Ako pôsobí hladovka na zdravie a orgány?
Už tu taká téma bola. Ale keď do nej aj napíšem tak ona nevyskočí hore a tým pádom ju nikto nevidí. Jedná sa o túto:
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/ako-dlho-ste-vydrzali-nejest-2/
A ja som tam dal komentár:
Mňa by zaujímalo ako ste sa cítili tí čo ste nejedli dlhšie ako 2 týždne. Ja som si o tom čítal info a vraj telo najprv spáli glukózu, keď sa minie začne ketóza (vraj prestane pociťovať hlad) a posledná fáza je autofágia kde už začne brať zo svalstva. A vraj to môže poškodiť orgány. Takže nič vám nebolo?
Na druhej strane sú tie reakcie že niekomu to vyliečili srdce, niekomu cukrovku, niekomu rakovinu… Lebo tým pádom vyhladujete aj tie škodlivé bunky. A je rozdiel keď niekto neje ani nepije ani neprijíma vitamíny… Ale čo tak keď pitný režim je dodržaný, berú sa vitamíny, len sa proste neje.
@thunderdome ja ti chcem pomôcť. Verím ti. Máš to veľmi ťažké. Pošli mi to číslo. Mne chýbať peniaze nebudú a ty si kúp niečo na jedenie, alebo hocičo čo potrebuješ. Alebo nejaké malé potešenie. Život s psychickým ochorením je veľmi, veľmi ťažký. Obdivujem každého jedného, ktorý bojuje a nevzdáva to.
a co stravenky? ten ti predsa zamestnavatel musi dat, alebo urcitu sumu namiesto nich, davaju sa koncom mesiaca
Stravu v robote nemáte?
@thunderdome hmm no podobne ako ako píše @koniarova, čítam už xtú diskusiu od teba a nikdy si peniaze nepýtal, pýtal si kadejaké rady, snažil si sa vždy pomôcť si sám vidíš, aj teraz sa daru brániš zubami nechtami a chceš z toho nejak vykorčuľovať sám 😄😄😄. Tak ak chceš, môžeme sa dohodnúť aj na bezúročnej pôžičke, určite lepšie ako nejesť, niekde odpadnúť od nedostatku kalórii pri zbieraní Ztkových fľašiek a do rána zamrznúť... A keď nabehne výplata, tak mi to pošleš späť na účet 🤷. Každopádne, nechcem, aby to bolo pre teba demotivujúce, aby si prestal teraz zbierať fľašky, lebo netreba, takže si to zváž. Nechcem ale aby si hladoval, lebo je mi sympatické, že bojuješ.
@thunderdome ja ti uplne rozumiem, lebo mna tak napriklad nicia uzkosti, ja zase viem byt promtna, rychla, bystra, ale po case v takom tempe vyhorim a tiez neviem co s tym
este mi napadlo, ze na adhd sa davaju rozne lieky, ktore zvysuju vykon a pozornost, ked budes diagnostikovany, mozno by bolo fajn zvazit liecbu
pomohol by ti aj vztah, potiahli by ste sa financne obaja, co tak keby si skusil nejaku zoznamku?
a kolko cca mesacne si zarobis?
@thunderdome ved skus a uvidíš ci dáš týždeň alebo dokonca 2 bez jedla na vitamín tabletach.. Potom nám tu prosím o tom napíš radi sa dozvieme niečo nové 👏👏👏.
Ja osobne 10 dni,
11 dní - po 4 dňoch už hlad necítiš- nemáš ani potrebu jest. Horšie je to, keď máš znova začať tuhú stravu - preto keď raz tak len týždeň...aby to nebol extrem ...
@thunderdome ja Ti len poradím, že choď do knižnice, požičajú si knižku od Jason Fung - Kompletní pruvodce pústem a tam sa dočítaš, všetko čo potrebuješ vedieť a môžeš si utvoriť vlastný názor na pôst a na to, či ho chceš vyskúšať, a ak áno, tak na ako dlho.
@thunderdome naročne..psychicky
@thunderdome len pri depresii, to nechces...ale inak nastastie som mala stale na jedlo, ked bolo tazsie obdobie, vzdy som doma nasla nejaku konzervu tuniaka, zatial nastastie do kontajnerov nepozeram, vcera som varila, dnes som este dojedala
@thunderdome tak akoze som nieco jedla, ale mala som mozno 18-20 hodin bez jedla a potom nieco mensie, ale tak, ze cielene...asi 2 dni na ovoci, take krce som mala, no nikdy viac, podla mna nejde o mnozstvo, ale nieco zjest proste cez den 1-2 x denne
@thunderdome ale presne tie 4 dní sú dôležité. U mňa bola bolesť silnejšia ako chuť do jedla. Mam reumu - cize veľmi dôležité jest len určité veci - protizápalové. Ja ale vôľu nejakú vybudovanú ešte nemám - ale dokážem uz napríklad vypiť kávu bez cukru. A naozaj sú to mini kroky. A ako som už napisala - nezvládla som opätovný prísun jedla - cize uz taky dlhy detox nechcem riskovať. Inak teraz fungujem na tom, ze sa stravujem len 2x denne...okrem.toho mi nič nechýba.. je dokument o hladovke ..neviem ci si videl/a
Kde bývaš? Napíš mi kľudne si súkromnú správu 🙂 ..pozriem tam najbližšie Tesco a spravím ti aspoň menší online nákup
@thunderdome nie, nie ja som mala alergiu na banany, z nich to bolo, strasne zle mi bolo