icon

Veľká chuť do jedla v tehotenstve. Ako ju zvládať?

Včera o 17:08

Baby to aj vy ste mali v tehotenstve takú chuť jesť? Nemám to takto pravidelne ale sú dni kedy má normálne chytí taký tehotenský "craving", tehotenské obžerstvo.. doslova mám chuť maškrtiť, jesť. Akurát teraz to tak mám. O sladkom ani nehovorím... Pred tehotenstvom som jedla sladké asi takým štýlom, že keď som mala horalku, tak mi úplne stačilo keď som si z nej raz odkusla a zabalila naspäť, položila do skrinky že si dám znovu nabudúce.. stačilo mi to úplne a zahnala som chuť na sladké... teraz? Aj keby mi niekto dal 3 horalky do ruky tak ich bez problémov zjem naraz. Nerobím to samozrejme a snažím sa zo všetkých síl nejesť až tak veľa sladkého, ale keď si to porovnám s tým čo bolo pred tehotenstvom tak je to dosť veľký nárast množstva sladkého pre mňa. Aspoň tak sa mi to zdá. Som v 6 mesiaci. Pribrala som asi nejakých 5-6 kíl maximálne od začiatku tehotenstva. Snažím sa dávať si pozor aby som to až príliš nepreháňala ale momentálne by som asi zjedla aj slona 🐘
Je to moje prvé tehotenstvo

anonym_25c294
Včera o 17:15

to najväčšie priberanie ťa ešte len čaká . tiež som tak mala že by som aj slona zjedla. Po pôrode kg išli dole kojením. 3-4 mesiace kojenia a bola som tam kde aj pred tehu.

katusik456
Včera o 17:21

@anonym_autor skús viac nutrične bohatú stravu, veľa bielkovín, zdravých tukov potom možno nebudeš mať takú chuť na sladké, pripadne viac ovocia. 5-6 kg je ok, ale fakt posledné 2-3 mesiace ešte môžeš aj 10 kg kľudne pribrať. Ťažko povedať každé telo je iné. Ak môžeš hýbať sa samozrejme, nemusíš mať šetriaci režim ak to nie je zdravotne nutne. Pozor po pôrode príde ešte väčší hlad a smäd 🫣 a nie každý schodné kojením …. Ja som myslela že schudnem hneď, pribrala som cca13 kg pri 175 cm a 63 kg som mala, keď som otehotnela. Kojenim nešlo všetko dole, ako komu ale schudla som bez námahy, žiadne diéty po dlhšom čase a som už aj dávno po pôrode (20 mesiacov) a mám asi 58 kg. Začala som znovu silovo cvičiť po 600nedeli. Cez tehotnestvo som tiež chodila do fitka. A predsa to nešlo dole okamžite ale časom

anonym_b599c4
Včera o 17:24

Ja som v 12.tyzdni a cca od 8.tyzdna musim minimalne 4-5x denne jest, lebo som hladna. Asi mi to ostane uz cele tehotenstvo

autor
Včera o 17:25
@katusik456

@anonym_autor skús viac nutrične bohatú stravu, veľa bielkovín, zdravých tukov potom možno nebudeš mať takú chuť na sladké, pripadne viac ovocia. 5-6 kg je ok, ale fakt posledné 2-3 mesiace ešte môžeš aj 10 kg kľudne pribrať. Ťažko povedať každé telo je iné. Ak môžeš hýbať sa samozrejme, nemusíš mať šetriaci režim ak to nie je zdravotne nutne. Pozor po pôrode príde ešte väčší hlad a smäd 🫣 a nie každý schodné kojením …. Ja som myslela že schudnem hneď, pribrala som cca13 kg pri 175 cm a 63 kg som mala, keď som otehotnela. Kojenim nešlo všetko dole, ako komu ale schudla som bez námahy, žiadne diéty po dlhšom čase a som už aj dávno po pôrode (20 mesiacov) a mám asi 58 kg. Začala som znovu silovo cvičiť po 600nedeli. Cez tehotnestvo som tiež chodila do fitka. A predsa to nešlo dole okamžite ale časom

@katusik456 jem aj ovocie, aj biele jogurty s čerstvým ovocím. Akurát dnes som nemala moc nutrične vyváženú stravu ale nevadí, stane sa. Mňa skôr prekvapuje aké silné je to nutkanie jesť. Keď sa zamyslím, tak viem že nie som reálne teraz hladná lebo som asi pred hodinou večerala ale aj tak mám chuť do seba niečo pchať. Trpím 😄

autor
Včera o 17:27
@anonym_b599c4

Ja som v 12.tyzdni a cca od 8.tyzdna musim minimalne 4-5x denne jest, lebo som hladna. Asi mi to ostane uz cele tehotenstvo

