Ako sa zbaviť menopauzálneho bruška?
Tak už došlo aj na mňa. Za posledný rok problémy s cyklom, pribrala som 5 kg napriek tomu, že sa stravujem ako predtým a narástlo mi spodné brucho. Cvičím každý 6x do týždňa 30-60 minút, ale nejako sa mi nestráca. Dá mi tu niekto nejaké rady? Budem vďačná 🙏
@simsalabim teda reálne koľko spíš? priemerne týždenne…
@biba_18 cez tyzden tak 4-5 hodin. Cez vikend aj 10.
@anonym_autor ja ťa úplne chápem… po 40-ke mi každý rok pribudlo kilo, takže z 54 kg som sa dostala na 58 aj keď som upravovala stravu. Tento rok som začala chodiť 5x v týždni na bežecký pás 5 km rýchla chôdza, potom som niektoré dni vymenila za silové cvičenie. Stravu som ešte viac upravila, vylúčila ešte viac sacharidy, pridala bielkoviny, zeleninu rovnako - tej jem celý život veľa. Výsledok? Za 4 mesiace som schudla späť na 54 kg (mám 164 cm) ale! Schudla som z nôh, zmenšili sa mi prsia, trošičku na ramenách, takmer už nemám zadok, ale brucho úplne minimálne. Už sa zmierujem s tým, že šaty, ktoré sú obtiahnuté si už nedovolím, tiež nohavice s vyšším pásom mi brucho zvýrazňujú. Ide ma z toho trafiť, celý život som bola štíhla a teraz si pripadám ako pavúk. Nehovoriac o problémovom cykle, ktorý raz nepríde a potom zas 3 mesiace špiníš. Takže asi ti moc neporadím, sle chápem ťa a súcitím 🫣
@janiex81 Ďakujem za tvoj príspevok, v tom som sa asi najviac našla, lebo opisuješ takmer identické veci, ktoré trápia aj mňa. Takisto som cvičením schudla hlavne z pŕs a nôh. Budem teda pokračovať a pridám aj nejaký kolagén a uvidím.
@biba_18 cez tyzden tak 4-5 hodin. Cez vikend aj 10.
@simsalabim To máš dobre, že cez víkend dokážeš spať dlhšie. Ja sa aj vtedy budím v rovnakom čase ako do roboty a už sa len prehadzujem.
@simsalabim To máš dobre, že cez víkend dokážeš spať dlhšie. Ja sa aj vtedy budím v rovnakom čase ako do roboty a už sa len prehadzujem.
@anonym_autor ja sa niekedy aj zobudim, ale znovu zaspim. Dolezite je uplne zatemnenie miestnosti a pre mna aj ticho. Moj ohladuplny manzel sa casto cez vikend nad ranom zdvihne a ide spat do pracovne (alebo vstane uplne, on ma celkove mensiu potrebu spanku).
@janiex81 Ďakujem za tvoj príspevok, v tom som sa asi najviac našla, lebo opisuješ takmer identické veci, ktoré trápia aj mňa. Takisto som cvičením schudla hlavne z pŕs a nôh. Budem teda pokračovať a pridám aj nejaký kolagén a uvidím.
@anonym_autor ja som absolútne nechápala čo sa zrazu deje.. ešte dva roky dozadu nič, pohoda, síce 2 kilá navyše, ale nič vážne sa nedialo, len mi MS začala haprovať. Bruško len malé, aj to len v čase nejakého nafúknutia. Minulý rok som už častejšie musela vyberať čo si kedy obliecť, ale dalo sa. tento rok už všetko inak, brucho mám riadne a ak nedajboh aj z niečoho nafúknuté, tak je to celé zle... celé leto nosím šaty a sukne prestrihnuté pod prsiami nech mi to brucho prekrýva a je to voľné.. :( úprimne, jediné riešenie čo mi už napadá je liposukcia..
@beronsche Ďakujem, áno, spánok trápi aj mňa a čítala som, že keď človek nespí dostatočne a budí sa niekoľkokrát za noc,tak hormóny zabraňujú chudnutiu.
@anonym_autor len v 4.faze spankovej a dostatocne dlhej sa uvolnuje hormon, ktory riadi ukladanie tuku v tele a vylucovanie prebytocnych tukov tak, aby sa neukladali...
ak ma zena napr. pco, na stihle spodne brucho moze rovno zabudnut, a to po cely zivot....
@anonym_autor U mňa nič nezaberalo. Jedine vôbec nejesť alebo fakt minimálne. Max.jedno jedlo za deň.
@anonym_eb23ba no toto je fantasticka rada,ktora ju dovedie ku kolapsu..nejest 🙈
Milé cviciace maminky v menopauze🙂Kde by som našla video trénera zadarmo? Chcem veľa? Za 3-4 mesiace by som do fitka a trénerovho vačku odniesla skoro celú výplatu. Zato si už pomaly kúpim základné vybavenie domáceho fitka z druhej ruky.
