icon

Ako rýchlo schudnúť pri obmedzených možnostiach?

12. feb 2025

Potrebujem rýchlo schudnúť aj keď aom si vedomá že sa dostaví efekt že budem dvakrat väčšía 🫣
Ale ja už nevladzem
Mám 32 ,Meriam 160cm vážim 63 kil a najhoršie natom je to že nemôžem ani 1 kilo dať dole
V športe som veľmi obmedzovaná keďže akýkoľvek náročnejší tréning sport sa mi hneď znechutí -mám veľké prsia F a tie mi všade vadia pri všetkom ☹️
Znazim sa aspoňn 3 týždenne prechadzku 5km
(Víc nestíham kvôli synovi a domácnosti)
Aom na prerusovanom pošte 16/8
Sladkosti nejem a obed papam z dezertného tanierov aby som sa neprešla
Ale nič sa nehýbe moja váha stojí alebo ide ešte hore 😡
Ja potrebujem aspoň prvých 5 kil dať dole nech vidím pokrok
Prosím nejaké čaje na podporu chudnutia poprípade odvodnenie,prehanadla .,,,,hocičo

stanulienkat
12. feb 2025

Tukozrava polievka.

sisska96
12. feb 2025

No divné, keď fakt takto stravuješ a chodíš na prechádzku, tak nemala by si mať toľko kíl. Niečo budeš mať s hormónmi, alebo spomalený metabolizmus

nyusika
12. feb 2025

trikrat tyzdenne je patkikometrova prechadzka noc - to da trojtocne dieta v pohpde.
velke prsia nie su problem - F nie su zase az tak velke prsia - kup si dobru sportovu podprsenku

prestan PAPAT a zacni pouzivat rozum.

nyusika
12. feb 2025

@sisska96 nic nema, pat kilometrov tyrikrat tyzdenne nie je sport.
a PAPAT moze z dezertenhotaniera cokolvek, co je kaloricke ako fras

prpste jej chyba systematickost, to, ze PAPA par dni menej neznamena, ze hned schidne.
a dolezite je aj to, ci je to menej

tarvika
12. feb 2025

63 kg na 160cm nie je nejaka velka nadvaha. Zavisi samozrejme ako to mas rozlozene a ci mas aj nejake svaly, alebo je to vsetko tuk. Ja mam prsia este vacsie a bez problemov chodim behavat, staci si kupit kvalitnu a naozaj dobre padnucu sportovu podprsenku. Ten pohyb co mas naozaj nie je az tak vela. Ked mas malo casu, skus namiesto tej prechadzky dat beh, alebo nieco ine narocnejsie ako chodza. a samozrejme strava je to najhlavnejsie.

cimage
12. feb 2025

Ak ta prsia obmedzuju aj v beznom zivote, tak je moznost si ich dat zmensit, ale ako baby pisu vyssie, aj dobra podprsenka pomoze.
Strava je zaklad pri chudnuti. To, ze papas z maleho tanierika nic nevypoveda o tom co jes.
Treba zaradit pohyb. Vela zien ma rodinu, povinnosti, ale cas si najde. Ja cvicim doma. Zacala som asi s 10-20min a teraz v pohode aj hodinu ked sa mi chce. Deti si zvykli a daju mi pokoj, alebo sa hraju pri mne, niekedy sa pridaju. Nevieme sa dockat jari ked budeme uz bicyklovat a s dcerou korculovat. Urcite bude toho pohybu viac ako teraz.

autor
12. feb 2025

@tarvika môžem aspoň vedieť odkiaľ kupujete tie podprsenky ?

brankovamama
12. feb 2025

@tarvika ahoj, mohla by si odporučiť športovú podprsenku? Nosím 85D ale na tých športových mi vadí, že nie sú podšité a že je vidieť bradavky

lucia13022023
12. feb 2025

Možno ješ malo, preto neschudnes. Ono je úplne jedno či ješ z dezertneho taniera alebo z veľkého. Presne ako píše @nyusika, darmo to máš na malom tanieri keď je to veľmi kalorické.
Dobra športová podprsenka, pohyb, kvalitné jedlo a určite to pôjde dole.

sisska96
12. feb 2025

@nyusika nooo ja tiež nešportujem, žerem sladkosti aj o polnoci, na obed bez problémov knedle, langoše, hranolky a mám v porovnaní s mojou výškou menej kíl.

