Ako schudnúť 10 kg?
Prosím za aky dlhy cas, pri skoro idelanych podmienkach (vyvazeny jedalnicek, cviky) by som mohla schudnut 10kg? Mam 45 rokov, 72 kg a 163 cm. A akosi sa vobec neviem nastarovat. Necitim sa dobre vo svojom tele. A chcela by som sa upnut na nejaky cas, ze kedy by som mohla uz daco vidiet na sebe....
v 45r to už pôjde ťažšie 🤷 ale tiež sa prikláňam k názoru že 2kg/mes by si mohla dať... a naštartovať? no proste si povedz "dnes" a práve v ten moment si začala 🤷
prhlavovy caj a ziadne maso, vsade peso - 10kg za 2 mesiace
Ja som schudla cca 10kg za 6 mes 🙂 bez trapenia akurat som si viac davala pozor na snackovanie a nezdrave jedla a začala som cvicit a behat.našla som su novu zalubu 🙂 od cca leta mi to stoji ale je prabda ze strava nie je uplne top ale znovu pojdem do toho 🙂 chcem este cca 7kg
@anonym_autor nedovolím si povedať koľko kg presne mal jeden pán z našej dediny ale trepnem 130kg proste veľká vysoká guľa. Za pár mesiacov chlap vysoký štíhly. Okrem stravy každý deň hore na kopec. Cca do 1km a do kopca 💪
@anonym_97b0d4 momentalne udrzujem vahu s takym jedalnickom. Este som zabudla povedat , ze jem aj 2-3 do tyzdna polievky, hlavne hokkaidovu, a vsetky druhy strukovinovych polievok To si dam dve plne taniere a mam obed.
Inak ja mam 55 rokov, takze chudnutie uz nie je jednoduche. do prechodu som bola stihla yena s velkym kalorickym prijmom, spalovala som jak jadrova elektraren 😅 Nestrazila som si vahu cca do tych 43-45 rokov a jedla som vsetko zaradom do uplnej sytosti.
Potom som ale nahle rychlo pribrala pre hormonalne zmeny v prechode. zo stihlej vrtkej yeny som sa zmenila na komotnu tetku. Skusala som roky chudnut, ako vravis co som schudla to naspat pribrala, Hore dole som vlnila par rokov.
Potom som presla na KT , co mi vlnenie trochu zmiernilo, dlhsie som vydryala s dobrou vahou, a hlavne ma to naucilo zmenit jedalnicek, lebo ked chces byt syty aj schdunut tak s hranolkami, cipsami a matstnymi bryndzovymi haluskami /moj byvaly jedalnicek/ to skratke nejde.
O januara 2025, 153 cm, vaha ...nooo pri 64 kg som sa uz radsej prestala vazit. 😝
nastartovala ma AIP protokol ktoru mi odporucila lekarka pre zhorsene autoimunitne ochoenia, co pri mojom stravovani ani necudo. V jednoduchosti prve 2 mesiace som jedla len maso a masove vyrobky /okrem udenin/ vyvary so zeleninou, vsetka zelenina od vymzslu svete dusena surova varena /okrem paradajok a papriky/ a vsetko ovocie, komplet, plus oliv, olej kokos a nejake bylinky, Potom sa pridavaju potraviny a skusa sa rekcia tela, co znasa .
Prioritne nejde o chudnuci program ale ja som mala do 1.4.2025 cize za necele dva mesiace /zacala som 6.2./ 52,4 kg... a prakticky si to udrzujem doteraz plus minus 0,5 kg.
a pridala som pohyb, ovela viac ako predtym, cim som bola chudsia, tym ma to viac bavilo a neboleli ma nohy a klby. chodza, plavanie, turistika, kanoistika, cinky doma.
