icon

Ako schudnúť na pôvodnú váhu po druhom pôrode?

kikush68
6. sep 2025

Mam 3rocneho syna a trojmesacne babatko, neprejedam sa, mam 9kil navyse po porodnej vahe, vzdy som bola chuda a jedla malo a zdravo, cvicim, vela chodim a nechce to dole. Este su to tehotenske hormony?

denkabemommy
6. sep 2025

@kikush68 hormony, deficit spánku, vyšší stres (aj ten podvedomý),…

reela
6. sep 2025

@kikush68 ak kojis, tak mas este zvyseny kaloricky prijem kvoli tvorbe mlieka

kiki68
6. sep 2025

@kikush68 a co od toho chces? 9 mesiacov je priemer toho ako sa telo da na normal vahu a dokopy. Ja som 2,5 mes po porode a tiez mam na sebe este 6kg vahy. Ale to nedavam dole supom, to potrebujem na spravenie formy. Normalne dalej rob veci ako doteraz, pridaj nejaky sport a bude to ok. Ludia nejako chcu nerealne veci. Keby to hned zhodis mozes mat buldociu kozu na bruchu a to vyzera otrasne

pe_mi
6. sep 2025

@kikush68 nikdy 😃

anonym_9116e7
6. sep 2025

@kikush68 Pri prvom hneď som bila na pôvodnej váhe (kojením ešte viac ) .Taká chudá som nikdy asi ani nebola ako pri prvom. Mala som po dvadsiatke. Po druhom som neschudla na pôvodnú váhu nikdy. Napriek kojeniu a dvom deťom.

mane01
6. sep 2025

@kikush68 pol roka to trvalo urcite

diewcatqoo
7. sep 2025

Som rok po druhom porode a este nie som na povodnej vahe. Pri prvom to slo nejako hned bez akejkolvek namahy - do pol roka som urcite bola na povodnej vahe. Teraz mi chybaju este 2 kila a nejako nie a nie ich schudnut.

anonym_f3a766
7. sep 2025

@kikush68 za prvé, máš na seba vysoké nároky. veď si len 3mesiace po pôrode pre boha! život nie je instagram, buď k sebe láskavejšia. ak kojis tak kvôli hormónom a nedostatku spanku proste neschudnes. u mna to tak bolo. 1tyzden po pôrode som mala už len 1kg navyše a kojenim som pribrala dalších 8kg

kikush68
autor
7. sep 2025
@mane01

@kikush68 pol roka to trvalo urcite

@mane01 a aj si ale cvicila, ci samo sa to zacalo ustáľovať?

kikush68
autor
7. sep 2025
@anonym_9116e7

@kikush68 Pri prvom hneď som bila na pôvodnej váhe (kojením ešte viac ) .Taká chudá som nikdy asi ani nebola ako pri prvom. Mala som po dvadsiatke. Po druhom som neschudla na pôvodnú váhu nikdy. Napriek kojeniu a dvom deťom.

@anonym_9116e7 aj s pohybom? Ja celkom dost cvicim a vaha stoji, nepoviem keby aspon o nieco sla dole ale akoby zamrznuta a to niekedy mam cely den take fofry ze dakujem

maryetta
7. sep 2025

Pri prvom do mesiaca.
Pri dalsich do roka 🤣

kikush68
autor
7. sep 2025
@denkabemommy

@kikush68 hormony, deficit spánku, vyšší stres (aj ten podvedomý),…

@denkabemommy ked ja spim 😀 vedla seba spime a taka som vyspata ze si este aj knizku sem tam citam co som pri prvom nevladala

kikush68
autor
7. sep 2025
@maryetta

Pri prvom do mesiaca.
Pri dalsich do roka 🤣

@maryetta hej inac asi od druheho dietata hore to je uz narocnejsie :D pri prvom som mala po porode 4 kg navyse a hned zmizli

kikush68
autor
7. sep 2025
@kiki68

@kikush68 a co od toho chces? 9 mesiacov je priemer toho ako sa telo da na normal vahu a dokopy. Ja som 2,5 mes po porode a tiez mam na sebe este 6kg vahy. Ale to nedavam dole supom, to potrebujem na spravenie formy. Normalne dalej rob veci ako doteraz, pridaj nejaky sport a bude to ok. Ludia nejako chcu nerealne veci. Keby to hned zhodis mozes mat buldociu kozu na bruchu a to vyzera otrasne

@kiki68 jasne, cvicim dost a aj sa pohybujem dost preto ma to trapi ;) a je mi jasne ze 3 mesiace po porode je skoro hold ja som taka a proste chcem aby to slo dole lebo sa na seba chuducku rada pozeram v zrkadle :D

mane01
7. sep 2025
@kikush68

@mane01 a aj si ale cvicila, ci samo sa to zacalo ustáľovať?

