Ako prestať jesť sladkosti a schudnúť?
Pribrala som cítim sa ako slon večne nafúknutá , prejedam sa , nemám podporu neviem pokračovať , začať začnem stále to skončí kvôli jedlu respektíve kvôli sladkostiam mam pcos dve deti výšku 178cm a 102 kg aaach ako prestať jesť sladké 😭😭😭
najdi si nahradu za sladkost, ktora je pre teba dolezita.
napr. ja som zavislak na nanukoch. kupila som silikonove formy (ako calipo nanuky) a davam si do nich kokosovy jogurt s primiesanymi cucoriedkami. nemixujem, len naplnim a zamrazim. alebo kupujem proteinovy kakaovy napoj a ten v tom zamrazim.
postupne si odvyknes od inych sladkosti.
Nebudes mat aj zdravotny problem, lebo to je uz ozaj vela.
musis urobit rozhodnutie, najst si silnu motivaciu a seknut s tym naraz. ta motivacia ti musi vydrzat.
ja mam s tymto tiez problem. aj ked sa mi dari drzat dietu, no anhodou kolegyna oslavuje a dam si nieco sladke, uz som nezastavitelna, uz pcham do seba. fakt je, ze niekedy aj dokazem vydrzat po kusku.
este podstatna vec, sladke je ako droga, no najvacsi problem je udrzat sa, ked si unavena, vystresovana a v obdobi PMS. cize je najlepsie zacat s dietou po ms, ked uz ti chute skoncia a halvne dostatocne spi a snaz sa nepodliehat prilis stresu. ak mozes odburat stres, eliminuj ho. niekedy je to len o pristupe a nazore. to co stresuje teba, ineho nemusi, cize amte rozdielny pristup ( napr v praci )
Choď k lekárke a nechaj si okrem hladiny cukru odobrať nalačno aj hladinu inzulínu. Možno to bude dobrý budíček.
je to dlhá cesta, ja nejem rafinovaný cukor a žiadne sladkosti už 15 rokov, no až posledné 3 roky mi to nechýba ani psychicky..
Liečis sa na pcso?lebo aj z toho môžeš mať chuť na sladké...chodíš aj k diabetologicke?celkovo toto potrebuješ poriesit najprv,aby si to mala pod kontrolou
U mna prave dieta bol dovod na zmenu. Chcem byt co najviac aktivna, behat za nim, s nim, chcem ho viest k sportu, turistike, aktivnym vikendom. A najma! Sa chcem co NAJDLHSIE dozit. A statisticky - malo ludi co ma v mladom veku 100 kilo sa dozije 80tky. Max 70tky a aj to so zdravotnymi problemami poslednych 10 rokov. Velmi mi na to sedi ta veta z internetu - matky by boli schopne zomriet pre svoje deti, ale nie su schopne sa o seba starat tak, aby tu boli pre svoje co najdlhsie.
Nepodcenuj bielkoviny a tuky v strave. Pomozu ti udrzat pocit sytosti dlhsie ako sacharidy, nekolise ti z nich tak cukor a teda nebudes mat take vykyvy chuti na sladke. Teda nie len ovocie a zelenina, ale skutocne aj dostatok bielkovin a nebat sa zdravych tukov. Tiez je dobre budovat svalovu hmotu, svaly podporuju chudnutie.
Nekupuj sladkosti. Co nemas, to nezjes.
Ja to riešim sladkými raňajkami. Proteínové lievance s nízkokalorickym sirupom, jogurt s granolou alebo obyčajné cereálie len si odvážim množstvo tak aby som sa vošla do 50 g a dám si do nich odtučnené mlieko. Potom zvyšok dňa už chuť na sladké nemám.
Sladkosti môžeš vymeniť za proteín. Napríklad ten od BioTech je super. Slaný karamel, mliečna ryža a Black Biscuit (s kuskmai Oreo) mám overené. Tak si vieš dať namiesto desiaty alebo olovrantu a bielkoviny ťa aj zasýtia. Porcia má okolo 112 kcal (horalka má okolo 400 na porovnanie)
Nanuky namiesto sladkosti sú tiež super. Napríklad nanuk kaktus má len 60 kcal. A tým že je to studený nanuk ješ ho dlhšie a máš pocit že máš viac sladkého.
Jes lebo sa nudis
Nepotrebujes cukor navyse telo si ho vyrobi z bezne dostupneho jedla
Mas to len v hlave
Skus sladke overnight osts a pod, fakt na neze su mraky receptov
Mne pomáha iba prestať zo dňa na deň. Neviem zjesť jednu sladkosť ,vždy ich zjem 5. Takže pre mňa žiadne. Prestať jesť a schudnúť sa robí presne tak. Prestať jesť a hneď sa aj schudne.
ja sa dokazem dostat do fazy, ze sa udrzim, aj ked si sladke dam. no niekedy ma to stiahne k uplnemu maskrteniu, preto ak dokazem, radsej sa tomu vyhnem. nedam si. dnes som mala sladke, ale len to mochi. mala som puding Alpro, pomiesala som si ho s bielym greckym. nei ej to vyslovene sladkost, ale je to sladke. tiez haslerky bez cukru, snehulky par ks. inak nic. to su take drobnosti. aj tak som zjedla nieco cez 1500kcal, co je v pohode.
Ja som milovala sladkosti...nevedela som si predstavit ich nejest😅...zacala som pit protein aj dvakrat do dna k tomu aj cvicit aspon tri krat do tyzdna ako deti dovolia🤷 a praca.. a robim si tvaroh,chia a ovocie ak mam chut na sladke,prpteinove pomazanky si kupujem atd... Zmiernilo chut na sladke...nejem vobec

Postupne a ak naozaj nevieš prestať vyhľadaj pomoc.