icon

Ako schudnúť po pôrode?

biancaa3
15. jún 2025

Ahojte🙋‍♀️,neviem či som v tom sama alebo je ešte nejaky pripad ako som ja 😀🙈sice po pôrode som 18m ale nedari sa mi schudnuť môžem skušať čo chcem ale nedari sa mi,pred pôrodom som cvicila nejaky čas aj som diety držala takže som nebola nejak tučna😀ale po pôrode to je hrozne skušala som aj diety aj pečivo vynechat či sladke malinovky alebo sladkosti nič nepomaha sice nemam kedy chodiť do posilky či si zabehať pri malej nema mi ju kto postražiť manžel je stale v praci je rád ze ma do tyždňa deň volno…tak cvičim doma ale žiadne vysledky ešte som pribrala 😂🙈pri malej nemam ani čas kedy jesť takže sa ani neprejedam nechapem tomu😅mate niekto niečo podobné?alebo nejake rady ?Ďakujem krasne za rady😘

Strana
z2
any_soj
15. jún 2025

@biancaa3 presne ako píše gejb. Ješ strašne málo. Treba kopu vlákniny a kopu bielkovín. A k tomu dáke sacharidy a zdravé tuky. Určí si, koľko jedál denne chceš. Napríklad ak 4, ako ja - 1600 môže byť podľa mňa dosť pre teba kalórií na chudnutie, je to dosť nad bazálom, nemusíš na 1800 ísť. Ale môžeš samozrejme. Dajme tomu tých 1600. Mne pomáha si to rozdeliť rovnomerne - raňajky, obed, olovrant, večera po 400kcal. Po pár týždňoch budeš cca vedieť, čo si môžeš dať.
Napríklad raňajky - 3 krajce celozrnného latinského chleba (ten je skutočne celozrnný), 100g kuracej šunky, na tenúčko natieraci syr a kôpka zeleniny.

zuzubb007
15. jún 2025
@biancaa3

@zuzubb007 ahaaaa ja som zabudla ty si somnou doma však?ty ma vidiš ako jem a čo robim?okeeeey tak to spravme takto ty mi postraž dieťa a ja sa v klude nažerem a aj si zacvicim zabeham okey dohodnute?
No je mi s teba važne zle klamem hej ano len tak sa nudim nemam čo robiť tak idem sem klamať len tak z nudy a žerem popritom plny plech kolaču a plny hrniec gulašu😂😂😂toto je moc aj na mňa naozaj …ale netreba si všimať take ženy keby som si ich všimala tak uz som na praškoch a v depkach….nikdy nepochopim take ženy ako môžu take niečo povedať😃klameš extrem ale sak dakujem za velmii užitočnu radu dufam ze sa bude lepšie spinkat pekny večer

@biancaa3 nechcela som ťa uraziť prepáč , ale vážne proste keď máš nízky príjem musíš chudnúť aj keby čo bolo, takže nechápem naozaj, a dieťa nieje výhovorka, že nestíham jesť ani nič iné, mám deti a také hyperaktívne, že už viac asi ani nemôžu byť, a dá sa skĺbiť všetko, proste sama píšeš, v začiatkoch, že skúšala som vyradiť pečivo aj sladkosti, a sladké vody, musís jednoducho jesť výživné veci

ika11123
15. jún 2025

@biancaa3 80% je to o strave kaloricky deficit ani cvičiť nemusíte a schudnete ale dávala by som keď sa dá aspoň nejaké kroky aby to šlo rýchlejšie 😉kočik a idete...

biancaa3
autor
15. jún 2025
@cukroska

@biancaa3 Ty budeš môj prípad. Zob sem zob tam a kilá sa držia ako kliešť.Mna sa takto 16 rokov.

@cukroska ja odkedy som porodila pred tehotenstvok ešte že daj daj ale vtedy som mala kopu času na seba teraz uz neni tolko a aj tašie to ide dole …
No a že klamem a vymšlam si ako pisala pred tebou jedna pani😀 extrem ked to nezazije tak nevie ake to je

any_soj
15. jún 2025
@zuzubb007

@biancaa3 nechcela som ťa uraziť prepáč , ale vážne proste keď máš nízky príjem musíš chudnúť aj keby čo bolo, takže nechápem naozaj, a dieťa nieje výhovorka, že nestíham jesť ani nič iné, mám deti a také hyperaktívne, že už viac asi ani nemôžu byť, a dá sa skĺbiť všetko, proste sama píšeš, v začiatkoch, že skúšala som vyradiť pečivo aj sladkosti, a sladké vody, musís jednoducho jesť výživné veci

