Ako schudnúť 25 kg?
Ahojte, mám za sebou 3 pôrody behom 6 rokov a teda 3 krásne a zdravé deti. Avšak aj vyše 20 kg navyše. Nebola som nikdy veľkosť XS ani S. No v skratke na fitnes trénera žiaľ čas nemám pri detickach najmenšie má 7 mesiacov už ho nekojim takže kľudne si nechám poradiť aj diétu. mám 160cm a 92 kg som fakt že veľká a je čas s tým niečo urobiť. Nejaké rady? Kľudne aj kupované diéty alebo spaľovacie hocičo .. za týždeň som dala dole z 95 na 92 jedla som zeleninu a bielkoviny a večer som vypila nápoj ketolinea no kamošky hneď že to je najhoršie čo môže byť tak ja už neviem akým smerom ísť...
A co? Kamosky nechcu aby si schudla? Zacala si spravne, staci pokracovat. Je to najefektivnejsie a zdrave
Presne tak, ako @kkovacovak , tiež odporúčam kalorické tabuľky.
aj ja odporucam kaloricke tabulky, zapisovat aspon priblizne kcal a po mesiaci uz budes vediet ako a co mas jest...do toho nejaka rychla chodza na zaciatok alebo beh, korcule a pojde to..
Pre inspiraciu sa mozes pridat do skupiny Cesta k mojej premene: https://www.modrykonik.sk/group/6855/
Kalorické tabuľky a pridaj sa tu na MK do skupiny Cesta k mojej premene. Žiadne diéta a podobné blbosti, to ti spomalí merabolizmus a dosiahneš tak akuráz jojoefekt. Jesť môžeš všetko, ale musíš byť v kalorickom deficite (väčší výdaj ako príjem), to je celé. Je fajn robiť nejaký pohyb, ktorý by ťa bavil, takže to vydržíš robiť pravidelne. Stačí prechádzka rýchlou chôdzou. A najdôležitejšie je nastavenie hlavy a pochopenie, čo vlastne robíš. Lebo začať jesť len zeleninu a bielkoviny je tiež somarina. Pre zdravé chudnutie potrebuješ všetky zložky potravy (bielkoviny, vlákninu, sacharidy, tuky) ale musíš byť v kalorickom deficite.
ja počítam od začiatku roka kalórie (kalorické tabuľky s deficitom), necvičím, ide to pomaly ale ide mala som 104 teraz 98
Kalorické tabuľky a cvičenie, pokiaľ som bola na materskej tak som denne cvičila aj pri deťoch.
ja som cca v polke januara presla na prerusovany post 8/16, 8 hodin jem a potom 16 nejem, pohyb mam okolo deti akurat a zhodila som uz cca 8 kg.milujem sladke, to neobmedzujem (mala by som) a aj napriek tomu chudnem.takze za mna super 🙂
odporúčam fasting. Bud 18/6, 16/8, 20/4 alebo 23/1.
Tiez odporucam KT, ja potrebujem schudnut sice len nejake 3-4kg, aby som sa citila ok, ale tiez som si veru spravila plan a pouzivam KT. Tiez mi pomahaju hodinky, ktore meraju kroky, tep a pod.. A tam si sledujem idealnu tepovku na chudnutie a veru, nic ine, len rychla chodza mi staci. Ja chodim denne 3-6 km, vacsinou je polovica do kopca. Ziadne behy, cvicenia a pod., to mna veru neba... Rychla chodza ma bavi a davam si male vyzvy, ze napr. prejst co najrychlejsie 1km..comu tiez tie hodinky pomahaju, je pre mna zabava to sledovat a stahovat svoj "rekord" 🙂 Samozrejme, poriadne si vypocitat kalorie, ktore denne prijmes a aj ziviny. Ja som si napriklad myslela, ze som riadne sacharidova, ja lubim sladke a zistila som, ze ani vlastne nie, sa ledva dostanem na odporucene mnozstvo. Zato bielkovin mam malo, tam sa snazim pridat. No a samozrejme, zelenina musi byt, hlavne, ked ma chyti chut na nieco, tak aby bola po ruke zdrava nahrada.. Ziadne diety a pod. podla mna nepomozu a "zazracne napoje" uz vobec nie..
Pomôcť by ti mohol Diterpex,ten obmedzuje chuť do jedla,Exadipin,Synefrín,L-karnitín.
treba na to ist s rozumom a nevyradovat aj veci, ktore netreba (ako pecivo alebo aj ine prilohy). Moji klienti jedia aj pecivo a dokazu pri tom chudnut. Urcite nepit zbytocne kadejake koktaily, ktore pre telo vobec nie su zdrave (ak teda nie su specialne naordinovane, to je nieco uplne ine). Vsetko sa to da aj samotnou stravou. Ja sama som schudla stravou a pridanim pohybu 18kg a preto to teraz ucim aj svojich klientov. Tato strava aku si si nastavila nie je spravna cesta, kedze toto odporucaju pri roznych rychlych dietach a potom to este rychlejsie naberies naspät ked zacnes jest inak. Tento ubytok bol pri takejto strave asi hlavne zadrzana voda. Treba sa naucit ako jest stale tak aby ti to chutilo a zaroven ta to prilis neobmedzovalo a vyhovovalo ti to. Salatov sa za chvilu objes a kila budu naspät.
