icon

Ako schudnúť bez zaťaženia kolien?

Dnes o 17:29

tak som si povedala ze ziadne vyhovorky a budem kazdy den aspon chodit. prve dni super, lenze teraz ma bolia kolena uz aj ked idem dole schodmi. mam dost kil navyse, takze asi som to prepiskla hned na zaciatku.

cim ste zacinali vy ked ste potrebovali schudnut a kolena vacsiu zataz nedavali?

anonym_f1b4bf
Dnes o 17:34

Robí aj vaha ale aj telo-svaly, šľachy atď niesu zvyknuté
Ja nemám nadváhu,iba mi chýbal pohyb a spevnenie
Zacala som tiež chodiť a mňa nie az tak kolena ale hlavne triesla
Takže chce to pauzy a obmieňať pohyb na začiatok
Moja skúsenosť

anonym_24ec59
Dnes o 17:37

@anonym_autor nejde o to ze kolena nevladzu ale pretazila si si stehenny sval, treba postupne zacat s prechadzkami a posilovat stehenne svaly aby vladali udrzat kolenny klb. Idealne zacat postupne raz do tyzdna ak bude ok 2x, potom 3x, 4x a tak nakoniec zvladnes kazdy den rovnako sacat s kratkymi prechadzkami najprv pol hodinka a neskor postupne predlzovat.

anonym_8aa2a3
Dnes o 17:39

@anonym_autor začni viac bicyklovať

euka210
Dnes o 17:48

@anonym_autor tak ubrat a bicykel setri klby alebo plavanie, to je super

anonym_71cdf7
Dnes o 17:49

Chodila som zo zaciatku 15 minut denne a cvicila s gumou.. najviac aj tak urobí strava

anonym_c22796
Dnes o 18:00

@anonym_autor mala som aj 120kg a nikdy mi chodza problem nerobila

anonym_9728ac
Dnes o 18:07

@anonym_autor v prvom rade na chodenie odporucam kvalitnu obuv alebo minimalne gelove vlozky do topanok, lebo tlmia otrasy. je mozne ze budes potrebovat aj sirsiu prip. o cislo vacsiu obuv, aby mala noha dostatocny priestor.
a tiez sa naucit spravnu techniku chodze, ked som zacinala chodit ja, tiez mi to bolo smiesne, ze ved chodit viem, chodim uz niekolko desiatok rokov... no ked som sa o to zacala viac zaujimat, zistila som, ze chodim zle.
a tiez si stanov realne ciele, ziadnych 10 000 krokov denne. telosi musi zvyknut postupne. zacni napr. 20 min denne, po tyzdni polhodinu, pripadne mierne zrychli tempo, striedaj rychlejsiu a pomalsiu chodzu.
ak chces, pozri i nordic walking.

anonym_81d9d2
Dnes o 18:14

@anonym_autor pomaly. Kolko zvladnes. Ak mas vela kil, tak bicykel na zaciatok, a chodit plavat, a striedat to. Jeden den chodit, dalsi ist plavat, potom bicykel. Kazdy den nieco.
Aj na chodenie potrebujes dobru obuv, bezecke topanky.
Najlrpsie aj keby si mala ortopedicke vlozky na mieru do topanok.
Jemny strecing, aj jemna masaz. Pomasiruj si okolo kolien, to su tie slachy a svaly co ta teraz bolia. Uplne najlepsie by bolo cvicit s fyzioterapeutom, alebo studovanym trenerom, aby ti zakazdym upravili cviky podla toho, co ta prave boli 🙂

anonym_75a7f0
Dnes o 18:30

Najdôležitejšia je úprava jedálnička. Pri správnej schudneš aj bez chôdze, aj keď samozrejme pohyb je fajn.

barbie79
Dnes o 18:40

za mna mam podobne problemy si treba zaplatit trenera, ktory sa tomu rozumie... ja som ho tiez upozornila , ze ma bolia kolena nadvahu mam velku.. ale postupne ich zatazujeme a prekrvujeme cvicenim a mozem povedat, ze je to ovela lepsie...

anonym_ce07cc
Dnes o 18:45

Mne bicykel vobec nevyhovoval ale nie kvoli kolenam, ale kvoli sedadlu. Prilis vela vaha na male sedadlo. Nevydrzala som na nom ani 5 min a vzdy som potom mala bolestive modriny na zadku. Lepsi je elliptical alebo plavanie. Chodza je tiez skvela, no treba zacat pomaly, aby si slachy zvykli. Plus samozrejme strava.

purple_wolf
Dnes o 18:47

kup si nove tenisky ... tie ktore mas mas pravdepodobne vyslapane a noha nedopada ako ma

anonym_b3044a
Dnes o 19:28
@anonym_ce07cc

Mne bicykel vobec nevyhovoval ale nie kvoli kolenam, ale kvoli sedadlu. Prilis vela vaha na male sedadlo. Nevydrzala som na nom ani 5 min a vzdy som potom mala bolestive modriny na zadku. Lepsi je elliptical alebo plavanie. Chodza je tiez skvela, no treba zacat pomaly, aby si slachy zvykli. Plus samozrejme strava.

@anonym_ce07cc ani ja nemôžem bicyklovať, po pár minútach ma strašne boli zadok.

anonym_3cf299
Dnes o 19:50

Papaj kolagén a plávanie alebo bike..

sissy27
Dnes o 20:06

@anonym_autor no, zacat s tym chudnutim v kuchyni. Strava je 80% uspechu. Zbytocne nachodis aj 10km denne (a to by si mala este aj udrzovat nejake zmysluplne tempo), ked prides domov a vyjes chladnicku aj u susedov.