@zuzubb007 počula si niekedy o tom, že pri príliš nízkom príjme prejde telo do setriaceho módu, a nielenže neschudne, ale dokáže aj z mála pribrať? Zvlášť keď ako píše držala diéty pred tehotenstvom, kedy sa jej tým darilo udržať váhu, ale tehotenstvom telo prešlo do setriaceho módu...

zuzubb007
15. jún 2025
@any_soj

@zuzubb007 počula si niekedy o tom, že pri príliš nízkom príjme prejde telo do setriaceho módu, a nielenže neschudne, ale dokáže aj z mála pribrať? Zvlášť keď ako píše držala diéty pred tehotenstvom, kedy sa jej tým darilo udržať váhu, ale tehotenstvom telo prešlo do setriaceho módu...

@any_soj nedarí sa jej schudnúť či zje celý hrniec či zje dve lyžičky citujem autorku, z toho čo vyplýva?, ja som jej chcela dať radu čo ma celý deň jesť nemá záujem ....

biancaa3
autor
15. jún 2025
@any_soj

@biancaa3 presne ako píše gejb. Ješ strašne málo. Treba kopu vlákniny a kopu bielkovín. A k tomu dáke sacharidy a zdravé tuky. Určí si, koľko jedál denne chceš. Napríklad ak 4, ako ja - 1600 môže byť podľa mňa dosť pre teba kalórií na chudnutie, je to dosť nad bazálom, nemusíš na 1800 ísť. Ale môžeš samozrejme. Dajme tomu tých 1600. Mne pomáha si to rozdeliť rovnomerne - raňajky, obed, olovrant, večera po 400kcal. Po pár týždňoch budeš cca vedieť, čo si môžeš dať.
Napríklad raňajky - 3 krajce celozrnného latinského chleba (ten je skutočne celozrnný), 100g kuracej šunky, na tenúčko natieraci syr a kôpka zeleniny.

@any_soj dakujem za radu a za vysvetlenie uz mam v tom jasno😘

biancaa3
autor
15. jún 2025
@ika11123

@biancaa3 80% je to o strave kaloricky deficit ani cvičiť nemusíte a schudnete ale dávala by som keď sa dá aspoň nejaké kroky aby to šlo rýchlejšie 😉kočik a idete...

@ika11123 ano chodime na prechadzky a aj dost dlhe a aj za malou beham v kuse

biancaa3
autor
15. jún 2025
@zuzubb007

@any_soj nedarí sa jej schudnúť či zje celý hrniec či zje dve lyžičky citujem autorku, z toho čo vyplýva?, ja som jej chcela dať radu čo ma celý deň jesť nemá záujem ....

@zuzubb007 ty ma citovať nemusis 😃nie nemam zaujem ked ma nepoznaš a nevidis ani ako to je to ze mas ty take deti okey neberem ti to a ja ziadne vyhovorky nemam a ani klamat nemam preco …bohužial je to tak ale to tebe vysvetlovat nemusism pisem to znova dakujem za tvoje veeelmi užitočne rady a pekny večer ti prajem nech sa ti spinka sladko po tvoje užitočnej odpovedi😘

januska12323
15. jún 2025

Začni normálne jesť, však ty to telo týraš keď ješ menej ako dvojročné dieťa. Logicky nepustí keď nevie kedy sa konečne znova naješ.

zobaka
15. jún 2025

rychlo, rychlo, ved mas len jedno dieta, klud, pravda je taka, ze ked niekto jedava v zhone zje viac ako si mysli, plati uplne jednoducha rovnica, ked prijmes kolko vydas neschudnes, ked prijmes viac ako vydas - priberies a ked vydas viac ako prijmes - schudnes, to je cele a plati pre kazdeho

any_soj
16. jún 2025
@zobaka

rychlo, rychlo, ved mas len jedno dieta, klud, pravda je taka, ze ked niekto jedava v zhone zje viac ako si mysli, plati uplne jednoducha rovnica, ked prijmes kolko vydas neschudnes, ked prijmes viac ako vydas - priberies a ked vydas viac ako prijmes - schudnes, to je cele a plati pre kazdeho

