icon

Ako sa vyhnúť prejedaniu počas dňa?

11. okt 2024

Ženy ako sa nemám prejedat? Som schopná nejesť od rána do 13tej a potom sa neviem dojest. Večer furt musím niečo jest. Neviem to vydržať. Ako sa kontrolovať? Nejaké rady.

Strana
z2
lukbe
11. okt 2024

Veď to, jesť od rána, málo, ale častejšie. Jednoduché.

candii
11. okt 2024

Ja nejem ani ráno a ani večer lebo som lenivá 🤣🤣🤣🤣 radšej idem spať ako si spraviť niečo

cubos
11. okt 2024

Ja som tiež toto robila, chápem Vás.
Celý deň nemusím ale príde večer a napchám do seba keď chcem aj 3000 kcal.
Mne zafungovalo na 100% iba to že som si povedala že po 18:00 nebudem jesť a hotovo.
3 dni som mala nutkanie, ťahalo ma ku chladničke ako magnet 😁
Ale 4. deň už pohoda úplne, pila som veľa vody 😊

sense
11. okt 2024

A prečo nejes do 13?

guudy
11. okt 2024

No to je prave ten problem, ze nejes do 13. Telo potrebuje urcity objem energie a ked nejes rano a doobeda, tak to logicky musi dobehnut poobede a vecer🤷🏼‍♀️.

autor
11. okt 2024

@sense nestíham. Ráno deti, škôlka. Potom rýchlo domov, domácnosť, zvieratá obchod a už je 13

ivangeline
11. okt 2024

Ako píšu, jedz doobeda. Alebo si daj mini raňajky a výdatný obed a oddych k tomu. Ja som doma s deťmi tiež ma ťahá jesť. Ale jem malo a častejšie. A do jedla počítam aj nápoje. Jem už pred 6. Potom káva. Niekde je až po obede. Tiež ma neťahá jesť doobeda. Potom obed, kt sú zvyčajne ale šalát alebo polievka. Potom ma ťahá na sladké, to sa snažím nejak prekonávať. Banány sú super. ;D Čaje a riedené džúsy tiež. A večera. Naj je večera plná bielkovín.

milanemila
11. okt 2024

Daj si na chladnicku svoju fotku v spodnom pradle 🤦🏼‍♀️ to je taka otazka ako keby si bola nesvojpravna, ze ako sa neprejedat. Nuz pevna vola, zbytocne od rana do 13 nehladovat a jest komplexne jedla v kt budes mat zastupene vsetky makronutrienty aby ta to jedlo na dlhsie zasytilo a nie ti iba vyhnalo inzulin hore.
Ja mam tiez 2 male deti, jedno v skolke jedno doma a kebyze chcem tak fakt priestor na ranajky sa najde. Si uvar vecer vajice na tvrdo a rano ho iba osupes a das si nejaku sunku, zeleninu, pripadne celozrnne pecivo a mas vystarane do obeda. Aj bielkovina aj vlaknina aj sacharidy aj tuky a do obeda nebudes vyhladovana a nezjes potom hocico.

barka1
11. okt 2024

Blbost jak mraky. Keby si chcela, 10 min na ranajky si najdeš. Keby si od siestej ráno stala niekde vo fabrike za pasom, ok. Ale takto?
Prejedas sa večer preto, lebo ráno nenastartujes svoje telo vhodne.

sense
11. okt 2024

Veď raňajkuj s deťmi, alebo výdatnejší obed , následne olovrant vecera. Neverím že si niekto nevie nájsť 10-15 minút času na raňajky. Kľudne si ich príprav aj vecer.

tiezjedna
11. okt 2024

Daj si ráno aspoň actimel, alebo nejaké smoothie, ktoré kúpiš v obchode, keď nestíhaš. Ono ťa to trochu "rozožerie" a pravdepodobne nevydržíš do 13:00 nejesť. Alebo keď vieš, že ráno je hukot, tak si nachystaj nejaké zobanie už večer - ovocie, zeleninu, proteinovú tyčinku, čokoľvek, čo bude aspoň trošku výživné.

danyelia
11. okt 2024

Asi sa veľmi nudíš, skús zamestnať ruky aj myseľ niečim užitočným...

yoxinka
11. okt 2024

Tak ráno, keď zanesieš deti do škôlky, si sadni na zadok a daj si nejaké normálne jedlo. Predpokladám, že nemáš domácnosť na kolieskach, ktorá ujde, keď okamžite nezačneš riadiť. Ja som mala tiež fázu, že idem jesť až na obed. No keď som v robote skoro odpadla, tak som to prehodnotila a normálne ráno jem. A jem 3 jedlá denne. Raňajky, obed a večera. Koniec!

guudy
11. okt 2024

Autorka, je blbost, ze by si nemala cas. Mas ho, len na jedlo kasles. Je dolezite stolovat spolu s rodinou. Detom treba ist prikladom. Takze si s nimi sadni a naranajkujte sa spolu. Vsetko ostatne tych par minut pocka.

yoxinka
11. okt 2024

@guudy
Tuto sa jej zastanem. My máme tri deti a ráno som rada, že sa načas vypraceme z domu, nie že ešte raňajky. Raňajky a desiate robí môj muž. Deti ráno jedia, ale mne je to skoro a nestíham, lebo sa chystám do práce. Ale v práci si sadnem a najem sa, vždy. Večere mávame v 90% prípadov spolu celá rodina. Spolu si spravíme, spolu zjeme. Takže nejaké večerné prejedanie už nie je potrebné.

januska12323
11. okt 2024

Tak do obeda nestíhaš keď si doma a keď sú poobede všetci doma zrazu stíhaš? Jednoducho si ten čas nájdi a nebudeš mať potrebu vyjednať blbosti.

