Ako sa zbaviť nafukovania a priberania?
Ahojte dievčatá, prosím vás, poslednú dobu ma každý deň nafukuje a všimla som si že mi narástla aj váha. Spravujeme sa stále rovnako, so stolicou problém nemám. Máte nejaku radu ako to zastaviť a čo na to? Lekárovi by som sa zatiaľ chcela vyhnúť. Ďakujem za každú radu.
@mamina123321 koľko máš rokov? Perimenopauza?
Pekna sprostost s tymi chlebickami. Sa pozri aky tam je rozdiel v kaloriach a sacharidoch.
@janinka007 možno to.bolo myslené tak, že nejesť kysnuté veci, kvôli tomu nafukovaniu
@mamina123321 koľko máš rokov? Perimenopauza?
@stellarstar 27
@mamina123321 aké máš zloženie stravy?..ja som mala niečo podobne, často nafúknutá ani som veľa nejedla a aj tak nechudla..potom mi jedna kolagyna povedala o kalorickych tabuľkách a keď som si ich stiahla a začala zapisovať čo jem, zistila som, že prijmem veľa cukrov a malo bielkovin..keď som si dávala vacsi pozor na zloženie stravy a začala som jest viac bielkovin, tak sa mi zlepšilo trávenie, už ma tak nenafukovalo a aj som pomaly chudla..čiže z mojej skúsenosti je dost dôležité zloženie stravy a nie len samotné prijaté kalorie
Pekna sprostost s tymi chlebickami. Sa pozri aky tam je rozdiel v kaloriach a sacharidoch.
@janinka007 no dobre, keď už sme pri číslach: normálny chlieb má hmotnosť cca 50 g krajec = 190 cal. Cornies racio nezjem viac ako 25 g (to sú 4 ks) energia je cca 100 cal. A aj sacharidov obsahuje chlieb viac oproti 25 g racio. Nikto nezje skoro celý balík racio naraz. Ja väčšinou striedam bežné pečivo s racio. Ja to vidím tak. Ale nie som odborník, ani nevážim všetko, čo zjem. Zvyčajne striedam racio s normálnym pečivom. Pekný deň prajem🙂
@janinka007 no dobre, keď už sme pri číslach: normálny chlieb má hmotnosť cca 50 g krajec = 190 cal. Cornies racio nezjem viac ako 25 g (to sú 4 ks) energia je cca 100 cal. A aj sacharidov obsahuje chlieb viac oproti 25 g racio. Nikto nezje skoro celý balík racio naraz. Ja väčšinou striedam bežné pečivo s racio. Ja to vidím tak. Ale nie som odborník, ani nevážim všetko, čo zjem. Zvyčajne striedam racio s normálnym pečivom. Pekný deň prajem🙂
@michaelka_ presne tak 😀
@michaelka_ len tie pufovane sorostosti, co su vyrabane pod vysokou teplotou, su cisty karcinom.
Najviac nafukuje červené mäso, údené a vyprážané potraviny, chlieb, pečivo, kuracie mäso,
Najviac nafukuje červené mäso, údené a vyprážané potraviny, chlieb, pečivo, kuracie mäso,
@anouschka5 a nič z toho nejem , tak potom??🤔😂😂
Ja som kôli nafukovanie zrušila všetko kysnuté cesto a prešla som na kvások. Odvtedy mám pokoj.
Radšej sa daj otestovať na alergológii na laktózu a iné potraviny,ak to máš už dlho
Ja pijem čakankovu kavu, lebo ma nafukovalo stale. A pomaha.

@mamina123321 vymeniť chlieb za racio chlebíčky, ryžové alebo kukuričné. Čím menej sladké a čím viac zeleniny a vlakniny. Vypiť apooň 2l vody čistej.