Ako schudnúť, ak beriem kortikosteroidy, ktoré vyvolávajú chuť do jedla a nejde dole ani gram 😞
@lilyianka a vam zislo?zacala som na 60 mg zisli sme na 5mg vratila sa choriba dali mi zas 40 mg xisli sme na15mg chytila som covid zo zapalom pluc davali mi denne 100 mg vyzeram zas jak byvol....chodila som aj na biochemicku liecbu co davaliajsolumedrol uz nechodim alegulam sa rok berem prednuson 2x pribrala aj 2 x pochudla nie celkom a teraz uz 2o kg navyse toto neni normalne rok to berem nodepresie neskutocne z vyzoru
@veronikatiki ja viem, že je to strašné,sama som to zažila,ale akonáhle sa z toho troška vyhrabete a bude lepšie a znížia vam dávku na 10 a menej Pojde to dole. Je to svinstvo ale zachraňuje život.
@pseudomonas87 bez nich hned sa mi hlasi choroba zakrvacaju pluca s nimi trpim som jak netvor no zijem ale zo vsetkymi vedl.ucinkami a s autoim.ochorenim bez imunuty je ovela tazsie -hoc aka liecba vsetko zlyha a vzdy musia po case zvysit davku potomzas znizit....ach prva fotka je ako som vyzerala a druha za tyzden od prednisonu s pred roku ma to zmenilo a teraz zasxeste horsie dvojbrada otras
@veronikatiki No nič sa nedá robiť, skúste si dávať pozor na stravu, ten hlad troška obalamutiť, mne sa snívalo o jedle aj vtedy.
@pseudomonas87 vzdy vzdy by som jedla keby ste mi dala za sebou aj to zjen.neskutocne teraz uz su davam pozor ale uz nevem ci to napravim po roku a este maaj vkuse nalieva vodou
@veronikatiki ja som brala Medrol,najvyššiu dávku som mala 20mg na deň. Dôvod bol kvôli otehotneniu. Brala som ho rok a urobil mi neskutočnú šarapatu nielen s cyklom, ale aj zdravím a o vyzore hovoriť nemusím. Viem,že je to na nervy, ja som pribrala 15kg a z 55kg štíhlej baby, na ktorú boli všetci celý život zvyknutý zrazu 70kg s prepáčením prasa. Keby si videla ako som vyzerala, ja hovorím, že ako dojná krava 😏
Postupne mi dávky znižovali, keďže tehotenstvo sa nekonalo a začala som sa dávať dokopy. Mala som ešte rôzne komplikácie po vysadeni, ale par mesiacov na to som sa ako tak dala do normálu. Aj keď už to nie je ako predtým a asi ani nebude.
@lilyianka nokdy nebude ja som toho nazoru aj ja som byvala chudšia z hustymi vlasmi teraz bez vlasov skoro tez jak prasa moje kila ani nechcite vediet oci mi skoro vypadli z miesta vyrazky a z q0 vedl.ucinkov mam 9 vsetky sa da povedat velmi zle znasam tieto tabletky ale su ludia co ani nepribrali nevhapem- mne povedali ze medrol je miernejši ževraj, no ale vam ho aspon vedeli vysadit no mne vyzera ze to pojde do konca zivota alebo kym ma choroba nezabije
a nespavist uz som hotova mesiac zas nespim....uz som skusala čaje.tabletky a nič..... 2p mg neni max.ak dibre viem ja uz som brala 60mg aj 40mg teraz v nemocnici az 100mg jak pre slona....tak neviem....hlavne ze ste zdravučka...drzte sa.....
Ideálne by bolo nájsť a odstrániť príčinu choroby a potom nemusíte brať tie lieky... ak máte záujem, môžem vám pomôcť...
@pseudomonas87 ved ano.odskusane to mam zisli na 5mg a nevydrzalo choroba sa vratila zakrvacala som a zas nola na 60 mg potom zisli do 15mg a zapal pluc takze newem ci umna to je realne
@zuzikaslat uz to nevedia rik je to problem s plucami cievy sa zapaluju .pukaju a zakrvacaju a nikdy neviem kedy
Dôvodov, prečo sa to deje, môže byť viac, rovnako, ako aj riešení. Ak chcete, môžme to spolu prebrať. Kľudne mi napíšte do správy.

@veronikatiki nijak, proste sa to ovplyvniť nedá. Tiež som pribrala 15kg z toho svinstva a jedla by som od rána do večera. Iba počkať kým sa doberú a snáď ti pôjde dole váha