Ako schudnúť bez drsných diét?
Ahojte baby chcem sa spýtať mám 18 rokov 165cm a no 82kg😔
Chcela by som niečo stiahnuť dole stoho bez diét tie nezvládam psychicky ani nijak som ochotná zjesť menej ale nezvládam veľké diéty ani nič podobné každý deň si dám 15 minút beh viac sa hýbem no nič moc sa nedeje čo pomáha chcem mať rovnejšie brucho nič viac
ten beh daj 150 minut, plus obmedzot cukry (aj skryte) a tuky a pridat bielkoviny , hladovat potom nemusis
@martinmmartin 150minut?😅
Záleží aj na tom ako intenzívny ten beh je, ale aj tak 15 minút zázraky určite nespraví, môže to byť iba dobrý základ na začiatok. Ak sa chceš zamerať na partiu bruška, budeš musieť začať aj s inými cvikmi prípadne silovým tréningom
Nemusíš mať veľké diéty, stačí obmedziť sladené vody, spravované potraviny, sladkosti, slanosti, pridať bielkoviny a vlákninu...a postupne pridávať pohyb ak aj prvý týždeň zvládneš len 15min , tak ďalší týždeň už telo určite zvládne viac....prípadne striedajú beh a chôdza a určite zvládneš viac, ak budeš naozaj chciet
Rovnaká strava, 82 kíl a pár minút behu zázraky nespravia.
Brucho sa robí bud v kuchyni, alebo v posteli, v tvojom prípade v kuchyni. Čiže treba začať tam.
Nemusíš držať diéty, stačí zdravo jest.
Neviem, kde sa stravuješ, kto ti vari, čo varis, čo ješ celý deň. A ci si pocitas kalorie.
Nie si ochotna jest inak, ale si ochotna jest menej.
Tak jedz menej a beh pretiahni minimalne na pol hodiny. Nie menej.
Skus behat kombinovane, teda ze sa rozcvicis (to je zaklad, inak si ublizis na nejaky sval, kolena, ci clenky a si dobehala aj na mesiac). Potom striedas rychlejsiu chodzu s ostrym behom. Kludne si na to urob playlist, aby si nemusela sledovat casy. Hudba ti napovie, co mas kedy robit a ako dlho. Dobra je hudba, co ma jasnejsi rytmus, do ktoreho vies bezat a kracat. Aby si si udrzala stabilne tempo. Nepolavovala.
Opakovany playlist moze casom nudit, ale ma vyhodu, ze uz presne vies, co kedy ides robit, vies do toho vlozit viac intenzity, lepsie si rozlozit sily (teda, ze sa uplne nevycerpas v prvych desiatich minutach).
Ak na zaciatok nezvladas, tak rob na polhodinu len chodzu, ale riadne rezko a do tempa. Nie prechadzku.
A denne. Potrebujes telo zvyknut na pohyb. Malo by ti zacat chybat, ze sa nemozes hybat v dni, ked to nie je mozne.
Ked budes mat vybudovany takyto zaklad, mozes zistit, ze uz si ochotna aj menit jedalnicek, aj sa dat na ine dalsie cvicenia, aby si si aj vyformovala postavu. Lebo uz budes citit dalsiu chut a motivaciu.
Cvičiť, cvičením doma som kedysi pekne schudla
Skús prerušovaný post...na začiatok dodrzuj časy..neskôr úprav stravu navýšením bielkovín..a beh môžeš nahradiť rýchlou chôdzou..pekne ti schudnúť aj nohy
výdaj musí byť vyšší ako príjem. to je celé tajomstvo bežného chudnutia. takže pohyb a mne dosť rapídne pomohlo vysadenie pečiva. inak som jedol to čo celý život, len už som si na večeru nedal 3 rožky ale napríklad tuniaka.
Kaloricky deficit a pohyb. Žiadne diéty
Vynechať sladkosti, sladené nápoje a fastfood. Pre začiatok by mohlo stačiť, pokiaľ nekonzumuješ 3 obedy a 4 večere
Ako niekto kto má 165cm a tiež šiel z 80kg na 70kg ti môžem povedať že stravu som upravila naozaj minimálne a neprestala som jesť nič čo som mala rada. Začala som cvičiť lebo silový tréning je pre mňa realistickejší ako beh, pijem len čistú vodu ale to je preferencia a keď už som začala cvičiť hľadala som rôzne zdroje proteínu čím prirodzene prišli aj zdravšie jedlá, ktoré boli sýtejšie a tým pádom som nebola taká hladná. Aj si dám pečivo aj sladké dokonca si doprajem aj pizzu aj mekáč lebo týrať sa odopieraním všetkého možného je z dlhodobého hľadiska nereálne.
Ten beh je málo, určite behaj aspoň pol hodinu alebo striedaj beh a chôdzu napr 1 hodinu až 1 a pol. No a vynechaj smažené veci, cukor, údeniny konzumuj minimálne. A pi vodu, minerálky nesladené. No a na brucho jedine nejaké cviky.
treba sa realisticky pozrieť na svoj jedálniček. ruku na srdce. na takú váhu nevyjdeš pitím vody. cvičenie a behanie je fajn na celkové zdravie, ale treba riešiť príčinu stavu.
Zdravá strava nieje dieta, ani pri tom nehladujes. Môže byt veľmi chutná a ani nebudeš mať pocit ze ti niečo chyba
Musíš hlavne veľa študovať o strave, o jej zložení. Vzhľadom na tvoju váhu a vek sa asi u vas v rodine stravujete veľmi zle, budeš to musieť zmeniť úplne od základov. Ono za to v podstate nemozes ze ta takto vykŕmili , nieje to fér. Ale môžeš to zmeniť, nemusíš v tom pokračovať
Určite začni používať appku kalorické tabuľky a kľudne si predplat niečo ako fitshaker kde mas aj cvicenia, aj recepty. Skús na zdravšie jedla nahovoriť aj rodičov, tí majú nadvahu asi tiez.
Dobra sprava je ze si veľmi mladučká, v tvojom veku schudnes rýchlo, tak isto na postave uvidis výsledky cvicenia ovela rýchlejšie než staršie zeny. Ked sa do toho pustíš za rok budeš mať tip top postavu. Držím palce
Kalorické tabuľky pohyb aspoň 8000 krokov a cvičenie minimálne 40 minút každý druhý deň
15min? To je nic ak niesi v deficite
Stiahni KT zacni vazit jedlo, prerusovany post
Bohuzial s miernym pocitom hladu to nepojde
A ked nevladzes behst pridsj chodzu 3-4km aspon na zaciatok

ten beh daj 150 minut, plus obmedzot cukry (aj skryte) a tuky a pridat bielkoviny , hladovat potom nemusis