nyusika
12. feb 2025

@lucia13022023 kto je naozaj malo, nepribera.
proste matematika nepusti

nyusika
12. feb 2025

@sisska96 ved OK, ale ty nepises, ze musis rychlo schudnut tri ikla a davas trikrat tyzdenne pat km prechadzku.
ved pat km denne da bezne ktokolvek

sense
12. feb 2025

3x týždenne 5km prechádzka nie je šport. Nie je podstatné z akého taniera ješ ale čo a koľko je na ňom.
Ja mám síce len prsia E, ale športovať mi to nebráni,dokonca ani behať, dôležité je mať vhodnú podprsenku. Okrem toho sú aj športy pri ktorých sa neskace

diaszoky
12. feb 2025

Konjac caj

sisska96
12. feb 2025

Prejdi na vegánsku stravu. švagrina schudla takto 10 kíl za mesiac. Z mňa hnusné jedlá ale nepriberáš a schudneš :D

lucia13022023
12. feb 2025

@nyusika práveže sa môže stať že sa zastaví chudnutie na určitú dobu úplne. Keď ješ 2000kcsk denne a zrazu prejdeš na 1000kcak denne, telo sa zlakne a ukladá si. Ak je to samozrejme dlhodobo, jasne ze sa chudne, no o nevyhodach tohto chudnutia sa baviť nemusíme.

annamarin
12. feb 2025

Napis nam tu prosim co tak bezne jedavas na ranajky, obed, veceru. Len tie najbeznejsie obmeny. Mozno tam je ten háčik.

maxik24
12. feb 2025

Budem priama. Mna by zaujimalo ake su to tie "obmedzene moznosti". Lebo obavam sa ze jedina obmedzena moznost tu bude lenivost, a vysledky "z tabletky", take tie, pre ktore hlavne nemusim nic urobit. Cvicit sa da aj s velkymi prsami. Pises o narocnom sporte. Ake narocne sporty si trenovala? Skus cvicit doma, s cinkami, robit drepy, kluky, plank. Prsia ti podrzi nejaka pevna kvalitna podprsenka na sport. Zozenies aj v Decathlone a za zlomok ceny, neviem, do akych velkosti maju. Jedlo.. Nepises zlozenie dezertneho tanierika ani kolko ich za den zjes. Ak mas nevhodnu kaloricku stravu, alebo zjes jeden tanierik denne, alebo jes dlho do noci, tak je naozaj uplne jedno z coho to zjes. Ci papas z dezertneho tanierika alebo jes z misy. To, ze zdoraznujes tanierik, mi dava dojem, ze zlozeniu stravy, ani stravovacim navykom sa nevenujes, "dezertny tanierik" to ma vyriesit.
5km 3x tyzdenne je bezny pohyb, nic naviac, ako rodic s detmi mozes mat 5km denne na beznej dlhsej prechadzke. Cez vikedny aj viac.

Zacni cvicit, kludne s vlastnou vahou, cinkami, na youtube najdes vela moznosti, zameraj sa na zlozenie stravy, najdi poriadnu podprsenku, nech ta prsia neobmedzuju. Odloz vyhovorky hlavne a nechci zazraky, ku ktorym ale nic nechces spravit.

majamat
12. feb 2025

no, dolezity je rozdieĺ medzi vydajom aprijmom energie.toto moze byt sice trosku individualne,a le kedze nemas vahu ako napr ja ( amma o 20kg viac ), spotreba tvojho organizmu bude nizsia a preto ju rychlo naplnis kludne aj malym tanierikom na obed. dolezite nie je len aku velkost porcie as,a le aj to,c o mas na tom tanieri. a co mas v inych castiach dna, kolko toho pojes,a ke napoje pijes.

udajne vysoke % ludi svoj kaloricky prijem podhodnocuje a aktivitu naopak nadhodnocuju. podla mna tu bude problem.

tarvika
Autor odpoveď zmazal
tarvika
12. feb 2025

@brankovamama pozeram ze ten moj oblubeny model uz nie je. ale znacka je Anita Active. Maju teraz ine modely zasa. Okrem toho aj na astratexe je toho vela, kosicky az pomaly do pismenka Z 🙂 hlavne je any sedel pevne spodny obvod. Ja tieto sportove nosim aj v bezny den, su velmi pohodlne a dobre drzia vsetko tam kde treba.

