icon

Ako pomôcť obéznej mame schudnúť?

17. nov 2024

Prosim Vas, nepiste mi ze nijako kym sama nebude chciet. Ja to aspon musim skusit. Mama ma nieco po 50. Je neuveritelne obezna. Urcite ma daleko nad sto kilo. Absolutne sa nehybe. Len chodi do prace, je a wellnessuje. Hanbim sa za to ako vyzera. Hanbim sa ako v lete smrdi. Hanbim sa ze sa nevie poriadne ani obut. Je mi luto ze sa nemoze hrat s vnucatami (su mali hraju sa na zemi) lebo by sa nepostavila. Je mi luto ze k nam takmer nechodi lebo nemame v bytovke vytah. Je mi luto ze moje deti nebudu mat babku ktora s nimi pojde na ihrisko a bude ich ucit byciklovat ako mna ta moja. Nema zdravotne problemy je to vsetko len o prejedani sa.
Prosim nenakladajte mi, ono sa to rapidne zhorsuje. Okrem vyssie spomenuteho mam aj o nu strach. Nemam otca ani starych rodicov.

Strana
z2
mariska1989
17. nov 2024

Podľa toho čo píšeš nemá nad 100 kg ale aj nad 150 . Tiež mám mamu ktorá má nad 100 kg ale teda také problému s pohybom nemá ako tvoja . Ale názor na postavu svoju na iný ako tvoja mama . Schudnúť moja chce ale chýba energia má už 59. Ale teraz napr schudla a je to na nej vidieť . Takže tvoja mama neschudne kým nezačnú zdravotné problémi a možno ,, možno bude chcieť schudnúť.

jasla
18. nov 2024

Mam taku krstnu. Ma 67 ale yz roky sa preziera. Z toho pramenia aj mnohe zdravotne problemy, ktore ma. Jej dcera ju tahala na prechadzky, kade tade, vzdy bola kopa vyhoviriek. Uz to s nou vsetci vzdali. Uz som mala chut prihlasit ju do extremnych premien🫠

mantilka
18. nov 2024

🤣 u nás pre troch 3 volské oká ...Max. 4. 🤣

mantilka
18. nov 2024

Ja by som jej povedala, že sa za ňu hanbím ako za alkoholicku...lebo prezierať sa je ako prepíjať sa alkoholom. A tiež by som pustila extrémne premeny
..nech sa zamysli nad sebou.
Ja som veriaca, ja sa za takéto veci modlím.

autor
18. nov 2024

@mantilka to si nikdy nedovolim. A ziadne extremne premeny nepomozu. Pozera a nic to nerobi s nou

mantilka
18. nov 2024

Chápem. Najhoršie, že partner robí to isté.

luccija
18. nov 2024

Chodí na prevencie?A nepomôžes si nič iba zdravie ju donúti.Ked má partnera s ktorým majú rovnaký životný štýl teraz menopauza o pár rokov bude ešte gulatejsia.Toto sa stane veľa ženám po 50 také, keď už predtým mali kg navyše.Tvoja mama je asi polovicu života pribrata ona nemá snahu to zmenit.Zlakla by sa, keby mala vysoký cukor, vysoký tlak atď ..ak by chcela dnes je veľa možností zmeniť stravu ona nechce Jedine sa skúsiť s ňou porozprávať tak ako píšeš.

deninka233
18. nov 2024

Nechceš to počuť, ale nepomôžeš si 🤷‍♀️ Mám takého manžela a ani malý ročný syn a ani to, že sme museli ísť
na umelé, aby sme ho mali, ho nijak nenamotivovávajú. Je to ako alkoholizmus. Môj manžel má z toho už doživotné zdravotné problémy a nič. Jo a extrémne premeny absolvovať nechce, lebo publicita 🤦🏻‍♀️ on sa nebude predvádzať pred celým národom… 🤦🏻‍♀️

tecila
18. nov 2024

Bohužiaľ nepohneš s ňou musí to chcieť ona sama zmeniť. Môj otec je rovnaký prípad skúšali sme všetko aj výživovú poradkyňu sme platili a nič nepomohlo a vieš čo už sme aj celá rodina rezignovali.