Milé cviciace maminky v menopauze🙂Kde by som našla video trénera zadarmo? Chcem veľa? Za 3-4 mesiace by som do fitka a trénerovho vačku odniesla skoro celú výplatu. Zato si už pomaly kúpim základné vybavenie domáceho fitka z druhej ruky.
@anonym_b5d301 Skočilo mi na fcb "menopauze v pohybe" od do-pilates. Zadarmo to nie je, ani neviem, či dobré 😂😂 všade tie menopauzy, keď človek zisťuje.
@anonym_b5d301 pozri si videá od Penny Barnshaw , na insta dáva občas aj jedálničky. Je to žena po 40
@anonym_eb23ba no toto je fantasticka rada,ktora ju dovedie ku kolapsu..nejest 🙈
@simona92101 To nie je rada. To je konštatovanie. Lebo fakt nefunguje vôbec nič. Ak máš 40+ alebo 45+ ako ja, tak pochopíš.
@simona92101 To nie je rada. To je konštatovanie. Lebo fakt nefunguje vôbec nič. Ak máš 40+ alebo 45+ ako ja, tak pochopíš.
@anonym_eb23ba
ale funguje, mám 47 a všetko sa dá, keď sa chce. cvičenie a strava.
@anonym_eb23ba
ale funguje, mám 47 a všetko sa dá, keď sa chce. cvičenie a strava.
@mondolina Funguje, ale nie u každého.
@anonym_b5d301 pozri si videá od Penny Barnshaw , na insta dáva občas aj jedálničky. Je to žena po 40
@anonym_7d224c ďakujem, našla som ju aj na YouTube. Tak a teraz mi už došli výhovorky😄
@anonym_b5d301 https://youtube.com/@petragenco?si=CcpNuw59x_Vn...
@anonym_b5d301 a činky určite kúpiť…
@mondolina Funguje, ale nie u každého.
@anonym_eb23ba
keď myslíš.
@anonym_eb23ba
keď myslíš.
@anonym_3b697f Nemyslím, viem.
@anonym_autor byť vytrvala.Uz som skúšala kalorické tabuľky, pohyb, zmenu stravy pravidelnosť všetko.Schudla som 3 kg za 3 m som unavená, unavená, znechutená.Mam doma recept na Mounjaro veľmi uvažujem, že si ho začnem pichat., ale mám obrovskú rešpekt Pribrala som 15 kg za 4 roky mám 46 r menzes ešte funguje.Vsetko mám v rukách, bokoch, bruchu.
Tento mesiac si chcem zaplatiť hormonálny profil lekárka tvrdí, že ak mám vysoký testosterón ten nahrádza estrogén, ktorý klesá a spôsobuje brucho a stratu pásu.Mam pocit, že za 4 r som veľmi zostarla, stratila energiu tou nadváhou a stratila motiváciu.
@anonym_eb23ba ale funguje, mam 55 a ako som pisala, schudla som 20kg. Uz dlhsiu dobu iba udrziavam. Ale uznavam, islo to sakra pomaly.
@anonym_b5d301 https://youtube.com/@petragenco?si=CcpNuw59x_Vn...
@biba_18 podla tejto cvicim aj ja, vyhovuje mi, lebo mam klby v kybli a ona ma aj take setrne cviky.
No do rici! To akoze v menopauze budem mat také brucho ako počas menzesu?! Krista!!
@anonym_autor byť vytrvala.Uz som skúšala kalorické tabuľky, pohyb, zmenu stravy pravidelnosť všetko.Schudla som 3 kg za 3 m som unavená, unavená, znechutená.Mam doma recept na Mounjaro veľmi uvažujem, že si ho začnem pichat., ale mám obrovskú rešpekt Pribrala som 15 kg za 4 roky mám 46 r menzes ešte funguje.Vsetko mám v rukách, bokoch, bruchu.
Tento mesiac si chcem zaplatiť hormonálny profil lekárka tvrdí, že ak mám vysoký testosterón ten nahrádza estrogén, ktorý klesá a spôsobuje brucho a stratu pásu.Mam pocit, že za 4 r som veľmi zostarla, stratila energiu tou nadváhou a stratila motiváciu.
@anonym_d2db09 ja som chudla 8kg 10 mesiacov. Nieco hrozne na motivaciu. Ale potom sa to rozbehlo a zvysnych 12kg slo dole za pol roka.
@anonym_3b697f Nemyslím, viem.
@anonym_eb23ba
tak niečo robíš zle.
