Ako sa motivovať k pohybu a odfiltrovať negatívne myšlienky?
Ahojte baby! Som zúfalá,potrebujem sa s vami poradit. Ako by som ti opísala...jednoducho cítim,že potrebujem pohyb a zároveň zabiť negatívne zmýšľanie. Mam prácu z domu,robím iba z domu,čiže... sedíte polku dňa doma a robíte a vlastne čo škodí,je kopa času na negatívne myšlienky a zároveň človek zlenivie za tie roky a nechce sa mu hýbať,pritom viem,cítim,že by mi to pomohli aby som sa rozhýbať a tým gy si odfiltrovali zle,negatívny,smutne myšlienky. Prosím,mate nieje tipy ako sa rozhýbať? Aj co sa týka pohybu,ale hlavne na také tie lenivé,blbezzle myšlienky,jednoducho y som to dada otočila na požičovne zmýšľanie. Ďakujem vopred za akúkoľvek odpoveď🙂
@anonym_autor mam to iste, Homeoffice nie je v mnohych ohladoch ziadna vyhra, myslim si ze dost negativne vplyva na psychicke aj fyzicke zdravie cloveka. ja sa donutim aspon denne na 2-3km chodze, no teraz som mala tyzden ze vobec a necitim sa dobre a prepadli ma depresie
@anonym_bf5821 úplne chápem
@anonym_autor skús walking pad môžeš kráčať a zároveň pracovať
Ja robím 10 rokov z domu. Predtým som behala a cvičila, teraz mám zdr problémy. Ale posledný rok idem každý deň alebo každý druhý deň na rýchlu chôdzu. 6-7 km, podcast do uší alebo telefón s mamou kamoškou, 5 kíl dolu. Mentálny relax a pohyb v jednom. Silne odporúčam. Je to návykové. A zadarmo. Odhod všetky výhovorky.
@anonym_autor skús walking pad môžeš kráčať a zároveň pracovať
@anonym_ad3780 musim protirecit, najlepsi na psychiku je prave pohyb na cerstvom vzduchu
buď chôdza každý deň, každý druhý. alebo joga 2-3x týždenne, najlepšie niekde v štúdiu…
@anonym_autor neviem si predstaviť že sa vôbec nehybem.to by som mala depresie aj ja. Chod s kamoškou do lesa, na prechádzku do mesta, hocikam...
asi napíšem úplne mimo, ale skús si kúpiť psa. Nie čivavu, ale normálneho cca 20-30 kg psa ( samozrejme s PP alebo z útulku, ale s útulkáčom sa nedá na výstavu, ale to by nevadilo🙂 ) Budeš nútená chodiť s ním on, min 2-3x denne. Ráno len vycikať, vykakať ( čiže cca 10-15 min) a potom 2-š dlhšie prechádzky tak na min hodinu. Aj schudneš. 🙂 Stretneš ľudí a možno zaženieš aj negatívne myšlienky. Môžeš s ním ísť na výstavy, trochu ti to zamestná ináč hlavu. Bývajú stretnutia klubov, so psom môžeš aj behať ( canicross, dogtreking).
Robím HO, ráno odnesiem deti do školy, idem si na pol hodinku zabehať a začnem pracovať. Pripadne keď mám toho v práci dosť, tak odídem behať 🙂. Keď sa mi nechce, tak si predstavím seba za 40 rokov nadávajúc si, že som sa v mladosti nehýbala 😅. Bolesti, stuhnuté telo, 0 svalov mi ako motivácia stačí.
@btus prečo nie čivavu? čivavky sú agilné psíky a dokonca keď je na HO, môže ju chodiť častejšie venčiť… a taký 15 kilový by na prechádzky nestačil?
@biba_18 tak neviem si predstaviť s čivavou prejsť cca 5-10 km, prípadne turistiku. 🙂 Možno by teda stačil aj 15 kg. To som dala ako príklad, že na aktívny pohyb musí byť väčší psík. A aj pre psíka sú lepšie dlhšie vychádzky a menej často ako často, ale krátka vzdialenosť. Nestihne sa tak unaviť a potom doma vymýšľa. A po druhé, je to aj nepraktické 6x do dňa sa obliekať a chystať na venčennie. Hlavne v neskorú jeseň, v zime a skorú jar. Alebo keď prší.
Kebyže byvam v byte a mam HO tak mám depku jak Brno ...len tak zo srandy pusti si Pavlinu Bulguri....Aj mne sa niekedy nechce ani pohnuť a keď nevladzem cvičiť idem sa prejst, prebehnuť do prírody bez hudby a hneď mi je lepšie
@anonym_autor ja nemam pracu cisto HO, ale niekedy sa mi tiez nechce cvicit. Riesim to tak, ze proste sa prinutim. Pohyb je dolezity. A po cviceni sa mi vyplavia endorfiny a pride aj dobra nalada a aj radost z toho, ze som sa prekonala
Pracujem rovnako z HO, 8hodin za pc..mne velmi pomohol bežiaci pas..každý den rýchlejšia chôdza 20-30min+motivacna hudba, výrazne mi to pomohlo na psychiku aj trošičku fyzicky..môj najväčší problém co sa týka fyzického je chrbtica(nemalý podiel ma urcite na tom práve práca za pc a zle držanie tela) este do toho sa musim nejako dokopal aby som začala cvičiť na chrbticu 🙂 ten pas ma drží od decembra(kúpila som si ho ako vianočný darček 😇) každý den(v prípade choroby alebo bolesti vynechám, co sa posledné 2 mesiace stane tak raz za tyzden) inak som využívala každý den a pomáha to 🙂 aj ked ideálne by bolo prechádzka vonku, v prirode (avšak tym ze som trpela silnými úzkosťami, panickými atakmi a mala som hrôzu len vyjsť z bytu mi toto prišlo ako fajn alternatíva 🙂 )
@anonym_autor zacni cvicit, po par minitach odfiltrovane a sustredis sa len na cvicenie

@anonym_autor mam to iste, Homeoffice nie je v mnohych ohladoch ziadna vyhra, myslim si ze dost negativne vplyva na psychicke aj fyzicke zdravie cloveka. ja sa donutim aspon denne na 2-3km chodze, no teraz som mala tyzden ze vobec a necitim sa dobre a prepadli ma depresie