apolka77
19. nov 2024

Povedz jej všetko ako píšeš tu. Bez okolkov aj o zápachu ...zároveň ju ubezpec že ti ide primárne o jej zdravie a aby mohla tráviť s vnúčatami čas, nielen ako divák. Že ju máš rada a nechceš stratiť.
Ak nemáš odvahu jej toto všetko povedať do očí napíš jej list.
Mňa by toto ako matku síce zabolelo ale zároveň dalo kopanec že začni so sebou niečo robiť. Vlastná dcéra sa za teba hanbí.
Jedine pravda.
Možno ani toto nezaberie, ale aspoň máš nádej.
Ano do práce nemôže chodiť pešo?
To sú také pomalé zmeny vymeniť auto za chôdzu všade kde sa dá.
A škoda že partner je rovnaký , evidentne je aj jemu žalúdok prednejsi ako ona, či kvalitnejší život.
Kto u nich upratuje?
A tvrdiť že nemá žiadne zdravotné problémy je naivita.
Určite má.
Keď sa nevie zo zemi postaviť , zaviazať topánky horko ťažko...dychči jak parný valec,,poti sa , tak určite ju kĺby bolia , v noci chrape atď....
Inak keď ma rada vodu kúp jej na Vianoce cvičenie v bazéne ..aspoň na 3 mesiace ..možno by ju nakoplo.

princezna_bosorka
19. nov 2024

@veklipo jj, prip. jej mozes pustit video, nech vidi, ako dopadaju extremne obezni ludia a ponuknut, ze zaplatis trenera a nutricneho poradcu (s tymto si sama asi tazko poradi, aj keby chcela), prip. terapeuta (ak zajeda nejake psychicke traumy)....

autor
19. nov 2024

@tecila neviem rezignovat ked ju to nici
@apolka77 tak ano, chrape, ale tak myslim ze neberie ziadne lieky. Ona robi v zdravotnictve takze to ja sa nikdy nedozviem uplnu pravdu
@princezna_bosorka nenecha si nic zaplatit. Nie je to o peniazoch.

apolka77
19. nov 2024

Ak robí zdravotnú sestru je to o to smutnejšie . A to vydrzi toľko stáť na nohách?

aandrea9
19. nov 2024

Ničí ju to? Alebo viac teba ako ju. Zmier sa s pravdou...nik iný ako ona sama s ňou nepohne.

autor
19. nov 2024

@apolka77 ano vydrzi. Ale tak robi v malej nemocnici kde nie je taky hukot.

luccija
19. nov 2024

Môj svokor má nadváhu nie výraznú a zistili mu apnoe pri úplne inom vyšetrení v nemocnici.Uz má kyslíkový prístroj, lebo bol stále unavený atď mal v noci veľa prestávok v dýchaní.Ale on schudne priberie schudne priberie čo ho poznám 20 r.Moj muž tiež pribral áno, vie , že musí schudnúť, ale to mu nechutí, na to nemá čas, náladu...takže poznám to môj muž sa zatne schudne 10 kg a po pár mesiacoch zase priberie.Su ľudia, ktorí nemajú pevnú vôľu sú ľahkovážni...môj muž má na všetko odpoveď veď to je len pár orieškov, veď len....
Takže to poznám nie je obézny, ale kg má navyše a vidím, že ako je starší priberá.Tvoja mama neschudne zmier sa s tým.

autor
19. nov 2024

@aandrea9 myslis ze obezita ludi nenici ked sa tak pytas?

aandrea9
19. nov 2024

Kým ma tvoja mama pocit, že ju to neničí tak ju to neničí. Aký návod vlastne chceš? Dohliadať každý deň na to, čo zje? Varit jej zdravé jedlá? Chodit s ňou plávať, cvičiť? Tvoja mama je svojpravna preboha. A prepáč, hanbiť sa za vlastnú matku ako keby sa opita valala kazdy den v jarku je trocha silne kafe 🤔 Je to tvoja matka, ma vlastný život tak ju nechaj žiť.

autor
19. nov 2024

@aandrea9 mozno ked ti niekedy bude na niekom v zivote zalezat tak to pochopis. Cau

aandrea9
19. nov 2024

Možno raz pochopíš, že každý má svoj život vo vlastných rukách. Aj rodičia. Pekný deň aj tebe.

jana_eyre_2
19. nov 2024

Pri takýchto záležitostiach si treba priznať jedno: je dospelá, jej život je jej život a ty jej môžeš len povedať názor.. že ju miluješ, že chces aby s tebou ešte bola dlho a preto sa bojíš že ak nezmení životný štýl, zomrie skôr ako by mohla.. ak si tvoje slová však nevezme k srdcu, nemôžeš nič urobiť, len akceptovať...

Mala som obeznu mamu.. zrejme mala aj iné zdr.problemy ktoré bud neriešila, alebo nám to nehovorila, neviem.. ja si ju nepamätám jesť nič iné ako ovsené vločky a aj tak nikdy neschudla.. mala ťažký život .. zomrela v 50tke, ja som bola mesiac po mature.. moje deti ju nepoznajú.. velmi by som chcela aby mali omu.. neviem či by niečo pomohlo ak by schudla.. ja len že ľudia môžu zomrieť naozaj, ak nemajú zdr.zivotny štýl hoci sami tomu neveria..

Strana
z2