Ako pomôcť kámoške s nadváhou?
Ahojte baby, som zvedavá, čo poviete na toto: Stretla som kamošku asi po dvoch rokoch aj s jej malým chlapčekom, ktorého tlačila v bugine. Chodili sme spolu na základku aj na strednú. Je fakt, že som ju skoro nespoznala, lebo vyzerala ako reklama na Michelin. Pozvala som ju k sebe domov, lebo sme sa mali o čom rozprávať. Uvarila som kávu a na stole som mala koláče, do ktorých sa hneď pustila. Ja som ten tanier s koláčmi odniesla do kuchyne a doniesla som jej banán aj pre malého. Celá očervenela, ale nepovedala nič. Ja na to, že vieš, som tvoja kamoška a vidím, že máš problém s nadváhou. Keby si bola alkáčka, tiež by som ti neponúkla pol deci. Ani cukrovkárovi by som nedala zmrzlinu. Neviem aké zákazy si ochotná rešpektovať, ale určite nechodíš cez cestu na červenú. No a ľudia s takou šialenou nadváhou majú zákaz jesť sladkosti a hlavne chleba a rôzne blbosti ako hranolky a sladené limonády a tak. Možno sa urazíš, ale som tvoja kamarátka a možno ti to nikto nepovedal, ale vidím, že máš problém a rada by som ti pomohla. Teraz premýšľam nad jej nedopitou kávou, lebo sa bez slova pobrala preč, ale videla som, že má problém zadržať slzy. Akú som urobila chybu, neviem, ale myslela som to dobre a chcem jej pomôcť.
Som si to po sebe spatne precitala, tak len aby som predisla nedorozumeniam, mne je uplne jedno, ci ma niekto nadvahu, alebo nie. Kaudy si zije svoj zivot a dolezity je pre mna charakter cloveka. Len som tym chcela povedat, ze mne by vadila velka nadvaha, lebo viem ake to bolo niekedy tazke v tehotenstve 😊
@renatuska57 že nevieš, kde si urobila chybu, keď kamoška odišla?? ona má kilá navyše, s tým sa dá niečo robiť, ale s tvojou sprostou hlavou a blbou povahou už zrejme nič, to už máš doživotne. A na rozdiel od nej si ty svoj problém asi nikdy neuvedomíš.
@sissy27 👏👍👍
v rámci spoločenskej návštevy to bolo dosť tvrdé, aj keď si to myslela v dobrom, mala si skôr sa o tom s ňou porozprávať, možno by si zistila, že je spokojná a možno by sa ti otvorila a ty by si pochopila, prečo ten apetít, určite si ju zaskočila a istým spôsobom urazila, aj keď si myslím, že vie, že máš pravdu a kritika sa ťažko príjíma, ale mala si zvoliť iný spôsob, toto bolo veľmi netaktné a mňa osobne by sa to dotklo
raz sme leteli na dovolenku lietadlom. Muž mal číslo sedadla v strede, pri uličke pani s minimom 100 kíl živej váhy. Cez uličku sedel jej manžel, detto riadne cez normu. Letuška sa pri každom prejdení obslužným vozíkom musela použiť riadne silu aby ho pretlačila cez rozídené sedadlá. Pani si celý let držala pravú ruku aby ju nemala natlačenú na mojom mužovi. Nakoniec mu vyliala celý obsah pohára jeho kofoly medzi nohy. Vtedy som si povedala, že tak toto už, aby úplne nevinný človek doplácal na svoje pohodlie letu, kvôli obéznym ľuďom. A modlila som sa za ňu, aby táto príhoda jej pomohla otvoriť oči a aspon pár kíl schudnúť. Lebo pochopenie máme mať iba MY voči obéznym. Ale kto sa zastane nás, čo by síce tiež mohli priberať aritmetickým radom pribúdajúcich rokov, ale sa aspon zamyslia nad sebou a obmedzia príjem.
Ešte ked fungoval Tiptour, boli sme na Makarskej riviére so zájazdom. Tiež tam bola pani Veronika-min 150kíl. Sedela úplne vzadu na 5-ke. Môj ty bože ale ako prechádzala medzi sedadlá. A všetko okolo toho. Vždy sme museli všetci na nu čakať. Asi za tri roky ju dávali v správach, lebo ju nepustili do lietadla na let do Španielska. Mala si zakúpiť dve letenky. Podla toho ako sú sedadlá v lietadlách, tri by jej boli akurát. Ak takéto zažijete .....