@negymama jeziiiis, ja mam 152 cm a mam aktualne 70 kg 🫣. Skusam silovy trening doma s vlastnou vahou. Ide to pomaly, stravujem sa kadejako tiez a zislo by sa mi ist dole s vahou kvoli tlaku, aj tomu, ze fakt sa necitim dobre a chcem dat aj prsia dole, lebo mam obrovske. Snad by to aspon trosku pomohlo, lebo az tak mi to dole z prs nejde. Este kojim. Ale ani neviem, pri nezmenej strave a hore 8 kil za rok 🫣. Este aj pohybu som mala viac, kedze mame zahradu, skolku dalej ako 2 minuty peso. No ale musim uz daco robit, toto je strop, to som mala len ako tehotna toto.
Štartér je oddýchnutý, stačí len otočiť klúčom od teeeraz.
Po práci do obchodu, pre zdravé potraviny, hlavne zeleninu, do Actionu kúpiť švihadlo a protein a večer s prázdnym žalúdkom skákať 5 min, vypiť proteín a uvariť na večeru kaleráb s mrkvou a hodiť do hrnca kúsok kuracieho masa.
Ráno grécky jogurt, obed čo chceš a večer švihadlo 6 min, protein a ten kaleráb s masom.. ideeeeeš👍
@anonym_0ea040 Švihadlo ako namiesto cvičenia?
34 rokov, výška 168cm mala som 66kg, začala som chodiť na silové tréningy pridala pohyb a upravila jedálniček.10 kíl som schudla za 5 mesiacov a držím si váhu
@telefon00 má 45 rokov
@biba_18 a? Za tých 30 rokov, čo neustale cvičím, som videl a dokonca osobne poznám ženy 50+ myslím vek, čo boli obezne, ale že fakt dosť. A poviem ti jedno, začali chodiť do fitka, upravili jedálniček a držali disciplínu. Tie ženy sú teraz oproti iným fakt dobre tvarované štíhle ženy. Keďže sa v tom svete pohybujem... bolo aj množstvo, drvivá väčšina čo to po pár týždňoch vzdala, lebo to nemysleli vážne a zle cvičili a nedrzali stravu. O nejakých zdravotných problémoch sa tu nebavme... všetko sa dá, keď človek chce.
@anonym_0ea040 Švihadlo ako namiesto cvičenia?
@anonym_c5eefb to len prvý deň na uvoľnenie šliach, chbtice, svalstva na celom tele, ďalej som pisala kúpiť jednoručky 2x5kg( naj nakladačky) a 10 kg kettlebell😉
Ty si poradila čo? Či len dozoruješ?
@telefon00 v provom príspevku si napísal, citujem: “ Ja 25 kíl za 6 mesiacov”. nebol si v perimenopauze a nevieš ako je na tom ona… schudnuť sa dá. ale nie s prstom v nose. o to ani autorke nejde. chce tipy ako sa nakopnúť…
@biba_18 perimenopauza a menopauza je len výhovorka.Zeny chudnú aj v tomto veku.To, že nechudnu je preto, že nie su vytrvalé, sú pohodlné a niektoré ani nevedia, že keks má 350 kcal.Prestanu behať okolo detí a priberajú.Mam 49 r a schudla som 14 kg, lebo som chcela.10 kg pri nie veľkej námahe schudne za 4-5 m
@negymama prosim ta a taketo stravovanie je pre teba na udrzanie vahy, ci chudnes? Lebo teda ja ked som si zostavila jedalnicek na chudnutie (dostatok kalorii, ziadne brutalne skresanie, pestra strava..) tak vyzeral takto nejako podobne ako pises. Ja to zo skusenosti dokazem drzat mesiace, ale stale sa musim kontrolovat. Nemam to tak, ako niektore pisu, ze po mesiacoch ich naplo zo snickers, ze len na banan im ide chut, cestoviny carbonara su im prilis mastne a chipsy ich vobec nelakaju. Ja take zdrave stravovanie neviem dodrziavat roky - za par mesiacov schudnem tak 10 kg, potom ked uz vyzeram dobre, postupne povolujem (nahovaram si, ze uz staci len udrziavat), takze si dam jeden den cerealie namiesto vlociek, a druhy den biely chlieb namiesto razneho, rezen cez vikend a bum, zase som tam, kde som bola. Ja som momentalne najtucnejsia ako som kedy bola a ked si predstavim, ze uz navzdy budem musiet jest take nemastne-neslane, tak sa ani neviem donutit zacat. Proste ja zjem aj tu hokkaido polievku, aj pohanku a dusene maso namiesto vyprazaneho ale len z presvedcenia, ze je to dobre pre telo, nechuti mi to.