@anonym_d2db09 ja som chudla 8kg 10 mesiacov. Nieco hrozne na motivaciu. Ale potom sa to rozbehlo a zvysnych 12kg slo dole za pol roka.
@simsalabim minule som zahliadla tvoj jedálniček ja by som hladovala, keby som tak jedla.3 kg veď to je výsmech a totálna frustrácia.Vcera som si skúšala zimnú bundu nenatiahnem ju cez ruky.
Stále som hladná a unavená.Casto prídem z roboty a zaspím na hodinu a večer znova zaspím ani 8,5 hodiny spánku mi nestaci..Stitna žľaza, železo všetko v poriadku bola som na prevencii.Stale som spotená vlasy, krk.Cvicim doma a pilates, rýchlo chôdza s kamarátkou ona schudla 7 kg.Cela som sa nafúkla tvár, hlavne tie ruky prsteň ma omina
Pijem zihlavovy čaj, veľa vody.Nejem sladkosti, mastné veci to naozaj budem jesť len zeleninu a kúsok mäsa?Moja sestra má 53 r nemá menzes 2 roky a je rovnaká ako bola len tvár utrpela spravilo sa jej veľa vrások.Nezostarla si v tvári pri strate toľkých kg?Ešte som nevytiahla ani rifle celé leto som nosila do práce voľné šaty, sukne to bude ďalší šok.U obvodnej som sa skoro rozplakala, keď ma vazila a porovnali sme to spred 2 r.Vypisala mi to Mounjaro, že sa nemám báť, ale to bude posledná možnosť ešte dám do toho všetko.Syn má budúci rok stužkovú mám veľkú motiváciu, ale aj celkovo veď sa zadychavam pri rýchlo chôdzi.
Definitívne som zostarla😭cez COVID som mala takú kondičku, postavu u mňa to prišlo tak v 42 r
@simsalabim minule som zahliadla tvoj jedálniček ja by som hladovala, keby som tak jedla.3 kg veď to je výsmech a totálna frustrácia.Vcera som si skúšala zimnú bundu nenatiahnem ju cez ruky.
Stále som hladná a unavená.Casto prídem z roboty a zaspím na hodinu a večer znova zaspím ani 8,5 hodiny spánku mi nestaci..Stitna žľaza, železo všetko v poriadku bola som na prevencii.Stale som spotená vlasy, krk.Cvicim doma a pilates, rýchlo chôdza s kamarátkou ona schudla 7 kg.Cela som sa nafúkla tvár, hlavne tie ruky prsteň ma omina
Pijem zihlavovy čaj, veľa vody.Nejem sladkosti, mastné veci to naozaj budem jesť len zeleninu a kúsok mäsa?Moja sestra má 53 r nemá menzes 2 roky a je rovnaká ako bola len tvár utrpela spravilo sa jej veľa vrások.Nezostarla si v tvári pri strate toľkých kg?Ešte som nevytiahla ani rifle celé leto som nosila do práce voľné šaty, sukne to bude ďalší šok.U obvodnej som sa skoro rozplakala, keď ma vazila a porovnali sme to spred 2 r.Vypisala mi to Mounjaro, že sa nemám báť, ale to bude posledná možnosť ešte dám do toho všetko.Syn má budúci rok stužkovú mám veľkú motiváciu, ale aj celkovo veď sa zadychavam pri rýchlo chôdzi.
Definitívne som zostarla😭cez COVID som mala takú kondičku, postavu u mňa to prišlo tak v 42 r
@anonym_d2db09
a koľko máš prosím rokov, som to prehliadla, ak si to písala.
@anonym_autor ked si poctivo sledujem stravu a cvicim + chódza, tak je to parada. Staci, ze tyzden jem normalne- dovolenka, neskoro chodim z prace..... a nestiham pravidelne cvicit, tak som tam kde predtym.
Mam pocit, ze zijem na husenkovej drahe. Ked uz mam konecne pravidelnost, nieco mi ju nabura a potom odznova.
@anonym_c5f4c9 ja to mam tak isto, uz dva roky chudnem a priberam tie iste 2 kila
@anonym_d2db09 kde si zahliadla moj jedalnicek? Nemyslim si, ze som ho niekde zverejnovala. Myslim, ze jem celkom ok, snazim sa zaplnit vsetky kolecka, denne zjem tolko kcal, kolko mam, jem 4x denne. Aj cokoladu 😅Ale uprimne - zjedla by som viac. Ale na to asi nemam dost svalov a pohybu a ani metabolizmus. Ja mam aj problemy so stitnou zlazou. Ci som zostarla v tvari? Neviem, nezda sa mi a skor mi vsetci, co ma dlhsue nevideli, hovorili, ze som omladla.
A kolko si chudla tie 3kg?

@simsalabim teda reálne koľko spíš? priemerne týždenne…