Mala by sa rozoberať téma smerom ----ako to povedať kamarátke----ja som v úvodnom príspevku napísala, že sama by som takto nereagovala - vedela som, že sa budete navážať aj do mna....Ale toto je MODRY KONíK-tu sa nesmie nik vyjadriť ináč ako vy ....
@patka24 dobree

No to je dosť blbé ako si sa zachovala, vieš každý nemôže byť krásny a štíhly! Čo ty vieš čo nemá zdravotné problémy?!... Dospelému človeku zobrať tanier...Zo slovami vidím že máš problém...No nedivím sa že ani tu kávu nedopila a odišla... 😠Mne keby sa to len raz stalo a na blbu otázku raz tak sprostá odpoveď..
@renatuska57 ty musis byt sama velmi zakomplexovana, kedze riesis "problemy" inych, vacsinou sa mi to v zivote potvrdilo, druhych riesia iba dusevni chudaci, teba by som raz dva dala dolu madam dokonala 😀
@staronova vôbec nejde o to, že si sa vyjadrila inak, ako ostatné, ide o to, ako si sa vyjadrila. Veď ty obéznych ľudí považuješ za odpad spoločnosti. myslíš, že oni nevedia, že sú tlstí? Vieš napríklad, koľko pani Veroniku muselo stáť úsilia sa presvedčiť vyjsť medzi ľudí? A čeliť pohľadom a poznámkam ľudí ako si ty? Myslím, že veľa.
Obezita a nadváha sú ťažký boj, niekto sa zatne a schudne, niekto sa poddá posmeškom a žerie ešte viac. Chudnutie je v hlave, nikde inde.
Tiež sa mi nepáčia obézny ľudia, ale nebudem sa im posmievať a strkať im do rúk banán. Je to ich zdravie, nie moje. Je to ich obmedzenie v spoločnosti, nie moje. Je to ich boj, nie môj a nebudem im pomáhať bojovať, pokiaľ ma o nič neprosili.
No viac si tú ženu ponížiť nemohla. Takéto veci si diplomaticky dovoliť môže povedať iba veľmi blízka osoba alebo lekár . Nie človek ktorého stretnem po dvoch rokoch na ulici .
Mala som kedysi takú kamarátku , čo si zarezervovala právo každému hovoriť akože tú pravdu , samozrejme jej pravdu .
Tiež sme mali také stretnutie po 5 rokoch...taktiež tam prišla spolužiačka s inou spolužiačkou a tá jedna z nich boa fajne pribratá od posledného stretnutia , a hentá ťapa jej hneď spoza dverí .. ale si sa teda rozkysla a tá druhá ktorá zostala duchaprítomná je vraví , no ty si stále taká jeb...tá ako si aj bola vždy.
Rozkysnutá kamarátka strávila rok na lôžku s dolámanou chrbticou , bez riadneho pohybu .
nazov tejto temy mal byt : Ako som stratila kámošku ..

@patka24 toto si ukladám do svojej šedej kôry mozgovej a do pamäte 😀 ... a aj od @maminuska 🙂 - presne tak, niekdy nevieme, čo je za tým, jednoducho si to nemôžeme dovoliť niekoho hodnotiť, ked ho nepoznáme a to ani nie priamo v rodine . nieto ešte akože kamarátku...
inak
@maminuska ja som tiež mala takúto akože praiteľku, koniec , húdla si len svoje, hoci to nebolo vôbec o mne ani o nikom. ale boli tam iné veci a a po každom našom stretnutí, ked som myslela, že fajn stretko, pokecali sme , poradila som čo som vedela, mi napísala také sms-ky že dovidenia. no čistá psychiatria občas...normálne som kukala jak puk, že mala rozmýšľanie ako starý človek...uf ... vyciciavači energie..
najhoršie rady sú tie nevyžiadané.ver mi že každý človek s nadváhou vie ako v skutočnosti vyzerá.skús sa vžiť do jej kože či by ťa takéto správanie neurazilo a neponížilo.mňa teda áno 😕
Tvoja byvalakamaratka je dospela a svojpravna osoba, takze starat sa do nej takymto sposobom je dost ubohe.. Vychudnutemu cloveku by si doniesla rezen so slovami, aby zacal jest, lebo ma problem s vahou a vyzera ako reklama na palice? 😈 namiesto takehoto starania sa do druhych, venuj energiu studovaniu slusneho spravania.. Prepac za uprimnost 😉
Vymyslena tema na rozputanie debaty👏
Inak ja by som skor brala taku kamosku co by mi ponukla doprovod na cvicenie...nejaku spolukamosku, ze "vies co moja? Rada by som chodila do fitka alebo na jogu len nemam skym...nepridas sa???? " toto taketo by vyznelo lepsie a ooooooovela taktnejsie.