@kikush68 samo, na cvicenie nebol cas, mala som dve male deti a bola som na ne sama.

snowflakenel
7. sep 2025

Po prvom hned po,porode povodna vaha. Pribrala.som 10 kg.
Po druhom cca.rok a pol. Ale to som pribrala 18 kg.

kiki68
7. sep 2025
@kikush68

@kiki68 jasne, cvicim dost a aj sa pohybujem dost preto ma to trapi ;) a je mi jasne ze 3 mesiace po porode je skoro hold ja som taka a proste chcem aby to slo dole lebo sa na seba chuducku rada pozeram v zrkadle :D

@kikush68 chapem Ta, tiez som na to zvyknuta a chce to cas a makacku. Ja som prave dotrenovala. Ako chceme od seba prilis vela. Moja trenerka ma vzdy zdrbala, ze ci chcem permanentne vysledky za jednu noc. Mala pravdu, nejde to len tak. Aspon u mna nie.

kikush68
autor
7. sep 2025
@kiki68

@kikush68 chapem Ta, tiez som na to zvyknuta a chce to cas a makacku. Ja som prave dotrenovala. Ako chceme od seba prilis vela. Moja trenerka ma vzdy zdrbala, ze ci chcem permanentne vysledky za jednu noc. Mala pravdu, nejde to len tak. Aspon u mna nie.

@kiki68 ale ja intenzivne cvicim uz 2 mesiace, aj pred porodom som, preto nechapem co sa s mojim telom deje ale dam tomu cas, no rada by som videla aspon daco inak je to frustrujuce

januska12323
7. sep 2025

Telo prešlo veľkou zmenou a ty ho hneď začneš týrať cvičením, nečudujem sa, že bojuje. Zvoľni, dokonalú postavu teraz nepotrebuješ.

kikush68
autor
7. sep 2025
@januska12323

Telo prešlo veľkou zmenou a ty ho hneď začneš týrať cvičením, nečudujem sa, že bojuje. Zvoľni, dokonalú postavu teraz nepotrebuješ.

@januska12323 opakujem sa ano 3 mesiace je skoro. Pre mna cvicenie nie je tyranie ale zdravy zivotny styl. Viem ze niektore zeny svoje telo neriesia, nie som z tych zien;)

kiki68
7. sep 2025
@kikush68

@kiki68 ale ja intenzivne cvicim uz 2 mesiace, aj pred porodom som, preto nechapem co sa s mojim telom deje ale dam tomu cas, no rada by som videla aspon daco inak je to frustrujuce

@kikush68 nejdes tak vela, ze telo hodilo spiatocku? Lebo na toto ma trenerka upozornovala, ze moze byt, ze proste telo sa prehodi na survival mode a si v keli

terry658
7. sep 2025

@kikush68 mne sa ro nepodarilo ani po prvom. Po druhom len trochu, po treťom som pribrala ešte viac a teraz čakám štvrte a to sok už staré oblečenie všetko vyhodila.
Nechaj si ešte čas. Máš malé deti. Ak máš šťastie a si jedna z tých čo boli celý život štíhle tak sa k tomu vrátiš.

kikush68
autor
7. sep 2025
@kiki68

@kikush68 nejdes tak vela, ze telo hodilo spiatocku? Lebo na toto ma trenerka upozornovala, ze moze byt, ze proste telo sa prehodi na survival mode a si v keli

@kiki68 neviem, mozno. Je yoga 50min 6x do tyzdna vela? A ked vyda cas alebo niekto strazi detvaky tak aj pilates cca 30min 3x do tyzdna

kikush68
autor
7. sep 2025
@terry658

@kikush68 mne sa ro nepodarilo ani po prvom. Po druhom len trochu, po treťom som pribrala ešte viac a teraz čakám štvrte a to sok už staré oblečenie všetko vyhodila.
Nechaj si ešte čas. Máš malé deti. Ak máš šťastie a si jedna z tých čo boli celý život štíhle tak sa k tomu vrátiš.

@terry658 no vidis podla mna sa pri stvyroch budes uz tiez tak prehadzovat ze to tiez das dole :D

terry658
7. sep 2025
@kikush68

@terry658 no vidis podla mna sa pri stvyroch budes uz tiez tak prehadzovat ze to tiez das dole :D

@kikush68 ja som mala všetky deti extra náročné, nosila som ich a vlastne ešte aj nosím dvojročného. Ale kilá tie nikdy neodbudli. Moji sú šialení nespáči. Ak som nejedla. Mala som stavy na odpadnutie, v noci som bola na nich totálne nahnevaná, že ma zobudili už 10x. Keď som jedla a aj neskorú večeru tak som bola psychicky ok a zvládala som málo spánku.
Obdivujem každú ženu čo to dá bez jedla. U mňa to nejde.

kikush68
autor
7. sep 2025
@terry658

@kikush68 ja som mala všetky deti extra náročné, nosila som ich a vlastne ešte aj nosím dvojročného. Ale kilá tie nikdy neodbudli. Moji sú šialení nespáči. Ak som nejedla. Mala som stavy na odpadnutie, v noci som bola na nich totálne nahnevaná, že ma zobudili už 10x. Keď som jedla a aj neskorú večeru tak som bola psychicky ok a zvládala som málo spánku.
Obdivujem každú ženu čo to dá bez jedla. U mňa to nejde.