@anonym_97b0d4 keď občas zhresis nič sa nedeje určite to nie je len občas.To o koľko by si musela pridať stravy, aby si pribrala 10 kg?tak pridať pohyb, keď chces zhrešiť castejsie
ja som od konca maja schudla 10 kil, kolise to, cize som cca -9-10 kedy ako, od septembra dost bojujem a neklesa to. Ja som vysadila sladke. Nikdy som si nemyslela ze -1 napolitanka denne a pocitanie kalorii v kalorickych tabulkach mi tak pomoze.Akoze citim sa celkom dobre, okolie to na mne aj vidi, ale teda ja som isla z 92 kg na cca 82 a vysku mam 176 cm. Este by som rada schudla aspol 5 kg ale opustilo ma to velke chcenie...
@negymama
@katkaseiner baby, gratulujem a obdivujem Vas. Mne sa vaha uplne pokazila po tretom dietati, hormony zblbnute, momentalne som na kortikoidoch, plus euthyrox, takmer kazde doobedie hypoglykemia a po tom, co som bez zmeny zivotospravy pribrala za rok takmer 20! kil, som si dala robit ako samoplatca testy a vysiel mi vysoky stupen inzulinovej rezistencie. Tiez sa potrebujem nakopnut, ale neviem, ako na to. Faktom je, ze bielkoviny nemam rada, nechutia mi, nezasytia ma, pokojne by som prezila bez masa a syrov len na zemiakoch, pecive a zelenine, cize cele zle 🙈 a z takeho tvarohu a cottage cheese ma az natahuje 🙈
@anonym_e0545c a prečo si vôbec chudla? prečo si vôbec pribrala?? btw, ja nikde nepíšem že ženy v perimenopauze a v menopauze nechudnú…
@negymama
@katkaseiner baby, gratulujem a obdivujem Vas. Mne sa vaha uplne pokazila po tretom dietati, hormony zblbnute, momentalne som na kortikoidoch, plus euthyrox, takmer kazde doobedie hypoglykemia a po tom, co som bez zmeny zivotospravy pribrala za rok takmer 20! kil, som si dala robit ako samoplatca testy a vysiel mi vysoky stupen inzulinovej rezistencie. Tiez sa potrebujem nakopnut, ale neviem, ako na to. Faktom je, ze bielkoviny nemam rada, nechutia mi, nezasytia ma, pokojne by som prezila bez masa a syrov len na zemiakoch, pecive a zelenine, cize cele zle 🙈 a z takeho tvarohu a cottage cheese ma az natahuje 🙈
@anonym_3e864e bielkoviny niesu len mäso a syr. Šošovica, fazuľa, sója, tempeh, cícer, tvaroh, vajcia..
@anonym_3e864e bielkoviny niesu len mäso a syr. Šošovica, fazuľa, sója, tempeh, cícer, tvaroh, vajcia..
