icon

Ako sa vám najlepšie a efektívne chudlo bez prípravkov?

misulienka150
25. máj 2021

Poraďte prosim, každá rada dobrá, Ďakujem

malinoismum
25. máj 2021

@misulienka150 Len a len - stara dobrá a jediná, odvedcena Metoda - Vydaj vyšší ako príjem...

liz_lemon
25. máj 2021

cvicenie 4x do tyzdna (2x silový tréning 2x kardio), hlavne uprava stravy (vyradenie sladkeho a peciva)

vikusjk
25. máj 2021

@misulienka150 ja som chudla drzanim 90 dnovej diety, prvy tyzden bol najhorsi, potom som si uz zvykla a nic mi nechybalo, ked som pridala beh, islo to este rychlejsie. Teraz sa mi uz nechce ani len tu 90 dnovku drzat 🙈

ruzasipova
25. máj 2021

@misulienka150 Vysadila som pecivo.

hipuska
25. máj 2021

Aj u mňa pečivo a menej sacharidových príloh ako zemiaky, ryža, cestoviny. Časť som vymenila za zeleninu.

ivn
25. máj 2021

Ahoj, za mňa beh alebo rýchla chôdza, vyradiť sladkosti, pečivo, cestoviny, jesť veľa chudého mäsa , ryby, zeleninu, tvaroh, strukoviny a doobeda ovocie, neexist aby si neschudla 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
h2
25. máj 2021

Kalorické tabuľky. 👍

saxana000
25. máj 2021

Prerusovany post.

hipuska
25. máj 2021

Ja chodím teraz cvičiť a chodia tam aj dievčence, že dokážu naozaj aj vytrvalo aj s ťažkou váhou cvičiť. To sa
na ne nechytam. Niektoréé už takto 2 roky a sú celkom pri sebe. Majú svaly ale tuk na vrchu. Oni majú motto: cvičím, aby som mohla jesť. Proste tá strava je základ.

petrisa213
25. máj 2021

Úprava stravy, nič som nevylúčil, jedla som všetko ale sladké a mierou, pečiva sa neviem vzdať tak to max 1x denne a ostatné jedlo nekombinovat prílohu ako zemiaky/ryža/cestoviny s mäsom. Ale zelenina s mäsom, zemiajy/ryža /cestoviny so zeleninou + nejakou omáčkou atď. A zaradiť viac pohybu, chodila som 2x do týždňa plávať. Chudla som pomalšie ale ani som sa nejak strašne nezryznila. Za cca pol roka išlo dole 14 kg.

deniskaapetko9
25. máj 2021

Kalorické tabuľky a j😊em všetko

mimca77
25. máj 2021

Za mna jedine pre mna dlhodobo fungujuce a trvalo udrzatelne su kaloricke tabulky, a k tomu cim viac pohybu, tym lepsie. Mne to funguje pomalicky postupne, davam si pozor primarne na celkovy prijem a prijem bielkovin, ale inak si v rozumnej miere mozem dat cokolvek, aj to pecivo, aj tie cestoviny, aj to maso spolu s ryzou. Jedine comu sa snazim vyhybat su "lacne sladkosti", radsej si dam fajnovy zakusok ako keksik, ale ked to na mna pride, tak aj tie Kakaove rezy do tej tabulky vmestim 🙂

timetotime
25. máj 2021

kvalitna vyvazena strava a vela vela pohybu hlavne kardio

tayla
Odpoveď bola odstránená
mamamasama
25. máj 2021

KALORICKÝ DEFICIT.. menej jest, viac sa hybat.. nic ine nefunguje

ludmilik13
25. máj 2021

mne velmi pomohlo to, ze som zacala chodit na nakup ked som bola najedena, tym padom som nekupovala nezmysly a potom sme nemali doma nic co by ma nejako pokusalo 🙂

marica61
25. máj 2021

@misulienka150 vynechala som chlieb, pečivo, zemiaky a ryzu lebo mi to nechutilo. Vaha isla dole, az som mala obavy, ze som chora. Neplanovala som chudnut , ale aj tak ma to potesilo. Namiesto chleba mi viac chutili ryzove chlebiky natrete syrom. Maso som jedla bez priloh, akurat nejaky zeleninovy salat.