@renatuska57 ako pomozes kamoske s nadvahou? Tak, ze sa naucis slusnemu spravaniu.
Ty sa pýtaš ako pomôcť - lenže ty jej v skutočnosti pomôcť nechceš. Chceš iba prezentovať svoj patent na jediné správne riešenie. Najprv urazíš nešťastnú ženu svojim netaktným správaním a potom sa ideš skrývať za trápnu výhovorku, že si chcela pomôcť. Úbohé.
Ak si naštuduješ čosi o zdravej výžive, tak zistíš, že telo bez cukrov fungovať nedokáže. Aj ten banán, ktorý si jej priniesla, bol plný cukru - fruktózy.
Hej, takéto milovníčky pravdy a uprímnosti sú najlepšie. Skús si to previesť na dajaký svôj neduh, slečna dokonalá. Treba že ti nefajčiar vyrazí fackou cigu z úst s tým, že v tomto ťa podporovať nebude. Alebo ako už niekto písal, že donesie makeup, lebo si taká škaredá, že ťa musí skrášliť. Alebo sa ide hrabať do skrine, čo ti dá, lebo na tie tvoje hnusné lacné handry sa nedá pozerať. Prípadne ti donesie starý nábytok, lebo to, v čem ty žiješ, sa jej zdá ako v cigánskej osade.
Nedošlo? Nič ti do jej nadváhy nie je.
Ponížila si ju. Strašne moc. Myslíš, že takto človeku s nadváhou pomôžeš? Pomôže si iba sama, ak bude chcieť. Navyše ani nevieš, či nemá zdravotný alebo psychický problém. Čudovala by si sa, koľko ľudí nie je schopných schudnúť iba kvôli psychike. Stavím sa, že svôj smútok z tvojho správania práve zajedla veľkým kusom čokolády a týždeň nevylezie z bytu.
👍👍👍
.
súhlasím s babami, že to bolo neslušné správanie, ked si vedela ako vyzera mala si nachystat niečo iné na stôl a nie sladké. ALE nesúhlasím s tým, že má zdravotné problémy, lebo keby ich mala tak by dodržiavala dietu stanovenú lekárom a nevrhla by sa na tie koláče. Lebo ked viem, že mám zdravotný problém tak predsa zmením stravovanie
@amoremio26 A ty keď si niekoho pozveš domov, tak zhodnotíš jeho váhu, zdravotný stav, a podľa toho chystáš na stôl? či jednoducho niečo ponúkneš? Keby tie koláče nechcela, nezje ich. Keďže je jedla, tak nech. Jej nadváha, jej vec. Potom tu máme nešťastných tučných ľudí, ktorí cez deň jedia iba šaláty, aby nikto nepovedal že "fuuuj no ta si nemala ten druhý kopček ryže dávať, čo nevidí ako vyzerá?" a o polnoci skončia v mcdrivu a jedia to potme na parkovisku, aby ich nikto nevidel. Presne kvôli takým.
@renatuska57 ty musis byt velice "oblubena" u svojich "kamaratov".. 😂😂😂
Mozno pre buducnost poda niekto tebe nejaku nevyziadanu a nemiestnu radu ohladom tvojho vyzoru.
@renatuska57 ahoj... podla mna by si mala pribrat viac ako ona... potom by sa ona uz necitila ako obezna... ak si kamoska tak to pre nu urcite spravis😉

@staronova no, teba by som nechcela mat nielen za kamosku, ale ani za znamu.Tvoje vyjadrovanie a vobec zmyslanie je chore. Asi treba obeznych ludi rovno zastrelit aby neodcerpavali financie zo zdravotnictva a rovno zastrelme aj fajciarov, aj cukrovkarov a inych ludi s chronickymi ochoreniami ved ti nas stoja najviac...ty sa mi snad len snivas 🙄