@tim23 dakujem, strukoviny mam rada. Robievam si obcas cervenu sosovicu na kari, fazulu s rajcinami a cesnakom, udene tofu na cibulke, mozarellu s rajcinami a avokadom...len ja k tomu vzdy potrebujem aspon celozrnnu tortillu, krajcek chleba alebo cokolvek, inak ma to nezasyti 🤦♀️ cicer zboznujem peceny na plechu s inou zeleninou, lenze tam davam tiez vacsinou bataty, zemiaky...fakt je, ze sladkosti nejem, pijem len mineralku...a aj preto ma to tak stve ☹
@tim23 dakujem, strukoviny mam rada. Robievam si obcas cervenu sosovicu na kari, fazulu s rajcinami a cesnakom, udene tofu na cibulke, mozarellu s rajcinami a avokadom...len ja k tomu vzdy potrebujem aspon celozrnnu tortillu, krajcek chleba alebo cokolvek, inak ma to nezasyti 🤦♀️ cicer zboznujem peceny na plechu s inou zeleninou, lenze tam davam tiez vacsinou bataty, zemiaky...fakt je, ze sladkosti nejem, pijem len mineralku...a aj preto ma to tak stve ☹
@anonym_3e864e ale veď to vôbec nevadí, celozrnné pečivo je fajn a bataty sú super 🙂 treba si na tanier naložiť viac tej bielkovinovej zložky a menej prílohy. Kľudne aj obyč zemiaky alebo ryžu. Veď sacharidy sú potrebné tiež. Ja už keď neviem ako doplniť bieloviny, šupnem proteín. Nemáš rada ani ten?
@anonym_3e864e ale veď to vôbec nevadí, celozrnné pečivo je fajn a bataty sú super 🙂 treba si na tanier naložiť viac tej bielkovinovej zložky a menej prílohy. Kľudne aj obyč zemiaky alebo ryžu. Veď sacharidy sú potrebné tiež. Ja už keď neviem ako doplniť bieloviny, šupnem proteín. Nemáš rada ani ten?
@tim23 kupila som minule v dm taku proteinovu zmes na palacinky/lievance, tie som si urobila, poliala asi pol lyzickou medu, oblozila ovocim...ale inak aky protein myslis, taky v prasku? Este mi napadlo, co zboznujem a naucila som sa jest bez prilohy, je cezar salat, ladovy salat, kuracie masko, parmezanove hobliny, polejem trochou olivaca a kopec citronovej stavy, ale 2 hod po tom som zas hladna 🙈
@tim23 kupila som minule v dm taku proteinovu zmes na palacinky/lievance, tie som si urobila, poliala asi pol lyzickou medu, oblozila ovocim...ale inak aky protein myslis, taky v prasku? Este mi napadlo, co zboznujem a naucila som sa jest bez prilohy, je cezar salat, ladovy salat, kuracie masko, parmezanove hobliny, polejem trochou olivaca a kopec citronovej stavy, ale 2 hod po tom som zas hladna 🙈
@anonym_3e864e výborne, o ten pocit hladu ide, keď si hladná, štartuje sa v tele ozdravovací a chudnutý proces. Teraz treba už si ma to zvyknúť a držať disciplínu... o tom to je. O miernom pocite hladu počas dňa. Držím palce, výdrž 🤜
@anonym_0645b2 super, držím palce a veľmi chválim 🌹💪👍
prhlavovy caj a ziadne maso, vsade peso - 10kg za 2 mesiace
@anonym_f47a98 nerozumiem
@biba_18 perimenopauza a menopauza je len výhovorka.Zeny chudnú aj v tomto veku.To, že nechudnu je preto, že nie su vytrvalé, sú pohodlné a niektoré ani nevedia, že keks má 350 kcal.Prestanu behať okolo detí a priberajú.Mam 49 r a schudla som 14 kg, lebo som chcela.10 kg pri nie veľkej námahe schudne za 4-5 m
@anonym_e0545c napis, ako na to
@anonym_c5eefb to len prvý deň na uvoľnenie šliach, chbtice, svalstva na celom tele, ďalej som pisala kúpiť jednoručky 2x5kg( naj nakladačky) a 10 kg kettlebell😉
Ty si poradila čo? Či len dozoruješ?
@anonym_0ea040 Ja som to nemyslela v zlom moju otázku, mám doma švihadlo a tiež začínam s chudnutím preto sa pýtam či to je dobré namiesto chudnutia. Ja zatiaľ nemám čo poradiť ale rada si prečítam rady iných žien.
