icon

Ako pôsobí hladovka na zdravie a orgány?

thunderdome
15. dec 2024

Už tu taká téma bola. Ale keď do nej aj napíšem tak ona nevyskočí hore a tým pádom ju nikto nevidí. Jedná sa o túto:

https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/ako-dlho-ste-vydrzali-nejest-2/

A ja som tam dal komentár:

Mňa by zaujímalo ako ste sa cítili tí čo ste nejedli dlhšie ako 2 týždne. Ja som si o tom čítal info a vraj telo najprv spáli glukózu, keď sa minie začne ketóza (vraj prestane pociťovať hlad) a posledná fáza je autofágia kde už začne brať zo svalstva. A vraj to môže poškodiť orgány. Takže nič vám nebolo?

Na druhej strane sú tie reakcie že niekomu to vyliečili srdce, niekomu cukrovku, niekomu rakovinu… Lebo tým pádom vyhladujete aj tie škodlivé bunky. A je rozdiel keď niekto neje ani nepije ani neprijíma vitamíny… Ale čo tak keď pitný režim je dodržaný, berú sa vitamíny, len sa proste neje.

oceanahory
15. dec 2024

@thunderdome Pises, ze na nedelne obedy chodis k rodicom, oni ti nepomahaju vzhladom na tvoje problemy?

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
enusamt
15. dec 2024

Ako sa mozu rodicia na teba hnevat, ked ta vychovavali a teda najlepsie vedia, ci si clovek pouzitelny do zivota alebo nie?
Normalne sa im priznaj, aby ti aspon jedlom pomohli.. Pripadne, ked sa ti to prieci, tak mozes nieco za nieco.. Budu ti varit a ty im za to budes chodit na nakupy, pomahat

iwesska
15. dec 2024

Nerob hluposti s tym jedlom,lebo si nieco uzenies. Nemas v okoli Kaufland/Tesco? Tam po uecitej hodine vecer,tusim po 20-tej uz zlacnuju pecivo,zeleninu/ovocie...Nejaky banan/jablko,pecivo si snad dovolit mozes. A ked nie,tak pozeraj na FB darovacie skupiny v tvojom okoli,tam ludia skoro denne ponukaju potraviny,co nespotrebuju.

refly
15. dec 2024

Nežrať fakt nie je cesta. Je, keď už nechceš byť dlho na tomto svete. A neviem odkiaľ chceš mať na vitamíny, keď nemáš na jedlo.... Výživové doplnky sú tak drahé....

Ak chceš vyžiť z ničoho, tak iba
1) žobranie
2) v tomto období vymetaj vianočné trhy. Ľudia nechávajú nedojedené všetko možné.
3) opýtaj sa na fare/ v kostole/ v tých všelijakých sesterských rádoch. Oni prikrmujú bezdomovcov
4) Vonku sa dá nájsť nejaké jedlo... Jeden z najstarších receptov je žihľavový puding, čo je žihľava s nejakou obilninou, rozvarená na kašu. Zo žihľavy sa dá aj polievka. Rovnako sa dajú jesť žalude, púpava, vonku rastú hríby, mirabelky, čerešne, plané jablká, orechy. Neviem či máš napr mrazák na tie mirabelky, ale aspoň jablká a také sa dajú nasušiť.
5) obehať zberné dvory, smetiaky, ect.... ľudia vyhadzujú dekorácie, elektroniku, nové oblečenie, všetko možné. Skúsiť to predať za symbolický peniaz.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
15. dec 2024

@thunderdome tak keď to rodičia vedia, že si nepoužiteľný (citujem)tak z akého dôvodu vlastne nežijes s nimi? Alebo inak, prečo žiješ sám a v podstate nie si schopný fungovať ako samostatna jednotka? Kde bývaš a kde pracuješ? Ako platíš bývanie?

