdne kalórie , ktoré telu aj tak nič nedajú. Ono je to o zvyku rovnako ako káva alebo sladkosti keď s tým seknes nejakú dobu ti to chýba keď vydržis telo si to časom nepyta
Takisto v procese chudnutia, v podstate tento proces spomaľuje....

mirola
6. júl 2025

ja nepijem alkohol tiez vobec, presne ako bolo spomenute je to jed, zatazuje organiznus aj v malom mnozstve.. ked si pripity si vlastne priotraveny.. preco by som si to mala robit?

nevenka
6. júl 2025

Tak zrovna vino a pivo ma aj telu prospesne latky, az tak by som to nesilila. Ak mas chut obcas na grilovacke si dat, preco nie? Ja v lete len obcas a aj to vecer, nesmie byt teplo. Uz tie destilaty, to je ine.

zic
6. júl 2025

Problem alkoholu pri chudnuti je, ze su to "prazdne" kalorie (rovnako ako rozne sladene napoje apod)... Ved nic strasne, len s tym je potrebne ratat... tiez si dam kofolu... ale viem, ze v ten den asi nedodrzim deficit...

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
natalka13
6. júl 2025

Pyta sa na chudnutie a alkohol🙈
Alkohol telo spaluje ako prvy az potom tedacto co zjes. Ale odsleduj si kal decifit a to kolko schudnes za tyzden bez a kolko s alkoholom.
Taliani piju pohar vina denne k obedu k veceri a ? Ziju dlhsie ako ine narody ani s nadvahou tam 95%ludi nema problem.

mandzula
6. júl 2025
@natalka13

Pyta sa na chudnutie a alkohol🙈
Alkohol telo spaluje ako prvy az potom tedacto co zjes. Ale odsleduj si kal decifit a to kolko schudnes za tyzden bez a kolko s alkoholom.
Taliani piju pohar vina denne k obedu k veceri a ? Ziju dlhsie ako ine narody ani s nadvahou tam 95%ludi nema problem.

@natalka13 pyta sa aj na zdravy zivotny styl v suvislosti s chudnutim, takze aj k tomu sa vyjadrujeme.
A este jedna vec, alkohol moze mat okrem ineho vplyv na vznik rakoviny prsnika. Na jednej strane sa tu na MK zeny stazuju, ze bolo v ramci prevencie obmedzene sono, na druhej pivko, vinko, prosecko...

mk1111111111
6. júl 2025

Pri chodnut nevhodne, zbytocne prazdne kalorie. Ale zakazane nie je, neskor vybehas, vycvicis, das si menej jedla

janci27
6. júl 2025

Ano, ja si obcas dam pohar dobreho sucheho vinka a nijako mi to chudnutie neovplyvnilo. Su to sice prazdne kalorie, ale ak sa ti to zmesti do kalorickeho deficitu, pokojne si dopraj, pripadne si to uprav potom na druhy den. Nenechaj sa zastrasit, ako tu niektore pisu, ze je to jed a ze sa z toho otravis a neviem co 🙂 prilezitostny pohar vina vecer v meste s kamoskami alebo na grilovacke este nikomu neuskodil. A zvlast, ked dodrzujes zdravy zivotny styl, telo sa s tym lahsie popasuje.

taktotedanie
8. júl 2025

@anonym_autor su to prazdne kalorie, to je pravda
Ja som pocas 6mes abstinovala max vypila pripitok pri nejakej velkej oslave ak bola aby som si strngla
Nealko su prilis sladke, tazke na zaludok, vzdala som sa aj toho

alexanderkovacs
8. júl 2025

@anonym_autor jeden pohar mozes kludne vypit. Ved nic sa ti od toho nestane. Tych 150 kalorii ta nezabije, pecen alkohol zvladne. 😉 Ja tiez pijem velmi prilezitoatne, ale ked mam chut pri grilovacke tak si dam kolko mi chuti 😅

autor
8. júl 2025
@alexanderkovacs

@anonym_autor jeden pohar mozes kludne vypit. Ved nic sa ti od toho nestane. Tych 150 kalorii ta nezabije, pecen alkohol zvladne. 😉 Ja tiez pijem velmi prilezitoatne, ale ked mam chut pri grilovacke tak si dam kolko mi chuti 😅

@alexanderkovacs veď si aj dám 😁 ukrojím trošku z jedla a dám si pohárik vínka 😁👌🏻

autor
8. júl 2025
@janci27

Ano, ja si obcas dam pohar dobreho sucheho vinka a nijako mi to chudnutie neovplyvnilo. Su to sice prazdne kalorie, ale ak sa ti to zmesti do kalorickeho deficitu, pokojne si dopraj, pripadne si to uprav potom na druhy den. Nenechaj sa zastrasit, ako tu niektore pisu, ze je to jed a ze sa z toho otravis a neviem co 🙂 prilezitostny pohar vina vecer v meste s kamoskami alebo na grilovacke este nikomu neuskodil. A zvlast, ked dodrzujes zdravy zivotny styl, telo sa s tym lahsie popasuje.

@janci27 vďaka za komentár...váha išla dole aj po pohári vínka..budem sa naďalej riadiť zdravým sedliackym rozumom😉