Ako sa vyhnúť prejedaniu počas dňa?
Ženy ako sa nemám prejedat? Som schopná nejesť od rána do 13tej a potom sa neviem dojest. Večer furt musím niečo jest. Neviem to vydržať. Ako sa kontrolovať? Nejaké rady.
@h2 nemám, máme hospodárstvo menšie takže prvoradé sú zvieratá, nakŕmiť, pustiť atď. Potom obchod, medzi tým mladšia dcéra... niekedy som rada keď zapnem. Jednu pracku pri nej
Nevravím, že zvieratá a starostlivosť o nich je nepodstatná, ale ak ti je prednejsia ako ty a tvoje zdravie, tak je nám zbytočne niečo písať.
No, tak v tom prípade sa ti neda nijako pomôcť. Prvé je hospodárstvo, zvieratá, deti …. a vlastne všetko. V tvojom prípade sa s tým nedá robiť nič. Zdá sa, že sa musíš prejedať aj naďalej.
Vidim to tak, ze ty vlastne nechces nic zmenit…lebo vsetko je prednejsie ako ty. Zbytocne si zalozila diskusiu. Niet ti pomoci🤷🏼♀️
Čiže aby jedli zvieratá, je dôležitejšie, než aby si jedla ty?
Ešte by ma zaujímalo, čo znamená "obchod". Ideš nakúpiť? Alebo ho prevádzkuješ?
To že raňajky zabránia neskoršiemu prejedaniu je mýtus ktorý vyvrátilo niekoľko štúdií. Takže pokojne funguj bez raňajok keď ti to vyhovuje. Ale treba si dať pozor na jedlá ktoré potom ješ. Začni zeleninou aspoň 100g (lepšie viac ale niekde treba začať), bielkovinami s tukom (mäso, syr) - aspoň 25g bielkovín v porcií a dojedz dosýta prílohu, najväčšiu sytiacu schopnosť majú zemiaky. Môžeš si dať hneď po obede aj malý dezert, ovocie alebo maličkú sladkosť. V takomto poradí by ti nemala následne príliš kolísať glukóza v krvi takže nebudeš mať také chute na vyjedanie. Rovnaké zloženie aj poradie jedál na večeru a potom si povedz že si na dnes už dojedla a hotovo. Ak máš veľkú chuť vyjedat tak si uvar čaj, daj si vodu, chod sa prejsť alebo sa niečím zamestnaj, zahraj na mobile, hocičo čo ťa záujme na 15-20min a tá chuť prejde. Ešte to môžeš vylepšiť tak, že po jedlách budeš aspoň trochu fyzicky aktívna, bohate stačí aj bežný pohyb okolo hospodárstva keď máte zvieratá.

Do 13 neješ, lebo nemáš čas a pritom píšeš, že odvedieš deti do škôlky a ideš domov? Takže nechodíš do práce, ale nemáš čas sa najesť? Napríklad po tom, ako prídeš domov z tej škôlky?