majamat
25. máj 2021

kaloricke tabulky, sustredovat sa na zdravsie potraviny, ktore maju menej kalorii.
vyradenim peciva sa moze stat strava jednostrana, strava ma byt pestra. vyhodnejsie je vymenit klasicky chlieb,c i pecivo za celozrnne ( nie cerealne,ale celozrnne s viac ako 50% celozrnnej muky), neprehanat to sprilohami, napr, ryza ma pomerne dost kalorii. zemiaky maju menej.

skor tuk treba viac strazit,a ko sacharidy. trosku sa rozpisem a musim napisat co je TEF. je to termicky efekt. to ej energia, ktoru telo spali pri traveni tej potraviny.

Bielkoviny:
-su stavebnou zlozkou vsetkych tkaniv a su sucastou aj roznych enzymov, hormonov a pod. preto ich potrebujeme dostatok, prilis velka konzumacia bielkovin moze nicit crevnu mikrobiotu a zachytila som na nete, ze nema velky vyznam, ci sa prijme priemerne mnozstvo bielkovin, rpipadne len mierne vyssie mnozstvo ( hlavne ak sa cvici), alebo velke mnozstvo, je to uplne jedno, a maju vysoky termicky efekt a dost zasytia, preto su fajn pri chudnuti,
100g bielkovin = 400kcal a TEF moze byt az 30%, cize zo 100g bielkovin telo vyuzije vyuzije len 280kcal

Sacharidy:
- sluzia ako rychla energia, ak ich am telo dostatok, v prvom rade ich pouzije na fungovanie, ak ich je nadbytok, az potom ieco uklada. cize ak si budes sacharidy strazit, nemusis ich uplne vylucovat a ani to nei ej dobre, v tukovych zasobach mame tukove bunky a sacharidy maju uplne ine zlozenie, aby ich telo ulozilo, musi ich an tuky premenit a to je pomerne zlozity proces, cize sa do toho pusti iba v urcitych pripadoch.
maju nizsi Tef.
100g sacharidov = 400kcal a TEF je max 10%, cize telo zo 100g sacharidov vyuzije 360kcal

Tuky:
- telo ich pouziva aj ako energiu,a el ak je dost sacharidov, tka cih uklada do tukovych zasob a spaluje najskor sahcaridy, preto je vhdoenjsie tuky obmedzovat. co mne osobne nejde,a le zas sacharidou zjem castokrat menej,a ko by som mohla, cize telo si to doplni tukmi.
100g tukov ma az 900kcal a TEF je len do 3%, cize zo 100g tukov telo vyuzije az 873 kcal.

niekde som nasla, ez je dobre pri diete zjest 90-100g bielkovin, 60-65g tukov a 160-220g sacharidov.
kedze tieto makronutrienty sa nekonzumuju v rovnakom mnozstve, preto je lepsie vypocitat, kolko z tychto hdonot telo vyuzije kcal. pouzijem tie horne hodnoty, aby bolo jasne, na co je lepsie si dat pozor.

Bielkoviny 100g - vyuzijeme teda minimalne 280kal
Tuky 65g - vyuzijeme minimalne 567kcal
sacharidy 220g - vyuzijeme minimalne 792g.

bielkoviny uz riesit nejdem, nevyhodou bielkovin je, ez vacsina potravin ma aj dost velky obsah tuku, preto ja osobne tuky casto previsim aj o 10-40g, ked si nedam pozor, co mi uznabehne dost kalorii a urcite ani znizenie prijmu sahcaridov mi v tom moc nepomoze. preto treba strazit tuky. sacharidy sa daju regulovat lahko. jednoducho jest stredmo, nepridavat si duplu - chleib, pecivo, prilohy, vylucit sladkosi a je to ok. no ked chcem prijat viac bielkovin, este aj v tyhc proteinovych tycinkach je dost tuku.

majamat
25. máj 2021

a teda nizkotucna a niskosacharidova potraviny s vyssim obsahom tukov je maso, pripadne na chlieb sunka. no je to potravina zivocisneho povodu, cize netreba to prehanat