betulinka1
15. dec 2024

@thunderdome napriklad v Sali na Partizánskej ulici nízkoprahove centrum sa to vola. Je to primárne urcene pre bezdomovcov ale treba si zistit. Aj v oblecenie v Kolobehu https://www.salania.sk/saliansky-kolobeh vies mat zadarmo. A ak tam bude pan Andrasi, on ten kolobeh zalozil, tak sa ho spytaj ci ti nevie pomoct aj s pracou, povedz mu v akej si situacii. Su tam veci aj pre dospelych. Ja som tam niesla aj detske veci ale aj po mne zimne bundy, tak sa potesili, lebo zimne veci potrebuju. A ja som sa potesila tiez, ze niekomu poslúžia.

zobaka
15. dec 2024

pri fyzickej praci to nedas, uvar si polievku a zajedz chlebom, ked pracujes na to jedlo, ktore je zaklad musis naskrabat a chodit nakupovat okolo 21tej do Kauflandu...vsetko cerstve vo vypredaji

lenicka999
15. dec 2024

A ako bývaš keď nemáš peniaze prosím ťa? Veď nájom musíš platiť tiež keď nebývaš u rodičov.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
16. dec 2024

@thunderdome tak mas dobru motivaciu v praci vydrzat co najdlhsie. Kolektiv tam mas dobry?

jesenzima
16. dec 2024

@thunderdome vydržím bez jedla asi dve hodiny.
A ty, ak chces týždeň nejesť, a popritom pracovať, fyzicky, tak to nie je vôbec dobrý nápad. Telo energiu potrebuje ...

misanthropicdann
16. dec 2024

@thunderdome ja jedávam dlhé roky 1x denne. Veľa krát sa mi stane ze proste zabudnem. Tretí deň bez jedla to už na sebe riadne cítiť. Nebiem si predstaviť nejesť týždeň, to budeš už musieť dopĺňať potrebné látky do tela iným spôsobom.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
lucienkahaj
16. dec 2024

@thunderdome ja som držala hladovku 10 dní, bol to vedomý pôst, a bolo to najlepšie čo som mohla pre seba urobiť. Pila som len čistú vodu, telo sa začalo samočistiť, aj po psychickej stránke to bolo zaujímavé. Chcela som vydržať dlhšie ale už som to nedávala 🙂 schudla som 7 kg. Samozrejme žiadna ťažká fyzická aktivita vtedy nehrozila.

mikadooo
16. dec 2024

@thunderdome vydržala som deň bez jedla. Výsledok - točenie hlavy, migréna jak sviňa, celkovo nevoľnosť a nepríjemné pocity. Nič moc. Ak cieľom je chudnutie, tak s rozumom, "nejedenie" niekoľko dní, to nie je rozumné, to je extrém, ktorý vedie k Jojo efektu (telo sa fajne vyšokuje a akonáhle znovu dostane jedlo, uloží si radšej zásobu na horšie časy, lebo čo ak tej hlave hore niekedy znovu napadne podobný psí kúsok a nechá telo o hlade ktoviekoľko dní...).

lilith_p
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
16. dec 2024

@thunderdome Ježiš teraz čítam... Ty proste nemáš čo jesť??? Bože môj 🙈.

tululu
16. dec 2024

Su africke kmene, kde ludia makaju a jedia len 1 jedlo denne.

kozova87
16. dec 2024

Francúzky dokument pôst 2012 poprípade Gersonova terapia,skús si na študovať

koniarova
16. dec 2024

@thunderdome ak máš účet, pošli mi do správy číslo. Pošlem ti aspoň pár eur na chleba.

thunderdome
autor
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
16. dec 2024

@thunderdome pošli aj mne čú alebo adresu. Skús na fb oz dobre srdiečka osloviť, robia potravinové balíčky pre rodiny v núdzi, možno aj jednotlivcov, akurát neviem koľko trvá overovanie situácie, atď. Skús im napísať v akej si situácii. Myslím, že si kdesi písal, že uvariť si vieš, nie? Tak možno ak ich poprosíš o nejakú ryžu, cestoviny atď, vysvetlíš situáciu, tak sa ti ozvú a na pár dní zas pomôžu preklenúť situáciu...