Ako schudnúť bez nutnosti pravidelného cvičenia?
Potrebujem schudnut.
Moc sa mi nechce cvicit.
A ked tak premyslam, tak by mi vyhovovala taka forma cvicenia - kedykolvek pocas dna, vykonavat rozne cviky (niekolko serii jedneho cviku, potom v inu hodinu zas dalsie atď..) Ma to vobec takto zmysel?
Mam za sebou niekolko (vela) “novych zaciatkov” od pondelka, od prveho a bla bla bla.. vydrzim, tak tyzden - dva.
Som sama s malym dietatom a vzdy mi nieco do toho pride. A ked vynecham jeden den, vynecham aj druhy a tak je to v jednom kolotoci.
Ako sa podarilo schudnut vam?
@lindusss2016 ja netvrdim ze nema cvicit, samozrejme akekolvek cvicenie ma pre telo len a len benefity, ale podstata chudnutia na vahe proste s tym cvicenim viacmenej nesuvisi 🙂 a hlavne mame tendenciu velmi nadhodnocovat kalorie spalene cvicenim, a podcenovat kalorie prijate v jedle, takze ked si niekto mysli, ze ked bude hodinku denne cvicit, tak moze jest hlava nehlava, bude velmi sklamany. Preto - za mna - je vhodnejsie s cvicenim pri chudnuti vobec nepocitat, sustredit sa len na prijem kalorii, a potom kazda fyzicka aktivita ti spravi len dobre a znasobi pozitivny vysledok.
@vanilkovazmrzka ale toto je samozrejme cele pravda. Cvicenim sa nechudne. Resp. dalo by sa, ale to by museli byt velmi narocne cvicenie a kazdy den. Nie raz tyzdenne zajst do fitka. To je jasne. Ja ale tvrdim, ze ak chce chudnut pekne a esteticky, to cvicenie tam zohra velku rolu.
Čím väčšie % svalov máš, tým viac kcal palis nie len pri pohybe, ale aj počas spánku. Cvičenie ma urcite vyznam a obrovský. Ale gro je strava.
Ak ti financie dovolia, chod cvicit skupinovo, su kurzy pre matky, kde môžu s detmi a deti su zatial strazene, hraju sa... Alebo ak mas komu nechat dieta, tak sama cvicit. Ked uz vopred zaplatis peniaze, tak mozno ti bude luto neist. Plus je to psychohygiena
A ano, strava je zaklad. Nekupuj sprostosti, nebudu doma, nebudes ich jest. Dieta je male, idealne obdobie, kedy sa zamyslieť nad tym co varis sebe a zaroven jemu. Tak ako dieta potrebuje pestrú stravu, tak aj ty. Nekupuj polotovary, spracované potraviny. Ides prikladom aj pre dieta. Bielkoviny, ovocie, zelenina, jest pravidelne.
Mozes si ist napr rovno aj teraz nachystat vlocky na kasu na rano. Zalej mliekom, ak mas chia pridaj, trochu oslad. Daj do chladnicky. Rano vyberies, ak chces, prihrejes, pridas oriesky/ maslo orieskove, nejake ovocie, polku jogurtu (viac bielkovin). V podstate bez prace
A aj s dietatom sa da hybat, sice v zime tazsie, ale ide to. Premoz sa, daj ho spat do kocika a ty aspon kracaj, striedaj tempo.

@lindusss2016 pleties abblka z hruskami.
my sa nebavime na temu - zdravy pohyb. my sa bavime o vplyve pohybu na kozu.
co sa tyka zlepsenia pruznosti koze pri chudnuti a cviceni, tak na zaklade dojmu nemozno hodnotit, navyse kozu ovpylvnuje ovela viac faktorov, dokonca u zien aj faza menstruacneho cyklu, rocne obdobie. navyse casto zeny, ktore sa snazia chudnut, casto zmenia stravu,c o moze kozu ovpylvnit. mnoho ludi ma problem naplnit bielkoviny a tam sustavebne zlozky kolagenu. cize ak sa na toto sustredia, koli cviceniu zvysia prijem biekovin, kludne to moze byt dovod zlepsenia pruznosti a elasticity koze.