@zobaka to je strašne zjednodušený pohľad. Lebo telo dokáže prepnúť do módu, že aj z 1200 kalórií dokáže ušetriť. Ja napríklad aktuálne som na príjme 1600. Najprv to šlo dosť dlho dole, ale teraz už mesiac váha úplne stojí. Pre pochopenie - 1500 je môj bazalny metabolizmus, to znamená, že toľko kalórií spáli moje telo, ak by som celý deň nestála z postele, čiže len tým, že udržuje životné funkcie 24 hodín. K tomu mám tri deti (6, 3, 1) väčšinu vecí riešim pešo, keďže malé mesto (zle poriešené MHD), a vodičák nemám. Cvičím cca 3x týždenne 30 minút kardio a raz 90 minútový tanečný tréning, kde po 15 minútach z nás leje pot. A ešte trochu aj kojím, čiže aj do procesu výroby mlieka ide energia (vraj celkom dosť) a aj do samotného mlieka idú tuky a cukry, ktoré teda neostanú mne z prijatej stravy. Neexistuje, aby bol môj príjem nad výdajom. Napriek tomu váha mesiac stojí.
Chcem tým len povedať, že tvoja na autorku posmesna reakcia ("rýchlo, rýchlo, ...." a "platí pre každého") je mimo.

denkabemommy
16. jún 2025
@biancaa3

@zuzubb007 ty ma citovať nemusis 😃nie nemam zaujem ked ma nepoznaš a nevidis ani ako to je to ze mas ty take deti okey neberem ti to a ja ziadne vyhovorky nemam a ani klamat nemam preco …bohužial je to tak ale to tebe vysvetlovat nemusism pisem to znova dakujem za tvoje veeelmi užitočne rady a pekny večer ti prajem nech sa ti spinka sladko po tvoje užitočnej odpovedi😘

@biancaa3 máš nízky vek, tak to pôjde rýchlo. Pri dieťati sa dá najesť. Nemusíš jej stáť za chrbtom 24/7. Tipujem, že dieťaťu robíš ultra zdravé super jedlo, tak ho urob viac a daj si aj ty. Dokŕmiš dieťa snadeš k stolu a ješ. Mám dve deti, z toho jedno raketu a takto to vždy šlo aj pri jednom aj pri dvoch. Najedené dieťa sa dokáže 5-10 minút potulovať po byte/dome aj samé 🙂🙏. Veľakrát som na obedný spánok chodila kočíkovať, aj vtedy som bola schopná odbehnúť na obed alebo si vziať aspoň tvaroh a jesť ho počas kočíkovania 🤣. Do fitka som začala chodiť keď boli deti väčšie ale behať večer môžeš ísť. Keď dieťa spí, tak manžel nemusí okolo neho behať.

zobaka
16. jún 2025
@any_soj

@zobaka to je strašne zjednodušený pohľad. Lebo telo dokáže prepnúť do módu, že aj z 1200 kalórií dokáže ušetriť. Ja napríklad aktuálne som na príjme 1600. Najprv to šlo dosť dlho dole, ale teraz už mesiac váha úplne stojí. Pre pochopenie - 1500 je môj bazalny metabolizmus, to znamená, že toľko kalórií spáli moje telo, ak by som celý deň nestála z postele, čiže len tým, že udržuje životné funkcie 24 hodín. K tomu mám tri deti (6, 3, 1) väčšinu vecí riešim pešo, keďže malé mesto (zle poriešené MHD), a vodičák nemám. Cvičím cca 3x týždenne 30 minút kardio a raz 90 minútový tanečný tréning, kde po 15 minútach z nás leje pot. A ešte trochu aj kojím, čiže aj do procesu výroby mlieka ide energia (vraj celkom dosť) a aj do samotného mlieka idú tuky a cukry, ktoré teda neostanú mne z prijatej stravy. Neexistuje, aby bol môj príjem nad výdajom. Napriek tomu váha mesiac stojí.
Chcem tým len povedať, že tvoja na autorku posmesna reakcia ("rýchlo, rýchlo, ...." a "platí pre každého") je mimo.

@any_soj to nebolo posmesne, som ju len citovala, vsade pise, ze rychlo urobi to, ide tam a tam, rychlo nahadze do seba nieco, treba sa proste ukludnit, najest sa v klude, ak clovek nema predstavu kolko prijme a coho, zaviest si na to dennik, z bezneho chodenia do dm a na postu clovek neschudne, kazdemu to uz ide vekom tazsie, ale zatial kazdy kto sa plne oddal a zatal, ze schudne tomu to vyslo, len treba najst ten zadrhel, kto nevie ako na to sam, napisat vyzivovemu poradcovi o zostavenie jedalnicka, a videa s cvicenim tych je mraky na youtube

ika02
16. jún 2025
@zobaka

@any_soj to nebolo posmesne, som ju len citovala, vsade pise, ze rychlo urobi to, ide tam a tam, rychlo nahadze do seba nieco, treba sa proste ukludnit, najest sa v klude, ak clovek nema predstavu kolko prijme a coho, zaviest si na to dennik, z bezneho chodenia do dm a na postu clovek neschudne, kazdemu to uz ide vekom tazsie, ale zatial kazdy kto sa plne oddal a zatal, ze schudne tomu to vyslo, len treba najst ten zadrhel, kto nevie ako na to sam, napisat vyzivovemu poradcovi o zostavenie jedalnicka, a videa s cvicenim tych je mraky na youtube