@anonym_0ea040 Ja som to nemyslela v zlom moju otázku, mám doma švihadlo a tiež začínam s chudnutím preto sa pýtam či to je dobré namiesto chudnutia. Ja zatiaľ nemám čo poradiť ale rada si prečítam rady iných žien.
@anonym_c5eefb švihadlo je super kardio, ak by ťa to bavilo tak vyskúšaj určite, pomože s chudnutím, držim palce
@anonym_3e864e áno klasický proteín. Je dobrý aj samotný ale veľmi dobre poslúži aj v pečení napr alebo s ovsenou kašou. Dochutí a doplnení bielkoviny
@telefon00 v provom príspevku si napísal, citujem: “ Ja 25 kíl za 6 mesiacov”. nebol si v perimenopauze a nevieš ako je na tom ona… schudnuť sa dá. ale nie s prstom v nose. o to ani autorke nejde. chce tipy ako sa nakopnúť…
@biba_18 ver tomu, že keď človek upraví len stravu, zmenší porcie, dá viac bielkovín...tak schudne aj keď cvičiť bude len tak, že si ten prst do toho nosu dávať bude a bude to jeho jediné cvičenie 😉. Cvičenie ti len spevní telo, vytvaruje a zlepší kondičku, zrýchli metabolizmus. Ak sa bavíme o chudnutí tak to len stravou. Ak sa bavíme o chudnuti a spevnenie tela, tak potom upravená strava a cvičenie.
90% ľudí čo si dá novoročný záväzok že začne chodiť do fitka s cieľom schudnúť, po pár týždňoch sa na to vykašlú...lebo sa trápia na bežecké páse, jediné čo ide z tela von je voda že sa dehydruju a po prvom napiti vodí sú tam kde boli pred cvičením. Ich chyba ze nevidia výsledky je že nespravia stravu a to je problém číslo jedna. Cvičím 30 rokov a vystriedalo sa za ten čas milión ľudí čo to takto robili, robia a budú robiť. Clovek chudne aj na obyčajnej prechádzke pri trochu zvýšenej telovej frekvencii s prstom v nose 🙂.
Vieš, kto dobre vyzerá, má vytvarovanú postavu, tak pre to niečo robí, maká každý deň, cvičí, žije aktívny život, má dobrú stravu...je to o zvykoch a disciplíne. Keď niekto roky priberal, nech nečaká že poriadna zmena sa docieli len skákanie.na švihadlo doma, alebo návštevou fitka. Je to hotová veda pre človeka, ale pre športovcov a aj mňa je to malina, mame to už v krvi...a áno, tiež s prstom v nose lebo naše telá na to už reagujú veľmi dobre.

Udzatelny životný štýl , ako chceš sa už stravovať a žiť a fungovať stále , nie krátku chvíľu diétou , lebo hrozí jojo ešte naviac.
Kalorický deficit. Môžeš si spraviť v lekárni INBODY.
Bielkoviny dostatok , bielkoviny chudnú !
Silový tréning doplniť , v tomto veku nutné,
Osedlať inzulinovú rezistenciu , ak máš , vedieť v akom poradí prijímať jedlo , v každom jedle mať aj bielkovinu
To znamená, ak sladke, tak s bielkovinou, s kúskom jogurtu aspoň , alebo dezert bohatý na bielkoviny
Chlieb bohatší na bielkoviny
Vymeniť kúpne sladkosti za domáce , alebo aspoň bohaté na bielkoviny robí rozdiel pri metabolizme tukov
Dostatok zeleniny a vlákniny, takisto veľa ovolyvňuje, od mikrobiomu, tiež odvplyvňuje metabolizmus
Zelenina ako štartér jedla , kľudne pofrkaná octom.
Niečo si popočúvať o modernej výžive , vedecké hľadisko , chudnutí v menopauze , napr. YouTube .
A najmä zdravá udržateľnosť , štýl udržateľný
Radosť z pohybu , čo ma baví, skúšam .
Plus silový tréning aspoň doma je nutnosť . Tiež zistíš, prečo v tomto veku z vedeckého hľadíska.