guudy
11. okt 2024

@yoxinka ja som vzdy ranajky stihla pred odchodom do skolky/skoly. Deti 2🤷🏼‍♀️

cimage
11. okt 2024

To mas vlastne prerusovany post, ked 16h nejes, len potom by si sa nemala prejedat, ale normalne jest. Vela ludi vdaka tomu schudlo. Ja rano jedavam, len kvoli kave, lebo kava na prazdny zaludok nie je dobra. Ked nestihas doma, tak si nabal a cestou si zobkaj ovocie, alebo krekry.

yoxinka
11. okt 2024

@guudy
Tak vieš, každý to máme inak nastavené, inak fungujeme. Úprimne, mne sa o 5.30 vstávať nechce, aby som sa najedla 😜, ja si radšej dlhšie pospím 🤣.

guudy
11. okt 2024

@yoxinka je jedno, ako to mame my. Nemeni to nic na tom, ze autorka odvedie deti do skolky a pride domov. Takze najneskor vtedy cas na ranajky ma.

yoxinka
11. okt 2024

@guudy
Jaj no to áno. Veď to som jej písala hneď v prvom príspevku, že keď ich odvedie, má sa najesť.

zuzinka888
11. okt 2024

Akoze nestihas rano otvorit chladnicku- a ked pripravujes ranajky detom NESTIHAS prioravit an sebe? Alebo nestihas rano otvorit chladnicku a vybrat si ranajky co si vecer pripravis. Akoze co sa stane vysavacu/ pracke akebo inemu spotrebicu ak 5 minut pocka kym sa najes. " Klamanim" samej seba- ako nestihas ublizujes sebe. Nikomu inemu iba sebe.

sense
11. okt 2024

@yoxinka tak ale ona nejde do práce ,odvezie deti do škôlky a vráti sa domov. Čiže to je to isté ako keď ty prídeš do práce a dáš si raňajky tam... Ani ja nejem ráno keď idem do práce, pretože si dám tabletku na štítnu a polhodinu by som nemala jesť , a to je doba kým sa chystám do práce. Ale najem sa v práci alebo vypijem po ceste

yoxinka
11. okt 2024

@sense
Veď áno. Prečítaj si všetky moje príspevky.

janci27
11. okt 2024

Ja sice ranajkujem schvalne neskor, cca po 10h aj ked vstavam rano o 6h, lebo proste skor mi tie ranajky nechutia, nechcem jest v zhone a vyhovuje mi mat skor taky "brunch", ale ten cas pre seba si proste najdem, nenecham sa vyhladoviet. Viem, ze su ludia, ktori zacinaju prve jedlo napr. o 12h, ale to nie preto, ze by si na seba nenasli cas, ale preto, ze to maju takto posunute a vyhovuje im to, telo si zvyklo. O tej 12h ale jedia normalne, nezeru 😉
Autorka, tvojmu telu to vsak ocividne takto nevyhovuje, ak potom o 13h mas taky hlad, ze do vecera sa nevies dojest. Mozno pijes malo vody cele doobedie, mozno aj ziadnu, ked si takto v zhone a to je zle. Skus si dat trebars rano aspon banan, rano ked chystas deti, si urob velku salku caju, aj kludne cely cajnik a ten si popri robote doma potom popijaj, kym si najdes chvilku kludu na neskorsie ranajky.

iwesska
11. okt 2024

Tak,co ti radit,ked si nevies najst cas na ranajky,ani desiatu🤷‍♀️ Staci skorej vstat,pripravit si vecer ranajky/desiatu,zjest popri praci...Ale ked sa nechce,hladaju sa vyhovorky,preco sa to neda🤷‍♀️

lenkalienka321
11. okt 2024

No musíš si nájsť časť. Ide o tvoje zdravie, prvé dni budú ťažké, lebo telo nie je zvyknuté a nedostaneš do seba veľa. Ale postupne to bude lepšie a večer už nebudeš mať také chute. A na ráno si nedávaj chlieb ale skús napr. ovsenú kašu bez mlieka s maslom a medom. To by ťa málo zasýtiť aj po zjedení pár lyžičiek a je to fakt rýchle.

luccija
11. okt 2024

To sú výhovorky samozrejme, že si potom celý deň hladná a zjes veľa prazdnych zlých veci atď ..
A hlavne pozor na cukor, nízky tlak atď ..nie je dobré takto nejesť.Vsetko ti je prednejšie ako ty a zdravie.
@lenkalienka321 práve jem kašu s banánom a kiwi 🙂

zuzuliennka1
11. okt 2024

ze nestihas - je vyhovorka. nachystaj si do nejakej misky nieco rychle, co vies zjest cestou.
vstavam pred 5:00, chystam desiatu sebe, muzovi, synovi do skoly,.. stihat sa da vsetko.
nejest do 13:00, ked sa potom nevies dojest - je hlupost. ludia to tak sice robia - vola sa to prerusovany post, ale treba to kontrolovat a nejest hlava nehlava.
ano su ludia, co sa stravuju formou prerusovaneho postu, teda napr. nejedia do obeda nic, az potom. ale nie zaradom, co vidia.
napchat sa - nema zmysel.

lucia13022023
11. okt 2024

Máš xy jedál, ktoré si môžeš nachystať večer a ráno zjesť. Zjesť to trvá 5-10 minút. Čiže nestíhat môžeš, ale to za to, že mas zle rozdelený čas. Keď prídeš domov, bordel, varenie, a neviem co všetko ešte počká. Ty si prvorada. Nie domácnosť. Ak domacnost uprednostňujes pred sebou, niečo by si asi mala zmeniť.
Je jasne, že telo bude pýtať jedlo keď mu ho odopieras...

Strana
z2