Ako sa zbaviť menopauzálneho bruška?
Tak už došlo aj na mňa. Za posledný rok problémy s cyklom, pribrala som 5 kg napriek tomu, že sa stravujem ako predtým a narástlo mi spodné brucho. Cvičím každý 6x do týždňa 30-60 minút, ale nejako sa mi nestráca. Dá mi tu niekto nejaké rady? Budem vďačná 🙏
@simsalabim napísala som hlavne ten základ a pointu celého. Som myslela že to stačí😅
@rikarika iba v pripade, ze nemas problemy s klbami alebo vyraznu nadvahu.
@snowflakenel juj, to by bolo pre mna privelke trapenie, takto sa stravovat.
@anonym_460ee4 no mne nie 🤷♀️
@simsalabim nepovedala by som, že chudnem, postava sa mení hlavne, určite je základ nežrať, nejem nič spracované, hlavne chcem poukázať na to, že prechádzky, beh, kardio nepomože( iba tak pre dobrý pocit) to už mám za sebou. Rovnako mám za sebou nočné vyjedanie, ktoré bolo zrejme tiež z kardia, veľmi ľutujem stratený čas, ktorý ma len uberal o energiu.
Dnes mám energiu na rozdávanie, nič ma nebolí, silovým tréningom prestali bolieť ramená, kolená, chrbát, to sú benefity neskutočné pre mňa.
@anonym_460ee4 ale kardio ma dokazatelne priaznive ucinky na srdcovocievnu sustavu (a ine), netreba ho zatracovat. Kazdy pohyb je iba plus. Ano, je vhodne ho kombinovat so silovym treningom. Kardio cviceni je vsak velmi vela, da sa vybrat take, co ta neznici. Mna by zlikvidoval beh (ani ho nemozem na klby), preto plavam + rychla chodza.
@simsalabim áno vidím, doplnila som🌝
Mňa tento ,,systém,, naozaj nakopol a vidím výsledky, neviem sa dočkať rána, aby som si mohla zacvičiť, je to neporovnateľný rozdiel vstať ubolená a vstať plná energie.
Kardio je určite fajn, bicyklujem atď ale je to len doplnková aktivita..
A ešte doplním, že surovú zeleninu takmer nejem, občas paradajku, papriku, ostatné ma nadúva, predtým som ju jedla na kilá a len som mala roztoahnutý žalúdok a vlčí hlad.
@mondolina postava jablko je disproporcna. Mam kolegynu, ktora maka roky vo fitku, a rit jej nenarastla. Oni akoby mali nedostatocne vyvinute zadkove svalstvo.
@anonym_dd6090
ja som mala tiež taký zadok, a už nemám. ak tam je sval a ten tam hádam je🙈 tak sa dá tvarovať. ale ok, keď sa nedá tak sa nedá. nebudem sa hádať.
@mondolina @anonym_dd6090 ja mám prirodzene zadok takže ja ho cvičením iba udržiavam aby som ho nemala mľandravý - ale cvičeniami na zadok sa naozaj dá dosiahnuť že ho mať budeš, ale to stojí úsilie… proste áno, je to iná makačka keď niečo chceš udržať alebo na kompletku vybudovať…
@simsalabim ale vobec nie....ranajky mam syte. Keby som sa nenajedla, tak by ma bolela hlava, som migrenik. . A obed normalne, polievka o tej 12 a neskor druhe bez prolohy.
@mondolina @anonym_dd6090 ja mám prirodzene zadok takže ja ho cvičením iba udržiavam aby som ho nemala mľandravý - ale cvičeniami na zadok sa naozaj dá dosiahnuť že ho mať budeš, ale to stojí úsilie… proste áno, je to iná makačka keď niečo chceš udržať alebo na kompletku vybudovať…
@biba_18 áno, budovať sa dá niečo v mladosti, v menopauze už ťažko, na to nikto nemože spoliehať že niečo vybuduje už žiaľ
Dá sa udržiavať, zlepšiť niečo, ak je základ
@snowflakenel jeziskove papucky
@anonym_e7ad95 no ale efekt to ma. Mam po 40, vlani som porodila a vysku 170 a 55 kg. . A nie,,nehladujem,,keby som,si moc znizila jedlo,,tak by.ma.bolela.hlava. ....ranajky syte. Vajicko, toast, kase s ovocim, jogirtom, lievance......
Polievka okolo 12.00 ( taku, aku robim detom,,syte.zeleninove: brokolicova, rajcinova, strukovinova...) a trochu neskor druhe. Chude masko,,ryby.....Ale prilohu zamenim za.vela.zeleniny.
A aj bocik si sem.tam.dam.s manzelom 🙂
.
@anonym_dd6090
ja som mala tiež taký zadok, a už nemám. ak tam je sval a ten tam hádam je🙈 tak sa dá tvarovať. ale ok, keď sa nedá tak sa nedá. nebudem sa hádať.