@kotvickaa A ako si upravila stravu, ked jes aj rohliky a prilohy a schudla 18kg ??
Ahoj, napíš mi správu
@kinderzwillinge staci byt v kalorickom deficite. Sacharidy su dolezitym zdrojom energie a nase telo ich potrebuje rovnako ako ostatne makroziviny. Preto ich neodporucam vyradovat ani svojim klientom. Ked sa k nim potom vratis kila su väcsinou naspät. Treba mat nastaveny spravny pomer makrozivin a strati sa aj nafuknute brucho, unava po jedle, chute na sladke a pod. To vsetko sa da len lepsou skladbou jedalnicka a tak aby si sa do nicoho nemusela nutit a jedla si to co ti naozaj chuti ;)
@kotvickaa Tak toto znie viac ako dobre 🙂
@kinderzwillinge ja jem aj rožky, aj čokoládu aj tortu si dám a od januára po dnes -9kg.Isla som z váhy 71.Ako je vyššie písané stačí kaloricky deficit a hlavne plniť bielkoviny keď ideš podľa KT.
@kinderzwillinge stačia Kalorické tabuľky, správne nastavenie a žiadne diety ani obmedzovanie. Ja som schudla 10kg aj s hambacmi, pizzou, kofolou, pečivom.. Stačilo mi iba zapisovať, mať správne naplnené makrá a celkový príjem 😊
@panda21 Dakujem, skusim sa po tomto pozriet, ale ja som na tieto veci uplne lava ☹
20 kg navyse? Pri tej vyske tak zhruba 40.
@kinderzwillinge pridaj sa do skupiny Cesta k mojej premene. Hneď na vrchu máš pripnute, ako správne nastaviť tabuľky (niekto to nastaví zle, a potom hladuje, lebo ma strašne nízky príjem). A niečo si môžeš aj naštudovať, ako nahadzovať jedlo a tak. Ja ĎAKUJEM tabulkam, že som schudla bez pocitu hladu a drastických diét. V podstate na strave, ktorá je dlhodobo udržateľná, a nemusela som sa ničoho vzdávať, lebo to človeka nebude baviť večne 😁
Odporucam každý druhy den cvičenie a inak dlhé prechádzky-vsade chodit pesi.Pred par rokmi som tak začala po 2 porode,a behom 3 mes.som schudla 10kg. Cvicila som podla videi-jillian michaels,rozne workauty-postupne od najľahších az po tazke, cvičenie som si zamilovala natoľko ze je to 7rokov co stale nieco robim🙂 samozrejme som upravila stravu,varim zdravsie,nejem mimo domova,porcie som si predtym vazila.
@panda21 Stiahla som si tabulky, podla navodu nastavila, snad dobre... A tam aj zatial koncim 🙈
@kinderzwillinge som velmi rada, ze sa ti to paci. Ja zastavam nazor ze nema zmysel vyradovat z jedalnicka zbytocne vela veci, pretoze tieto striktne obmedzenia vedu potom len k prejedaniu. Svojich klientov ucim ako by mali jest na 80% zdravo a ako si jedalnicek vyskladat tanier tak aby na nom bolo vsetko potrebne, ale zaroven si vedia 20% dopriat nieco na co maju naozaj chut. Toto je aj podla viacerych studii najlepsia cesta k udrzatelnym vysledkom, nie len ku kratkodobym ;)
@kotvickaa Neveriiiim, ze konecne niekto k tomu pristupuje takto.
Lebo clovek z kazdej strany pocuva len, vyradit chlieb, rohliky, prilohy a jest len maso a zeleninu. Ja by som exla, zelenina a ovocie mi nevadi, ale maso sa mne prieci ☹
@kinderzwillinge ak cloveku nesposobuju ziadne traviace tazkosti, nie je na to ziadny dovod. Ak to niekto tvrdi vo vseobecnosti pre vsetkych, tak potom velmi vyzive nerozumie. Mäso sa da nahradit roznymi inymi zdrojmi bielkovin a ak ich clovek nevie ziskat v strave existuju proteinove prasky ale strava je zaklad a protein len doplnok vyzivy ;) Jest len zeleninu s mäsom je najlepsi navod na rychly jojo efekt, telo musi byt spokojne aj emocionalne, z dlhodobeho hladiska nebude fungovat strava do ktorej sa nutis a potom sa prejes vsetkeho zakazaneho. Ak chce clovek schudnut a vahu si udrzat musi si vediet predstavit tu stravu na ktorej schudol jest aj o rok alebo o dva, ak to bude drzat 2 mesiace a vrati sa naspät nema to zmysel ;)

Stiahni si appku kalorické tabuľky a riaď sa podľa nich. Naozaj nemusíš jesť len zeleninu a bielkoviny ani piť nejaké nápoje. Stačí keď budeš v kalorickom deficite. O nič iné nejde. Príjem verzus výdaj. Diéty ti nepomôžu lebo príde jojo efekt a si tam kde si bola.