majamat
12. feb 2025

@brankovamama original sportove asi podsite su. nemala som taku dobru a kvalitnu, len take kadejake z Bonprix - tma am amterial skrabe, z KIK, ta mi je uz mala asi som ju vyhodila a tiez z Shein, je dobra, eln maju divne cislovanie, je mi velky obvod. ta je fakt dobra.
ty zdejme myslis take tie "tielocka " kratke. to nei su sportove podprsenky, tusim si chvalia dost Panache, ak si dobre pamatam.
https://www.google.com/search?q=sportova+podprs...

missviolet
12. feb 2025

Potrebujes Panache sportovu podprsenku. Ja mam 75H a teda cdaka nej aj beham, skacem, po jej objavení som prestala byt obmedzovana. Je na internete ale predajni Attractiv v BA, NR....

amazonka13
12. feb 2025

🍏 PRESTAŇME BLBNÚŤ MOLETKY !
Vpíšem ti môj názor do tvojho textu.

"Potrebujem rýchlo schudnúť aj keď aom si vedomá že sa dostaví efekt že budem dvakrat väčšía "

*** Rýchle chudnutie je nerozumné nie len z dôvodu, že po ňom rýchlo priberieš, ohrozuješ svoje zdravie, narušíš rovnováhu v organizme - ktorá je veľmi dôležitá ak chceš naozaj docieliť - aby si postupne chudla, ak chceš docieliť definitívne schudnutie, ktoré dlhodobo vydrží.
🫣
"Ale ja už nevladzem"

*** Áno. Tento tvoj pocit vypovedá o tom, že si podnikla viac krokov, ... celkom rozumné neboli, keďže si na pokraji "zrútenia" a chystáš sa k ním pridať ďalšie - za každú cenu schudnúť, nech sa stane čokoľvek, nech ťa to poškodí akokoľvek.

"Mám 32 ,Meriam 160cm vážim 63 kil a najhoršie natom je to že nemôžem ani 1 kilo dať dole"

*** Tabuľkovo si stále v norme, nepatríš medzi moletky, pokiaľ si ovšem neuverila tomu, že nejaká tabuľka, ktorá ťa v živote nevidela ti dá objektívnu odpoveď na to, koľko máš vážiť. Problém bude inde. Nie si spokojná so svojím vzhľadom, nepáčiš sa sama sebe. Pravdepodobne je tam aj psychický blok, ale ja sa zameriam na tvoju otázku. Nie si vysoká, prsia sú priveľké k postave. Vytvárajú dojem, že si tučnejšia. Máš možnosť - buď riešiť zmenšenie prsníkov , alebo jednoducho prijať skutočnosť, že budeš celý život v tejto partii objemnejšia.
Ešte je tu ďalší moment - tvoja postava potrebuje "cieleným cvičením na problémové partie" trochu vyrysovať - čím sa zredukuje časť tuku, ktorý urobí tvoje krivky ladnejšie a ty budeš pôsobiť štíhlejšie. Viem, neuveríš mi - CIELENÝM CVIČENÍM VIEŠ VYFORMOVAŤ POSTAVU TAK, ŽE NEMUSÍŠ SCHUDNÚŤ ANI KILO. Pozor - toto sa týka tvojich parametrov. Iná žena to môže mať úplne inak...

" V športe som veľmi obmedzovaná keďže akýkoľvek náročnejší tréning sport sa mi hneď znechutí -mám veľké prsia F a tie mi všade vadia pri všetkom ☹️".

*** Možno si ešte na správnu pohybovú aktivitu nenatrafila. Možno si nemala šťastie na správneho motivačného trénera, ktorý rozumie svojej práci, ... ktorý by pre teba urobil cvičenie - hrou, niečím príjemným, ... Možno si len typ, ktorý si nedá povedať a správne rady ignoruje ...

*** PRSIA - verím ti, F-ka sú pri športe otrava. Nefixuj sa na športové podprsenky - sú väčšinou vyrábané pre menšie veľkosti, nezohľadňujú objem, ani ťarchu a vibráciu veľkých prsníkov. Ak ich navrhovala návrhárka s B-čkami, potom rozumieme, prečo nedržia naše citróniky, či melóniky 😂 Hľadaj podprsenky zmenšujúce, pevné, s kosticou, spevnenými švami. Ak by si behala, cvičila, vezmi si na seba aj 2 podprsenky, stiahnu prsia. Jednoduchá pomôcka, aj keď obmedzujúca - keď ťa nikto nevidí - prsia podchytíš dlaňami a chvíľu môžeš behať, cvičiť aj takto. No a čo, veď sú tvoje 😉 .

