Manžel mi nedovolí jesť sladkosti

6. máj 2025

Baby, vždy som bola stihlucka, no tehotenstvom plus komplikáciami po pôrode som pribrala 30kg 🙈 už sa mi podarilo schudnúť 10 ale niekde som sa zasekla a nejde to, nechce sa mi ani cvičiť ani dietovat…proste som guľa a manželovi to strasne vadí (keby som vyzerala takto za slobodna si so mnou nikdy nezačne). Najnovšie keď sme v obchode a chcem si kúpiť nejakú sladkosť/kolac tak mi to vyhadzuje z košíka že nech sa na seba pozriem. No cítim sa vtedy dosť blbo. Normálne sa bojím že sa mu o chvíľu zhnusim, no neviem sa dokopat do ničoho. Kde zobrať pevnú vôľu a schudnúť?

doriiis
6. máj 2025

Tvoj manžel je debil. A ty tiež,keď miesto neho ideš meniť seba

minenkaa
6. máj 2025

Veď a čo ma robiť ,ako 20kg je fakt veľa

anna777115
6. máj 2025

Mať nejakú predstavu o niekom je jedna vec a terorizovať, manipulovať a zasahovať do osobnej slobody druhého, je vec druhá. Musíš mu vážne dohovoriť a nastaviť si hranice.

lenka.25
6. máj 2025

Tak ja zas tvojho muža chápem . To že máme deti , ešte neznamená , že z nás môžu ostať kysne . treba pochopiť , že ho proste taká pribratá nepriťahuješ . Jasné , že by mohol byť taktnejši , ale aj ty by si mala na sebe sakra popracovať

colsami
6. máj 2025

Co je to po porode? 3 mesiace alebo 3 roky?

Isto sa tu zosypu nadavky na Tvojho muza, ale ruku na srdce, mat +20kg navyse a zbytocne, no ved ani mne by sa nepacilo ak za slobodna beriem chlapa, ani nemusi byt vo forme, ale zrazu ma obrovsky pupok a miesto toho aby s tym nieco robil (aktivne), si len nakupuje zaradom pivo a cipsy. Asi by som mu to tiez vyhodila z kosika 😊 a nech ma tu ukamenuju. A nie som ziadna stihacka ani dirigentka, ale otocme si to.

Takze mne by to na Tvojom mieste prekazalo samej, a chcela by som nieco so sebou robit aby som nevyzerala ako buchta. A to hovorim akoze som ako mlada mala +20kg, ktore som chudla.

A to ze si vzdy bola stihacka, tiez s tym rob nieco v prvom rade pre seba

unicornlady
6. máj 2025

Tvoj manžel sa k tebe správa neúctivo. Mal by byť vďačný, že si mu dala zdravé dieťa.
Dieťa je vlastne aké veľké? Ak si unavená a nevyspatá, asi veľa energie nezostáva.
Najrýchlejšie sa schudne, keď dieťa už chodí a treba za ním všade behať.

zuzka1117
6. máj 2025

No na jednej strane to nie je od neho moc pekne, ale ak ti priamom hovorí, že sa mu 20kil na tebe navyše nepáči, možno by bolo dobré sa nad tým zamysliet. A myslím, že ani pre teba tých 20kg nie je zdravých.

anna777115
6. máj 2025

@minenkaa Ale to že on nedokáže prijať svoju partnerku, aj s kilami navyše, mu nedáva právo obmedzovať ju na osobnej slobode a vlastnom rozhodovaní sa samej za seba.

michaela329
6. máj 2025

Koľko váži manžel? Lebo toľko by som schudla ja, keby mi toto robil. Má Ťa podporiť, poslať do fitka, na kozmetiku a pomôcť s varením zdravého jedla a nie Ťa vychovávať. Čo urobí, keď ochories alebo zostarnes?

isis234
6. máj 2025

Prečo si koláč, sladkosti nepečieš doma? Bude jesť i manžela tebe nezakáže.
Vieš, čo do toho dáš. Možno priberáš z tých prísad, čo do toho dávajú.
Skús viac zeleniny, ovocie jesť. Jablčka doobeda. Smoothie si rob- ovocie, zelenina, žihlava

simca115
6. máj 2025

Baby tu píšu o tom že ozaj by si mala schudnúť mňa skôr zaujalo správanie tvojho muža .. Veľmi sa k tebe neúctivo správa a kľudne sa táto téma môže načrtnúť milšie ako hentakymi rečami .

minenkaa
6. máj 2025

@anna777115 jemu sa páčia štíhle zeny a takú si aj našiel ,nerozchadza sa s ňou ,len chce aby schudla a sladkosti sú aj tak hnus
Ja mužovi tiež poviem ,keď priberie nech prestane toľko sladkosti jesť