@mondolina da sa vytvarovat, ale len do limitu telesnych predispozicii. Ona sval na zadku ma, ale ten tvar ma ako dva kminy. Cize jej nejde vybudovat okruhly, vypukly zadok. Ale stale len do limitu jej predispozicie, cize ten tvar ma akoby taky limitovany.
Ja napriklad mam zadok tvarovatelny, vypukly, ale ona podobny tvar nikdy nebola schopna dosiahnut.
@anonym_e7ad95 no ale efekt to ma. Mam po 40, vlani som porodila a vysku 170 a 55 kg. . A nie,,nehladujem,,keby som,si moc znizila jedlo,,tak by.ma.bolela.hlava. ....ranajky syte. Vajicko, toast, kase s ovocim, jogirtom, lievance......
Polievka okolo 12.00 ( taku, aku robim detom,,syte.zeleninove: brokolicova, rajcinova, strukovinova...) a trochu neskor druhe. Chude masko,,ryby.....Ale prilohu zamenim za.vela.zeleniny.
A aj bocik si sem.tam.dam.s manzelom 🙂
.
@snowflakenel mne sa to zda malo, ale nevidim velkost porcii… ked ti to vyhovuje 🤷♀️ Ja som tiez migrenik, nastastie (ne)jedenie mi zachvat nesposobuje. Ono ked si iba minuly rok rodila, mozno ta este len caka na priberanie narocnejsie obdobie, kto vie.
@snowflakenel mne sa to zda malo, ale nevidim velkost porcii… ked ti to vyhovuje 🤷♀️ Ja som tiez migrenik, nastastie (ne)jedenie mi zachvat nesposobuje. Ono ked si iba minuly rok rodila, mozno ta este len caka na priberanie narocnejsie obdobie, kto vie.
@simsalabim nev8em, my sme v rodine vacsinou stihli. Ja sa ale musim obmedzovat , vzdy som mala trocha brusko, sadielko. Mama ma.75.a cca 60 kg, vysku 170 cm. Sestry su este vyssie odo mna a vahovo ryxh 55 -58 kg.
Ale mas pravdu, mozno sa.to este v prechode na mna nalepi,,ktovie. 🙂
@rikarika prosím, skús sa predtým než niečo vypustíš z hlavy aj zamyslieť - absolutne nevieš ako sa kto venuje problematike, aké zdroje sleduje a číta - napríklad pre mňa nie je MK zdrojom takéhoto typu informácií ...
nemyslím že táto diskusia je miesto kde by som chcela podrobne rozoberať zdroje a závery - pretože mne osobne je to šumafuk, či ty tomu veríš alebo nie ... ale ja nepíšem o študovaných tréneroch behu alebo o ženách pod dohľadom týchto trénerov ktorí rozumejú tejto problematike - píšem o obyčajných ženách ktorým viac prospeje rýchla chôdza ako beh ... to je všetko ...
@simsalabim nev8em, my sme v rodine vacsinou stihli. Ja sa ale musim obmedzovat , vzdy som mala trocha brusko, sadielko. Mama ma.75.a cca 60 kg, vysku 170 cm. Sestry su este vyssie odo mna a vahovo ryxh 55 -58 kg.
Ale mas pravdu, mozno sa.to este v prechode na mna nalepi,,ktovie. 🙂
@snowflakenel aj u mna v rodine kazda zena v menopauze pribrala. Moja starka bola ako hajzlovy pavuk - ruky, nohy tenucke a brusisko ako balon. Mama a sestra viac pri tele, ale zas nie extrem, nadvaha, nie obezita. Ani jedna to nedokazala dat dole - mama jedla malo, sestra neuspesne skusa kadejake diety. Mna nakoplo, ked mi povedala, ze po skonceni menzesu sa jej vaha uz nehybe nadol vobec… nehovorim, ze to bolo lahke, ale u mna to slo (no este mam pravidelny cyklus). Kde robi sestra chybu, neviem, ona si nechce zapisovat do KT, podla mna by jej pomohlo mat prehlad. Mne to velmi otvorilo oci.
@snowflakenel aj u mna v rodine kazda zena v menopauze pribrala. Moja starka bola ako hajzlovy pavuk - ruky, nohy tenucke a brusisko ako balon. Mama a sestra viac pri tele, ale zas nie extrem, nadvaha, nie obezita. Ani jedna to nedokazala dat dole - mama jedla malo, sestra neuspesne skusa kadejake diety. Mna nakoplo, ked mi povedala, ze po skonceni menzesu sa jej vaha uz nehybe nadol vobec… nehovorim, ze to bolo lahke, ale u mna to slo (no este mam pravidelny cyklus). Kde robi sestra chybu, neviem, ona si nechce zapisovat do KT, podla mna by jej pomohlo mat prehlad. Mne to velmi otvorilo oci.