@terry658 ja obdivujem ze si isla aj tak do stvrteho. Tiez som z poatich deti a chcela by som 3 ale ja som zas tak sebecka a zial aj povrchna ze napriklad ked vidim ze tie kila nejdu dole ze ak nebudem mat cas na seba nebudem stastna :D potrebujem aspon hodinu denne svoju, nastastie zatial sa to da ale je to cin dalej tazsie 🙂

terry658
7. sep 2025
@kikush68

@terry658 ja obdivujem ze si isla aj tak do stvrteho. Tiez som z poatich deti a chcela by som 3 ale ja som zas tak sebecka a zial aj povrchna ze napriklad ked vidim ze tie kila nejdu dole ze ak nebudem mat cas na seba nebudem stastna :D potrebujem aspon hodinu denne svoju, nastastie zatial sa to da ale je to cin dalej tazsie 🙂

@kikush68 ja nemám už roky ani 15 minút pre seba. Ja som taký cvok že sa snažím aj prácu aj deti aj domácnosť aj deťom sa venovať a to všetko na úkor spánku. Štvrté sme úplne neplánovali, ale verím, že to bude v pohode. Moja segra má 6 detí, takže ak to nejak zvládla psychicky ona tak ja to dám.
Ja som si tiež po prvej vravela, že ďalšie už nechcem. Syn sa k nám dostal nejak sám 🤣. Tretie som chcela strašne ale trvalo roky kým manžel povedal, že áno. Štvrté som už dajak neplánovala, lebo som unavená. Pracujem od roku malého a striedali sme sa s mužom. A zrazu tehotná 🤣
Inak ja som nemala mať ani jedno dieťa podľa môjho hormonálneho profilu 🤣

kikush68
autor
7. sep 2025
@terry658

@kikush68 ja nemám už roky ani 15 minút pre seba. Ja som taký cvok že sa snažím aj prácu aj deti aj domácnosť aj deťom sa venovať a to všetko na úkor spánku. Štvrté sme úplne neplánovali, ale verím, že to bude v pohode. Moja segra má 6 detí, takže ak to nejak zvládla psychicky ona tak ja to dám.
Ja som si tiež po prvej vravela, že ďalšie už nechcem. Syn sa k nám dostal nejak sám 🤣. Tretie som chcela strašne ale trvalo roky kým manžel povedal, že áno. Štvrté som už dajak neplánovala, lebo som unavená. Pracujem od roku malého a striedali sme sa s mužom. A zrazu tehotná 🤣
Inak ja som nemala mať ani jedno dieťa podľa môjho hormonálneho profilu 🤣

@terry658 tak si stastna zena, podla mna je super mat vela deti a hlavne pre nich. Ja som moje 2 veelmi chcela a mam aj akoby splneny sen. A to tretie nechce partner 🙂 takze uvidime ako sa to vyvinie este mam take max 3 roky, po 35 asi uz nebudem vladat rodit a sa starat a povedzme si aj chudnut sa bude zas tazsie :D a pozri, tvoje najstarsie raz hadam pomoze doma a ty sa trochu vyspis ;)

terry658
7. sep 2025
@kikush68

@terry658 tak si stastna zena, podla mna je super mat vela deti a hlavne pre nich. Ja som moje 2 veelmi chcela a mam aj akoby splneny sen. A to tretie nechce partner 🙂 takze uvidime ako sa to vyvinie este mam take max 3 roky, po 35 asi uz nebudem vladat rodit a sa starat a povedzme si aj chudnut sa bude zas tazsie :D a pozri, tvoje najstarsie raz hadam pomoze doma a ty sa trochu vyspis ;)

@kikush68 zatiaľ ju vediem k tomu, aby sa vedela postarať o svoje potreby. Toto je podľa mňa najviac čo dieťaťu môžem dať. A ak túto schopnosť využije by pomohla druhému tak to už je dnes vyššia liga. Myslim, že ak sa mi toto podarí u detí tak som vyhrala.
Našťastie deti sa medzi sebou ľúbia a vidím ako veľmi sa menia charaktery detí najmä teraz keď máme tretie. Museli sa naučiť žiť v úplne novej sociálnej situácií a dosť ich to ako ľudí posunulo.

anonym_9116e7
7. sep 2025
@kikush68

@anonym_9116e7 aj s pohybom? Ja celkom dost cvicim a vaha stoji, nepoviem keby aspon o nieco sla dole ale akoby zamrznuta a to niekedy mam cely den take fofry ze dakujem

@kikush68 Pri prvom absolútne, bol veľmi náročné a živé dieťa,tak to šlo samé.Nevuem asi mladosť..druhé už po tridsiatke a nejedla som veľa, nie nesportovala iba pohyb pri deťoch, celá domácnosť na mme, veľmi časté výlety, dlhé prechádzky a bbol to boj,ktorí som nikdy nevyhrala.