@zobaka ak v jednej ruke máš nákup a odrážadlo a na druhej nesieš dieťa, ktoré reve, alebo zaspáva, spáliš toľko kalórií, že posilka je nič 🤪. S deťmi ani cesta na poštu nie je len taká prechádzka. Aspoň s mojimi (akčnými) to tak bolo.

cukroska
16. jún 2025
@biancaa3

@cukroska ja odkedy som porodila pred tehotenstvok ešte že daj daj ale vtedy som mala kopu času na seba teraz uz neni tolko a aj tašie to ide dole …
No a že klamem a vymšlam si ako pisala pred tebou jedna pani😀 extrem ked to nezazije tak nevie ake to je

@biancaa3 Je to ťažké áno viem.

biancaa3
autor
16. jún 2025
@any_soj

@any_soj Ďakujem❤️

biancaa3
autor
16. jún 2025
@ika02

@zobaka ak v jednej ruke máš nákup a odrážadlo a na druhej nesieš dieťa, ktoré reve, alebo zaspáva, spáliš toľko kalórií, že posilka je nič 🤪. S deťmi ani cesta na poštu nie je len taká prechádzka. Aspoň s mojimi (akčnými) to tak bolo.

@ika02 presne podobne to mam aj ja mam sice len jedno dieta ale je to hrozne teraz je obdobie vzdoru takze mam co robit neni len tak nechaj ju bez dozoru ssdni si za stol prichystaj si ranajky a jec no jasne a dieta mi vylezie vsade mozne mame dom 3 psov na dvore sama nemoze byt to by bolo hrozne a v nutri to je extrem vytahuje vsetko mozne ja neviem ako to niekto nemoze pochopit alebo povedat vsaak klames… alebo ako nemas cas no jq som rada ze si dam kusok co mala nedoje do puse a utekam dalej robit nieco zatial umyvam riady ked mala robi niekde inde neporiadok alebo nieco vytahuje veci co skrine podobne urcite to niekto maminky poznaju….

radacak
26. jún 2025
@biancaa3

@lucia13022023 aha pardon 🙈nie nedojčim,mam 155cm a 70kg😕…tak rano to je kava ked stihnem a potom to je bud nejaky rychli šalat spravim tak si dam 2 lyžicky alebo podla toho čo varim bud sote alebo niečo tak dojem po malej rychlo nech mam niečo v žaludku alebo tiež si dam trochu toho večera to je tiež nieco take na rychlo a zasa beham za malou😃takze takto každy deň a večer som rada ze si idem spať

@biancaa3 tak možno ješ málo keď len zobeš počas dňa 🤷ja som po pôrode čochvíľa 14 mesiacov a stále mám navyše nejaké 2-3 kg
Snažím sa neprejedat,veľa sa hýbem teraz aj za malou stále behám a plus chodíme na prechádzky,snažím sa mať denne 10 000 krokov ..aj sa mi to darí na pár výnimiek kedy je menej ale potom zas dobehneme iné dni a dám oveľa viac
Ale ja mám 172 CM a 63 kg,kojim
Veľa krát som veeelmi hladná tak som jedla dosť veľa keďže malá je slabý jedák a stale sa veľa dojčime.
No snažím sa hlavne neprejedat a pohyb
Ale tiež jem na behu ,mali kedy kľudne ..všetko robím s malou,muž je celý deň v práci takže viem aké je to náročné keď je na všetko človek sám

carolynka
26. jún 2025

@biancaa3 tuto co ti niekto radi 1800 kalorii na chudnutie, na to sa nespoliehaj. Ja mam napr. 62kg a 170 cm a aby som schudla, musim prijimat menej ako 1400 kalorii. Ked som prijimala 1600, zaboha som nechudla. Takze to si musis sama zistit Co na teba funguje. Skus kaloricke tabulky. Ak nemas nejake zdravotne problemy, neexistuje aby si neschudla, ked budes v deficite. Mne pomaha vazit sa kazde rano a zapisovat si progres v tabulkach, Ono ked vidim, ze robim pokroky, tak ma to motivuje, ak ked je to obcas len 50/100 g denne dolu. Inak mne pomaha aj chodza pred telkou, Ono sa to nezda ale aj tych extra 100/200 spalenych kalorii denne urobi dost.

Strana
z2