@simsalabim ja zasa mám kamarátku, čo je veľmi málo a má post aj 2-3 krát v týždni, je naozaj štíhla 173/54kg, ALE koža stratila elasticitu, priam na nej visí, hlavne ruky, krk, tvár, vyzerá ako starena, tak nechcem dopadnúť tiež, je to príliž vysoká cena za tú štíhlosť, kožu má tenučkú ako papier. Radšej mať pár kg navyše v tomto veku.
@anonym_460ee4 vyššiemu veku viac pristane nejaké to trošku vyššie % tuku, áno ... len nájsť ten balans ...
@simsalabim ja zasa mám kamarátku, čo je veľmi málo a má post aj 2-3 krát v týždni, je naozaj štíhla 173/54kg, ALE koža stratila elasticitu, priam na nej visí, hlavne ruky, krk, tvár, vyzerá ako starena, tak nechcem dopadnúť tiež, je to príliž vysoká cena za tú štíhlosť, kožu má tenučkú ako papier. Radšej mať pár kg navyše v tomto veku.
@anonym_460ee4 ano, par kil navyse nie je zaidna tragedia. Ale ak treba schudnut kvoli vyssej nadvahe, zdravotne je to iba plus - a nemusis to hrotit do extremu. Ja mam 169cm, vahu 59-60kg. Podla appky je to na moj vek a telesne proporcie idealna vaha. Podla mnohych zien, co sem pisu, je vsak takato vaha privela a mala by som schudnut 😂 Ja som ale dostatocne pricetna na to, aby som vedela, ze mi chudnit netreba. Urcite by sa mi potom stalo to, co pises o kamoske, ze by mi ochabla koza, ktora uz tak ci tak vekom straca elasticitu. Mna este chrani menzes, ale viem, ze potom sa to spusti....
@anonym_460ee4 vyššiemu veku viac pristane nejaké to trošku vyššie % tuku, áno ... len nájsť ten balans ...
@simsalabim
@biba_18
Áno, presne, treba nájsť balans a nedostať sa do takého extrému.
Pre ňu je štíhlosť gro, má veľa obdivovateliek, pritom zvesený zadok a na moj vypuklý(cvičím) mi povie, že by taký nechcela, veď to je OK, ja zasa nechcem ten jej ani omylom.
Ona sa cíti fajn, pre mňa je zasa výstraha ako nechcem vyzerať, lebo mi to nepríde ako zdravé telo.
@anonym_460ee4 ja aj tu na modrom koni vidím fotky štíhlych žien, nejdem menovať a neskutočne sú vráskavé v tvári. Naozaj si treba asi pár kilogramov v menopauze nechať a nechudnúť každý gram tuku.
@anonym_460ee4 ja aj tu na modrom koni vidím fotky štíhlych žien, nejdem menovať a neskutočne sú vráskavé v tvári. Naozaj si treba asi pár kilogramov v menopauze nechať a nechudnúť každý gram tuku.
@anonym_dd6090 určite, vráskavé už predlaktia, ruky bez svalov vychudnuté a plantajúca koža, tvár posiata vráskami, tak žena v 48 rokoch nemá vyzerať. Myslím že okolo 65 kg by jej svedčalo viac na výšku 173cm, ale jej stačí, že oblečená vyzerá ako bohyňa(modelka) z diaľky, dá si dlhý rukáv, šatku okolo krku a je spokojná a všetci okolo nej nešetria komplimenami, okrem mňa, ale mňa uzemní raz-dva😇
@anonym_dd6090 takto sa to nedá zovšeobecňovať.
Niektore su, iné nie sú..
A skôr platí, že tie nádherné opálené majú vrásky navyše.
@anonym_dd6090 určite, vráskavé už predlaktia, ruky bez svalov vychudnuté a plantajúca koža, tvár posiata vráskami, tak žena v 48 rokoch nemá vyzerať. Myslím že okolo 65 kg by jej svedčalo viac na výšku 173cm, ale jej stačí, že oblečená vyzerá ako bohyňa(modelka) z diaľky, dá si dlhý rukáv, šatku okolo krku a je spokojná a všetci okolo nej nešetria komplimenami, okrem mňa, ale mňa uzemní raz-dva😇
@anonym_460ee4 nuž, ale tam ide skôr o to, ako tá žena dosiahne štíhlosť.
Ak tým, že jedáva malo a inak nerobí nič, tak ano, je možné že vyzerá ako opisujes.
Ak však zdravou životosprávou a silovým cvičením, je to úplne, úplne iná liga.
Ale tak, povedzme si, koľko takých žien reálne poznáme? Ja ani jednu. Ale rozhodla som sa jednou stať.. 🙂
Inak mám silný pocit, že máš na mysli konkrétnu osobu, ktorá ti nie je po vôli..