3petka
6. máj 2025

Tak chápem ho, proste ťa spoznal ako štíhlunkú a pre chlapov toto pochopiť a zniesť je nadľudský výkon. On v podstate chce pre teba dobre, áno mohol by to robiť aj jemnejšie k tvojim citom ale zase 20kg je mega dosť. Viem podľa seba.
Mne sa chudne ťažko aj vďaka iným komplikáciám ale pomaly som na dobrej ceste, no naozaj sa snažím sladké odtrhnúť od úst. Dám si len ak je náhodou nejaký koláč. Najväčší problém mám keď mám pms to sa idem zblázniť a vtedy niekedy zhreším.
Sú aj zdravšie formy maškrtenia, skús si zistiť. Budeš mať argumenty a už nebude môcť ani ceknúť.

tramtada31
6. máj 2025

Ja som tiež nazoru, že čo nemam doma, to nezozerim, takze tiež si nekupujem domov sladkosti. Takze tvoj muž ide dobrou taktikou, len zvolil nestastny sposob. Nekupuj si sladkosti domov a pominie aj tento problem s mužom

minenkaa
6. máj 2025

Ako to už fakt,musíme všetko akceptovať

doriiis
6. máj 2025

@simca115 ...na tejto téme je krásne vidieť,v akej spoločnosti žijeme a ako mnohé ženy pristupujú k sebe.
Ani autorke ani tým,čo jej radia schudnúť nevadí,že manžel autorky je povrchný človek,čo si zakladá iba na vzhľade.To je podľa nich ok mať po boku takéhoto človeka

zuzka1117
6. máj 2025

@doriiis prečo by to tak malo byť? Manzela milujem, ale tiež by mi vadilo keby pribral 20kg, určite by som mu povedala nech nieco robí. Aj sama sebe viem povedať, keď to preženiem a viem že musím trocha ubrať.

lenkakravcova
6. máj 2025

@doriiis zase neklamme si, že ženám nezáleží tiež na niektorých faktoroch u mužov. Ak by muž pred svadbou zarábal dobre a po deťoch sa spustil a opustil, znížil by príjem ktorý by mal, tiež by mu to žena vyhadzovala na oči. Mužom naopak záleží viac na vzhľade partnerky, takže toto kritizujú ak sa to zrazu nejako radikálne zhorší.

denkabemommy
6. máj 2025

Jedna vec je to, že sa nespráva úplne pekne, druhá je to, že si fakt asi tučná a už nevie ako ti to naznačiť, aj by som bola rada za úprimného muža, ktorý ti nebude vravieť, že si neviem aká dokonalá preňho, keď nie si.. ja tiež mužovi poviem, nech ide cvičiť, behať, na bike, lebo keď bude tučný tak sa rozvedieme 😂🤷🏼‍♀️
Pozri, urob to pre svoje zdravie, nie pre muža. Začni chudnúť, aby si tu mohla byť s deťmi v plnej energii aj za 20 rokov.
Ja mám tiež 2 deti ale v živote by mi nenapadlo sa na ne vyhovárať, že kvôli ním (tehotenstvám) som tučná, lebo to je kvôli vlastnej pohodlnosti.

hederamonstera
6. máj 2025

Ako, ja neviem ci som ja nejaka divna, ako chapem, ze sa mu mozno nepaci, ze si trosku vacsia ale tak ja neviem, nemali by byt priority uz niekde inde? Napr “zlatko, viem, ze si unavena a vystresovana z dietata a potrebujes sladke na to, ale bojim sa, ze ti nezdrave jedenie skor ublizi ako pomoze”.
Ale to som ja, mne na vyzore druhych nezalezi a milujem cloveka ako cloveka. Ale tak nebudeme tu moralizovat, kazdy ma ine priority ale s tvojim chlapom by som nechcela byt.

ika02
6. máj 2025

Ahoj, koľko rokov majú deti? Ja som pri každom decku (mám 2) schudla vždy aspoň 5 kg, ako som mala pred tehotenstvom. Na všetko som bola sama, vonku na preliezkach som sa šmýkala s nimi, učila som ho bicyklovať, tak som ho držala a rýchlo chodila okolo neho.... Veď sa nemáš kedy ani najesť, ako môžeš mať takú nadváhu? Potom sú výborné prechádzky so psíkom (rýchla chôdza). Tiež milujem sladké a neviem sa donútiť cvičiť a už som aj pribrala (menopauza), ale mám 170cm a 57kg. Veď nemusíš hneď dvíhať činky v posilke. Len viac sa hýb!