@anonym_b599c4 no mne v tom čase akurát doznievali nevoľnosti tak ono to začalo v tom druhom trimestri, keď som sa zrazu začala cítiť perfektne, nejak veľa energie som zrazu mala

anonym_efa4f7
Včera o 18:10

to poznam, na ranajky chlieb s maslom a lekvarom a a za tym horalka 😝 nastastie som bola stihla aj tak, ku koncu tehotenstva som jedla umiernenejsie, takze som sa zmestila za cele tehotenstvo do cca 10 kg, po porode som hned zacala chudnut do 2 mesiacov som mala uz povodnu vahu

anonym_7c38dd
Včera o 19:01

Ja som v prcom tehotenstve medzi tusim 4-5 mesiacom pribrala 6kg. To bolo moje najvacsie priberanie a stale som mala nevolnosti. Tie posledne mesiace som nemala preco priberat, znova na mna prisli nevolnosti a zvracala som. Je to individualne. Co sa tyka bielkovin, u mna ani teraz nehrozi maso, vajicka a malokedy mliecne produkty, maximalne syr. Strukoviny, pripadne tofu a podobne vege vyrobky ako alternativny zdroj bielkovin mi sposobuju nevolnosti. Skus mozno aj viac navysit pitny rezim, ja mam pocit, ze ked pijem viac vody, nemam taky hlad, ale mozno sa mi to len zda. Ja zas musim pitny rezim mat vysoky, lebo inak citim bolesti v krizoch, nerobim to ako dietne triky 😅

anonym_30d554
Včera o 19:41

Počas prvého tehotenstva som niekoľko mesiacov nebola vôbec hladná, jedla som dosť málo, sladkosti skoro žiadne. V druhom som bola hladná vkuse, stále som niečo jedla. V oboch som pribrala 14kg. Z toho v druhom za posledné 2-3 mesiace iba 1kg.

bg92
Dnes o 06:46

Aj ja to tak mam a okrem vyslovene nezdeavych jedal si nic neodopieram, teraz nemam vobec chut sa zatazovat tym ze vianocka s dzemom nie je nutricne idealne jedlo.
Som v 7mes +8kg a este teda ratam ze priberiem dokonca ale vobec sa tym nezatazujem. Sledujem si vahu a pokial priberam vramci normy vobec to neriesim.
Telo si teraz ziada najma sacharidy, pecivo, ovocie a pod. Davam si rozne sladke peciva, ovocne salaty, peciem si domace kolaciky nech to mam zdravaie ale kludne si dam aj tu milku. Davam pozor aby som mala dost bielkovin lebo tie mi teraz vyslovene nechutia a nutim sa do nich (inak som mala vysoko bielkovinovu stravu). Beriem to tak ze cely zivot som stihla a cvicim takze zhadzovania po porode sa neobavam. A ak ma teraz proste ten cottage vobec neuspokoji tak si teda dam tu dzemovu vianocku :D

bg92
Dnes o 06:56

A inak zda sa mi ze tie hladne dni kedy by som zjedla aj klince chodia v navaloch-beriem to tak ze asi ma babatko rastove spurty a proste si vtedy doprajem viac.

autor
Dnes o 17:15
@bg92

A inak zda sa mi ze tie hladne dni kedy by som zjedla aj klince chodia v navaloch-beriem to tak ze asi ma babatko rastove spurty a proste si vtedy doprajem viac.

@bg92 no áno aj mňa to napadlo. Že moje telo chce energiu navyše kvôli rastu bábätku. To chápem ale som prekvapená že aké silné to je , tá chuť do jedla a sladkého lebo pred tehotenstvom som také niečo nepoznala 😀 včera na večeru som mala strašnú chuť na tie zapekané žemle so šunkou a syrom z Billy , tak som si ich išla kúpiť, 2 ks a zjedla som ich ako nič a kľudne by som si dala a tretiu ale už som nemala. Do toho ešte nejaké tatranky som si dala a kľudne by som okrem toho zjedla aj jedno celé bounty ktoré na mňa čaká v skrinke a ešte aj niečo iné sladké, ale predychala som to nejak a ostala len pri tých 2 zemlach s tatrankou. Musela som sa proste ovládať aby som už viac sacharidov do seba nepchala

autor
Dnes o 17:18
@bg92

Aj ja to tak mam a okrem vyslovene nezdeavych jedal si nic neodopieram, teraz nemam vobec chut sa zatazovat tym ze vianocka s dzemom nie je nutricne idealne jedlo.
Som v 7mes +8kg a este teda ratam ze priberiem dokonca ale vobec sa tym nezatazujem. Sledujem si vahu a pokial priberam vramci normy vobec to neriesim.
Telo si teraz ziada najma sacharidy, pecivo, ovocie a pod. Davam si rozne sladke peciva, ovocne salaty, peciem si domace kolaciky nech to mam zdravaie ale kludne si dam aj tu milku. Davam pozor aby som mala dost bielkovin lebo tie mi teraz vyslovene nechutia a nutim sa do nich (inak som mala vysoko bielkovinovu stravu). Beriem to tak ze cely zivot som stihla a cvicim takze zhadzovania po porode sa neobavam. A ak ma teraz proste ten cottage vobec neuspokoji tak si teda dam tu dzemovu vianocku :D

@bg92 ani ja si neodopieram 🙂 ja len že aj keď si dám kľudne tú vianočku s džemom tak ja by som zjedla kľudne aj 5 kusov , ale zjem len 2 a k tomu čaj. Mám celkovo chuť viacej jesť, ale snažím sa ovládať žeby som sa až tak neprežierala