"Znazim sa aspoňn 3 týždenne prechadzku 5km"
(Víc nestíham kvôli synovi a domácnosti)

*** Rozumiem ti. Unavená pracujúca matka je rada, že je rada... a dá aspoň 3x5 km. Je to vždy viac, ako nič. Robíš to dobre. Pre dosiahnutie ďalších cieľov, je to málo.
SYN - toto ma zaujalo, nepíšeš vek, ... lebo ak náhodou kojíš, váha vtedy ide u maminy dole pomalšie... Písala by som aj o hormónoch, ale u teba netreba, ty máš v skutočnosti len miernu nadváhu, ktorá v skutočnosti nie je žiadnym problémom, ale... rešpektujeme tvoj pohľad na vec. Si proste tučná 😉.

"Aom na prerusovanom pošte 16/8"
*** Pôst ti nezaškodí, ak metódu robíš správne.

"Sladkosti nejem a obed papam z dezertného tanierov aby som sa neprešla"
*** O.k. Správne. Ideálne, keď je ten dezertný tanier len jeden😂.
Výživa je dôležitá, nerozpisujem , otázka je široká. Dôležité je aby to bolo naozaj tak ako píšeš, aby si neklamala ohľadom stravovania samú seba.

" Prosím nejaké čaje na podporu chudnutia poprípade odvodnenie,prehanadla .,,,,hocičo"
*** Toto je veľmi zlá cesta, neblbni. Poškodíš si zdravie, a cieľ nedosiahneš.

"Ale nič sa nehýbe moja váha stojí alebo ide ešte hore 😡"

*** Nehovorím, že sa ťa to týka ?...ale niekedy sa nám aj celý život váha vracia ku určitému číslu, aj keď sme snaživé, ... je to preto, lebo telo má svoju ideálnu váhu, kašle na nejaké tabuľky, ... problém je v tom, že ju neakceptujeme.
Tu sa mi zdá, že tvojim problémom nie je ani tak výživa, ako nedostatok cieleného pohybu. Ten beh ako tu niekto múdro komentuje by ti mohol pomôcť. Ak ho ovšem stoleruješ, nie každy zvláda ... Nezameriavaj sa na váhu, zameraj sa na úbytok centimetrov v páse, bokoch, stehne, na bicepse. Samozrejme meria sa to aj inde a ináč, ale teraz ti stačí aj to. Váhu zahoď pod posteľ. Začni behať a cvičiť. Váhu vyber len raz za 2 týždne najlepšie raz za mesiac a nepanikár, keď váha bude stáť. Zaujíma ťa FORMOVANIE TELA!!! Si v svojich očiach bacuľatá nie kvôli váhe !!! ale kvôli svojej hlavičke a nevyrysovanému telu, meraj centimetre !
BEH - neber doslova , hlavne na začiatku. Pobehnem chvíľu a potom kráčam rýchlou chôdzou a striedam dookola. Spočiatku behaj len pár minút. Nabudúce si pridáš 5 min. Choď na vec postupne, aby ťa námaha neznechutila. Ak zistíš, že beh nie je pre teba. Nezúfaj. Zameníš beh za každodenné 30-40 min. prechádzky RÝCHLOU CHODZOU. Môžeš aj s kočíkom ak je syn drobec.

Vieš v čom je pointa ? Schudneš PRAVIDELNÝM POHYBOM, VYTRVALOSŤOU. Raz zacítiš, že pohyb miluješ, že ti dáva oveľa viac ako len chudnutie, vyčistíš si cez neho hlavu, vyprovokuješ ním endorfíny (hormóny šťastia), budeš zdravšia, vitálnejšia, pokojnejšia ...
Drž sa dievča. 🤒

lujza123
12. feb 2025

Čo zaručene funguje na chudnutie
- kaloricky deficit + zdravá strava, šport a pevná vôľa

Čo nefunguje
- výhovorky, preháňadla, spaľovače tukov, čaje, kalorické múčne jedla z dezertného tanierika

paris1813
13. feb 2025

Pri tvojej výške / váhe by som chudnutie neriešila , netráp sa, máš určite dobrú postavu.

johanka21
2. mar 2025

Ja byť Tebou, tak by som si v prvom rade zistila, ktorá zdravotná poisťovňa by mi mohla zaplatiť operáciu zmenšenia pŕs. Tie prsia Ti budú zavadzať vždy a to máš iba 32 rokov, takže je pravdepodobné, že sa Ti budú len zväčšovať a chudnúť pohybom sa Ti bude veľmi ťažko, Ako dôvod uveď zdravotné problémy, hlavne s chrbticou...