@anonym_460ee4 nuž, ale tam ide skôr o to, ako tá žena dosiahne štíhlosť.
Ak tým, že jedáva malo a inak nerobí nič, tak ano, je možné že vyzerá ako opisujes.
Ak však zdravou životosprávou a silovým cvičením, je to úplne, úplne iná liga.
Ale tak, povedzme si, koľko takých žien reálne poznáme? Ja ani jednu. Ale rozhodla som sa jednou stať.. 🙂
Inak mám silný pocit, že máš na mysli konkrétnu osobu, ktorá ti nie je po vôli..
@beronsche ja žiaľ opisujem moju najlepšiu kamarátku, ktorej dám kľudne ladvinu..
Na cvičenie nemá čas a ako začala priberať, zvolila cestu hladovky.
Píšem o nej len preto, aby to niekomu neprerástlo cez hlavu ako jej🥺
Ja mám 45. Už som to sem celé niekde aj písala. Chodím na tréningy balet-fitness, to je niekde na Tomášikovej, a ak niečo reálne pomáha všetkému, čo žena po 40+ môže mať tak je to toto. Voči baletu som BOLA skeptická, ale ako som si overila - všetko záleží od lektora/trénera. Oni majú nejaký konkrétny program pre ženy po 35 a z baletu tam sú použité len pozitívne faktory. No a ako si spomenula brucho, tak fakt, čo iné môže byť lepšie než kombinácia fitnes a balet. Obzvlášť keď som to zažila. :D V skupine sme len 3-4 a je to perfektné. Ja som tam len 2 mesiace, chodím 2x do týždňa, a neskutočne sa mi mení telo. Som ten typ s miernou nadváhou, bolesťou chrbta a sedavou, mentálne vyčerpávajúcou prácou. A toto mi asi poslalo samo nebo :DDD. Keď sama cvičím, tak mi to dlho nevydrží, plus ma občas začne bolieť koleno, no a to som docvičila zase na čas. Trénerka veľa rozpráva, bez problémov k nám príde a reálne nás chytí a opraví, strašne moc nás naučila, a ešte aj to nie je tak nudné ako čistý fitnes, pilates, joga, atď. ( bez urážky samozrejme 🙂). Plus je to veľmi milá osôbka, aj keď mladá. Ona má s mamou organizáciu a robia ja pre deti nejaký divadelný - tanečný súbor a pre dospelých tento program. Fakt som rada, že to nie je masovka, to by sme inak nedostali toľko pozornosti. No a čo sa týka stravy, tak to riešim tak, že sacharidy jem IBA s proteínmi, a myslím, že to funguje. Ja som za tie 2 mesiace zhodila 3 kg, a to ešte si dávam pozor, aby som telu neurobila priveľký šok. Tiež zvažujem low carb, zatiaľ som si nastavila taký mierny a som spokojná. Najviac vám, ale všetkým odporúčam vyskúšať tie tréningy, to je proste TOPka.
a ešte som zabudla doplniť, že sa tam strašne veľa rieši aj panvové dno, vďaka tomu už kegelovky nemusím robiť, kŕčové žily, a rovná chrbtica, bez hrbu a bolesti. To dievča má zlaté ruky, tá keď mi chytí a stlačí trapézy, tak sa z tréningu vznášam.😂
a ešte som zabudla doplniť, že sa tam strašne veľa rieši aj panvové dno, vďaka tomu už kegelovky nemusím robiť, kŕčové žily, a rovná chrbtica, bez hrbu a bolesti. To dievča má zlaté ruky, tá keď mi chytí a stlačí trapézy, tak sa z tréningu vznášam.😂
@kristin18 na Netflixe je document o dlhovekosti a balet je tam uvedeny ako jeden z komplexnych pohybov, ktore udrziavaju zdrave telo aj ducha

@anonym_460ee4 ved ja sa nedotahujem, reagovala som na to, ze jes maso s masom s obcas varenou zeleninu. Teraz pises, ze aj mliecne vyrobky, ovocie a nejaku tu obilninu, takze to hned vyzera inak. Ale aj tak si myslim, ze budes v kalorickom deficite a preto chudnes. Ak si ty spokojna, mne to nema preco prekazat.
@simsalabim nepovedala by som, že chudnem, postava sa mení hlavne, určite je základ nežrať, nejem nič spracované, hlavne chcem poukázať na to, že prechádzky, beh, kardio nepomože( iba tak pre dobrý pocit) to už mám za sebou. Rovnako mám za sebou nočné vyjedanie, ktoré bolo zrejme tiež z kardia, veľmi ľutujem stratený čas, ktorý ma len uberal o energiu.
Dnes mám energiu na rozdávanie, nič ma nebolí, silovým tréningom prestali bolieť ramená, kolená, chrbát, to sú benefity neskutočné pre mňa.