icon

Ako schudnúť bez oslabenia organizmu?

pupavka234
10. dec 2023

Ahojte zienky. Obraciam sa na Vas s prosbou o radu/ skusenosti. S chudnutim mam skusenosti, v minulosti som schudla 10kg. Teraz by som chcela schudnut 3-4 kg, nie je to vela, rada sportujem, len som pribrala a chcem to zhodit lebo sa necitim dobre s tymi kilami navyse a nechcem si kupovat nove oblecenie. Problem ale je, ze vzdy ked cvicim kardio, alebo ked cielene zredukujem prijem kalorii (zdravou formou), moje telo si to hned vsimne. Vsimne v zmysle, ze zacnem byt viac chora, zacne ma boliet v hrdle atd. akoby na mna nieco "liezlo". Ked zase zvysim prijem kalorii aby som nebola v deficite a necvicim kardio a som k mojmu telu akoby miernejsia, len sa prejdem, ponatahujem a normalne najem ( bez kalorickeho deficitu) tak je to zase ok. Vitaminy beriem omega-3, magnezium, multivitamin, D3, probiotika, zelezo, beriem ich dlhodobo, aj sa zdravo stravujem. Nechapem preco sa mi toto deje, a dost ma to frustruje, lebo mam aj chut aj odhodlanie schudnut. Mate s takym niecim skusenosti? Akoby moje telo nechcelo, aby som schudla, pritom mam na stehnach a zadku navyse tuk, aj ked som stihla a cvicim. Dakujem

barborachors
•
10. dec 2023

@pupavka234 je to vec imunity, ale zial aj realne bmi indexu a tvojho veku, lebo všetko so všetkým súvisí. Cize ak mas popri chudnuti podvahu, tak zial budes v zimnom obdobi mat tento problém. Ja som mala dlhodobú chronickú podvahu a bola som chora a na pn skoro každý mesiac. Akonáhle som pribrala na zdravu vahu, byvam chora cca max raz ročne. A to som ani kovid nikdy nemala, lebo odkedy nehladujem, imunitu mam ako remeň.
Takze miesto 48 kil mam teraz 55 a nebyvam už chorá. Takze v zime ti radim kaslat na tie tri kila plus, v lete ich pekne vies dat dole a ist do rysovacky. Ja to tak robím uz par rokov a kaslem na faldy, hlavne ze som v zime fit, môžem lyžovať, plavat a turistikovat a par kil navyse hravo skryjem do zostihlovacieho bodycka a na leto idem tvrdú dietu a hladovku (áno, baví ma to) kde zhodim aj päť kil do bikin a rysujem, az do tehiel na bruchu. Mimochodom, v lete nebývam chorá skrz déčko zo slnka.

julia2002
•
Odpoveď bola odstránená
•
trema
•
11. dec 2023

A ako dlho to trva? Ja som mala vzdy take 1-2 tyzdne na zaciatku chudnutia akoby som mala nadchu (bolest hlavy, klbov, zimnica, malatnost) a vzdy to preslo. Ale ja som sekla kalorie riadne. Mozno by pomohlo znizit kalorie len o trochu, napr. ak mas 2000kcal a vahu si drzis, tak 1 tyzden ubrat na 1950, potom 1900 a uvidis. Lebo ak velmi seknes kalorie a do toho zacnes intenzivne cvicit, tak ano, telo sa brani 🙂

pupavka234
autor
•
11. dec 2023

@julia2002 mam 172 cm , BMI 19.6

pupavka234
autor
•
11. dec 2023

@trema v podstate od Oktobra, ale mam dni ked som silnejsia, oddychnuta po vikende, vtedy to nema az taky efekt, a dokazem aj zacvicit kardio aj mat kaloricky deficit, ale ked je stred/ koniec tyzdna a som unavena z prace ( nemam narocnu pracu, 8 hodin, sedave zamestnanie), tak hned to citim

barborachors
•
11. dec 2023

@julia2002 ja mam 175 výšku. Momentálne mam svojich zimných 55 a konečne mi prestala byt zima. Ked som mala BMI 16, tak okrem strasnej zimy mi vypadavala pamäť a mala som zavrate. Cize ak ty si schudla a citis sa lepsie, tak potom si telo povedalo, ze mas mat takúto váhu. Ja som mala kedysi cez 60 a to bolo hrozné, dospelé akné, problémy s chrbtom, silná a bolestivá menštruácia atd..Akonáhle som schudla, vycistila sa mi pleť, menzes tak akurát, prestali hormonálne výkyvy, lepšie sa mi hybalo atd. Schudla som len stravou, bez pohybu.

julia2002
•
Odpoveď bola odstránená
•
vakatko
•
11. dec 2023

Tieto stavy sú úplne normálne pri chudnutí, telo sa čistí , toxíny sa uvoľňujú z tela.
Príznaky detoxu trvajú týždeň dva, záleží ako máš zanesené telo, v horších prípadoch majú ľudia, horúčky, zimnice, zvracajú ....
Telo sa vyčistí, tým sa posilní Imunita a budeš mať viac energie, Nevzdávaj to 🙂
@pupavka234

domkakvet
•
11. dec 2023

@pupavka234 ano mam to tak isto.