pink_lady
6. máj 2025

objednaj ci cez wolt ked nebude doma 😂 alebo chod do obchodu sama...
ale vazne...jedna vec je ak ty sa necitis dobre a chces schudnut, predpokladam ze uz mas BMI 30+ = obezita = choroba = to sama nedas, potrebujes pomoc odbornika (treba aj vysetrenia porucha stitnej zlazy...). Tvoj manzel ti slubil v dobrom aj zlom, tak nech ti vytvori podmienky - aby si mohla ist k lekarovi, k dietologovi, zacvicit si, alebo ta bude motivovat - pod ideme si zaplavat, pod ideme na bicykel, turistiku,,,,A nie ta ponizovat ...tudy cesta nevede, budes len viac frustrovana

doriiis
6. máj 2025

@lenkakravcova ....smutné je,keď človek miesto charakteru miluje vzhľad druhej osoby.
Dovolím si tvrdiť,že plat a schopnosť zabezpečiť rodinu je troška dôležitejší ako 20 kg navyše.

pandorra
6. máj 2025

Docela nechapem komentujuce, ktore tvrdia, ze by mala schudnut. Zena pocas tehotenstva a po porode ma dost problemy sama so sebou. Zmenila sa jej vaha, pribrala, telo uz nie je co predtym, ma strie a mnoho ineho a popritom ma este dieta. Ako sa to dotklo chlapa? No predsa nijako.. Zena ved sa podporme, nie kazdemu sa dari schudnut ihned, kazde telo je ine. Preco sa takto nepranieruju muzi? A to pisem ako 47 kg starsia zena, pricom aj na moju adresu po porode mali muzi taketo sproste poznamky. Autorka neviem kolko si po porode, mne trvalo rok, kym som sa dostala na svoju vahu. K tomu vsak potrebujes aj partnera, ktory sa stara o dieta. Tak sup, sup mu honechat a ty sa starat o svoje telo, ak to je mozne.

katkaseiner
6. máj 2025

autorka, chapem aj tvoju stranu aj tu jeho...
s muzom sme sa stretli ked som mala 93 kg.. za 20 rokov spolu som mala aj 70kg a teraz naspat po 2 detoch 90 kg (a to mam uz takmer 13 rocnu a takmer 10 rocneho). Moj chlap tiez nevyzera viac fit ako v case ked sme sa stretli... mal 80kg, teraz ma 104. Ja neviem, tiez by sme chceli mat o 20 kg menej, len to proste nedavame... a vieme ze raz budeme stary a skaredy, ale napriek tomu sa milujeme...

ivinkapink
6. máj 2025

Takto a on sa vobec nezmenil? Dufam ze ma tehlicky na bruchu a na hlave sa mu neleskne plesina...Ak mu na tebe zalezi, tak by ta mal inak motivovat a podporit. Spolu zdravo varit, cvicit... Nie len kritizovat a ponizovat....a ano, je povrchny, ak by si po porode zostala chora? Co on "obetoval"zo svojho tela, pohodlia? On chrumka salaty alebo sa po veceroch vyvali na gauc a pred tebou chrume chipsy???

pink_lady
6. máj 2025

@pandorra len tu vycitili mnohe prilezitost kopnut si...a mozno same maju 100+kg

pralinka86
6. máj 2025

Manžel ma v podstate pravdu, len otrasny sposob
Predstav si v obchode 20kg muky ci cukru. Toto denne nosis zo sebou niekoľko mesiacov, mozno uz aj rokov. A uplne dobrovolne, lebo si nevies vybrat inu potravinu, najst nahradu za to co jes, či si leniva si v tom urobiť poriadok. Aka je to zataz na telo, klby, srdce, cievy, kolko viac sa potis a nevladzes. Predpokladam, ze mas este viac rokov zivota pred sebou, nez za sebou, chces sa zvysok zivota trapit, mat komplexy, chodit po doktoroch, jest lieky, aby si vedela fungovat? 20kg je fakt dost.. drzim palce az si najdes cestu, zacat mozes aj dnes

denkabemommy
6. máj 2025

@pink_lady to nie je kopnúť si, to je to, že nebudeme snáď lenivú ženu ľutovať, že je lenivá a vzala si debila 😂🤷🏼‍♀️.. proste určite je lepšie pozrieť sa pravde do očí, než jej tu hladkať ego, že je v poriadku mať 20kg navyše a fuj fuj zlý chlap, lebo sa ozval…

anna777115
6. máj 2025

@minenkaa Ja, neznášam pivo ani pach piva . Môj manžel je silný pivar, mne osobne to veľmi vadí, lebo viem že mu tiež nepridáva ani na postave ani na zdraví, ale nikdy v živote som si nedovolila mu to pivo vyložiť s nákupného košíka, alebo mu ho doslova otrhat od úst. On pozná môj názor a keď to pre mňa prestane byť netolerovateľne, tak jednoducho s ním nebudem. Nikoho, nikdy nemáme právo meniť na svoj obraz a zasahovať do jeho osobnej slobody. Môžme si nastaviť hranice, čo dokážeme prijať a čo je už u nás za čiarou, ak to druhá strana nezoberie na vedomie, tak bohužiaľ nie je to partner pre mňa. Ľudia, by už mali konečne pochopiť, že nie sme tu pre každého a nie každý je tu pre nás.